X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vlinder wrote:
    Gratuluję dzisiejszych pozytywnych wizyt, piękne zdjęcia maluszków.

Anet, Jola bądźcie dobrej myśli. Trzymam kciuki, aby wszystko było dobrze.

Jutro mam kontrolne usg, lekarz sprawdzi co z moim krwiakiem i maluszkiem :)
    Wizytę u położnej mam wyznaczoną na 22 lutego, będzie to 12+5, wtedy ma rozmawiać na temat badań prenatalnych, dość późno, ale zobaczymy co powie. W Holandii kobiety 35+ lekarze zalecają amniopunkcję.Zabieg wykonuje się od 15 tyg. im ciąża starsza tym ryzyko po zabiegowe mniejsze. Ryzyko poronienia po zabiegu tutaj wynosi 0,3%, lekarze w Holandii specjalizują się w amniopunkcji z uwagi ze dużo kobiet decyduje się na pierwsze dziecko w okolicy 40. NIFTY położna odradza, bo nie zawsze udaje się wyodrębnić DNA dziecka. Test pappa jak wiadomo sama statystyka i w zasadzie nie można być niczego pewnym. Jeśli faktycznie w moim przypadku amniopunkcja będzie jedyną opcją zgodzę się na nią. Jeśli okaże się, ze dziecko ma wady genetyczne niestety zakończymy ciążę. W takim przypadku tutaj do 24 tyg ciąży lekarze w szpitalu wywołują przedwczesny poród. Mamy już jedno dziecko i jeśli okazałoby się ze drugie jest poważnie chore nie zdecydujemy się na donoszenie ciąży. Poważnie chore dziecko to obciążenie dla całej rodziny, nie ma się co oszukiwać. Nas rodziców kiedyś zabraknie, nie chcemy obciążać opieką nad chorym bratem lub siostrą jedynego syna, którego mamy, bo ta ciąża jest w moim przypadku ostatnią.

Masz bardzo zdrowe podejscie. Ja rowniez nie chcialabym urodzic ciezko chorego dziecka i patrzec na jego meke. Rowniez bym wtedy zakonczyla ciaze

Vlinder lubi tę wiadomość

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • renjak Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    I jak u Was z młodym? Daje mamie odpocząć? Bo mój to na tyłku 5 sekund nie wysiedzi, dodatkowo bunt dwulatka w pełnym rozkwicie, także mamy wesoło :D Na szczęście 2 dni w tygodniu, chodzi do klubu malucha, to mogę odespać ;)
    U nas różnie, ale niestety mąż sporo pracuje, a babcie również, więc zazwyczaj zostaję z nim sama..ale jakoś dajemy radę. Jak padam z nóg to mu mówię, że nie mam siły i muszę się położyć i raczej kładzie się ze mną. Wczoraj zrobiliśmy tunel z koca i tak :leżeliśmy" i podziwialiśmy "gwiazdki":) ale czasami naprawdę nie mam siły..tym bardziej, że w poprzedniej ciąży czułam się cały czas dobrze, biegałam, pływałam, chodziłam na jogę, a teraz mam takie mdłości, że ledwo mam siłę obiad ugotować. Ale cóż..i tak jest super;) ja samą ciążę bardzo miło wspominam i aż czasem żałuję facetów, że nie mogą tego przeżyć:)

Bianka* lubi tę wiadomość

w4sqyx8dvrs1n4nm.png
  • renjak Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i oczywiście wielkie gratulacje dla wszystkich Mam i Maluszków!! zdjęcia macie przecudne!!

w4sqyx8dvrs1n4nm.png
  • paulka86 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Jestem melduję się! Mój skończył rok w Wigilię ale niestety mam wrażenie, że chce jeszcze częściej cycać :/ a ze względu na kiepskie wyniki badań nakazano mi go odstawić, tylko jak? Jak on w nocy i po 20 razy się budzi.... Ponoć w ciąży zmienia się smak mleka i niektóre dzieci same się odstawiają
    Też o tym słyszałam, że smak mleka się zmienia i dzieci się odstawiaja. Ale słyszałam również, że część dzieci po porodzie jest zazdrosna o malucha i wraca do piersi. Ale ile w tym prawdy. Mi marzyło się karmienie w tandemie. Przetrwam do końca antybiotyk i zobaczę co dalej.

• Bianka* Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renjak wrote:
    U nas różnie, ale niestety mąż sporo pracuje, a babcie również, więc zazwyczaj zostaję z nim sama..ale jakoś dajemy radę. Jak padam z nóg to mu mówię, że nie mam siły i muszę się położyć i raczej kładzie się ze mną. Wczoraj zrobiliśmy tunel z koca i tak :leżeliśmy" i podziwialiśmy "gwiazdki":) ale czasami naprawdę nie mam siły..tym bardziej, że w poprzedniej ciąży czułam się cały czas dobrze, biegałam, pływałam, chodziłam na jogę, a teraz mam takie mdłości, że ledwo mam siłę obiad ugotować. Ale cóż..i tak jest super;) ja samą ciążę bardzo miło wspominam i aż czasem żałuję facetów, że nie mogą tego przeżyć:)
    U mnie podobnie ;) Pierwsza ciąża, rewelacja, a teraz nie mam na nic siły i co najgorsze ochoty. Ale liczę, że jeszcze 2-3 tygodnie i wróci mi energia ;)

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • renjak Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka, mój syn odstawił się na samym początku mojej ciąży. Gdzieś w 6 tyg..Już nie pamiętam. A myślałam, że to nigdy nie nastąpi, więc coś w tym chyba jest, że skład mleka się zmienia. Albo po prostu do tego dorósł..ale mój syna w grudniu skończył dwa lata, więc jest starszy

paulka86 lubi tę wiadomość

w4sqyx8dvrs1n4nm.png
  • renjak Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    U mnie podobnie ;) Pierwsza ciąża, rewelacja, a teraz nie mam na nic siły i co najgorsze ochoty. Ale liczę, że jeszcze 2-3 tygodnie i wróci mi energia ;)
    Och też na to liczę, na razie zaczęłam chodzić do kina w wolnej chwili, żeby choć na chwilę się oderwać od domowych obowiązków.

Bianka* lubi tę wiadomość

w4sqyx8dvrs1n4nm.png
  • Nastka89 Koleżanka

Wysłany: 9 lutego 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuza88 wrote:
    Nastka spokojnie przyjdzie i czas na Ciebie :) Jeszcze trochę i zobaczysz maleństwo? Ile masz jeszcze do USG?

Jutro mam skonczony 8 tydz a usg miedzy 17-20 tyg

• zuza88 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka89 wrote:
    Jutro mam skonczony 8 tydz a usg miedzy 17-20 tyg

I to będzie pierwsze USG? Dość późno, pewnie jesteś gdzieś za granicą?

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • Nastka89 Koleżanka

Wysłany: 9 lutego 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuza88 wrote:
    I to będzie pierwsze USG? Dość późno, pewnie jesteś gdzieś za granicą?

Tak

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 21:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę a ja nie potrafię go odstawić.... Q dzień to wiadomo jak cie mogę jeszcze, bo to zagadasz zabawisz ale w nocy? Od razu awantura.... A mój z tych nieśpiących. Nie pamiętam kiedy ciągiem przespałam choć z 3h.... W tej chwili już mnie to wykańcza

• Kadża Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale piękne te zdjęcia maluszków ....... ach zazdraszczam ......;) nastka doczekamy się i my tych naszych usg...

asese lubi tę wiadomość

• Wesoła89 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2018, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś się przestraszyłam nie na żarty to Wam się pożalę... Wczoraj zjadłam 2 pączusie, na które o dziwo nabrałam chwilowo ochoty (w sumie zamiast obiadu i z przerwą koło 2 godz.) i kanapeczki na kolację a dziś od rana pobolewała mnie lewa strona podbrzusza i promieniowało tak jakby na boki. Postanowiłam przeczekać, bo ból był leciutki aż tu nagle ja chce obiad robić a mnie aż zgięło w pół i straszna kolka w tym miejscu złapała wstać normalnie nie moglam. Sięgnęłam więc po no-spę (tak radzil lekarz gdyby coś bolało) i położyłam się na 20 minut, na szczęście przeszło, po czym powróciło po 1godz. z podobną siłą na 5 minut. Pobiegłam do łazienki, bo myślałam, że skończy się biegunką czy coś a tu jednak nic tylko salwa bączków :/ I tak mi się wydaje, że to były okrutne jakieś wzdęcia, choć mam z tym czasem problemy takich silnych nigdy nie małam. Już więcej pączka w ciąży nie zjem...

asese lubi tę wiadomość

f2wlwn15pyf6mety.png
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Czytam Was caly czas, zdaje tylko relacje ze maluch ma 3.65 cm i ma sie dobrze. 22 lutego mam prenatalne:)

Wesoła89, Rucola, CzterolistnaKoniczyna, Malgonia, Av, Vlinder, matkapatka, zuza88, Herbata, JustynaG, Antonina38, nadulek, asese, MiSia :) lubią tę wiadomość

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam2be super wieści ;)

Mum2b lubi tę wiadomość

• Wesoła89 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2018, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nam te maluszki szybko rosną... Byle tak dalej i za niedlugo będziemy już konkretne imiona wymyślać:)

Amy333, asese lubią tę wiadomość

f2wlwn15pyf6mety.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny !!! Życzę Wam spojnego weekendu :) wypoczywajcie i piszcie co dobrego u Was :)

Amy333, asese lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Rucola!
    Mam do Ciebie pytanie. Jesteś z Rzeszowa? Do jakiego lekarza chodzisz jeśli mogę spytać i u kogo planujesz badania prenatalne?

• aLunia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Również miłego weekendu wam życzę.
    Ja narazie nie plamie, ale wydaje mi się że znów piersi mnie mniej bola :/ już przestałam panikować nie mam na nic wpływu. A to myślenie mnie tak strasznie męczy, no mam naprawdę dość.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 13:51

‹‹ 229 230 231 232 233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ