X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Minns Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i przedluzyli mu umowę, ale na maksymalny czas określony. Także będę musiała się z nimi jakoś dogadać bo nie wiem jak to z kredytem będzie. Musimy się spotkać z doradcą finansowym i sami po bankach pochodzić. Niedługo ruszamy z budową, już nie mogę się doczekać <3.

Izabelle, kuwejtonka, p_tt lubią tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns jak możesz to proszę napisz co tam Hafija ciekawego powiedziała. Może być nawet na priv żeby tutaj dziewczynom nie zasmiecac.

U nas katar i kaszel to już przyjaciele od września :D gratuluję budowy i przedłużenia umowy w pracy!

Minns lubi tę wiadomość

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns nie przejmuj się umowa. Jak my braliśmy kredyt to doradca mówił, ze dla banku każda umowa, która jest na rok i dłużej jest traktowana jak umowa na czas nieokreślony. Warto dopytać wcześniej i się nie stresować niepotrzebnie :)

Najwaniejsze, ze przedłużyli - gratulacje! :)

Minns lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns, gratuluję!

Minns lubi tę wiadomość

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla, jak tam? Coś czuje, ze już się tulisz z maluszkiem ❤️

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    Minns nie przejmuj się umowa. Jak my braliśmy kredyt to doradca mówił, ze dla banku każda umowa, która jest na rok i dłużej jest traktowana jak umowa na czas nieokreślony. Warto dopytać wcześniej i się nie stresować niepotrzebnie :)

Najwaniejsze, ze przedłużyli - gratulacje! :)
    Ola już coś USG ci pokazało jakiej płci dzidzia ?

• aLunia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie też tak zaglądam co u camilli.

Minns gratuluję :D

Minns lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86monia wrote:
    Ola już coś USG ci pokazało jakiej płci dzidzia ?
    Jutro mam wizytę - może pokaże co ma między nogami :) mam nadzieje, ze nie jest takie uparte jak siostra, bo z Pola naprawde długo kazała czekać na pewna informacje. Dam znac jutro :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola kciuki jutro za wizytę ✊ dziewczynki się chyba wstydzą, ma je też do połówkowego kazały czekać.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola daj koniecznie znać.

Camilla też coś czuję, że młody już po drugiej stronie brzucha :) Jesteśmy z Tobą serduchem!

• p_tt Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns fajnie, że Ci przedłużyli. Ja mam trzy miesiące próbnego, i fajnie bo w lutym są podwyżki stałe dla wszystkich, a w marcu kończy mi się umowa, to od kwietnia jeszcze mogę coś tam wynegocjować. My też przed kredytem, ostatnio rozmawiałam z kierownikiem, żeby mi kolejna umowę dał na stałe. Podobno da się zrobić, się okaże za miesiąc.
    Minis bierzecie doradcę kredytowego?
    Też się nie mogę doczekać budowy, ale z drugiej strony czym bliżej tym bardziej się boję.

km5scwa1k0ojmmea.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny!

Verita, jak znajdę chwilę to spiszę notatki :).

P_tt no właśnie nie wiemy, może z kimś się spotkamy i też sami po bankach pochodzimy. Jak będziemy mieć SSO to odetchnę, bo to największa nasza jednorazowa inwestycja. Na pewno dużo rzeczy nie pójdzie zgodnie z planem, ale takie uroki :P.

wrzesień 2018 - synek <3
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeszcze nie.. czekam i czekam. W nocy synek straszył i zamiast kontynuować poszedł spać 😋

Dziewczyny co do doradców kredytowych, z własnego doświadczenia nie polecam, bo się nie opłaca, kazdy ma zawarte umowy z okreslonymi bankami i za sprzedaz och oferty dostaje dobra kase. My zwiedziliśmy wszystkie banki, poświęciliśmy 3 miesięce, wszystkie oferty niby takie super, tu promocja, tam promocja, a okazało się że najlepszą ofertę na rynku ma pekao S.A. A banki typu Alior, m bank, ing mają tyle ukrytych kosztów. Rata niby wychodzi super ale to goła rata, a niżej podają koszty dodatkowe. Temat rzeka.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też polecam pko S.A. albo te banki spółdzielcze tzw. Rolnicze- przynajmniej u nas się tak je nazywa.

Camilla to dalej trzymamy kciuki ✊✊✊

Minns gratuluję umowy 😊

Ola , koniecznie daj znać jak po wizycie.

Camilla33, Minns lubią tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam inne doświadczenie z doradcami (kredyt brałam 3 lata temu). Na początku też średnio wierzyłam, więc chodziliśmy sami, w każdym banku dostaliśmy wycenę, oni dają takie tabele, gdzie są wszystkie koszty, więc wiadomo jaki jest całkowity koszt kredytu (już z prowizją, marżą, tymi opłatami za rozliczenie transzy, prowadzenie konta przez wszystkie lata kredytu etc). Jak my braliśmy to najlepszą na rynku ofertę miało ING (bo była promocja, że brak prowizji całkiem) i BNP (bo jakieś promocyjne %). Pekao SA wtedy zostało daleko w tyle - chociaż z nimi warto negocjować, bo oni lubią przebijać ofertę innych banków, taką mają misję 😁(pracowałam parę lat temu w centrali Pekao). Ale naszej nie przebili- dali takie same warunki tylko z płatnym kontem.
    No i mając już swoje zdanie poszliśmy do doradcy kredytowego (ale poleconego przez dobrych znajomych) i okazało się, że ona miała dokładnie takie same warunki, jakie były wtedy na rynku tylko dodatkowo miała wiedzę, gdzie można coś ugrać. I finalnie mamy w BNP, a ta pani załatwiła za nas wszystko - przyjeżdżała do nas do pracy z dokumentami, jeździła do tych banków, sądów, no mega oszczędność czasu. I jeszcze nam wynegocjowała mniejszą prowizję i darmowe konta VIP 😁 Więc ja bardzo polecam bo to nic nie kosztuje, a naprawdę można dużo zyskać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2020, 22:55

• kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla, ale Cię synek w konia robi 😁 No to trzymamy dalej kciuki!

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuwejtonka, mam podobne doświadczenia z doradcą kredytowym jak Ty.
    Gdy my braliśmy kredyt to najlepszą ofertę miał bank ING. Nasz doradca nawet nanosił uwagi do umowy z notariuszem, tak by była dla nas korzystniejsza.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuwejtonka a jesteś pewna? My kredyt braliśmy właśnie 3 lata temu, dokładnie w sierpniu 2017. W ing dodatkowym kosztem było ubezpieczenie na okres kredytowania na kwotę 34 tyś zł plus coś jeszcze, nie pamiętam teraz, musiałabym znaleźć umowę której w rezultacie nie podpisalismy, w kazdym razie w pekao S.A. na całym okresie kredytowania, czyli 20 lat, wyszło nam o 51 tyś mniej. Ale teraz się zastanawiam czy to nie wynikało z preferencyjnych stawek i oferty dla mundurowych, które były wprowadzone kilka miesięcy wcześniej.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuwejtonka wrote:
    Camilla, ale Cię synek w konia robi 😁 No to trzymamy dalej kciuki!
    Oj no tak leci w kulki, że już biednej mamie brak sił, daje mu czas do 13 lutego 😋

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    Kuwejtonka a jesteś pewna? My kredyt braliśmy właśnie 3 lata temu, dokładnie w sierpniu 2017. W ing dodatkowym kosztem było ubezpieczenie na okres kredytowania na kwotę 34 tyś zł plus coś jeszcze, nie pamiętam teraz, musiałabym znaleźć umowę której w rezultacie nie podpisalismy, w kazdym razie w pekao S.A. na całym okresie kredytowania, czyli 20 lat, wyszło nam o 51 tyś mniej. Ale teraz się zastanawiam czy to nie wynikało z preferencyjnych stawek i oferty dla mundurowych, które były wprowadzone kilka miesięcy wcześniej.

Wiesz co, jestem na 100% pewna bo biorąc kredyt na 20 lat sraliśmy w gacie i sprawdziliśmy wszystko sto razy. A mój mąż jest analitykiem z zawodu :) Ale Pekao ma preferencyjne warunki dla wielu grup, więc nie dziwi mnie, że Wam wyszło najtaniej :)

‹‹ 1731 1732 1733 1734 1735 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ