X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum mnie w zasadzie tylko przy dotyku a teraz tak się macam i jest dużo delikatniej.
    Wiesz co ja w ciąży z córka miałam podobna sytuację, po prostu źle policzyli i dostałam później wyrównanie i nie wiem jak to wyszło ale nawet dostawałam więcej niż normalna wypłata.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonina38 wrote:
    Nooo i my po wizycie ;)
    Fasolka ma 47mm, serduszko pięknie bije :) i na tą chwilę wszystko jest w jak najlepszym porządku.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fb9ab137eba1.jpg
    Piękny widok :*

asese lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg wszystkie fasolki są piękne i aż łezka w oku się kręci ma widok kolejnych bobaskow :* Aczkolwiek nie mogę was non stop czytać, dlatego też pojedyncze wiadomości komentuje.... Nie wyrabiam poprostu :p miłego dnia :*

asese lubi tę wiadomość

• Av Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna2212 wrote:
    Ja dzisiaj sprzątałam całe mieszkanie i po zakończonym sprzątaniu dostałam takich brunatnych uplawow. W zasadzie tylko po siusianiu je widzę, i gorsze miałam w 6 tygodniu - wtedy było wszystko Ok, a wizyta dopiero we wtorek. Uważajcie na siebie i nie przemęczajcie się, bo ja dzisiaj stwierdziłam ze drzwi umyje (5 sztuk) bo wyrzuty sumienia siedzenia w domu mnie ruszyły, a jednak nie ma co się przeciążać :)
    Uważaj przy tym sprzątaniu, bo opary środków myjących mogą być szkodliwe. No i przemęczać się nie ma co, trochę brudu jeszcze nikomu nie zaszkodziło :P

Rucola, asese lubią tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • MamaIgi Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonina, Twoje malenstwo jest juz ewidetnoe malym zgrabnym czlowieczkiem! I jal fajnie syroe do gory podnioslo:)) cudo, wzruszam sie!

Ja od tygodnia, po krwotoku- zero plamien i zero lezenia. Chodze, gotuje, wstawiam pranie, bawie sie z corka. We wtorek usg. Juz sie nie moge doczekac, zeby choc troszke podejrzec Moja kruszynke:)

Na obiad podlaska baba ziemnoaczana !:) dawno nie bylo, a smaka mal na taka babeczle ze szklanla mleka, mniaaam

Ja dzis umalowana i ubrana w sukienke wychodze z lazienki, a moj M o jegp mina! Hahaha bezcenna:)))) pyta- Mamka, Co Ty soe tak wystroilas, idzoemy gdzies?

Vlinder, Paulla89, Wesoła89, asese lubią tę wiadomość

svchqqmzofzw4a0r.png
    Córka Igusia 13.03.2014 - 4 latka
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi nawet glowy nie chce sie umyc :-( nudnosci wymioty na nic nie mam ochoty :-( nawet spac nie moge :-(

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mam nudności, super się czuję :D Jeśli chodzi o sprzątanie, to ja mam zakaz. Po pierwsze żadnego kontaktu ze środkami czystości, po drugie żadnego wysiłku. Mój A nauczył się raz dwa zmywać, odkurzać i myć podłogi :D Byłam dziś na wizycie u swojego gina, badał mnie, mówił, że wszystko idealnie. Umówiłam się też na USG prenatalne 8 marca w 12t3d w gabinecie zajmującym się diagnostyką prenatalną w Lublinie. Moja szwagierka również robiła u nich badanie i w 12 tyg poznała już płeć dziecka bo mają super sprzęt :D
    Ja dziś z moim wyruszamy na galę MMA :) Wreszcie wyjdę w ludzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2018, 15:34

Av, Vlinder, promyczek 39 lubią tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    A ja nie mam nudności, super się czuję :D Jeśli chodzi o sprzątanie, to ja mam zakaz. Po pierwsze żadnego kontaktu ze środkami czystości, po drugie żadnego wysiłku. Mój A nauczył się raz dwa zmywać, odkurzać i myć podłogi :D Byłam dziś na wizycie u swojego gina, badał mnie, mówił, że wszystko idealnie. Umówiłam się też na USG prenatalne 8 marca w 12t3d w gabinecie zajmującym się diagnostyką prenatalną w Lublinie. Moja szwagierka również robiła u nich badanie i w 12 tyg poznała już płeć dziecka bo mają super sprzęt :D
    Ja dziś z moim wyruszamy na galę MMA :) Wreszcie wyjdę w ludzi.
    Gdzie robisz badania w Lublinie ?

Justyna2212, asese lubią tę wiadomość

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Dzięki Rucola!
    Mam do Ciebie pytanie. Jesteś z Rzeszowa? Do jakiego lekarza chodzisz jeśli mogę spytać i u kogo planujesz badania prenatalne?
    Chodzę do Ulmana a prenatalne u Szajnera. A Ty ??

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prenatalne jeszcze nie myślałam, ponieważ nawet nie wiem czy będę miała na NFZ czy nie. Jeśli na NFZ to pozostanie mi tylko Szajner albo Cebulak bodajże w Rzeszowie. Jeśli prywatnie to chciałabym Szpejankowski. Ja chodzę do młodego lekarza Marka Kluzy. Spodobało mi się jego podejście jak wylądowałam w szpitalu z ciążą pozamaciczną.

asese lubi tę wiadomość

• Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny jak Wy to robicie ze tak czesto wizyty macie? Ja mialam w 5tc i 8tc a teraz dopiero w 12tc. A u Was mam wrazenie ze co tydzien :D

Av, asese lubią tę wiadomość

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyty na NFZ raz w miesiącu

asese lubi tę wiadomość

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam częściej że względu na poronienie, nadciśnienie i niedoczynność tarczycy. Ale mam nadzieję że po prenatalnych będzie już co miesiąc. Mnie wizyty za bardzo stresują.

Rano pisałam o braku objawów a teraz leżę i mi nie dobrze i cycusie bola. No ale cieszy mnie to bardzo :)

Amy333, Av, promyczek 39, asese lubią tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Kurde dziewczyny jak Wy to robicie ze tak czesto wizyty macie? Ja mialam w 5tc i 8tc a teraz dopiero w 12tc. A u Was mam wrazenie ze co tydzien :D

ja mam 2 lekarzy i rzeczywiście mi czesto wypadają wizyty:)

asese lubi tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam 4t3d potem w 6t5dni następnie „ u innej lekarki w 9tyg.” Bo 4 tygodnie trochę dla mnie było za długo jak na te pierwsze tygodnie:) ale wszystko było w porządku No i teraz te 4 tygodnie wypadają właśnie w pon :))

asese lubi tę wiadomość

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kolejną wizytę mam dopiero za miesiąc...a mogłabym codziennie malucha podglądać...

asese, Enii lubią tę wiadomość

• Vlinder Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z usg, maluszek ma juz 45mm, wszystko ok, po krwiaku nie ma śladu :)

Av, Malgonia, natalinka, CzterolistnaKoniczyna, promyczek 39, Bianka*, KasW91, paulka86, Mum2b, nadulek, Herbata, MiSia :), asese, Marzena782, Amy333, Antonina38, aLunia, sald lubią tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Bianka* Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę co 2 tygodnie, dlatego że, panikuje po stracie. Nawet lekarz mi powtarza, że nie ma takiej potrzeby, ale jak mam się zamartwiać, to wolę pójść i sprawdzić. Po USG genetycznym, które mam 6 narca, jeśli wszystko będzie ok., mam zamiar chodzić co 3-4 tygodnie.
    Wizytę z USG mam jeszcze 23 lutego, a 15 lutego pobranie krwi do testu Pappa

asese lubi tę wiadomość

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a macie moze bole w pachwinach promieniujace do ud? Nigdy przed ciaza nie mialam takich problemow a teraz srednio raz na kilka dni lapia maie takie silne bole wlasnie. Lekarzowi jakos o tym nie mowilam ale dzis znow mam atak i mam dosc

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vlinder super wieści ;)
    Ciemnowłosa mi dziś cała noc się śniło ze strasznie brzuch mnie boli i rano wstałam i byłam pewna ze tak tez jest... ale noe jedynie co to właśnie w pachwinach ale tak bardziej do bioder i plecy mnoe bola lekko ale cały dzień wiec mysle ze tam się coś rozciąga .
    Powiem wam ze dziś prawie cały dzień leżę i śpię .... pewnie w nocy będę się męczyć ale jakaś taka mega zmęczona jestem.... zaczyna mnie powoli modlić ale od 2 dni tylko wieczorami w sumie może dlatego ze rozdzieliłam te moje witaminy ciążowe .... musze brać 3 (2 zielone i jedna kapsułkę omega3) wiec rano jem zielone a popołudniu koło 5 omegę ....
    dziś przeszła mi głupia mysl ze co jeśli w moim brzuszku nic nie ma... ze pojde za 1,5 tyg na usg i lekarz powie ze przecież nic nie ma .... ale szybko się sama skarciłam za takie myśli .... pewnie to dlatego ze ta niewiedza do usg właśnie jest ze niby test wyszedł pozytywny i to wszystko co mam .... mąż za to twierdzi ze wie ze wszystko gra. I on w olole ta ciąże przechodzizupelnoeninaczej niż poprzednie.... tam się interesował ale wiecie jak to facet .... a tu co chwile mówi ze usg doczekać się nie może ze mogło by go nie być bo on pewny ze wszystko gra ale ze jak jest już ta data to nie może się doczekać. Pilnuje moich witamin zebym jadła owoce.... w poprzednich tez dbał ale teraz to tak ośmieszenie mi jak by on w ciazy był albo dojrzał do niej Heheh ale tamte poprzednie to ja bardzo chciałam a ta ciąże to w sumie tylko i wyłącznie jego wina Heheh ja myślałam ze już nie będziemy mieli dziecka ;) U mnie dziś pizza na kolacje choć mojej kochanej z blue serkiem i innymi nie mogę i w sumie nie wiem czy mam przez to ochotę ale... wizji innej nie mam ;)

asese, Vlinder lubią tę wiadomość

‹‹ 230 231 232 233 234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ