WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ciemnowlosa wrote:Hmm dziewczyny widze ze czesto rozmawiacie o tych badaniach z krwi itp. A czy waszym zdaniem 24 latka powinna je robic? Przy pierwszej ciazy w 2014 mialam usg w 13tc na ktorym wszystko bylo ok i nawet nie myslalam o jakis dodatkowych badaniach
Tez mam 24 lata
to moja 1 ciąża długo oczekiwana .
A ze 2 tyg. Temu byłam u innej pani gin . Tez prywatnie to dała mi odrazu skierowania na badania prenatalne ale odrazu mówiła jak t będzie wyglądało a w pierwszej kolejności mówiła ze pobiorą mi krew .
4,5 roku starań
Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !

-
Cześć dziewczyny. Ja cały czas mocno przeżywam ten niski progesteron. Do tego cały czas mnie mocno boli kręgosłup i już sobie wkręcam.
Dobrze, że już jutro wizyta, może trochę się uspokoję... BTW. dziś zaczyna lecieć 10 tydzień ciąży!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2018, 09:59
Amy333 lubi tę wiadomość
-
Mi moj lekarz ani w tamtej ciazy ani w tej (zmienilam w tej ciazy lekarza) nic nie mowil na temat tych badan. Moze by cos mowili jkby bylo nie tak na usg?17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod..
06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm -
Oj ja chodzę na wizyty co 2 tyg bo jestem po poronieniu, dwa razy już widziałam fasolkaMarzena782 wrote:Hej a kiedy masz wizytę ?

A kolejna wizyta 26.02
Chyab źle zrozumiałaś z tym testem
Chodziło mi o to, że jeszcze niedawno robiłam test ciążowy w 3+6d a już 10 tydz zaczynam
Marzena782 lubi tę wiadomość

-
Badania prenatalne robi każda kobieta ciężarnaCiemnowlosa wrote:Mi moj lekarz ani w tamtej ciazy ani w tej (zmienilam w tej ciazy lekarza) nic nie mowil na temat tych badan. Moze by cos mowili jkby bylo nie tak na usg?
Ja chcę robić je w specjalistycznym gabinecie, nie u swojego gina ani w Luxmedzie. Dodatkowo zastanawiam się nad badaniem krwi, który może potwierdzić/wykluczyć min. zespół Downa.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2018, 10:06

-
Ja mam 28 lat i ani w pierwszej ciąży ani w tej ciąży nie robie Pappa .Mój ginekolog robi mi tylko USG prenatalne .Ciemnowlosa wrote:Hmm dziewczyny widze ze czesto rozmawiacie o tych badaniach z krwi itp. A czy waszym zdaniem 24 latka powinna je robic? Przy pierwszej ciazy w 2014 mialam usg w 13tc na ktorym wszystko bylo ok i nawet nie myslalam o jakis dodatkowych badaniach
-
Mamaawiki wrote:Ja mam 28 lat i ani w pierwszej ciąży ani w tej ciąży nie robie Pappa .Mój ginekolog robi mi tylko USG prenatalne .[/QUOTE
Widzę, że masz torbiele piersi. Czy miałaś je usuwane? Ja jestem po zbiegu usunięcia fibroadenomy i boję się, że teraz będzie problem z karmieniem...

-
Witaj w klubie Misia:( modlę się żeby po 12 przeszło bo już nie wiem jak mam opiekować się Mikołajem... wczoraj aż popłakałam się z tej bezradności! Co za stan! My już zaczęliśmy 11 tydzień... 22 mam wizytę. Ja jeśli na USG prenatalnym wyjdzie wszystko Ok to nie Idę na krew. Dziewczyny dzisiaj wizytujące trzymam kciuki!!!MiSia :) wrote:Ja się czuję tragicznie, mdłości okropna senność i w ogóle głowe mam jakąś ciężka no ogólnie masakra

MiSia :) lubi tę wiadomość
-
Mamusie cierpiące na zaparcia, mój gin polecił mi na tę przypadłość syrop Duphalac - bezpieczny dla kobiet w ciąży i dzieci. Pierwszego dnia zastosowałam mniejszą dawkę niż zalecana, z obawy przed biegunką, efekt marny, ale drugiego wypiłam już 5 ml więcej i dziś rano od razu super efekt, czuję się teraz tak leciutko, brzuch w miarę płaski, ale ulga
Śliwki suszone, kiwi, jabłka nie bardzo pomagały.
Ja też robię tylko USG prenatalne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2018, 10:16
Jola79, MiSia :), sald lubią tę wiadomość

-
U mnie na USG genetycznym będzie 12+6, bo mój lekarz twierdzi, że lepiej jak dzidziuś jest większy.
Jak mi się uda, to zaraz wrzucę Wam zdjęcie synka z takiego USG, zrobione w 13 TC. Zwykłe gabinety, niestety nie dysponują, aż tak dokładnym sprzętem -
natalinka wrote:Nie nie miałam ich usówanych onkolog oprużnił tylko jedną do biopsji wyszło zmiana łagodna briads 2 .Pozostałych mi nie usował mi mówił że torbiele proste nie wpływają na proces karmienia piersią .Ale moja kuzynka miała usowane fibrodomeny w obu piersiach od 23 roku życia i wykarmiła piersią bez wiekszych problemow 3 synków .Więc kochana grunt to pozytywne nastawienie bo są kobiety ktore nie mają zmian w piersiach a też mają problemy z karmieniem .Mamaawiki wrote:Ja mam 28 lat i ani w pierwszej ciąży ani w tej ciąży nie robie Pappa .Mój ginekolog robi mi tylko USG prenatalne .[/QUOTE
Widzę, że masz torbiele piersi. Czy miałaś je usuwane? Ja jestem po zbiegu usunięcia fibroadenomy i boję się, że teraz będzie problem z karmieniem... -
Czekam niecierpliwie na zdjęcieBianka* wrote:U mnie na USG genetycznym będzie 12+6, bo mój lekarz twierdzi, że lepiej jak dzidziuś jest większy.
Jak mi się uda, to zaraz wrzucę Wam zdjęcie synka z takiego USG, zrobione w 13 TC. Zwykłe gabinety, niestety nie dysponują, aż tak dokładnym sprzętem

-
Mamawiki u mnie birads określili jako 3/4. Zabieg miałam w maju, ale pierś pozostala znieksztalcona - brodawka nadal jest zapadła. Po pierwszym porodzie miałam duże problemy z karmieniem. W drugiej dobie po cc przyszla wysok goraczka, dostalam antybiotyk, ale przez miesiąc karmienia konieczne byly jeszcze 3 inne antybiotyki przez ciągłe zapalenia... Kilku onkologow sugerowało, że mogę mieć teraz problemy z kp z uwagi na umiejscowienie guza i to, że mogą być przecięte kanaliki. Mówili jednak, że najważniejsze to usunąć natychmiast, a dziecko można wykarmic mm

-
Ja robię usg plus test pappa. W pierwszej ciąży 7 lat temu tylko usg. Z synem półtora roku temu również pakiet. Daje szerszy obraz. Samo usg wykrywa ok 70% wad. Ja z tych co wolą wiedzieć. I tak jak któraś wspominała tylko u lekarza z certyfikatem oni są szkoleni pod tego typu badania.
Bianka*, Av, MamaIgi lubią tę wiadomość

Aleks ur. 03.07.2015