WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ciemnowlosa wrote:Hmm dziewczyny widze ze czesto rozmawiacie o tych badaniach z krwi itp. A czy waszym zdaniem 24 latka powinna je robic? Przy pierwszej ciazy w 2014 mialam usg w 13tc na ktorym wszystko bylo ok i nawet nie myslalam o jakis dodatkowych badaniach
Tez mam 24 latato moja 1 ciąża długo oczekiwana .
A ze 2 tyg. Temu byłam u innej pani gin . Tez prywatnie to dała mi odrazu skierowania na badania prenatalne ale odrazu mówiła jak t będzie wyglądało a w pierwszej kolejności mówiła ze pobiorą mi krew .4,5 roku starań
Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
-
Cześć dziewczyny. Ja cały czas mocno przeżywam ten niski progesteron. Do tego cały czas mnie mocno boli kręgosłup i już sobie wkręcam.
Dobrze, że już jutro wizyta, może trochę się uspokoję... BTW. dziś zaczyna lecieć 10 tydzień ciąży!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2018, 09:59
Amy333 lubi tę wiadomość
-
Mi moj lekarz ani w tamtej ciazy ani w tej (zmienilam w tej ciazy lekarza) nic nie mowil na temat tych badan. Moze by cos mowili jkby bylo nie tak na usg?17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod..
06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm -
Marzena782 wrote:Hej a kiedy masz wizytę ?
A kolejna wizyta 26.02
Chyab źle zrozumiałaś z tym testem
Chodziło mi o to, że jeszcze niedawno robiłam test ciążowy w 3+6d a już 10 tydz zaczynam
Marzena782 lubi tę wiadomość
-
Ciemnowlosa wrote:Mi moj lekarz ani w tamtej ciazy ani w tej (zmienilam w tej ciazy lekarza) nic nie mowil na temat tych badan. Moze by cos mowili jkby bylo nie tak na usg?
Ja chcę robić je w specjalistycznym gabinecie, nie u swojego gina ani w Luxmedzie. Dodatkowo zastanawiam się nad badaniem krwi, który może potwierdzić/wykluczyć min. zespół Downa.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2018, 10:06
-
Ciemnowlosa wrote:Hmm dziewczyny widze ze czesto rozmawiacie o tych badaniach z krwi itp. A czy waszym zdaniem 24 latka powinna je robic? Przy pierwszej ciazy w 2014 mialam usg w 13tc na ktorym wszystko bylo ok i nawet nie myslalam o jakis dodatkowych badaniach
-
Mamaawiki wrote:Ja mam 28 lat i ani w pierwszej ciąży ani w tej ciąży nie robie Pappa .Mój ginekolog robi mi tylko USG prenatalne .[/QUOTE
Widzę, że masz torbiele piersi. Czy miałaś je usuwane? Ja jestem po zbiegu usunięcia fibroadenomy i boję się, że teraz będzie problem z karmieniem...
-
MiSia :) wrote:Ja się czuję tragicznie, mdłości okropna senność i w ogóle głowe mam jakąś ciężka no ogólnie masakra
MiSia :) lubi tę wiadomość
-
Mamusie cierpiące na zaparcia, mój gin polecił mi na tę przypadłość syrop Duphalac - bezpieczny dla kobiet w ciąży i dzieci. Pierwszego dnia zastosowałam mniejszą dawkę niż zalecana, z obawy przed biegunką, efekt marny, ale drugiego wypiłam już 5 ml więcej i dziś rano od razu super efekt, czuję się teraz tak leciutko, brzuch w miarę płaski, ale ulga
Śliwki suszone, kiwi, jabłka nie bardzo pomagały.
Ja też robię tylko USG prenatalne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2018, 10:16
Jola79, MiSia :), sald lubią tę wiadomość
-
U mnie na USG genetycznym będzie 12+6, bo mój lekarz twierdzi, że lepiej jak dzidziuś jest większy.
Jak mi się uda, to zaraz wrzucę Wam zdjęcie synka z takiego USG, zrobione w 13 TC. Zwykłe gabinety, niestety nie dysponują, aż tak dokładnym sprzętem -
natalinka wrote:Mamaawiki wrote:Ja mam 28 lat i ani w pierwszej ciąży ani w tej ciąży nie robie Pappa .Mój ginekolog robi mi tylko USG prenatalne .[/QUOTE
Widzę, że masz torbiele piersi. Czy miałaś je usuwane? Ja jestem po zbiegu usunięcia fibroadenomy i boję się, że teraz będzie problem z karmieniem... -
Bianka* wrote:U mnie na USG genetycznym będzie 12+6, bo mój lekarz twierdzi, że lepiej jak dzidziuś jest większy.
Jak mi się uda, to zaraz wrzucę Wam zdjęcie synka z takiego USG, zrobione w 13 TC. Zwykłe gabinety, niestety nie dysponują, aż tak dokładnym sprzętem -
Mamawiki u mnie birads określili jako 3/4. Zabieg miałam w maju, ale pierś pozostala znieksztalcona - brodawka nadal jest zapadła. Po pierwszym porodzie miałam duże problemy z karmieniem. W drugiej dobie po cc przyszla wysok goraczka, dostalam antybiotyk, ale przez miesiąc karmienia konieczne byly jeszcze 3 inne antybiotyki przez ciągłe zapalenia... Kilku onkologow sugerowało, że mogę mieć teraz problemy z kp z uwagi na umiejscowienie guza i to, że mogą być przecięte kanaliki. Mówili jednak, że najważniejsze to usunąć natychmiast, a dziecko można wykarmic mm
-
Ja robię usg plus test pappa. W pierwszej ciąży 7 lat temu tylko usg. Z synem półtora roku temu również pakiet. Daje szerszy obraz. Samo usg wykrywa ok 70% wad. Ja z tych co wolą wiedzieć. I tak jak któraś wspominała tylko u lekarza z certyfikatem oni są szkoleni pod tego typu badania.
Bianka*, Av, MamaIgi lubią tę wiadomość