WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
ola_g89 wrote:My też mieliśmy 1 dawkę z tej serii i nic się nie działo. Po drugiej dawce też było ok - chociaż już była inna seria - jedynie mocne zaczerwienienie było.
Na usypianie polecam szum i skakanie na piłce- u nas nie zdarzyło się że to nie zadziałało:)
-
kasia1518 wrote:Dziewczyny A ja dziś na wieczór zrobiłam sikańca i wyszły II krechy od razu , więc chyba jestem w ciąży ☺ jestem w szoku trochę że tak za pierwszym razem . Do tej pory w środku cyklu unikalam męża A w tym mi nie wyszło i bach ☺ także chyba będę pazdziernikowa mama ☺
będzie piękna różnica wieku!
kasia1518 lubi tę wiadomość
-
Powiem Wam że się nie spodziewałam że tak szybko pójdzie. Jutro lecę na bete i zobaczymy co tam wyjdzie ☺ zawsze mówiłam że chce jedno za drugim ale nie sądziłam że się uda za pierwszym razem. Jestem pełna obaw ale mąż mówi że damy radę. Mojej gin to pewnie ręce opadną bo mówiła czekajcie min. 6mc i to minimum spelniliśmy.
Marrgoo, Nika312, aLunia, KATARZYNACarm, ola_g89, veritaserum, Minns lubią tę wiadomość
kasia1518
-
nick nieaktualnykasia1518 wrote:Dziewczyny A ja dziś na wieczór zrobiłam sikańca i wyszły II krechy od razu , więc chyba jestem w ciąży ☺ jestem w szoku trochę że tak za pierwszym razem . Do tej pory w środku cyklu unikalam męża A w tym mi nie wyszło i bach ☺ także chyba będę pazdziernikowa mama ☺
Kasia super! Gratulacje! A zastanawiałam się nawet, która z nas będzie pierwsza:)
-
ola_g89 wrote:U nas obroty są w obie strony. Ale za to w ogóle nie jest zainteresowana swoimi stopami. Nie łapie ich, nie mówiąc już o wkładaniu do buzi. Ubieram jej już skarpetki-grzechotka, ale ma w nosie. Któryś dzieciaczek tez jeszcze tego nie robi?
moja:) podnosi nózki wysoko, czasami się złapie za łydki,ale na sek i puszcza. Grzechotki też nie pomagają. -
Kasia Gratulacje
Fajnie, będziesz nam dozowac nowe emocje na watku i moze niebawem ktoś do Ciebie dołączy
Justyna super że u Was pierwsze koty za plotywczoraj podałam mojemu pierwszy raz cokolwiek i było to jabłko (wiem że wytyczne sa na warzywa, przy córce zalecali jabłko i banana na początek) trochę utarlam i miałam swoje w kawałkach z łyżeczki pięknie wcinal otwierając już z daleka buzię, dałam tez mu w kawałku to niby to tylko ssal ale odgryzl kawałki i matka w panice chciała mu wyciągać ale dał radę
chyba mam za słabe nerwy na te blw w kawałkach
ale nie powiem jaralam się przy tym na maksa więc na dniach rusza warzywa, już byśmy zaczęli tylko zawsze gotując posole
kasia1518, Hedgehog, Minns lubią tę wiadomość
Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
Aniajaa wrote:Piszecie czasem dziewczyny, że Wasze dzieciaczki mają problem ze spaniem w dzień, ale mój wogóle w dzień nie zaśnie, no nie ma takiej opcji jeśli jesteśmy w domu. Tylko na spacerze lub w aucie. To strasznie frustujace, że w domu nie działa NIC, noszenie, bujanie, przytulanie, masowanie,wyciszanie, szumy wszelakie i wiele wiele innych. Po 3 razy dziennie spacerujemy. Nie wiem co się mu stało, ale jakby stracił umiejetność zasypiania. Schemat zawsze taki sam, trze oczy i cokolwiek bym nie zrobiła to z minuty na minutę jest bardziej rozdrażniony, zmęczony, płaczliwy i wpada w straszne histerie. Początkowo mówię luz, kiedyś przejdzie, ale trwa to już dwa tygodnie i nie widać żeby miało się coś zmienić. Chętnie przyjmę każdy pomysł o ile go nie przerobiłam:)
Kasia gratuluję!!!
Ania, inhalator!Ja ostatnio nie moge wyjsc z podziwu jak moja Lena zasypia podczas inhalacji. Przykladam jej maseczke, na poczatku troche sie buntuje, potem ją liże, heh;-) a potem zaczyna coraz głebiej oddychac i bach...spi jak suseł. Az boje sie odłaczac ten traktor;-) Ale wstaje pomalutku, przekładam do łozeczka i spi jak aniolek:)
-
kasia1518 wrote:Powiem Wam że się nie spodziewałam że tak szybko pójdzie. Jutro lecę na bete i zobaczymy co tam wyjdzie ☺ zawsze mówiłam że chce jedno za drugim ale nie sądziłam że się uda za pierwszym razem. Jestem pełna obaw ale mąż mówi że damy radę. Mojej gin to pewnie ręce opadną bo mówiła czekajcie min. 6mc i to minimum spelniliśmy.
Aż mnie ruszyło na wspomnienia, jak to było rok temu ahh.. my planujemy zacząć starać się gdzieś po wakacjach to będzie rok od porodu, czy ktoś tu też ma takie podobne plany?kasia1518, Kwiatosia, kuwejtonka lubią tę wiadomość
-
Camilla13 wrote:Jestem prawie pewna że wpis o tym że chłopiec miał afty czy nazdzerki w buzi był w tym artykule ze strony stopnop. Został usunięty?
https://plus.gloswielkopolski.pl/7miesieczny-chlopiec-w-ciezkim-stanie-trafil-do-szpitala-kilka-dni-wczesniej-zostal-zaszczepiony-przeciw-pneumokokom/ar/13873341100krotka30 lubi tę wiadomość
-
kasia1518 wrote:Dziewczyny A ja dziś na wieczór zrobiłam sikańca i wyszły II krechy od razu , więc chyba jestem w ciąży ☺ jestem w szoku trochę że tak za pierwszym razem . Do tej pory w środku cyklu unikalam męża A w tym mi nie wyszło i bach ☺ także chyba będę pazdziernikowa mama ☺
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 23:26
-
Dzięki Vlinder podesle koleżance
Nie jest to pocieszające dziewczyny ze nasze dzieci zostały zaszczepione ta sama serią szczepionki. Ja to już nawet sobie wkręcam ze te jego preżenia i to ze jest odgięciowy to wina tego szczepienia. Wiem swiruje. Ale tych ludzi spotkała niewyobrazalna tragedia nikt nie chciałby być na ich miejscu i też chciałbym dociec powodu.Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKasia gratuluję ! Fajna sprawa aczkolwiek powiem tylko tyle że na weekend miałam pod opiekę nasza Anię i dodatkowo córkę znajomych ( prawie 2 lata w maju skończy ) i to był hardcore : D nie wiem czy przy dwójce bym cokolwiek w domu zrobiła. Ale tak czy siak super !
-
veritaserum wrote:Kasia gratuluję ! Fajna sprawa aczkolwiek powiem tylko tyle że na weekend miałam pod opiekę nasza Anię i dodatkowo córkę znajomych ( prawie 2 lata w maju skończy ) i to był hardcore : D nie wiem czy przy dwójce bym cokolwiek w domu zrobiła. Ale tak czy siak super !
Też się tego boję i mam świadomość że pierwsze 2 lata będą ciężkie; ale potem będzie super ☺ mąż deklaruję że będzie dużo pomagał- nie ma wyjścia ☺veritaserum lubi tę wiadomość
kasia1518
-
nick nieaktualny100krotka30 wrote:Dzięki Vlinder podesle koleżance
Nie jest to pocieszające dziewczyny ze nasze dzieci zostały zaszczepione ta sama serią szczepionki. Ja to już nawet sobie wkręcam ze te jego preżenia i to ze jest odgięciowy to wina tego szczepienia. Wiem swiruje. Ale tych ludzi spotkała niewyobrazalna tragedia nikt nie chciałby być na ich miejscu i też chciałbym dociec powodu.
Też zaczynam się zastanawiać czy jego brsk snu i 10 pobudek w nocy aktualnie to ma związek ze szczepieniem