X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • asese Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    A ja nie mam nudności, super się czuję :D Jeśli chodzi o sprzątanie, to ja mam zakaz. Po pierwsze żadnego kontaktu ze środkami czystości, po drugie żadnego wysiłku. Mój A nauczył się raz dwa zmywać, odkurzać i myć podłogi :D Byłam dziś na wizycie u swojego gina, badał mnie, mówił, że wszystko idealnie. Umówiłam się też na USG prenatalne 8 marca w 12t3d w gabinecie zajmującym się diagnostyką prenatalną w Lublinie. Moja szwagierka również robiła u nich badanie i w 12 tyg poznała już płeć dziecka bo mają super sprzęt :D
    Ja dziś z moim wyruszamy na galę MMA :) Wreszcie wyjdę w ludzi.

Gratuluję udanej wizyty:) Ty Natalia, to taka ostra babka chyba jesteś, skoro lubisz oglądać walki MMA;) Super, że wychodzisz z mężem na rendez vous, życzę udanej zabawy. Skrobniesz, gdzie w Lublinie warto robić te prenatalne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2018, 20:34

jatoszka lubi tę wiadomość

rg50flw1ig1o65jx.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża wrote:
    Vlinder super wieści ;)
    Ciemnowłosa mi dziś cała noc się śniło ze strasznie brzuch mnie boli i rano wstałam i byłam pewna ze tak tez jest... ale noe jedynie co to właśnie w pachwinach ale tak bardziej do bioder i plecy mnoe bola lekko ale cały dzień wiec mysle ze tam się coś rozciąga .
    Powiem wam ze dziś prawie cały dzień leżę i śpię .... pewnie w nocy będę się męczyć ale jakaś taka mega zmęczona jestem.... zaczyna mnie powoli modlić ale od 2 dni tylko wieczorami w sumie może dlatego ze rozdzieliłam te moje witaminy ciążowe .... musze brać 3 (2 zielone i jedna kapsułkę omega3) wiec rano jem zielone a popołudniu koło 5 omegę ....
    dziś przeszła mi głupia mysl ze co jeśli w moim brzuszku nic nie ma... ze pojde za 1,5 tyg na usg i lekarz powie ze przecież nic nie ma .... ale szybko się sama skarciłam za takie myśli .... pewnie to dlatego ze ta niewiedza do usg właśnie jest ze niby test wyszedł pozytywny i to wszystko co mam .... mąż za to twierdzi ze wie ze wszystko gra. I on w olole ta ciąże przechodzizupelnoeninaczej niż poprzednie.... tam się interesował ale wiecie jak to facet .... a tu co chwile mówi ze usg doczekać się nie może ze mogło by go nie być bo on pewny ze wszystko gra ale ze jak jest już ta data to nie może się doczekać. Pilnuje moich witamin zebym jadła owoce.... w poprzednich tez dbał ale teraz to tak ośmieszenie mi jak by on w ciazy był albo dojrzał do niej Heheh ale tamte poprzednie to ja bardzo chciałam a ta ciąże to w sumie tylko i wyłącznie jego wina Heheh ja myślałam ze już nie będziemy mieli dziecka ;) U mnie dziś pizza na kolacje choć mojej kochanej z blue serkiem i innymi nie mogę i w sumie nie wiem czy mam przez to ochotę ale... wizji innej nie mam ;)
    Doskonale Ciebie rozumiem, w swoją ciążę uwierzyłam dopiero podczas usg. NA pierwszej wizycie położna zebrała tylko informacje i pogratulowała bez badania, sama jej powiedziałam, że boję się, ze nic tam nie ma. Dzisiaj idac na kontrole usg też do męża mówiłam, że ciekawe co tam się dzieje, czy dziecko żyje, czy rośnie. Ja dopiero dzisiaj utrzymałam 3 kromki pieczywa w żołądku i mimo moich silnych wymiotów dzidziuś prawidłowo się rozwija. U Ciebie też będzie wszystko ok, ale zapewne uwierzysz w ciążę jak zobaczysz okruszka na usg.

Kadża lubi tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
  • asese Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Dziewczyny a macie moze bole w pachwinach promieniujace do ud? Nigdy przed ciaza nie mialam takich problemow a teraz srednio raz na kilka dni lapia maie takie silne bole wlasnie. Lekarzowi jakos o tym nie mowilam ale dzis znow mam atak i mam dosc

Mi się raz coś takiego zdarzyło, ale poza narobieniem strachu nie miało innych konsekwencji;) Lekarka powiedziała, że takie bóle są fizjologiczne, bo ciało się zmienia, przystosowuje do ciąży. Jestem przekonana, że w Twoim przypadku też możesz być spokojna, ale oczywiście warto każdą dolegliwość zgłaszać lekarzowi na najbliższej wizycie, w ciąży dmuchanie na zimne jak najbardziej wskazane:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2018, 20:49

Necik , Ciemnowlosa lubią tę wiadomość

rg50flw1ig1o65jx.png
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ciężko od czwartku was nadrobić ale jako tako ogarnęłam.
    W czwartek kupa bieganiny bo starszą na zawodach i adrenalina mi skakała a młodsza chora więc nici że żłobka. U nas wizyta z USG 26 lutego - mam średnio co 2 -3 tygodnie że względu na 3 poronienia i niedoczynność tarczycy a 2 marca USG genetyczne i pappa no i ustalanie terminu amniopunkcji. U nas dalej wszystko w tajemnicy pozostaje zobaczymy ile się jeszcze uda mam nadzieję że do USG genetycznego.
    Śliczne te wasze dzieciaczki i jakie już duże. Gratulacje udanych wizyt i życzymy miłego i spokojnego na relaksie weekendu

asese lubi tę wiadomość

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • asese Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    Ja chodzę co 2 tygodnie, dlatego że, panikuje po stracie. Nawet lekarz mi powtarza, że nie ma takiej potrzeby, ale jak mam się zamartwiać, to wolę pójść i sprawdzić. Po USG genetycznym, które mam 6 narca, jeśli wszystko będzie ok., mam zamiar chodzić co 3-4 tygodnie.
    Wizytę z USG mam jeszcze 23 lutego, a 15 lutego pobranie krwi do testu Pappa

Jak ja Cię doskonale rozumiem... Ja też po prenatalnych, jeśli wszystko będzie ok postaram się cierpliwie oczekiwać na wizyty co kilka tygodni. Jeszcze nie wiem, kiedy te prenatalne mi wypadną, bo moja pani dr wyznaczyła najbliższą wizytę na 20lutego, a o prenatalnych ani mru mru, ale tego 20.jak dalej nic nie powie, to sama zapytam. Generalnie, niezależnie od wyniku będę chciała urodzić mojego bobusia, ale wiadomo- wyczekuje na to usg genetyczne, bo chce wiedzieć jak najwięcej o maleństwie:)

rg50flw1ig1o65jx.png
  • Herbata Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przygotowałam na jutro list maleństwa do rodzinki i schowam go w skrzynce. Rodzinka będzie musiała rozwiązać 5 krzyżówek a hasło będzie "zobaczcie w skrzynce na listy". ☺ ale będą mieć miny, już nie mogę się doczekać.

To będą najlepsze urodziny w życiu ☺

Av, asese, promyczek 39, Rucola, Amy333, Mum2b, Vlinder lubią tę wiadomość

16udvfxmgcokvnrf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek dlaczego będziesz robić amnio? Tzn nie czekasz czy usg i Pappa będzie ok i dopiero jeśli nie, to amnio?

• asese Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Hej dziewczyny. Również miłego weekendu wam życzę.
    Ja narazie nie plamie, ale wydaje mi się że znów piersi mnie mniej bola :/ już przestałam panikować nie mam na nic wpływu. A to myślenie mnie tak strasznie męczy, no mam naprawdę dość.

Spokojnie, z tymi piersiami to tak już jest, że raz będą tak tkliwe, że "mężu z kijem do żony nie podchodź, a innym razem prawie nieodczuwalne. Cycki rządzą się swoimi prawami. Luzik arbuzik aLunia, będzie dobrze. Nie plamisz, a to najważniejsze.

aLunia, Wesoła89 lubią tę wiadomość

rg50flw1ig1o65jx.png
  • asese Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbata wrote:
    A ja przygotowałam na jutro list maleństwa do rodzinki i schowam go w skrzynce. Rodzinka będzie musiała rozwiązać 5 krzyżówek a hasło będzie "zobaczcie w skrzynce na listy". ☺ ale będą mieć miny, już nie mogę się doczekać.

To będą najlepsze urodziny w życiu ☺

Czadowy pomysł!

Herbata lubi tę wiadomość

rg50flw1ig1o65jx.png
  • Herbata Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asese wrote:
    Czadowy pomysł!

To mój mąż wymyślił on jest dobry w takie klocki. :-D ale list napisałam sama. ☺

asese lubi tę wiadomość

16udvfxmgcokvnrf.png
  • asese Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaIgi wrote:
    Antonina, Twoje malenstwo jest juz ewidetnoe malym zgrabnym czlowieczkiem! I jal fajnie syroe do gory podnioslo:)) cudo, wzruszam sie!

Ja od tygodnia, po krwotoku- zero plamien i zero lezenia. Chodze, gotuje, wstawiam pranie, bawie sie z corka. We wtorek usg. Juz sie nie moge doczekac, zeby choc troszke podejrzec Moja kruszynke:)

Na obiad podlaska baba ziemnoaczana !:) dawno nie bylo, a smaka mal na taka babeczle ze szklanla mleka, mniaaam

Ja dzis umalowana i ubrana w sukienke wychodze z lazienki, a moj M o jegp mina! Hahaha bezcenna:)))) pyta- Mamka, Co Ty soe tak wystroilas, idzoemy gdzies?

Mamaigi, wspaniałe wiadomości! Szczęśliwa Mama=szczęśliwe Dziecko. Tak trzymaj i nie puszczaj:) Nie wiem, co to za baba podlaska, ale tak to opisałaś, że choć nie znam, to bym zjadła, he he;) Pzdr.

rg50flw1ig1o65jx.png
  • Nadzieja2018 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś wstałam o 9 i już od 13 do 19 spałam teraz pewnie się będęeczyc ale jeśc mi się nie chce cały dzień tylko jogurt i krakersy zjadłam i kilka winogron. W ogóle mam straszną ochotę na arbuza i melon coś soczystego czym się najem i napoje. Muszę jutro kupić.

asese lubi tę wiadomość

w4squgpj8vhcpzbo.png
    44dc serduszko bije dzidzia 4mm
    24dc beta 18,65, 30dc beta 877,45, 37dc beta 13358, 40
  • asese Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja2018 wrote:
    Ja dziś wstałam o 9 i już od 13 do 19 spałam teraz pewnie się będęeczyc ale jeśc mi się nie chce cały dzień tylko jogurt i krakersy zjadłam i kilka winogron. W ogóle mam straszną ochotę na arbuza i melon coś soczystego czym się najem i napoje. Muszę jutro kupić.

Może mało pijesz i masz odwodniony organizm? Ja miałam ostatnio taki czas, że przesypiałam pół dnia i miałam fazę na owoce, najlepiej soczyste, mimo, że paradoksalnie nie chciało mi się pić i wiesz co, okazało się, że nie nawadniam dostatecznie organizmu. Po odebraniu złych wyników morfologii i moczu, niepotrzebnym wywaleniu kilka stów na wizyty u hematologa, nefrologa i usg jamy brzusznej, okazało się, że po prostu muszę więcej pić i będzie cacy;) Teraz filtruję sobie codziennie 1,5l.wody i pilnuję, żeby zniknęło do następnego dnia,najchętniej w postaci lemoniady;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2018, 21:52

Nadzieja2018 lubi tę wiadomość

rg50flw1ig1o65jx.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam problem z piciem dostatecznej ilości wody. Piję ok. 1 litra i ciężko mi więcej wcisnąć, szczególnie, że potem się gorzej czuję (nudności). Normalnie piłam rozwodnione soki, ale teraz mi w ogóle nie smakują. Jako tako wchodzi mi gazowana woda.

asese lubi tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mało pije około 1 litra wody albo soku

asese lubi tę wiadomość

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av to ja mam podobnie... tylko mi się wydaje ze po wszystkim co wypije mnie gorzej mdli ... woda woda gazowana herbata czy woda z imbirem nie ma znaczenia mam wrażenie ze chwile później mam silniejsze mdłości ... ale pije

asese lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciąży powinno się pić 3 litry wody dziennie. Ten kto, to wymyślił chyba nie próbował ;)) ps. Mi wchodzi tylko Muszynianka. Zawsze byłam mega herbaciana a teraz odrzut totalny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2018, 22:46

asese lubi tę wiadomość

• Ciumcioszka Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2018, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane przepraszam ze mnie nie bylo ale miałam zawrot głowy. Mi sie dziś zaczal 9 tydzien ale cos mnie pobolewa brzuchol:(

2nn3gywlzxc008sk.png
  • Ciumcioszka Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2018, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mialam jeszcze usg. W czwartek ma byc ale martwie sie babka jakas nie ten tego :( a tu pewnie znow zostane olana jak dwa moje poprzednie posty:(

2nn3gywlzxc008sk.png
  • Tasia86 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2018, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciumcioszka nie zrażaj się, postów jest dużo i łatwo jakiś przegapić. Nasza grupa dopiero się rozkręca ;) Może ustaw sobie jakiś awatar i suwaczek, będziesz bardziej widoczna :) No i pochwal się w czwartek po wizycie i najlepiej wrzuć fotkę z usg.

Rucola lubi tę wiadomość

Synek ur. w 2016 :)
    zud3gzu3sbje76xe.png
‹‹ 231 232 233 234 235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ