WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKasia, Twoja wiadomość tak mnie natchnęła, że przyatakowalam męża wieczorem jak synek już spał i przed 6 rano zanim zadzwonił budzik
Liczę na to że mój organizm tym razem sam zalapie o co w tym wszystkim chodzi
veritaserum, ola_g89, kasia1518, KATARZYNACarm lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, współczuję rodzicom tragedii która ich spotkała.
Ale nie można wszystkiego przypisywać szczepionkom. Stan u takich maluchów zmienia się dynamicznie, czego przykładem jest Camilla która była u lekarza i niby wszystko ok a później trafiła do szpitala.
Kasiu, gratuluję ciąży i podziwiam. Sama bym nie odważyła się próbować tak szybko po CC. Mam nadzieję, że ten maluszek nie będzie tak spieszył się na świat jak sioatrzyczka.kasia1518, Asiaf lubią tę wiadomość
-
Amy333 wrote:Ania, inhalator!
Ja ostatnio nie moge wyjsc z podziwu jak moja Lena zasypia podczas inhalacji. Przykladam jej maseczke, na poczatku troche sie buntuje, potem ją liże, heh;-) a potem zaczyna coraz głebiej oddychac i bach...spi jak suseł. Az boje sie odłaczac ten traktor;-) Ale wstaje pomalutku, przekładam do łóżeczka i spi jak aniolek:)
Amy to zdradź jeszcze co puszczasz w tym inhalatorku haha. A poważne to jeżeli chodzi o szum to raczej nie zadziała bo wszystkie szumy które działały to przestały. Jakiś czas temu dał się nabrać na szum silnika samochodu z YT hehe, ale tylko raz. Stwierdziłam jednak, że mój maluch przechodzi za dużo zmian i sam biedak nie wie co ze sobą począć.Jest bardzo pobudzony. Fika z pleców na brzuch, robi samolociki, wysokie podpory na przemian z unoszeniem pupy i kilka razy udało mu się w czworaki stanąć na ułamek sekundy, stópki też łapie. Dodatkowo jego zabawa polega tylko na tym, aby zrobić jak najwięcej hałasu. Uderza rączkami we wszystko,szarpie karuzelkę, zrzuca zabawki na podłogę i tłucze nimi ile sił.
Odnośnie szczepień to mój nie był szczepiony jeszcze a miał stwierdzane np. napięcia mięśniowe, także 100krotka spokojnie.Amy333 lubi tę wiadomość
-
100krotka30 wrote:Dzięki Vlinder podesle koleżance
Nie jest to pocieszające dziewczyny ze nasze dzieci zostały zaszczepione ta sama serią szczepionki. Ja to już nawet sobie wkręcam ze te jego preżenia i to ze jest odgięciowy to wina tego szczepienia. Wiem swiruje. Ale tych ludzi spotkała niewyobrazalna tragedia nikt nie chciałby być na ich miejscu i też chciałbym dociec powodu.
Ponad 30 lat temu tez byly powiklania poszczepienne u dzieci, które w momencie podania szczepionki nie były zdrowe. Mój brat tak miał, a byl to rok 1985. Był przeziebiony, a mimo to dostal szczepionke, na drugi dzien wysoka goraczke i pzy piciu mleka strasznie plakal, okazalo sie ze w przelyku powstal ropien, na szczescie antybiotyk zadzialal i NOP nie wyrzadzil szkody w organizmie, ale stan byl powaznyKATARZYNACarm, Karo_Wi lubią tę wiadomość
-
Camilla13 wrote:Kasia, Twoja wiadomość tak mnie natchnęła, że przyatakowalam męża wieczorem jak synek już spał i przed 6 rano zanim zadzwonił budzik
Liczę na to że mój organizm tym razem sam zalapie o co w tym wszystkim chodzi
Camilla to obyś do mnie dołączyła szybko ☺Camilla13 lubi tę wiadomość
kasia1518
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykasia1518 wrote:Dziewczyny A ja dziś na wieczór zrobiłam sikańca i wyszły II krechy od razu , więc chyba jestem w ciąży ☺ jestem w szoku trochę że tak za pierwszym razem . Do tej pory w środku cyklu unikalam męża A w tym mi nie wyszło i bach ☺ także chyba będę pazdziernikowa mama ☺
Gratulacje!!! Daj znać czy byłaś na becie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAniajaa wrote:Veritaserum Chusta to jest jakaś myśl. Głowiłam się wcześniej nad nią, ale nie miałam gdzie i jak nauczyć się motać, a teraz mój klocek waży prawie 9kg. Polecasz coś dla amatorów. Samemu można to ogarnąć?
Wiesz co ja ogarnęłam sama , dużo mi dała strona zamotani. Umiem tylko jedno wiązanie - kieszonkę ale chce nauczyć się teraz nosić ją w plecaku na plecach bo już też mi ciężko z nią . Ja mam dość prostego bawełnianego pasiaka z little frog długość 4,6 m ale to zależy głównie od gabarytów. Generalnie polecam tę stronę poczytaj myślę że dużo się dowieszAniajaa lubi tę wiadomość
-
Izabelle wrote:Dokładnie tak
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 16:27
Corka - 2018
Syn - 2021 -
Mum2b wrote:Hmm kurcze mi fizjoterapeutka mowila ze taka kolyska na brzuchu to zle. Dziecko powinno miec rece na podlozu cały czas inaczej slaba obrecz barkowa sie utrwala
Macie racje dziewczyny ze nie można wszystkiego zwalac na szczepienia. Bo prawdę mówiąc każdy lek i każda choroba może pozostawić ślad w organizmie.
Aniajaa zacna waga synka, dobrze pamięta że mieliście duże problemy skórne? Jak sytuacja?
Kasia może bliźniaki? Ale ja się tam nie znam na tych progach bhcg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 16:39
Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
nick nieaktualny
-
Vlinder wrote:Wynik wysoki, będziesz sprawdzać przyrost? Może ciąża mnoga.
Weźcie nie straszcie z tymi bliźniakami, bo mam duże szanse- teściowa jest z bliźniaków ☺ nie będę sprawdzać przyrostu- zrobię tylko jeszcze przed wizytą 16.03. - nie chce się stresować, a poza tym nie mam czasu żeby jeździć co drugi dzień ☺kasia1518