X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • serena1989 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Martwię się... wczoraj robiłam badania krwi na podstawowe rzeczy, toxo, różyczka, HIV, grupa krwi, przeciwciała itp. No i coś mnie tknęło (choć pytałam lekarza i mówił, żeby nie robić), no ale zrobiłam też progesteron. Wynik mega mnie załamał, bo jest dużo niższy niż był (a i tak był niski bo 14,86 ze dwa tygodnie temu). A teraz... 7,42. :( Już i tak biorę 3x1 Duphaston i mam świadomość, że on nie wychodzi w badaniach progesteronu, no ale w miarę upływu ciąży progesteron naturalny powinien rosnąć a nie spadać, nie? Na szczęście już we wtorek mam wizytę, ale bardzo się martwię. Czy któraś z Was ma niski/ spadający progesteron? Wydaje mi się, że powinnam być bardziej obłożona lekami i dodatkowo mieć jeszcze luteinę, no ale co mam zrobić... na razie czekam. :(

f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 13:51

Av lubi tę wiadomość

• Nat129 Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Trochę mnie nie było ale czuję się jakbym miała kaca od 2 tygodni...

Powiedzcie mi czy macie L4 od waszych lekarzy i z jakiego powodu? Bo ja fizycznie nie daję już rady...

3jgx43r8c44bfndq.png
  • serena1989 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum myślisz, że mogę sobie aż tak dawkę podwoić? Lekarz mi powiedział, że za duże ilości też nie są dobre (może właśnie dlatego, że już organizm sam nie produkuje skoro dostaje z zewnątrz). Sama nie wiem...

f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
  • Av Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serena1989 wrote:
    Cześć dziewczyny. Martwię się... wczoraj robiłam badania krwi na podstawowe rzeczy, toxo, różyczka, HIV, grupa krwi, przeciwciała itp. No i coś mnie tknęło (choć pytałam lekarza i mówił, żeby nie robić), no ale zrobiłam też progesteron. Wynik mega mnie załamał, bo jest dużo niższy niż był (a i tak był niski bo 14,86 ze dwa tygodnie temu). A teraz... 7,42. :( Już i tak biorę 3x1 Duphaston i mam świadomość, że on nie wychodzi w badaniach progesteronu, no ale w miarę upływu ciąży progesteron naturalny powinien rosnąć a nie spadać, nie? Na szczęście już we wtorek mam wizytę, ale bardzo się martwię. Czy któraś z Was ma niski/ spadający progesteron? Wydaje mi się, że powinnam być bardziej obłożona lekami i dodatkowo mieć jeszcze luteinę, no ale co mam zrobić... na razie czekam. :(
    A robiłaś badania na czczo? Generalnie poziom progesteronu w ciągu dnia się mocno zmienia, też różnie wychodzi w różnych laboratoriach. Także branie syntetycznych hormonów może zakłócać poziomy tych naturalnych - na logikę, po co organizm ma produkować progesteron, skoro dostaje odpowiednik w innej postaci? Pewnie dlatego lekarz mówił, żeby nie robić tego badania - jak wspomniała veritaserum. Jestem pewna, że będzie dobrze :*

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Av Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat129 wrote:
    Hej,

Powiedzcie mi czy macie L4 od waszych lekarzy i z jakiego powodu? Bo ja fizycznie nie daję już rady...
    Mi proponowała moja ginekolog, czy raczej spytała, czy chcę pracować. No ale prowadzę firmę, więc mimo, że mam umowę o pracę itp, to i tak nie bardzo mogę iść na zwolnienie. I tak się zastanawiam, jak koledzy sobie poradzą beze mnie, jak będę na macierzyńskim.
    Jeśli czujesz się bardzo słabo, po prostu zapytaj lekarza.

f2w3ol2adwu1ceje.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat129 wrote:
    Hej,

Z powodu bólu podbrzusza oraz poronienie zagrażające. Uważam, że lekarze powinni brać pod uwagę samopoczucie. Ja czuję się tak fatalnie, że ja nie żyje ja wegetuje.

• Nat129 Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie o tym mówię, ja aktualnie nie żyję tylko wegetuję. Odbija się to na pracy, dalej męczą mnie mdłości. Do tego doszedł okrutny ból kręgosłupa i psychicznie nie ogarniam tematu.

3jgx43r8c44bfndq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Marzena782 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jak będzie chłopczyk :) to napewno Kordian
    A jeśli dziewczynka to mamy kilka imion : Nadia , Pola , Liwia , Mia - Narazie Nadia jest górą :)

JUTRO WIZYTUJĄCE ŁAPKI W GOREE !:))
    Ja jutro mam na 15:)

sylvi, MiSia :), natalinka lubią tę wiadomość

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat129 wrote:
    No właśnie o tym mówię, ja aktualnie nie żyję tylko wegetuję. Odbija się to na pracy, dalej męczą mnie mdłości. Do tego doszedł okrutny ból kręgosłupa i psychicznie nie ogarniam tematu.

Ja dostałam ale ja miałam sytuację, że dostałam wypowiedzenie i dowiedziałam się o ciąży...normalnie bym nie szła ze względu na ryzyko poronienia żeby w pracy nie wiedzieli itp. Ale tak to miałam dość psychicznie i poszłam... Sama kiedyś śmiałam się z kobiet, które idą na L4 w 6 tc. Teraz odszczekuje bo sama jestem zszokowana, że tak słabo się czuje...

• Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do imion to u nas jak bedzie chłopiec to Dominik a jak dziewczynka to Laura .A w domu mamy już Wiktorie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2018, 18:44

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ostatnio gin mi na USG powiedział, że u dziecka zaczyna tworzyć się pępowina. Skoro zaczyna się tworzyć dopiero w 8tyg z kawałkiem, to jest odżywiane z jaja żółtkowego, czyli nie otrzymuje żadnych substancji odżywczych ode mnie? Nigdzie nie mogę znaleźć informacji na ten temat, tylko wszędzie piszą o roli pępowiny.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • MiSia :) Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    To tylko trzeba go chwalić i mu przytakiwac i korzystać z tego, ze jest taki pracowity :)

Hehe dokładnie tak robię ;)

Rucola lubi tę wiadomość

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • Av Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Dziewczyny, ostatnio gin mi na USG powiedział, że u dziecka zaczyna tworzyć się pępowina. Skoro zaczyna się tworzyć dopiero w 8tyg z kawałkiem, to jest odżywiane z jaja żółtkowego, czyli nie otrzymuje żadnych substancji odżywczych ode mnie? Nigdzie nie mogę znaleźć informacji na ten temat, tylko wszędzie piszą o roli pępowiny.
    Z tego co wiem (moja wiedza z embriologii jest ograniczona) to już od implantacji nawiązuje się połączenie (naczyń krwionośnych) między kosmówką a macicą. I od tego momentu zaczynają być przekazywane substancje odżywcze.
    O tak wygląda zarodek w 6 tygodniu:
    zarodek01.jpg
    Widać też, że sobie tam wisi na niteczce, aczkolwiek pępowina to jeszcze nie jest :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2018, 19:21

f2w3ol2adwu1ceje.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie i ja studiuję książkę o ciąży i Internety :D

klz9df9hvltz8vcc.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serena progesteron się waha w zależnosci od pory dnia ,wiec moze po prostu trafiłas na najnizszy poziom,ale ja na Twoim miejscu zwiększyłąbym dawkę i dodała luteinę dopochwową,nadmiar proga nie zaszkodzi a moze pomóc.

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie z izby przyjec wrocilam. Ciaza chyba wysysa mi mozg bo sie wszystkiego boje. Tak jak Wam pisalam od wczoraj bolaly mnie pachwiny potem uda i lydki. Naczytalam sie o zakrzepicy żył glebokich i z lzami w oczach pojechalam na ip. Zbadal mi chirurg polozyl mnie na kozetce i zaczal ogladac uda i lydki potem je macal i stwierdzil ze on tu nic nie widzi i pewnie ten bol nogi z kręgosłupa. Zapytal w ktorym tyg jestem ja ze w 9 to stwierdzil ze nie powinnam nawet tej torebki dzwigac co mam ja na kolanach żeby nie poronic bo to mloda ciaza i mam na siebie uwazac. Szok. Dobrze ze mozna chociaz widelec podnosic bo bysmy z glodu umarły. No ale chociaz sie uspokoilam a noga i tak boli ;)

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • Bianka* Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektórzy lekarze to są chyba jacyś przewrażliwieni ;) Wiadomo, że nie można się przeciążać, ale z drugiej strony bez przesady. Ja podnoszę syna, który waży 14 kg., bo jakie mam wyjście? Staram się jak najmniej, ale jest to nieuniknione, 2 latek jeszcze nie zrozumie pewnych kwestii. Jak zapytałam o to lekarza, to powiedział:"spokojnie, przecież nie podnosi go Pani od dziś, organizm jest przystosowany. Podnosiła go Pani i w czasie zapłodnienia, i zagnieżdżenia, a wtedy ryzyko było nieporównywalnie większe"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2018, 19:42

Av, Vlinder, MiSia :) lubią tę wiadomość

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
‹‹ 236 237 238 239 240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ