X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Minns Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i przedluzyli mu umowę, ale na maksymalny czas określony. Także będę musiała się z nimi jakoś dogadać bo nie wiem jak to z kredytem będzie. Musimy się spotkać z doradcą finansowym i sami po bankach pochodzić. Niedługo ruszamy z budową, już nie mogę się doczekać <3.

Izabelle, kuwejtonka, p_tt lubią tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns jak możesz to proszę napisz co tam Hafija ciekawego powiedziała. Może być nawet na priv żeby tutaj dziewczynom nie zasmiecac.

U nas katar i kaszel to już przyjaciele od września :D gratuluję budowy i przedłużenia umowy w pracy!

Minns lubi tę wiadomość

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns nie przejmuj się umowa. Jak my braliśmy kredyt to doradca mówił, ze dla banku każda umowa, która jest na rok i dłużej jest traktowana jak umowa na czas nieokreślony. Warto dopytać wcześniej i się nie stresować niepotrzebnie :)

Najwaniejsze, ze przedłużyli - gratulacje! :)

Minns lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns, gratuluję!

Minns lubi tę wiadomość

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla, jak tam? Coś czuje, ze już się tulisz z maluszkiem ❤️

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    Minns nie przejmuj się umowa. Jak my braliśmy kredyt to doradca mówił, ze dla banku każda umowa, która jest na rok i dłużej jest traktowana jak umowa na czas nieokreślony. Warto dopytać wcześniej i się nie stresować niepotrzebnie :)

Najwaniejsze, ze przedłużyli - gratulacje! :)
    Ola już coś USG ci pokazało jakiej płci dzidzia ?

• aLunia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie też tak zaglądam co u camilli.

Minns gratuluję :D

Minns lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86monia wrote:
    Ola już coś USG ci pokazało jakiej płci dzidzia ?
    Jutro mam wizytę - może pokaże co ma między nogami :) mam nadzieje, ze nie jest takie uparte jak siostra, bo z Pola naprawde długo kazała czekać na pewna informacje. Dam znac jutro :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola kciuki jutro za wizytę ✊ dziewczynki się chyba wstydzą, ma je też do połówkowego kazały czekać.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola daj koniecznie znać.

Camilla też coś czuję, że młody już po drugiej stronie brzucha :) Jesteśmy z Tobą serduchem!

• p_tt Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns fajnie, że Ci przedłużyli. Ja mam trzy miesiące próbnego, i fajnie bo w lutym są podwyżki stałe dla wszystkich, a w marcu kończy mi się umowa, to od kwietnia jeszcze mogę coś tam wynegocjować. My też przed kredytem, ostatnio rozmawiałam z kierownikiem, żeby mi kolejna umowę dał na stałe. Podobno da się zrobić, się okaże za miesiąc.
    Minis bierzecie doradcę kredytowego?
    Też się nie mogę doczekać budowy, ale z drugiej strony czym bliżej tym bardziej się boję.

km5scwa1k0ojmmea.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny!

Verita, jak znajdę chwilę to spiszę notatki :).

P_tt no właśnie nie wiemy, może z kimś się spotkamy i też sami po bankach pochodzimy. Jak będziemy mieć SSO to odetchnę, bo to największa nasza jednorazowa inwestycja. Na pewno dużo rzeczy nie pójdzie zgodnie z planem, ale takie uroki :P.

wrzesień 2018 - synek <3
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeszcze nie.. czekam i czekam. W nocy synek straszył i zamiast kontynuować poszedł spać 😋

Dziewczyny co do doradców kredytowych, z własnego doświadczenia nie polecam, bo się nie opłaca, kazdy ma zawarte umowy z okreslonymi bankami i za sprzedaz och oferty dostaje dobra kase. My zwiedziliśmy wszystkie banki, poświęciliśmy 3 miesięce, wszystkie oferty niby takie super, tu promocja, tam promocja, a okazało się że najlepszą ofertę na rynku ma pekao S.A. A banki typu Alior, m bank, ing mają tyle ukrytych kosztów. Rata niby wychodzi super ale to goła rata, a niżej podają koszty dodatkowe. Temat rzeka.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też polecam pko S.A. albo te banki spółdzielcze tzw. Rolnicze- przynajmniej u nas się tak je nazywa.

Camilla to dalej trzymamy kciuki ✊✊✊

Minns gratuluję umowy 😊

Ola , koniecznie daj znać jak po wizycie.

Camilla33, Minns lubią tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam inne doświadczenie z doradcami (kredyt brałam 3 lata temu). Na początku też średnio wierzyłam, więc chodziliśmy sami, w każdym banku dostaliśmy wycenę, oni dają takie tabele, gdzie są wszystkie koszty, więc wiadomo jaki jest całkowity koszt kredytu (już z prowizją, marżą, tymi opłatami za rozliczenie transzy, prowadzenie konta przez wszystkie lata kredytu etc). Jak my braliśmy to najlepszą na rynku ofertę miało ING (bo była promocja, że brak prowizji całkiem) i BNP (bo jakieś promocyjne %). Pekao SA wtedy zostało daleko w tyle - chociaż z nimi warto negocjować, bo oni lubią przebijać ofertę innych banków, taką mają misję 😁(pracowałam parę lat temu w centrali Pekao). Ale naszej nie przebili- dali takie same warunki tylko z płatnym kontem.
    No i mając już swoje zdanie poszliśmy do doradcy kredytowego (ale poleconego przez dobrych znajomych) i okazało się, że ona miała dokładnie takie same warunki, jakie były wtedy na rynku tylko dodatkowo miała wiedzę, gdzie można coś ugrać. I finalnie mamy w BNP, a ta pani załatwiła za nas wszystko - przyjeżdżała do nas do pracy z dokumentami, jeździła do tych banków, sądów, no mega oszczędność czasu. I jeszcze nam wynegocjowała mniejszą prowizję i darmowe konta VIP 😁 Więc ja bardzo polecam bo to nic nie kosztuje, a naprawdę można dużo zyskać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2020, 22:55

• kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla, ale Cię synek w konia robi 😁 No to trzymamy dalej kciuki!

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuwejtonka, mam podobne doświadczenia z doradcą kredytowym jak Ty.
    Gdy my braliśmy kredyt to najlepszą ofertę miał bank ING. Nasz doradca nawet nanosił uwagi do umowy z notariuszem, tak by była dla nas korzystniejsza.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuwejtonka a jesteś pewna? My kredyt braliśmy właśnie 3 lata temu, dokładnie w sierpniu 2017. W ing dodatkowym kosztem było ubezpieczenie na okres kredytowania na kwotę 34 tyś zł plus coś jeszcze, nie pamiętam teraz, musiałabym znaleźć umowę której w rezultacie nie podpisalismy, w kazdym razie w pekao S.A. na całym okresie kredytowania, czyli 20 lat, wyszło nam o 51 tyś mniej. Ale teraz się zastanawiam czy to nie wynikało z preferencyjnych stawek i oferty dla mundurowych, które były wprowadzone kilka miesięcy wcześniej.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuwejtonka wrote:
    Camilla, ale Cię synek w konia robi 😁 No to trzymamy dalej kciuki!
    Oj no tak leci w kulki, że już biednej mamie brak sił, daje mu czas do 13 lutego 😋

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    Kuwejtonka a jesteś pewna? My kredyt braliśmy właśnie 3 lata temu, dokładnie w sierpniu 2017. W ing dodatkowym kosztem było ubezpieczenie na okres kredytowania na kwotę 34 tyś zł plus coś jeszcze, nie pamiętam teraz, musiałabym znaleźć umowę której w rezultacie nie podpisalismy, w kazdym razie w pekao S.A. na całym okresie kredytowania, czyli 20 lat, wyszło nam o 51 tyś mniej. Ale teraz się zastanawiam czy to nie wynikało z preferencyjnych stawek i oferty dla mundurowych, które były wprowadzone kilka miesięcy wcześniej.

Wiesz co, jestem na 100% pewna bo biorąc kredyt na 20 lat sraliśmy w gacie i sprawdziliśmy wszystko sto razy. A mój mąż jest analitykiem z zawodu :) Ale Pekao ma preferencyjne warunki dla wielu grup, więc nie dziwi mnie, że Wam wyszło najtaniej :)

‹‹ 1731 1732 1733 1734 1735 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ