X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I pokazał nam jak w ciągu chwili uspokoić dziecko, byslimy w szoku.

• 86monia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 04:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę w środę do fizjoterapeuty. U nas obrotów było kilka ale takie właśnie umeczone i widzę, że on potrafi, ale się blokuje.Czworakowaniem się narazie nie przejmuje, ma na to dużo czasu. Narazie odpycha się do tyłui kręci wokół własnej osi. Brzuch do brzucha go już nie noszę bo to wzmaga wyprosty a on prostuje nogi. Tylko przodem z podwinieta miednica- to rozluznia mięśnie.

• 86monia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 05:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    I pokazał nam jak w ciągu chwili uspokoić dziecko, byslimy w szoku.
    chetnie sie dowiem jak

• 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola u nas kupa mimo rozszerzania była raz na tydzień po brokule, ziemniaku,dyni, batacie, pasternaku. Od wtorku podaję marchewkę, dziś był 3 dzień. I kupa szła od wtorku codziennie, dziś były dwie.

Isabelle też nie wiem czy to przypadek ale od poniedziałku idzie u nas kasza jaglana i może to jest jej zasługa a nie marchewki .

Camilla dobrze że poszliscie my te wszystkie informacje mamy od grudnia bo wtedy zwróciła nam uwagę na te odgiecia pediatra i zalecila noszenie przodem do świata z podwinieta miednica. Od razu umowilam fizjoterapeute a teraz chodzimy na NFZ tylko u nas już nie ma problemów, dziś kontrola po 3 tygodniach.
    Stosowanie zaleceń i ćwiczenia szybko wam pomogą :-) uspokajanie to sposób na pieluszke tetrowa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 07:24

Izabelle lubi tę wiadomość

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Czy cierpi na refluks? My jesteśmy po wizycie u fizjoterapeuty. Dowiedzieliśmy sie wielu ciekawych rzeczy.
    Camilla nie ulewa w ogóle więc raczej nie ma refluksu. Miała chwilę etap że rzygala pod ciśnieniem przy wieczornym karmieniu ale to już minęło dawno i było z przejedzenia.

A jakich ciekawych rzeczy dowiedziałaś się od fizjoterapeuty?

Ja np u ortopedy usłyszałam że mała zacznie późno przewracać się z pleców na brzuch bo leżała za mało na brzuchu - jak mi powiedziała że dziecko powinno leżeć codziennie kilka godzin na brzuszku to śmiać mi się chciało bo który maluch to lubi . Na moje ok 60min dziennie powiedziała że to bardzo mało.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla doczytałam opis wizyty. Ale u Was jest ulewanie? Refluks był stwierdzony ?

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Natalia znowu przeziebiona niestety to nie od ząbków, ja już nie mam siły z tymi przeziebieniami. Kiedy to się skończy non stop jak nie katar to kaszel normalnie głowa boli , takie uroki żłobka wrrrrr

201809135365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Camilla doczytałam opis wizyty. Ale u Was jest ulewanie? Refluks był stwierdzony ?
    Ten refluks to stwierdzony na podstawie tego co opowiedzielismy lekarzom. Usg wyszło ok. Pozostałe metody diagnostyczne są ciężkie dla takiego maluszka i czeka się z nimi do 14 miesiąca życia jeśli objawy refluksu nie mijają. Od miesiąca stosujemy Debridat i ulewania praktycznie nie ma, może raz dziennie, a czemu i to nie. Jestem tylko zła ze nikt nam nie powiedział że to co robi że swoim ciałem to trzeba rehabilotowac bo sam sobie nie poradzi albo będzie to trwało długo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do uspokajania dziecka. Pokazał najpierw jak prawidłowo podnieść malucha, wtedy z trzymania go poziomo plecami do swojego brzucha obracamy w pozycję fasolki, ważne dla dzieci z refluksem no nie ma możliwości wypinac sie w druga stronę, i wtedy robimy coś w rodzaju polprzysiadu raz za razem i szumimy. Im dziecko bardziej płacze tym więcej tych przysiadow i glosniejsze szumienie. Syn uspokajal się w ciągu sekundy. W nocy w domu się sprawdziło, dziś rano też.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ćwiczenia proste i mamy je stosować w ramach zabawy, przy przebieraniu, przewijaniu, podnoszeniu. Zobaczymy jaki będzie efekt.

• 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla bardzo dobrze ze dzialacie u nas kolejna kontrola za tydzień a potem jak już pójdzie na nogi żeby zobaczyć czy wszystko prawidłowo. Więc trwało to u nas 3 miesiace prawidłowej pielęgnacji i jest do przodu o miesiąc.
    Ja teraz rehabilituje córkę też mam żal bo lekarze mnie olewali i nie widzieli problemu a teraz wszystko wychodzi ma wypięty brzuszek, koslawe kolanko i przy tym stopę przykurczona i idzie to ku skoliozie wiec rehabilitant powiedział ze świetnie ze teraz działamy póki wszystko się stabiluzuje.

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę poratujcie jakie macie krzesełka do karmienia? Szukam i głupieje...

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Ten refluks to stwierdzony na podstawie tego co opowiedzielismy lekarzom. Usg wyszło ok. Pozostałe metody diagnostyczne są ciężkie dla takiego maluszka i czeka się z nimi do 14 miesiąca życia jeśli objawy refluksu nie mijają. Od miesiąca stosujemy Debridat i ulewania praktycznie nie ma, może raz dziennie, a czemu i to nie. Jestem tylko zła ze nikt nam nie powiedział że to co robi że swoim ciałem to trzeba rehabilotowac bo sam sobie nie poradzi albo będzie to trwało długo.

U nas nie ma ulewania wcale, ale kilka innych niepokojących Was objawow o których wspomnieliście fizjoterapeucie są - rozkładanie rąk jak jest na rękach czy to przodem czy to tyłem do świata albo jak jest na brzuszku też rozkłada na boki , ehhh i bądź tu człowieku mądry

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wasze dzieci też tak chcą się przekręcić wciąż na brzuch przy zmianie pampersa, ja pitole no musze z nią walczyć żeby ubrać pampka? Lub zmienić ciuszki

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyczek - nasza chce się przekręcić na brzuch zawsze i wszędzie. :D przy zmianie pieluchy daje jej suchego pampa lub opakowanie chusteczek nawilzanych - wtedy mam szanse cokolwiek zrobić. Raz nie działało nic i musiałam mieć grzechotkę w zębach, polecam :D

Pochwale się - Pola zaczęła dziś pełzać do tylu. Ulubiona zabawa od dziś - pełzać się tak daleko żeby zjechać z maty na podłogę :D

Poza tym trzymajcie kciuki - jutro pierwsza dłuższa trasa z mała. Jedziemy 300km do prababci. Kupy dalej nie ma i już wiem, kiedy się pojawi. W połowie drugi, w foteliku. Czuje to :D

Izabelle, promyczek 39 lubią tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 wrote:
    Camilla bardzo dobrze ze dzialacie u nas kolejna kontrola za tydzień a potem jak już pójdzie na nogi żeby zobaczyć czy wszystko prawidłowo. Więc trwało to u nas 3 miesiace prawidłowej pielęgnacji i jest do przodu o miesiąc.
    Ja teraz rehabilituje córkę też mam żal bo lekarze mnie olewali i nie widzieli problemu a teraz wszystko wychodzi ma wypięty brzuszek, koslawe kolanko i przy tym stopę przykurczona i idzie to ku skoliozie wiec rehabilitant powiedział ze świetnie ze teraz działamy póki wszystko się stabiluzuje.
    Przykre jest to że jak byliśmy w szpitalu z tym zapaleniem płuc to dzieci są na oddziale oglądane też przez neurologa, laryngologa, nefrologa bo takie specjalizacje mają lekarze prowadzący A nikt nic nie powiedział żeby chociaż na konsultacje pójść. No cóż najważniejsze że intuicja matki działa. Cieszę się że Wasz synek super sobie poradził, z córeczką też będzie dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 19:56

100krotka30 lubi tę wiadomość

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b, ja mam no name z Allegro,ma regulowane oparcie,regulowaną wysokość,wkładkę dla maluszka,nakładany blat, uregulowany podnóżek i jest dość solidne. Jesteśmy obie zadowolone :)

Promyczek, zmiana pampka teraz to cyrkowe wygibasy,a obiecuję,że będzie jeszcze weselej ;)

Ola,ja tez zbieram Zośke jak zasuwa tyłem. Dzis chyba nic innego nie robiłam,mam zakwasy ;) Oczywiście,że kupa będzie w podróży ;) powodzenia w drodze :)

promyczek 39 lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola na milion % będzie w foteliku :D

Promyczek nie dość, że obroty to jeszcze lubi sobie chwycić rękaw w połowie od środka i nie ma ruchu ani w jedną ani w drugą, tylko łąskotki pomagają. Siłujemy się już od jakiegoś czasu, a ona z uśmiechem piąstkę zaciśnie albo ugnie rękę w łokciu i zapomnij że wyprostujesz.

U nas wjechał dzisiaj batat i o dziwo pierwsza rzecz jaką pluła.

promyczek 39 lubi tę wiadomość

km5scwa1k0ojmmea.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzisiaj po raz pierwszy podniosła dupę i przyjęła pozycję czworacza. Ale niestety było to rano i nie chce już tego powtorzyc :)

Co do zmiany pampersa to jest tragedia. Zawsze i wszędzie pozycja na brzuchu. Tylko śpi na plecach albo na boku. To wyjątek :)

Ola kciuki. nas taka podróż 400 km czeka w kwietniu jedziemy na święta do męża a to obok Rzeszowa :) a my z Wrocławia.

Izabelle, promyczek 39 lubią tę wiadomość

• 86monia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Moja dzisiaj po raz pierwszy podniosła dupę i przyjęła pozycję czworacza. Ale niestety było to rano i nie chce już tego powtorzyc :)

Co do zmiany pampersa to jest tragedia. Zawsze i wszędzie pozycja na brzuchu. Tylko śpi na plecach albo na boku. To wyjątek :)

Ola kciuki. nas taka podróż 400 km czeka w kwietniu jedziemy na święta do męża a to obok Rzeszowa :) a my z Wrocławia.

Zawitasz w moje strony :)

veritaserum lubi tę wiadomość

‹‹ 1477 1478 1479 1480 1481 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ