WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ciumcioszka co do wyboru ginekologa to popieram dziewczyny. To indywidualne podejście. Każda z nas kładzie nacisk na coś innego, jeśli nie ufasz lekarzowi, to lepiej zmienić. W pierwszej ciąży na początku chodziłam do lekarza na nfz, poleconego przez moją koleżankę, ale u mnie się nie sprawdził. Lekarz nie widział 2 miesięcznej ciąży. Szybko zmieniłam na innego, z którego byłam bardzo zadowolona i gdybym mieszkała w Polsce chodziłabym do niego tym razem także.
-
Vlinder wrote:Ciumcioszka co do wyboru ginekologa to popieram dziewczyny. To indywidualne podejście. Każda z nas kładzie nacisk na coś innego, jeśli nie ufasz lekarzowi, to lepiej zmienić. W pierwszej ciąży na początku chodziłam do lekarza na nfz, poleconego przez moją koleżankę, ale u mnie się nie sprawdził. Lekarz nie widział 2 miesięcznej ciąży. Szybko zmieniłam na innego, z którego byłam bardzo zadowolona i gdybym mieszkała w Polsce chodziłabym do niego tym razem także.
Ja powiem, że ja mam małe zaufanie do lekarzy przezto ze sie zawiodłam wiele razy:) obecna kobieta też nie bardzo mi podchodzi ale zobacze w czwartek na tym USG
Pytanie z innej beczkimacie juz imiona wybrane dla Waszych pociech? Wiem, że wczas ale mysle, że vhyba nie jedna sie juz zastanawiała
u mnie jeśli byłaby dziewczynka to na 100% Liwia ( Nie Oliwia- jak wielu myśli) a Synek to Karol albo Jakub:)
-
My tez juz mamy typy swoje
jak chlop to NAtaniel, IGnaś a dziolcha Aurelia
A mamy juz StasiaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2018, 15:44
17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod..
06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm -
Hej Wrześniówki. Cały czas się waham czy napisać czy nie
Termin mam na 17.09, teoretycznie, bo żadnego USG do tej pory nie miałam. Mieszkam w Danii i tu oprócz bety nie zrobili jeszcze nic. Teoretycznie jestem już w 9 tygodniu. Piersi bolą, brak apetytu i lekkie bóle podbrzusza. We wtorek byłam u lekarza który założył kartę ciąży. Co mnie martwi to to że beta wyszła 39,0 IU/L ale lekarz nic na ten temat nie powiedział. Nie kazał zrobić drugiej. Między 11 a 13 tygodniem mam mieć pierwsze USG. Czekanie dobija tym bardziej że beta dziwna jak na taki tydzień ciąży. Już sama nie wiem co myśleć.
Av, Antonina38 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
sylvi wrote:Hej Wrześniówki. Cały czas się waham czy napisać czy nie
Termin mam na 17.09, teoretycznie, bo żadnego USG do tej pory nie miałam. Mieszkam w Danii i tu oprócz bety nie zrobili jeszcze nic. Teoretycznie jestem już w 9 tygodniu. Piersi bolą, brak apetytu i lekkie bóle podbrzusza. We wtorek byłam u lekarza który założył kartę ciąży. Co mnie martwi to to że beta wyszła 39,0 IU/L ale lekarz nic na ten temat nie powiedział. Nie kazał zrobić drugiej. Między 11 a 13 tygodniem mam mieć pierwsze USG. Czekanie dobija tym bardziej że beta dziwna jak na taki tydzień ciąży. Już sama nie wiem co myśleć.
Witamy Cię serdecznie!
-
sylvi wrote:Hej Wrześniówki. Cały czas się waham czy napisać czy nie
-
Vlinder wrote:Witaj, widzę, że zasady podobne do tych w Holandii. Pierwsze usg miałam w 9 tyg ze wzgledu na krwawienia, a normalnie też jest ok 11-13. Miałaś przynajmniej bete ja tylko testy ciążowe. Jeśli masz obawy to może powtórz test ciążowy. Raczej oprócz czekania nic Tobie nie pozostaje. Trzymam kciuki, aby wszytsko było ok. Super, ze się odezwałaś.
-
Vlinder wrote:Jest niska, ale zależy ona od wielu czynników i norm jakie są w danym laboratorium. Gdyby było coś nie tak to sądzę, że lekarz widząc Twoje wyniki kazałby wykonać powtórne badanie.
-
sylvi wrote:Wg tego laboratorium tydzień 4 zaczyna się od 40. Niestety w Danii do 12 tygodnia to nie ciąża. Nic nie robią do tego czasu, nawet jak coś się zaczyna dziać. Tzw "selekcja naturalna"
był to 9 tydzien ciąży.