X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Av Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Zapytal w ktorym tyg jestem ja ze w 9 to stwierdzil ze nie powinnam nawet tej torebki dzwigac co mam ja na kolanach żeby nie poronic bo to mloda ciaza i mam na siebie uwazac. Szok. Dobrze ze mozna chociaz widelec podnosic bo bysmy z glodu umarły. No ale chociaz sie uspokoilam a noga i tak boli ;)
    No ale to chyba w przypadku ciąży zagrożonej, bo moja praprababka harując w polu od rana do wieczora rodziła dzieci co roku :P
    Dobrze, ze poszłaś, przynajmniej jesteś spokojna, a to też ważne :) Ja też się boję zakrzepicy ;)

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Ja wlasnie z izby przyjec wrocilam. Ciaza chyba wysysa mi mozg bo sie wszystkiego boje. Tak jak Wam pisalam od wczoraj bolaly mnie pachwiny potem uda i lydki. Naczytalam sie o zakrzepicy żył glebokich i z lzami w oczach pojechalam na ip. Zbadal mi chirurg polozyl mnie na kozetce i zaczal ogladac uda i lydki potem je macal i stwierdzil ze on tu nic nie widzi i pewnie ten bol nogi z kręgosłupa. Zapytal w ktorym tyg jestem ja ze w 9 to stwierdzil ze nie powinnam nawet tej torebki dzwigac co mam ja na kolanach żeby nie poronic bo to mloda ciaza i mam na siebie uwazac. Szok. Dobrze ze mozna chociaz widelec podnosic bo bysmy z glodu umarły. No ale chociaz sie uspokoilam a noga i tak boli ;)

Hej :) ja w 7 tyg byłam tak ze na IP i nocy obudziłam się z przeokropnym bólem kolana , bałam się ze to zakrzepica , ponieważ siostra choruje na trombofilie , a druga sis z zaniedbania siebie tez przeszła raz zakrzepicę w całej nodze . Wiec z okropnym bólem pojechaliśmy z M na IP na szczęście okazało sie ze to żadna zakrzepica Poprostu wrażliwość skory oraz lekki obrzęk , dostałam maści kostki lodu .. i już mnie nic nie boli . Kilka dni trzymało i do dnia dzisiejszego zero bólu
    :)!

Dziewczyny może to dziwne piszecie o bólu pachwin czy kręgosłupa a ja się zmagań z ogromnym bólem mięśnia niewiem jak to nazwać Mięśnia Pisladkowego , prawego ?:( No zwijam się czasem z bólu niewiem jak chodzić ...
    Nie czuje żadnego promieniowania np z kręgosłupa tylko tępy ból w mięśniu :(((

Ciemnowlosa lubi tę wiadomość

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    No ale to chyba w przypadku ciąży zagrożonej, bo moja praprababka harując w polu od rana do wieczora rodziła dzieci co roku :P
    Dobrze, ze poszłaś, przynajmniej jesteś spokojna, a to też ważne :) Ja też się boję zakrzepicy ;)

Dokladnie to samo pomyslalam moja babka tez 13 dzieci urodzila a w polu zawalala jak glupia. A najlepsze ze nie mam ciazy zagrozonej pod zadnym wzgledem a tu takie ostrzeżenia:D

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • Paulla89 Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zaczęłam plamić na brązowo i boli mnie podbrzusze :/ zastanawiam się czy krwiak postanowił się z nami pożegnać czy coś złego zaczyna się dziać :/ Czy któraś z Was plami albo plamila mając krwiaka? Nie chce panikować i jechać od razu na IP. Na ostatniej wizycie lekarz powiedział, ze może wystąpić plamienie a ja oczywiście nie zapytałam czy wówczas mam się zgłosić czy co robić...:(

MamaIgi lubi tę wiadomość

l22ncbxmmqrb6qzk.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla89 wrote:
    Ja dzisiaj zaczęłam plamić na brązowo i boli mnie podbrzusze :/ zastanawiam się czy krwiak postanowił się z nami pożegnać czy coś złego zaczyna się dziać :/ Czy któraś z Was plami albo plamila mając krwiaka? Nie chce panikować i jechać od razu na IP. Na ostatniej wizycie lekarz powiedział, ze może wystąpić plamienie a ja oczywiście nie zapytałam czy wówczas mam się zgłosić czy co robić...:(
    Obfite to plamienie?

f2w3ol2adwu1ceje.png
  • Paulla89 Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tej pory nie było dość obfite. Nawet powiedziałabym, ze póki co skąpe.

l22ncbxmmqrb6qzk.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena782 wrote:
    Dziewczyny może to dziwne piszecie o bólu pachwin czy kręgosłupa a ja się zmagań z ogromnym bólem mięśnia niewiem jak to nazwać Mięśnia Pisladkowego , prawego ?:( No zwijam się czasem z bólu niewiem jak chodzić ...
    Nie czuje żadnego promieniowania np z kręgosłupa tylko tępy ból w mięśniu :(((
    Ja to mam. Szczególnie jak więcej chodzę, czasem jak idę z psem na spacer na godzinę to wracam już ciągnąć nogę, tak dupka mnie boli i to właśnie prawy pośladek. Czasem też kość ogonowa ale szczególnie właśnie ten mięsień prawego pośladka :/

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 13:52

• sylvi Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    Niektórzy lekarze to są chyba jacyś przewrażliwieni ;) Wiadomo, że nie można się przeciążać, ale z drugiej strony bez przesady. Ja podnoszę syna, który waży 14 kg., bo jakie mam wyjście? Staram się jak najmniej, ale jest to nieuniknione, 2 latek jeszcze nie zrozumie pewnych kwestii. Jak zapytałam o to lekarza, to powiedział:"spokojnie, przecież nie podnosi go Pani od dziś, organizm jest przystosowany. Podnosiła go Pani i w czasie zapłodnienia, i zagnieżdżenia, a wtedy ryzyko było nieporównywalnie większe"
    Ja pracuje w hotelu i codzienne dźwigam i to nie mało. Niestety nikogo to nie obchodzi i o L4 mogę pomarzyć. Ale ja mieszkam w Danii i tu zupełnie inaczej patrzą

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla89 wrote:
    Do tej pory nie było dość obfite. Nawet powiedziałabym, ze póki co skąpe.
    Jak skąpe i mówili, że może się zdarzyć, to postaraj się po prostu poleżeć i poodpoczywać. Jakby zaczęło boleć mocno i by się krwawienie zwiększyło, to bym zadzwoniła na IP. Oni będą wiedzieć, czy jest sens przyjeżdżać.

f2w3ol2adwu1ceje.png
  • paulka86 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się czytać na bieżąco, ale odpowiadać nie ma szans przy dwójce dzieci. Co do imion któraś pytała u nas tylko typy na chłopca Leon lub Ignacy. Z większym typem na Ignasia. A dla dziewczynki córka prosi o Zosie, nie do końca jestem przekonana. Zobaczymy

• justys1236 Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat129 wrote:
    No właśnie o tym mówię, ja aktualnie nie żyję tylko wegetuję. Odbija się to na pracy, dalej męczą mnie mdłości. Do tego doszedł okrutny ból kręgosłupa i psychicznie nie ogarniam tematu.
    To tak jak i ja... każdy dzień byle do... mój Mikołaj już sam wchodzi do ubikacji i udaje ze wymiotuje...

Meghan lubi tę wiadomość

• Vlinder Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justys1236 wrote:
    To tak jak i ja... każdy dzień byle do... mój Mikołaj już sam wchodzi do ubikacji i udaje ze wymiotuje...

Mój się pyta dlaczego dzidziuś niczego nie lubi. Bo skoro mama wszystko wymiotuje do bratu albo siostrze nie smakowało. Dziecięca logika :)

KasW91, Av, JustynaG, Justyna2212, sylvi, Wesoła89, Meghan lubią tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
  • KasW91 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vlinder wrote:
    Mój się pyta dlaczego dzidziuś niczego nie lubi. Bo skoro mama wszystko wymiotuje do bratu albo siostrze nie smakowało. Dziecięca logika :)

Jejku jakie to pomimo wszystko słodkie :)

Vlinder, Rucola lubią tę wiadomość

3jgxrjjge9czjwa2.png
    2 lata starań
    18.06.2016 - Aniołek :*
    24 cykl - szczęśliwy :) oby tak pozostało
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Dziewczyny ja z innej beczki czy jest tu pomiedzy nami jakas kadrowa ktora zna sie na placach i moglaby mi pomoc na priv ? Bo nie wiem czy moge sie strzelac o wynagrodzenie za zwolnienie jesli w tej pracy nie przzepracowalam 30 dni i juz poszlam na zwolnienie ? Ale wczesniej na umowe o prace pracowalam 2 lata i mialam tylko 2 dni przerwy jako " bezrobotna ".

Nie jestem kadrową ale postaram się pomóc.
    Poczytałam troszkę i skoro nie było przerwy 30 dniowej pomiędzy poprzednią umową a obecną to należy Ci się zasiłek chorobowy.
    Oczywiście przy wyliczaniu bierze się pod uwagę stawkę brutto z umowy o pracę więc żadne premie się nie wliczają.

https://poradnikprzedsiebiorcy.pl/-zasady-ustalania-podstawy-wymiaru-zasilku-w-razie-choroby-czesc-i

Jak coś to pisz na priv :)

veritaserum lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn wczoraj do mnie wystosował taki tekst:on: "mamo, kogo masz w brzuszku?" - ja: "dzidziusia" - on: "i co jeszcze masz w brzuszku? Jedzenie?" ja:"tak", on: "to dzidziuś będzie brudny" :-)

Marzena782, KasW91, Vlinder, Justyna2212, Av, Natalia1984, Meghan, Rucola, MiSia :), Enii lubią tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Herbata Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2018, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po imprezie. Rodzinka a przynajmniej damska część płakała jak kuzynka czytała list od dzieciątka. ☺ wszyscy się cieszą. Jestem szczęśliwa. ☺

Av, natalinka, Natalia1984, KasW91, Ithildin, Meghan, Marzena782, veritaserum, MiSia :), Vlinder, Amy333 lubią tę wiadomość

16udvfxmgcokvnrf.png
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś wizyta .. a ja nie mogę spać bo myśle ... Boże głupia jestem ?
    Dopadają was przed wizyta wszystkie mysli. ?? Co jeśli ...
    Nigdy tak nie miałam ale po 4 tygodniach nie widzenia się z lekarzem jestem trochę rozchwiana .
    ( lecz po 2 tyg poszłam do innego gin „ i było wszystko w jak najlepszym porządku „
    Ehh dacie mi jakieś dobre słowo ? Oszaleje do 15.

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• CzterolistnaKoniczyna Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena, nie jesteś sama :-) ja też panikuję przed wizytą a już kilka dni po wizycie zastanawiam się czy wszystko jest ok ;-) na szczęście mąż czasem przywoła mnie do porzadku, a wczoraj przyjaciółka, która jest w 12 tyg ciąży ochrzaniła za negatywne myślenie. Spotkanie z nią dużo mi dało bo zobaczyłam jak można wierzyć, że będzie dobrze i optymistycznie podejść do sprawy. W moim przypadku fakt, że długo się staraliśmy i było sporo problemów sprawia, że ciężko mi uwierzyć w ciążę i że będzie wszystko dobrze. Powiedziałam sobie, że postaram się teraz trochę zmienić nastawienie, zobaczymy jak mi to wyjdzie :-P
    Do mojej kolejnej wizyty jeszcze trochę, mam 22.02.
    Także Marzenka myślami jestem z Tobą i trzymam kciuki :)
    Miłego dnia kochane :*

Marzena782 lubi tę wiadomość

4a013c5b60.png
    V Leiden hetero (trombofilia wrodzona), KiR AA (accofil)
    Aniołek 02.2020 8tc.
    Aniołek 10.2020 15tc.
    CB 05.2021
    Synek 9.2018 ❤🍀
    Ja: potwierdzony PCOS, niedoczynność tarczycy
    12.2017 laparo-histero ->ok; kauteryzacja
    M: obniżona koncentracja, HBA-ok, Fragmentacja-ok
  • MamaIgi Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2018, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena782 wrote:
    Dziś wizyta .. a ja nie mogę spać bo myśle ... Boże głupia jestem ?
    Dopadają was przed wizyta wszystkie mysli. ?? Co jeśli ...
    Nigdy tak nie miałam ale po 4 tygodniach nie widzenia się z lekarzem jestem trochę rozchwiana .
    ( lecz po 2 tyg poszłam do innego gin „ i było wszystko w jak najlepszym porządku „
    Ehh dacie mi jakieś dobre słowo ? Oszaleje do 15.

Oj mnie tez dopada stres.. ja tez dzis wizytuje. Wczoraj znowu zaczelam plamic na brazowo, to pewnie resztki tego dziada schodza. Wizyta o 11:20.
    Trzymam kcouki za dzisiejsze wizyty, odezwe sie po. Buzia

Marzena782 lubi tę wiadomość

svchqqmzofzw4a0r.png
    Córka Igusia 13.03.2014 - 4 latka
‹‹ 237 238 239 240 241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ