X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asese wrote:
    Muszę o tym pogadać z moją ginekolog, jeszcze nie poruszałam z nią tematu prenatalnych, kompletnie nie jestem zorientowana w tym temacie, więc zrobię, co każe. Weszłam na stronę tego Donna Vita i faktycznie sprzęt kosmiczny, certyfikat... Zapowiada się obiecująco. Znasz koszt?
    Masz rację, trzeba myśleć pozytywnie :) ja prenatalne robie w komplecie, usg + krew, w piatek bylam u lekarza upewnić się ze krew też mam robić, to powiedział mi ze jesli nas stać, to zeby zrobić dla wlasnego czystego sunienia, wiec 22go lutego idziemy n komplet prenatalnych:)

asese lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciumcioszka wrote:
    No własnie w styczniu skonczył 30 . Ja wszytko wiem co i jak to moja pierwsza ciaza,ale jestem swiadoma wszytkiego. Moj to nawet mi nie wierzyl ze paczka pampersow "90" starczy na gora 1,5 tygodnia. Dopiero mu uswiadomiłam pokazujac wpisy na forum matek noworodków. Nie wiem jak do niego dotrzec :/ ze to nie 2-3 pampersy na dzien jak on mysli :/
    Czy Twój facet miał kiedykolwiek styczność z ciężarnymi lub z małymi dziećmi?
    Mam wrażenie, że jest jedynakiem, którego mama wyręczała we wszystkim. Przepraszam nie obraź się ale jak dla mnie to wyrośnięte dziecko. Jeśli Ty nie umiesz do niego dotrzeć to może porozmawiaj z jego matką, bo widzę, że ona ma na niego duży wpływ

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciumcioszka wrote:
    Grrr normalnie moj facet mnie tak irytuje :/ nie mieszkamy jeszcze razem, ale jak tak ma byc to ja dziekuje ;/ wczpraj bylam u niego i jego matki - obiad zjadłam o 14 a o 18 mowie mu, że głodna jestem. Nawet dupy nie ruszył i powoedział ze dopiero co jadłam. Poszlam do domu gdzie sie potem dowiedziałam , że matka go oryczała za to ze nic mi do jedzenia nie przygotowal... Dzis sie spytal czy sie spotkamy. Mowie mu,ze jutro zaczynam ranna zmiane. Teraz caly tydzien od 8 do 23 na nogach . A ten obrazony ze potrzebuje odpoczywac. Jak wytłumaczyc mu ze mam swoje potrzeby ?;/ Ma ktorac podobnie ze facet nie rozumie Waszego błogoslawionego stanu? :/ Bo ja juz nie wiem co mam zrobic. Nie odzywa sie do tej pory bo powiedzialam ze nie przyjade bo chce odpoczac w domu jeden dzien .

Moze to głupi problem ale nie wiem gdzie sie wyżalic:(
    Mój emek troszkę się zmienił odkad wiemy o Maluszku. Widzę w nim dużo obaw, ale mimo wszystko stara się mnie wspierać. Nie wyrecza mnie ze wszystkich moich obowiazkow, generalnie razem prowadzimy dom, oboje pracujemy wiec oboje sprzatamy i gotujemy, ale aktualnie zakupy robię tylko lekkie. Musisz pogadać ze swoim facetem, najlepiej zebyscie zamieszkali razem zanim dzidziuś się urodzi zeby potem nie było totalnej rewolucji...

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiSia :) wrote:
    Hehe szybko się uczy :D Mojemu mężowi za to się wydaje, że on lepiej wszystko sprząta ode mnie i mnie chce uczyć a broń Boże jemu powiedzieć że coś nie tak robi :D
    To tylko trzeba go chwalić i mu przytakiwac i korzystać z tego, ze jest taki pracowity :)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Ciumcioszka Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No trzymał po rzez kilka minut kilku miesieczne dziecko na rękach i jest pewny ze wie co robic. A mial wtedy naście lat. Mozna piwiedziec że jest jedynakiem bo 2 jego rodzenstwa zmarla przy porodzie. Zobaczymy moze sie ogarnie jak zobaczy pierwsze zdjecie maleństwa. Ja przy moim chrzesniaku byłam od pierwszych chwil urodzenia wiec znam potrzeby noworodkz. Temu mojemu to v
    Chyba kupie ta specjalna lalke do przygotowania mlodziezy . Ma 7 miesiecy by sie ogarnac;/

2nn3gywlzxc008sk.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciumcioszka wrote:
    No trzymał po rzez kilka minut kilku miesieczne dziecko na rękach i jest pewny ze wie co robic. A mial wtedy naście lat. Mozna piwiedziec że jest jedynakiem bo 2 jego rodzenstwa zmarla przy porodzie. Zobaczymy moze sie ogarnie jak zobaczy pierwsze zdjecie maleństwa. Ja przy moim chrzesniaku byłam od pierwszych chwil urodzenia wiec znam potrzeby noworodkz. Temu mojemu to v
    Chyba kupie ta specjalna lalke do przygotowania mlodziezy . Ma 7 miesiecy by sie ogarnac;/
    Jeśli masz możliwość zabierz go ze sobą na usg i na wizyty do ginekologa, niech od samego początku uczestniczy w tej Waszej ciąży, niech pomaga Tobie zrobić wyprawkę i tak jak pisze Rucola najlepiej jak zamieszkacie razem jeszcze przed urodzeniem dziecka, w przeciwnym razie, może dochodzić między Wami do dużych spięć, bo dziecko wiele zmienia. Pół biedy jak jest grzeczne i przesypia całe noce, ale jeśli budzi się co godzinkę i jest wymagającym noworodkiem, Twój facet przyzwyczajony do wygodnego życia może nie zrozumieć, że jesteś zmęczona, nie masz ochoty na seks itd.

bhywvcqgxdl0na75.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vlinder dziękuję za życzenia ;)

Ciumcioszka moj mąż też nie miał styczności z niemowlakiem, zresztą ja tak samo. Myślę, że dopiero przy swoim dziecku człowiek się dużo uczy i dowiaduję tak jak np z pieluchami :) długo jesteście razem?

Ja na mojego męża nie narzekam, czasem mnie wkurza strasznie ale zawsze mówię, że innego ojca dla moich dzieci nie chcę. Od zawsze robi naprawdę dużo. Mam wrażenie, że duży wpływ na niego miał poród. Po wszystkim powiedział, że już nigdy nie zazartuje z żadnej kobiety, bo jesteśmy wielkie.
    Ale trzeba im dużo tlumaczyc i myślę, że dobre rozwiązanie to szkoła rodzenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2018, 11:57

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Masz rację, trzeba myśleć pozytywnie :) ja prenatalne robie w komplecie, usg + krew, w piatek bylam u lekarza upewnić się ze krew też mam robić, to powiedział mi ze jesli nas stać, to zeby zrobić dla wlasnego czystego sunienia, wiec 22go lutego idziemy n komplet prenatalnych:)
    Ile płacisz za badanie krwi? Albo za pakiet badań?

klz9df9hvltz8vcc.png

Wysłany: 11 lutego 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my za 2 miesiace planujemy razem zamieszkac. Biore go po sklepach. Pokazuje ile kosztuja łożeczka, wozki, pieluszki. Staram sie gonwdrazac w temat . Zobaczymy jak zamieszkamy razem. Gdzy szkrab sie urodzi to sama sie bede musiala uczyc. Bo inaczej sie patrzy z perspektywy obserwatora a inaczej z roli matki :) Mam wrodzona niedoczynnosc tarczycy i tez powi ien zrozumiec ze tu łatwiej o poronienie czy przedwczesny poród. Jestem ood stała obserwacją endokrynologa od poczatku ciąży wiec mam nadzieje ze bedzie ok

2nn3gywlzxc008sk.png
  • Ithildin Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Im szybciej zamieszkacie razem tym lepiej - jednak faceci, którzy mają 30 lat i mieszkają dalej z mama sa najczęściej oderwana od rzeczywistości, bo nigdy nie musieli mierzyć się z zajmowaniem domem i dopasowaniem się do drugiej osoby. warto nauczyc sie chociaz troche kompromisów, życia razem i dzielenia obowiązkami zanim pojawi się maluszek, który jakby nie patrzeć zycia nie ułatwi :)

Av, Rucola, Raga Tulip lubią tę wiadomość

p19ugywljhfa9tgr.png

Aniołek 27.09.2017 - 9 tydzień

Wysłany: 11 lutego 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam pytanko kochane . Czy to normalne:

Byłam w 6 tyg ciazy potewierdzic prywatnie u Pani ginekolog ciaze. W zeszla srode bylam u niej przez nfz. Wypisala mi skierowanie bym w tym tygodniu do niej przyszla na usg. I zapisac sie na kolejny tydzien by omowic ciaze itp.

Kuzynka ktora jest teraz w 3 ciazy poleca mj zmenic lekarza poniewaz nie chodza o niej dobre opinie. Nie wiem czym sie kierowac :)

2nn3gywlzxc008sk.png
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cium cioszka , ile jesteście ze sobą ?
    Może jeśli mama ma na niego ogromny wpływ może czas na poważna rozmowę z Obojgiem ? Dobre rozwiązanie to szybkie zamieszkanie bo przed tobą jeszcze trochę miesięcy ..
    Lub szkoła rodzenia . A Skoro tak on wszystko wie to zadawaj mu podstawowe pytania i zapytaj co by zrobił . Będziesz tez miała jasno na białym „ jak mocno by się tym przejol , lub co by zrobił w danej sytuacji” jeśli zaniepokoja Cię jego odpowiedzi to może idźcie do kogoś kto ma dzidzie :) ?
    Jeśli TY jesteś Zadowolona z twojej ginekolog ? To po co masz słuchać kuzynki ? Nigdy nie znajdziesz lekarza który będzie miał TYLKO DOBRE OPINIE :)

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciumcioszka...

Moim zdaniem relacje damsko-męskie są tak delikatne i intymne, że powinnaś sama przemyśleć co dla Ciebie dobre i dla Twojego dziecka i porozmawiać ze swoim mężczyzną, czego on oczekuje.

My tu wszystkie doradzamy Ci od serca i wszystkie rady są jak najbardziej na miejscu, ale nigdy nie wiemy co siedzi w głowie drugiego człowieka.

Życzę Ci, abyś pomyślnie poukładała sprawy z Twoim mężczyzną :*

Wysłany: 11 lutego 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Wam nie zawracam głowy Wam juz tym :/ poprostu zastanawialam sie czy tylko moj facet taki ograniczony w tej dziedzinie. :)

A co do ciazy to bardzo dobrze sie czuje hmmm zadnych mdłosci wiec jest super

2nn3gywlzxc008sk.png
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zachowania na przyklad mojego M to on kest bardzo opiekunczy ale nie może zrozumieć że w ciąży może mi się nie chcieć zrobić tego i tamtego dla niego puki brzuszka nie ma to ciąża to jakaś abstrakcja zmienia dopiero swoje podejście do stanu jakim jezt ciąża dopiero jak brzuszek jest już duży
    Co do obowiązków w domu to ja nie moge narzekać na mojego bo mój mąż jak musi to pozmywa naczynia , ugotuje objad ,umyje okna i podłogi ,odkurzy, zajmie się dzieckiem .A jak córeczka býła mała to ją nosił dawał mleko z butelki czasem kąpał .A jak nie musi nic robić to oczywiście tego nie robi tylko po pracy leży i patrzy na telewizje .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2018, 13:04

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 13:51

Wesoła89 lubi tę wiadomość

• Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciumcioszka wrote:
    A mam pytanko kochane . Czy to normalne:

Byłam w 6 tyg ciazy potewierdzic prywatnie u Pani ginekolog ciaze. W zeszla srode bylam u niej przez nfz. Wypisala mi skierowanie bym w tym tygodniu do niej przyszla na usg. I zapisac sie na kolejny tydzien by omowic ciaze itp.

Kuzynka ktora jest teraz w 3 ciazy poleca mj zmenic lekarza poniewaz nie chodza o niej dobre opinie. Nie wiem czym sie kierowac :)
    Powiem ci tak z lekarzami to jest tak że jedne pacjentki bedą zachwycały się danym ginekologiem a drugie będa mówiły że to najgorszy lekarz .Więc jeśli ty czujesz że ta lekarka jest dobra według ciebie to chodź do niej .Zawsze jak by co to masz czas na zmiane lekarza .

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak pisałam już mój mąż w tej ciazy strasznie mi pomaga i jest mega wyrozumiały. Dom stara się ogarnac dzieciaki szkoły obiady etc. Dziś obiecałam sobie ze jeszcze godzinka ( do 1 bo u nas godzinkę do tylu niż w Pl) w lozku potem wstaje i ogarniam dom po swojemu piorę prasuje... bo len we mnie straszny siedzi a od wczoraj to same głupie myśli ( T przed wyjściem do pracy naburczal właśnie na mnie za nie i ze to na groszka zle wpływa) to może jak się zajmę robota to pomoże mi. Nie wiem czemu ale jakaś „pusta w środku” się . czuje. Brzuch chyba mniejszy choć rano zawsze jest i może więcej tłuszczyk to był a taki malutki napiety wciąż jest co wciągnąć się nie da... mdłości są piersi przy dotyku bola krew z nosa leci ( mam tak od początku ze raz dziennie tak jest) niby wszystko „po staremu” ale nie wiem .... jakiś strach we mnie się zasiał i nie chce odejść .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2018, 13:18

• Rucola Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Ile płacisz za badanie krwi? Albo za pakiet badań?
    400 zł za całość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nieustannie męczą mdłosci ,budzę sie szarym switem i juz nie umiem zasnąć,a dzis jeszcze o 11 dodatkową godzinną drzemkę sobie walnęłam :P Mój małz równiez juz nosi za mnie wszystkie zakupy i bardzo pomaga w pracach domowych ,no ale on zawsze taki był..i nawet rozumie ze się teraz zle czuje i wszystko robi pode mnie także nie narzekam :)

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
‹‹ 234 235 236 237 238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ