X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dziewczynka mała ma już pół roku. Normalnie nie wierzę. Mój cały świat. Obraca się pięknie ale jest bezzebna.

aLunia, nick nieaktualny, ola_g89, kuwejtonka, Izabelle, Mum2b lubią tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Monia podejście dobre, nie masz się co martwić. Moja Zośka 7mc 1 tydzień i od kilku dni dopiero stopy ja interesuja. Także może obrotów się doczekam do 9mc ☺ już nie idę do żadnego lekarza ... bo mam wrażenie że patrzą na mnie że matka panikara , każdy mi tylko powtarza że wszystko jest ok , nie ma się czym martwić i żeby dac jej czas.
    Twoja perełka ma prawo zrobić później. Lae dzieci rozwijają się w swoim tempie. Mojej przyjaciółki bliźniaki z 36tc siadły w 6 msc a stały jakoś 7.5 msc ale stały do 12 msc i dopiero zaczęły chodzić. Także jedno dziecko w miesiąc pójdzie jak burza a inne etapami.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam rację. Moja Anulka dzisiaj spala fatalne pobudek chyba 8 ...ech. za to zaczęła się przekręcać z brzucha na plecy świadomie. Wczoraj z 4 razy a dzisiaj turla się po całym pokoju.
    Rozszerzanie póki co w miarę okej. Na razie na śniadanie ok 8 je kaszka jaglana z owocem a później koło 15 podaje jakieś warzywko jeszcze słoiczkowe. Wczoraj poszła marchew z ziemniakami i dzisiaj rano jejj zmiany skórne się zaogniły. No ale nic będziemy obserwować.

Miłej niedzieli :)

• Eszkilu Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86monia wrote:
    Twoja perełka ma prawo zrobić później. Lae dzieci rozwijają się w swoim tempie. Mojej przyjaciółki bliźniaki z 36tc siadły w 6 msc a stały jakoś 7.5 msc ale stały do 12 msc i dopiero zaczęły chodzić. Także jedno dziecko w miesiąc pójdzie jak burza a inne etapami.

Dokładnie - a za kilka/kilkanaście lat nie będzie miało to żadnego znaczenia, nie ma żadnych przeslanek do tego, że dziecko silne i szybkie w niemowlectwie bedzie takie samo w przyszlosci, a „leniuszek” bedzie nadal leniuszkiem. Z obserwacji często jest na odwrót ;) .
    Mało tego, dzieci z nieco niższym napięciem mogą mieć lepsze predyspozycje do niektórych sportów np. gibkościowych - gimnastyka, niektóre sztuki walki.

ojxerl68k5xeefy1.png

ckailqxw1u8iufef.png

Gameta Gdynia od 2016 r.
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy po marchewce Wasze dzieci mają tę marchewke tak widocznie w kupce? U mnie marchewka jak weszla tak wyszla. Zastanawiam się czy tak ma być?

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Dziewczyny czy po marchewce Wasze dzieci mają tę marchewke tak widocznie w kupce? U mnie marchewka jak weszla tak wyszla. Zastanawiam się czy tak ma być?

Tak :)

Mum2b lubi tę wiadomość

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy dwie dolne jedynki!

kasia1518, Izabelle, ola_g89, nick nieaktualny, Mum2b, promyczek 39, KATARZYNACarm, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mialy Wasze dzieciaczki przy zabkowaniu tak że nie jadły? U nas Zosia dziś jedynie 400ml mleka , słoiczek jarzynowej ze schabem i pół słoiczka banana z jabłkiem- słabo je - ile taki stan może się utrzymać?

kasia1518

age.png
    age.png
    preg.png
    03.2025 💔 - zatrzymanie serduszka 7t2d - chłopiec - trisomia 15
    09.2025 - 💔 - brak akcji serca do 8tyg

12.01.26:
    beta 1770,51 mUI/mg
    Progesteron 24.4 ng/ml
    14.01.26:
    beta 4425,68 mUI/mg
    Progesteron 28.3ng/ml

Wg badania z krwi - chlopiec 💙
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Dziewczyny mialy Wasze dzieciaczki przy zabkowaniu tak że nie jadły? U nas Zosia dziś jedynie 400ml mleka , słoiczek jarzynowej ze schabem i pół słoiczka banana z jabłkiem- słabo je - ile taki stan może się utrzymać?
    Tak,u nas zdecydowanie gorzej było i z jedzeniem i z kp

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś ugotowałam Zosi krem z dyni, z marchewką i odrobiną pietruszki. Ale wsuwała :) aż miło się patrzyło. Taka domowa zupka pachnie i smakuje zupełnie inaczej niż słoiczek.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Tak,u nas zdecydowanie gorzej było i z jedzeniem i z kp
    Izabelle A ile to trwało? U nas już 3 dni o zastanawiam się ile to może trwać.

kasia1518

age.png
    age.png
    preg.png
    03.2025 💔 - zatrzymanie serduszka 7t2d - chłopiec - trisomia 15
    09.2025 - 💔 - brak akcji serca do 8tyg

12.01.26:
    beta 1770,51 mUI/mg
    Progesteron 24.4 ng/ml
    14.01.26:
    beta 4425,68 mUI/mg
    Progesteron 28.3ng/ml

Wg badania z krwi - chlopiec 💙
  • Minns Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, trochę mnie nie było. Ja doszłam do siebie po przeziębieniu i stanie zapalnym piersi, potem Bruno dostał znowu katarku i byliśmy w piątek u lekarza. Szczepienia przesunięte, dostał kropelki do nosa, witaminki i flegaminę (tylko kaszlu prawie nie ma, więc nie wiem czy mam to podawać dalej...). Przez 3 dni był marudka mega, ale na szczęście mu przeszło. Katarku tez prawie nie ma. Fika na łóżku, pełza, ale jak go położę na podłodze to tylko się obraca wokół osi i czasem cofa. Raz, na sekundę przyjął pozycję do raczkowania :).
    Zębów ni widu, ni słychu u nas. Rozszerzanie diety powoli do przodu, ostatnio dałam mu kawałki ziemniaka i chlebka, żeby sam jadł, śmiechowe to było. 90% jedzenia ląduje na ziemi, ale mały dzielnie walczy i próbuje na razie nieudolnie wsadzić jedzonko do buźki. No ale jeszcze nie siedzi, więc blw nie wprowadzam na poważnie.
    Kupiliśmy kamerę xiaomi (aplikację instaluje się na tel) i jestem mega zadowolona. Za taką cenę to naprawdę super sprawa. Właśnie sobie siedzę przed tv i zerkam czy u małego wszystko oki :).

Vlinder, Izabelle, KATARZYNACarm lubią tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 03:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b, krzesełko to keter.
    Mam prośbę, czy możesz edytować lub usunąć post że strony 1479 że zdjęciami małej? Nie chcę zostawiać ich w sieci a zacytowała mnie i mimo mojej edycji postu - nadal tu są.

Mum2b lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 05:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Izabelle A ile to trwało? U nas już 3 dni o zastanawiam się ile to może trwać.
    u nas około tygodnia. Cały czas marudziła, apetyt gorszy. Zęba się nie spodziewałam,bo nawet dziąsło nie bylo ani czerwone,ani rozpulchnione.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Mum2b, krzesełko to keter.
    Mam prośbę, czy możesz edytować lub usunąć post że strony 1479 że zdjęciami małej? Nie chcę zostawiać ich w sieci a zacytowała mnie i mimo mojej edycji postu - nadal tu są.
    Jasne! Usunelam juz, sorry!

JustynaG lubi tę wiadomość

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas te zęby idą i idą i końca nie widać:( Mała marudna, rzuca się na zabawki i pociera dziąsła, ślina po pas, a tylko dziąsła rozpulchnione:(

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas znowu nocka ciężka. Nie spala od 3.30 do 5 a wcześniej pobudki non stop . Dodatkowo kupa poszła sam sluz okropny i zmiany na skórze się zaogniły jak pisałam . Kurde wychodzi że uczula ja ziemniak...z moich obserwacji. Nie wiem czy to mozliwe :p

• Minns Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też noc beznadziejna. Śpi już teraz tyko w łóżeczku i chyba ma za dużo miejsca. Spał fajnie od 20.30 do 1.00 potem pobudka co godzina, a od 4 do 5.30 marudził, płakał nie chciał spać. Ja nie wiem co by to było gdyby nie cyc, bo dopiero wtedy się uspokaja i jest szansa że zaśnie. A mnie już sutki bolą po takich nocach -.-. Tej nocy chciałam żeby wrócił do brzucha :P.

wrzesień 2018 - synek <3
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pocieszenie napisze tylko ze u nas nie lepiej. Od 23 spał ze mną do 3'30 chciałam go odłożyć do łóżeczka i się zaczęło. Nie spał do 4'30 i pobudki co 40 minut. Nie dość że nie wysypiam się przy nim to później jeszcze go lulac i odkładać po 5 razy. Po prostu mam dosc a trwa to już od chyba 2 tygodni i jest gorzej.
    Veritaserum u nas zmiany po marchewce będę robić jeszcze jedno podejście. Ziemniak też może uczulac i jabłko przy nim.

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zębowa "impreza" trwa. Non stop się budzi, dziś o 4 obudziłam męża żeby on poszedł karmić bo ja idę spać. Zeszlam do kuchni po butelkę, mężowi powiedziałam żeby poszedł najpierw przewinąć syna. Przewiną, ale...poduszkę hahahaha. Był tak nieprzytomny, wyrwany z błogiego snu że zdjął poszewke z mojej poduszki i dopiero wtedy załapał co robi haha.

Minns, KATARZYNACarm, kasia1518, nick nieaktualny, Mum2b, ola_g89, JustynaG, 100krotka30, kuwejtonka lubią tę wiadomość

‹‹ 1479 1480 1481 1482 1483 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ