X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuwejtonka wrote:
    Ej ale sensoplastyka jest super! Ja sama wymyślam różne rzeczy, dziś bawiłyśmy się glutkiem z mąki pszennej, ziemniaczanej, wody i barwnika spożywczego. A w tamtym tygodniu malowałyśmy farbkami akrylowymi i pianką do golenia w woreczku przyklejonym na drzwiach balkonowych.

I mam cały karton rzeczy plastycznych i się bawimy :)
    pewnie ze jest super i my tez sie bawimy w ten sposób ;) Chodziło mi o to,ze ludzie nie pozwalają dzieciom się brudzić w,zabawie,a potem jak są problemy,to kupę kasy wydają na płatne zajęcia ;)

kuwejtonka lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katar odciągam raz dziennie przed nocnym snem,tak to inhalacje solą fizjo. Na noc plasterek Aromactive,ale nie na bluzeczkę,tylko przeklejam na nasz materac,który przylega do łóżeczka. Ja tez korzystam ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ktoś w waszym otoczeniu ms pecha chorować na nowotwór żołądka? Jeśli tak czy wiecie coś o terapiach za granicą? Właśnie się dowiedziałem że moja 32 letnia kuzynka ma nie dożyć świąt. Już się wzięłam za poszukiwania, może coś jeszcze można zrobić..

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    Dziewczyny czy ktoś w waszym otoczeniu ms pecha chorować na nowotwór żołądka? Jeśli tak czy wiecie coś o terapiach za granicą? Właśnie się dowiedziałem że moja 32 letnia kuzynka ma nie dożyć świąt. Już się wzięłam za poszukiwania, może coś jeszcze można zrobić..
    Niestety nie pomogę. Miałam w rodzinie dziewczynę umarła w wieku 36 lat leczona była w Lublinie. Ale to było 10 lat temu, wiele się zmieniło.

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    Camilla A ma już wszystko dokładnie zdiagnozowane I potwierdzone na 100%?

Pamiętam jak było ze mną już mieliśmy załatwiona prywatną klinikę w Niemczech - mieli mi zrobić szczepionke za 400tys zł, co do czego przyszło to się okazało że robią ta szczepionke na podstawie moich komórek rakowych, a po badaniu histopatologicznym wyszło że węzły są czyste i nie mają na czym tej szczepionki zrobić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2019, 10:58

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Camilla A ma już wszystko dokładnie zdiagnozowane I potwierdzone na 100%?

Pamiętam jak było ze mną już mieliśmy załatwiona prywatną klinikę w Niemczech - mieli mi zrobić szczepionke za 400tys zł, co do czego przyszło to się okazało że robią ta szczepionke na podstawie moich komórek rakowych, a po badaniu histopatologicznym wyszło że węzły są czyste i nie mają na czym tej szczepionki zrobić.
    Ciągle mówiła że ja boli od pracy, ma płyn w jamie opłucnej, przerzuty w wątrobie jajnikach. Boże, wszędzie gdzie czytam, są te terapie genowe, ale trzeba czasu A teraz mama mi pisze że już go chyba jednak nie ma. Boję się pojechać do szpitala, nie wiem co robić.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia możesz mi dac adres, nr tel do tej kliniki. Mój mąż jeszcze dziś spróbuje się skontaktować, mam komplet dokumentów już na mailu.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie pomogę w tego typu nowotworze. Moja mama ma nowotwór ale póki co jest wszystko dobrze i wierzymy że tak będzie .

Jeśli chodzi o mowe to moja mówi tata albo tatus i to najczęściej jak męża nie ma to pokazuje na drzwi i tak mówi. Jak jest to wtedy ciągle woła mnie mama. Słodkie to. Zwierzęta naśladuje, na karetkę robi ioi ioi a na pociąg tu tu. :d

Co do zębów to widzę że przebiła się ostatnia czwórka i zostają nam trójki.

• 86monia Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Niestety nie pomogę w tego typu nowotworze. Moja mama ma nowotwór ale póki co jest wszystko dobrze i wierzymy że tak będzie .

Jeśli chodzi o mowe to moja mówi tata albo tatus i to najczęściej jak męża nie ma to pokazuje na drzwi i tak mówi. Jak jest to wtedy ciągle woła mnie mama. Słodkie to. Zwierzęta naśladuje, na karetkę robi ioi ioi a na pociąg tu tu. :d

Co do zębów to widzę że przebiła się ostatnia czwórka i zostają nam trójki.
    Chwila spokoju i na deser 🤮 piątki

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    Kasia możesz mi dac adres, nr tel do tej kliniki. Mój mąż jeszcze dziś spróbuje się skontaktować, mam komplet dokumentów już na mailu.
    Camilla tylko ja w szpitalu jestem, musiałaby m poszukać w domu. Tylko ta kilnika była od nowotworow skóry. Pamiętam że mąż przez Internet szukał i rozmawiał z jakaś panią normalnie po polsku- ona z nim się bezpośrednio kontaktowała.
    No jak już ma przerzuty to mocno zaawansowane stadium.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Camilla tylko ja w szpitalu jestem, musiałaby m poszukać w domu. Tylko ta kilnika była od nowotworow skóry. Pamiętam że mąż przez Internet szukał i rozmawiał z jakaś panią normalnie po polsku- ona z nim się bezpośrednio kontaktowała.
    No jak już ma przerzuty to mocno zaawansowane stadium.
    Już mój mąż dzwonił do dwóch klinik za granicą, czekają na dokumentację. Wiem, że to bardzo małe szanse ale trzeba probowac do konca.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was ma inhalator typu mesh (siateczkowy)……?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86monia wrote:
    Czy któraś z Was ma inhalator typu mesh (siateczkowy)……?

Monia nie mam, ale slyszalam o nim super opinie.

• 86monia Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Monia nie mam, ale slyszalam o nim super opinie.
    Chce kupić na wszelki wypadek żeby już był. Hubert nigdy nie chorował ale zaczyna się sezon więc warto mieć. Jedynie jeden lek nie podchodzi pod niego. Podobno jest bez dzwieku i poręczny. Tyle że droższy niż tradycyjne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak słyszałam właśnie że można inhalowax nawet przez sen bo jest bezdzwieczny. Sama zastanawiam się czy nie sprzedać naszego ( zwykły microlife) i nie kupić tego. Moja Ania ucieka już na sam właśnie dźwięk inhalatora.

• aLunia Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Wiki na sam widok inhalatora ucieka i płacze 🤦

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla mój szwagier ma nowotwór żołądka i też krzyżyk na nim postawili. Ma przezuty do otrzewnej. Wiem, że w Bydgoszczy jest lekarz który leczy chemia skierowana bezpośrednio do żołądka, podgrzewa się tą chemie do temp około 40 nie stopni. Hitec czy jakoś tak się to nazywa.
    Jesli masz jakieś namiary na niemiecka klinikę to możesz się podzielić?
    Szwagier 30 lat w tym roku skończył, od czerwca walczy.

km5scwa1k0ojmmea.png
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra....czy mieli jakieś objawy wcxensiej czy poszło to w piorunującym tempie?

• p_tt Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakieś tam miał w grudniu był u lekarza to mu powiedziała że jest za młody chorować i nie zrobili mi gastroskopii. Dopiero w maju inny lekarz go skierował a wynik jaki przyszedł to zawalił go z nóg.

km5scwa1k0ojmmea.png
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p_tt wrote:
    Jakieś tam miał w grudniu był u lekarza to mu powiedziała że jest za młody chorować i nie zrobili mi gastroskopii. Dopiero w maju inny lekarz go skierował a wynik jaki przyszedł to zawalił go z nóg.

To jest straszne. Sama choruje nie na nowotwor ale jestem już w dużej grupie ryzyka i jak coś mi się dzieje lecę do lekarza

‹‹ 1649 1650 1651 1652 1653 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ