X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Nastka89 Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciumcioszka wrote:
    Ja nie mialam jeszcze usg. W czwartek ma byc ale martwie sie babka jakas nie ten tego :( a tu pewnie znow zostane olana jak dwa moje poprzednie posty:(

Niemartw sie napewno wszystko bedzie dobrze. Xycze udanej wizyty

• asese Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Mi się odsłoniła szyjka w zdrowym zębie. Był bardzo wrażliwy na zimno, więc postanowiłam pójść do dentysty. Tak mi go zrobił, że teraz koszmarnie mnie ten ząb boli sam z siebie, nie mogę nic gryźć po jego stronie ani nie daj Boże wypić nim zimnego bo przez bite kilka godzin będzie bolał. Pół nocy nie spałam, bo tak bolał, nie biorę oczywiście nic przeciwbólowego. Myślałam, że wytrzymam do II trymestru bo znów znieczulenie, ale nie wytrzymam mimo stosowania pasty Elmex :(

No to Cie urządził ten dentysta sadysta... Idź do niego i powiedz, że teraz jest jeszcze gorzej, niech naprawi, co spartolił, oczywiście za free.

rg50flw1ig1o65jx.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dzisiaj ma urodziny moja córeczka. Jak to zleciało:) myslalam, że powiemy już męża rodzinie ale mąż chce poczekać do prenatalnych.
    A śniło mi się że urodziłam druga córkę i nie była kompletnie przygotowana, ani ubranek, łóżeczka nic. Tylko miała jakieś dziwne oczy tak szeroko rozstawione.

Miłej niedzieli życzę :)

asese, natalinka lubią tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asese wrote:
    Muszę o tym pogadać z moją ginekolog, jeszcze nie poruszałam z nią tematu prenatalnych, kompletnie nie jestem zorientowana w tym temacie, więc zrobię, co każe. Weszłam na stronę tego Donna Vita i faktycznie sprzęt kosmiczny, certyfikat... Zapowiada się obiecująco. Znasz koszt?
    USG to koszt 200 zł, zastanawiam się co można wykombinować, żeby to u nich zrobić na NFZ. No sprzęt mają świetny, na tyle, że w tym 12 tyg, tak jak pisałam wcześniej, szwagierce określili już płeć maleństwa :)

asese lubi tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Ciumcioszka Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grrr normalnie moj facet mnie tak irytuje :/ nie mieszkamy jeszcze razem, ale jak tak ma byc to ja dziekuje ;/ wczpraj bylam u niego i jego matki - obiad zjadłam o 14 a o 18 mowie mu, że głodna jestem. Nawet dupy nie ruszył i powoedział ze dopiero co jadłam. Poszlam do domu gdzie sie potem dowiedziałam , że matka go oryczała za to ze nic mi do jedzenia nie przygotowal... Dzis sie spytal czy sie spotkamy. Mowie mu,ze jutro zaczynam ranna zmiane. Teraz caly tydzien od 8 do 23 na nogach . A ten obrazony ze potrzebuje odpoczywac. Jak wytłumaczyc mu ze mam swoje potrzeby ?;/ Ma ktorac podobnie ze facet nie rozumie Waszego błogoslawionego stanu? :/ Bo ja juz nie wiem co mam zrobic. Nie odzywa sie do tej pory bo powiedzialam ze nie przyjade bo chce odpoczac w domu jeden dzien .

Moze to głupi problem ale nie wiem gdzie sie wyżalic:(

2nn3gywlzxc008sk.png

Wysłany: 11 lutego 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do prenetalnych . Kuzynka mi poleciła jednego lekarza który robi. Podobno tez spoko i ona już 3 ciaze u niego robiła badania :) moze tez w 12 tyg sie dowiem:) jednak jak narazie czekam na usg zwykle a czwartek tak daleko

asese lubi tę wiadomość

2nn3gywlzxc008sk.png
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciumcioszka wrote:
    Grrr normalnie moj facet mnie tak irytuje :/ nie mieszkamy jeszcze razem, ale jak tak ma byc to ja dziekuje ;/ wczpraj bylam u niego i jego matki - obiad zjadłam o 14 a o 18 mowie mu, że głodna jestem. Nawet dupy nie ruszył i powoedział ze dopiero co jadłam. Poszlam do domu gdzie sie potem dowiedziałam , że matka go oryczała za to ze nic mi do jedzenia nie przygotowal... Dzis sie spytal czy sie spotkamy. Mowie mu,ze jutro zaczynam ranna zmiane. Teraz caly tydzien od 8 do 23 na nogach . A ten obrazony ze potrzebuje odpoczywac. Jak wytłumaczyc mu ze mam swoje potrzeby ?;/ Ma ktorac podobnie ze facet nie rozumie Waszego błogoslawionego stanu? :/ Bo ja juz nie wiem co mam zrobic. Nie odzywa sie do tej pory bo powiedzialam ze nie przyjade bo chce odpoczac w domu jeden dzien .

Moze to głupi problem ale nie wiem gdzie sie wyżalic:(

Po ile macie lat? Bo wydaje mi sie ze mlodzi jestescie :D
    Moj maz doskonale to rozumie to nasze 2 dziecko wyczekane. Najchetniej na rekach by mnie nosil ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2018, 10:45

veritaserum, MiSia :), asese, promyczek 39 lubią tę wiadomość

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 13:51

MiSia :), asese, promyczek 39 lubią tę wiadomość

• Vlinder Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciumcioszka gdybyście mieszkali razem, może inaczej by się zachowywał, teraz dla niego w sumie nic się nie zmieniło, często dla faceta ciąża to zwykła abstrakcja. Dopiero jak zobaczy maleństwo na usg, dopiero gdy słyszy jak kobieta meczy się wymiotując, jak zasypia w pół zdania zdaje sobie sprawę z powagi sytuacji, chociaż są też tacy, którzy nigdy nie dorastają, ale mam nadzieję, że Tobie nie trafił się taki egzemplarz. Wydaje mi się, ze jesteście bardzo młodzi, rodzice już wiedzą o ciąży?? Może podeślij jemu jakieś książki o ciąży lub artykuły, bo ewidentnie Twój facet nie ma pojęcia o zmianach jakie u Ciebie zachodzą.

asese lubi tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Ciumcioszka ile lat ma Twoj chlopak ?brzmi jak jakis licealista przepraszam jesli urazilam. Ale takie nieodzywanie sie czy cos to my przerabialismy jak mielismy te 19 lat ;) Moj maz robi wszystko za mnie. Wstaje wczesniej zrobi mi sniadanie , dba o zakupy, dom. Jestem w szoku bo wczesniej to raczej nie wykazywal inicjatywy i to ja zarzadzalam domem ze sie tak wyraze. Teraz bardzo milo mnie zaskakuje i sie potwierdza ze wyszlam za odpowiedniego faceta :) wczoraj puscilam w eter slowa "ale bym zjadla kebaba " za 40 min mialam kebaba w domu ;)
    Mój wczoraj zabrał mi z ręki nawet lekkie zakupy, mówiąc, że noszenie zakupów właśnie się dla mnie skończyło :)

Wracając do kwestii przyjmowania płynów, nigdy nie wypijałam dziennie więcej niż 1,5l, teraz jest podobnie, więcej nie mieści się :) do tego odpadła kawa, przestała mi smakować. Moja koleżanka od kawy śmiała się wczoraj, ze ja zdradziłam, bo przeszłam na herbatę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2018, 10:58

asese, promyczek 39 lubią tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój facet to też leniuszek, jeśli chodzi o obowiązki domowe, nie musiał nigdy nic robić, bo miał od tego mnie. Potrafi wszystko jeśli chodzi o majsterkowanie, sam postawił wielki dom od A do Z. Po wcześniejszym poronieniu gin automatycznie uznał moją ciążę za zagrożoną, więc nakazał leżeć i pachnieć. Więc tak czynię :D Andrzej musi odkurzać, zmywać, myć podłogi. Boże, na początku to była droga przez mękę. Musiałam za nim chodzić i pokazywać palcem które miejsce ominął, nie odkurzał pod łóżkiem w sypialni, bo po co skoro nikt tam nie zagląda? Później mopem rozcierał ten kurz... Ale raz, drugi, trzeci i jakoś ogarnął, żeby robić to jak należy, bo wie że ja nie mogę poprawiać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2018, 11:10

Vlinder, MiSia :), asese lubią tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiSia :) wrote:

Ja wczoraj robiłam urodziny synka :) Także popołudnie fajnie minęło.
    )

100 lat dla synka :)

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Hej dzisiaj ma urodziny moja córeczka. Jak to zleciało:) myslalam, że powiemy już męża rodzinie ale mąż chce poczekać do prenatalnych.
    A śniło mi się że urodziłam druga córkę i nie była kompletnie przygotowana, ani ubranek, łóżeczka nic. Tylko miała jakieś dziwne oczy tak szeroko rozstawione.

Miłej niedzieli życzę :)
    Wszystkiego dobrego z okazji urodzin córeczki :)

aLunia lubi tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
  • MiSia :) Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciumcuoszka współczuję, zachowuje się jak niedojrzaly dzieciak! Jeśli on nie rozumie co to ciąża i że masz prawo odpocząć to szkoda tłumaczyć bo i tak Ci to nic nie da. Lepiej niech się ogarnie bo łatwiej nie będzie.. Mi mąż pomaga we wszystkim pomimo że lekkiej pracy nie ma i zazwyczaj większości dnia go nie ma i jest zmęczony. Może do niego trzeba konkretnie i stanowczo powiedzieć o co chodzi bo może jest z lekka niedomyslny ;)

Natalia mi lekarz powiedział w 13 tyg że będzie synek i tak też było ;)

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)

Wysłany: 11 lutego 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vlinder wrote:
    100 lat dla synka :)

Dziękuję bardzo :*

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Ciumcioszka ile lat ma Twoj chlopak ?brzmi jak jakis licealista przepraszam jesli urazilam. Ale takie nieodzywanie sie czy cos to my przerabialismy jak mielismy te 19 lat ;) Moj maz robi wszystko za mnie. Wstaje wczesniej zrobi mi sniadanie , dba o zakupy, dom. Jestem w szoku bo wczesniej to raczej nie wykazywal inicjatywy i to ja zarzadzalam domem ze sie tak wyraze. Teraz bardzo milo mnie zaskakuje i sie potwierdza ze wyszlam za odpowiedniego faceta :) wczoraj puscilam w eter slowa "ale bym zjadla kebaba " za 40 min mialam kebaba w domu ;)

Ja dokladnie to samo pomyslalam tez tak darlam z moim koty jak bylismy w liceum a teraz po tylu latach jest wzorowym ojcem i mezem. Gotuje, sprzata, przy dziecku robi wszystko czesto jest tak ze mnie nic nie interesuje. On zarabia na dom i nasza rodzine a wzamian oczekuje odemnie tylko milosci :) co jak co ale maz i syn to mi sie udali bardzo i sa moim powodem do dumy

MiSia :), asese, veritaserum lubią tę wiadomość

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • sald Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Miłej niedzieli życzę :)

Wyczytałam z Waszych postów, że też spać nie możecie. Już myślałam, że tylko ja tak mam! Nie miałam jeszcze USG i ciągle ciężko mi to wszystko ułożyć w całość i uwierzyć w dzidziusia. Do tego ogromny stres w pracy od połowy stycznia non stop nerwy! Po 6 latach spokojnej pracy - mam dosyć :( Wiem, że to może szkodzić maleństwu... tylko jak tego uniknąć! Macie jakieś sposoby na wyluzowanie i zrelaksowanie? :) Ja oaza spokoju - nie mogę sobie teraz poradzić!

Pierwsza wizyta dopiero w środę 14 lutego - w Walentynki :) co prawda nie uznawałam nigdy tego dnia... może się to zmieni teraz :D Nie mogę się doczekać... może będzie widać już serduszko <3 to będzie ostatni dzień 6 tyg.

MiSia :), asese, promyczek 39, Wesoła89 lubią tę wiadomość

0d1y9jcgj994h7bo.png

Wysłany: 11 lutego 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Mój facet to też leniuszek, jeśli chodzi o obowiązki domowe, nie musiał nigdy nic robić, bo miał ode mnie mnie. Potrafi wszystko jeśli chodzi o majsterkowanie, sam postawił wielki dom od A do Z. Po wcześniejszym poronieniu gin automatycznie uznał moją ciążę za zagrożoną, więc nakazał leżeć i pachnieć. Więc tak czynię :D Andrzej musi odkurzać, zmywać, myć podłogi. Boże, na początku to była droga przez mękę. Musiałam za nim chodzić i pokazywać palcem które miejsce ominął, nie odkurzał pod łóżkiem w sypialni, bo po co skoro nikt tam nie zagląda? Później mopem rozcierał ten kurz... Ale raz, drugi, trzeci i jakoś ogarnął, żeby robić to jak należy, bo wie że ja nie mogę poprawiać.

Hehe szybko się uczy :D Mojemu mężowi za to się wydaje, że on lepiej wszystko sprząta ode mnie i mnie chce uczyć a broń Boże jemu powiedzieć że coś nie tak robi :D

Rucola lubi tę wiadomość

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiSia :) wrote:
    Dziękuję bardzo :*
    Widzę, że Twój syn ma tak samo na imię jak mój, z tym, że mój pod koniec lutego kończy 7 lat :)

MiSia :) lubi tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png

Wysłany: 11 lutego 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie w styczniu skonczył 30 . Ja wszytko wiem co i jak to moja pierwsza ciaza,ale jestem swiadoma wszytkiego. Moj to nawet mi nie wierzyl ze paczka pampersow "90" starczy na gora 1,5 tygodnia. Dopiero mu uswiadomiłam pokazujac wpisy na forum matek noworodków. Nie wiem jak do niego dotrzec :/ ze to nie 2-3 pampersy na dzien jak on mysli :/

asese lubi tę wiadomość

2nn3gywlzxc008sk.png
‹‹ 233 234 235 236 237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ