WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
kasia1518 wrote:Monia podejście dobre, nie masz się co martwić. Moja Zośka 7mc 1 tydzień i od kilku dni dopiero stopy ja interesuja. Także może obrotów się doczekam do 9mc ☺ już nie idę do żadnego lekarza ... bo mam wrażenie że patrzą na mnie że matka panikara , każdy mi tylko powtarza że wszystko jest ok , nie ma się czym martwić i żeby dac jej czas.
-
nick nieaktualnyMiałam rację. Moja Anulka dzisiaj spala fatalne pobudek chyba 8 ...ech. za to zaczęła się przekręcać z brzucha na plecy świadomie. Wczoraj z 4 razy a dzisiaj turla się po całym pokoju.
Rozszerzanie póki co w miarę okej. Na razie na śniadanie ok 8 je kaszka jaglana z owocem a później koło 15 podaje jakieś warzywko jeszcze słoiczkowe. Wczoraj poszła marchew z ziemniakami i dzisiaj rano jejj zmiany skórne się zaogniły. No ale nic będziemy obserwować.
Miłej niedzieli -
86monia wrote:Twoja perełka ma prawo zrobić później. Lae dzieci rozwijają się w swoim tempie. Mojej przyjaciółki bliźniaki z 36tc siadły w 6 msc a stały jakoś 7.5 msc ale stały do 12 msc i dopiero zaczęły chodzić. Także jedno dziecko w miesiąc pójdzie jak burza a inne etapami.
Dokładnie - a za kilka/kilkanaście lat nie będzie miało to żadnego znaczenia, nie ma żadnych przeslanek do tego, że dziecko silne i szybkie w niemowlectwie bedzie takie samo w przyszlosci, a „leniuszek” bedzie nadal leniuszkiem. Z obserwacji często jest na odwrót.
Mało tego, dzieci z nieco niższym napięciem mogą mieć lepsze predyspozycje do niektórych sportów np. gibkościowych - gimnastyka, niektóre sztuki walki.
Gameta Gdynia od 2016 r. -
Mum2b wrote:Dziewczyny czy po marchewce Wasze dzieci mają tę marchewke tak widocznie w kupce? U mnie marchewka jak weszla tak wyszla. Zastanawiam się czy tak ma być?
TakMum2b lubi tę wiadomość
Pierwsze szczęście wrzesień 2018
Drugie szczęście marzec 2021 -
kasia1518 wrote:Dziewczyny mialy Wasze dzieciaczki przy zabkowaniu tak że nie jadły? U nas Zosia dziś jedynie 400ml mleka , słoiczek jarzynowej ze schabem i pół słoiczka banana z jabłkiem- słabo je - ile taki stan może się utrzymać?
-
Hej, trochę mnie nie było. Ja doszłam do siebie po przeziębieniu i stanie zapalnym piersi, potem Bruno dostał znowu katarku i byliśmy w piątek u lekarza. Szczepienia przesunięte, dostał kropelki do nosa, witaminki i flegaminę (tylko kaszlu prawie nie ma, więc nie wiem czy mam to podawać dalej...). Przez 3 dni był marudka mega, ale na szczęście mu przeszło. Katarku tez prawie nie ma. Fika na łóżku, pełza, ale jak go położę na podłodze to tylko się obraca wokół osi i czasem cofa. Raz, na sekundę przyjął pozycję do raczkowania
.
Zębów ni widu, ni słychu u nas. Rozszerzanie diety powoli do przodu, ostatnio dałam mu kawałki ziemniaka i chlebka, żeby sam jadł, śmiechowe to było. 90% jedzenia ląduje na ziemi, ale mały dzielnie walczy i próbuje na razie nieudolnie wsadzić jedzonko do buźki. No ale jeszcze nie siedzi, więc blw nie wprowadzam na poważnie.
Kupiliśmy kamerę xiaomi (aplikację instaluje się na tel) i jestem mega zadowolona. Za taką cenę to naprawdę super sprawa. Właśnie sobie siedzę przed tv i zerkam czy u małego wszystko oki.
Vlinder, Izabelle, KATARZYNACarm lubią tę wiadomość
wrzesień 2018 - synek -
Mum2b, krzesełko to keter.
Mam prośbę, czy możesz edytować lub usunąć post że strony 1479 że zdjęciami małej? Nie chcę zostawiać ich w sieci a zacytowała mnie i mimo mojej edycji postu - nadal tu są.Mum2b lubi tę wiadomość
-
JustynaG wrote:Mum2b, krzesełko to keter.
Mam prośbę, czy możesz edytować lub usunąć post że strony 1479 że zdjęciami małej? Nie chcę zostawiać ich w sieci a zacytowała mnie i mimo mojej edycji postu - nadal tu są.JustynaG lubi tę wiadomość
Corka - 2018
Syn - 2021 -
nick nieaktualnyU nas znowu nocka ciężka. Nie spala od 3.30 do 5 a wcześniej pobudki non stop . Dodatkowo kupa poszła sam sluz okropny i zmiany na skórze się zaogniły jak pisałam . Kurde wychodzi że uczula ja ziemniak...z moich obserwacji. Nie wiem czy to mozliwe :p
-
U nas też noc beznadziejna. Śpi już teraz tyko w łóżeczku i chyba ma za dużo miejsca. Spał fajnie od 20.30 do 1.00 potem pobudka co godzina, a od 4 do 5.30 marudził, płakał nie chciał spać. Ja nie wiem co by to było gdyby nie cyc, bo dopiero wtedy się uspokaja i jest szansa że zaśnie. A mnie już sutki bolą po takich nocach -.-. Tej nocy chciałam żeby wrócił do brzucha
.
wrzesień 2018 - synek -
Na pocieszenie napisze tylko ze u nas nie lepiej. Od 23 spał ze mną do 3'30 chciałam go odłożyć do łóżeczka i się zaczęło. Nie spał do 4'30 i pobudki co 40 minut. Nie dość że nie wysypiam się przy nim to później jeszcze go lulac i odkładać po 5 razy. Po prostu mam dosc a trwa to już od chyba 2 tygodni i jest gorzej.
Veritaserum u nas zmiany po marchewce będę robić jeszcze jedno podejście. Ziemniak też może uczulac i jabłko przy nim.Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
nick nieaktualnyU nas zębowa "impreza" trwa. Non stop się budzi, dziś o 4 obudziłam męża żeby on poszedł karmić bo ja idę spać. Zeszlam do kuchni po butelkę, mężowi powiedziałam żeby poszedł najpierw przewinąć syna. Przewiną, ale...poduszkę hahahaha. Był tak nieprzytomny, wyrwany z błogiego snu że zdjął poszewke z mojej poduszki i dopiero wtedy załapał co robi haha.
Minns, KATARZYNACarm, kasia1518, veritaserum, Mum2b, ola_g89, JustynaG, 100krotka30, kuwejtonka lubią tę wiadomość