WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Bianka* wrote:Suwaczek jak najbardziej ok. Ustawiony według OM (6 grudnia, test ciążowy robiłam w Sylwestra). Termin 7 września, na podstawie USG ( wielkość dziecka) ustalił lekarz. Ale ja wiem, że owu miałam na 100% 18 grudnia, także chyba znów szykuje mi się duże dziecko
Mój Nio w 9tydz 4d miał 3,39 cm. Rośnie skubany, owulacje miałam 14go grudnia, termin z usg wychodzi na 3go września ale jeśli będzie to koniec sierpnia to się nie obrażę Lubię sierpień
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2018, 17:14
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
sooooorki, post wyzej, do justyny byl
a Alunia Tobie radze albo isc do ginki na jakis podglad- bedziesz spokojniejsza, albo poloz sie na plecach i lez tak plackiem, macica najlepiej sie w tej pozycji relaksuje. Moze troszke za bardzo sie przeiazylas ;/JustynaG lubi tę wiadomość
Córka Igusia 13.03.2014 - 4 latka -
Antonina38 wrote:Nooo i my po wizycie
Fasolka ma 47mm, serduszko pięknie bije i na tą chwilę wszystko jest w jak najlepszym porządku.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fb9ab137eba1.jpg
Baaaaaardzo się ciesze !! Gratulacje dla Ciebie i Okruszka (wyglada jakby ssał kciuk )
Ja pod gabinetem cała roztrzęsiona już -
Hej kochaniutkie )
Przepiękne zdjęcia ! Takie już duże te wasze Okruszki ^^
Aż łezki lecą ze szczęścia !
Ja dziś cała nabrzmiała ...l brzuch wielki jak jakiś 6 miesiąc a wypiłam już ze 3 L wody tak mnie suszy
Idę zjeść jakieś Owoce
Co do piersi... mnie bolą od samego początku ciąży non stop tak samo leżenie na brzuszku już odpada są duże ,obrzmiałe , a sutki ? To dopiero Ból... pozdrawiam :*4,5 roku starań
Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
-
Rucola wrote:Ojej, a myślisz, ze jest zależność między wielkością dziecka w 10tym tygodniu a jego masą urodzeniową? Bo jeśli tak, to jestem lekko przerażona
Mój Nio w 9tydz 4d miał 3,39 cm. Rośnie skubany, owulacje miałam 14go grudnia, termin z usg wychodzi na 3go września ale jeśli będzie to koniec sierpnia to się nie obrażę Lubię sierpień -
Bianka* wrote:Hej dziewczyny,
Chciałam się w końcu przywitać, wraz z moim dzidziusiem, który ma już 3,1 cm. Tp wyznaczony na 7 września.
Mamy już 2 letniego synka, z książkowej, bezobjawowej ciąży. Także dziewczyny bez objawów, nie zamartwiajcie się, to powód do radości. Ja nie miałam kompletnie, żadnych objawów, a synek urodził się całkowicie zdrowy, i pomimo, że prawie 3 tygodnie przed terminem, to ważył ponad 4kg.i miał 57cm. Dostał 10/10 punktów. A dodam, że nie jestem jakimś wielkoludem, bo mam zaledwie 160cm.wzrostu i ważę niespełna 50kg.
Drugą ciążę niestety straciłam.I po pierwszej, bezproblemowej, był to dla mnie ogromny szok.
To moja trzecia ciąża i mam nadzieję, że tym razem dotrwamy szczęśliwie do końca. Mdłości mnie męczą przeokrutnie. I potwierdził się fakt, że w kolejnych ciążach szybciej widać brzuszek, który już jest na tyle spory, że przy mojej posturze, mam problem z ukryciem, że coś jest na rzeczy.
To chyba tyle, pozdrawiam Was i maluszkiBianka* lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypaulka86 wrote:Gratuluję udanych wizyt wszystkie maluszki śliczne Czy jest tu jakąś mama karmiaca? Mój syn końcem stycznia skończył rok. Praktycznie odrzucił pierś i nie wiem czy to przez ciąże i odpuścić czy przez chorobę i przeczekać? Ktoś pomoże?
paulka86 lubi tę wiadomość
-
renjak wrote:No proszę. .to mamy ten sam termin i tez mam dwuletniego synka☺ pozdrawiam!
-
Gratuluję dzisiejszych pozytywnych wizyt, piękne zdjęcia maluszków.
Anet, Jola bądźcie dobrej myśli. Trzymam kciuki, aby wszystko było dobrze.
Jutro mam kontrolne usg, lekarz sprawdzi co z moim krwiakiem i maluszkiem
Wizytę u położnej mam wyznaczoną na 22 lutego, będzie to 12+5, wtedy ma rozmawiać na temat badań prenatalnych, dość późno, ale zobaczymy co powie. W Holandii kobiety 35+ lekarze zalecają amniopunkcję.Zabieg wykonuje się od 15 tyg. im ciąża starsza tym ryzyko po zabiegowe mniejsze. Ryzyko poronienia po zabiegu tutaj wynosi 0,3%, lekarze w Holandii specjalizują się w amniopunkcji z uwagi ze dużo kobiet decyduje się na pierwsze dziecko w okolicy 40. NIFTY położna odradza, bo nie zawsze udaje się wyodrębnić DNA dziecka. Test pappa jak wiadomo sama statystyka i w zasadzie nie można być niczego pewnym. Jeśli faktycznie w moim przypadku amniopunkcja będzie jedyną opcją zgodzę się na nią. Jeśli okaże się, ze dziecko ma wady genetyczne niestety zakończymy ciążę. W takim przypadku tutaj do 24 tyg ciąży lekarze w szpitalu wywołują przedwczesny poród. Mamy już jedno dziecko i jeśli okazałoby się ze drugie jest poważnie chore nie zdecydujemy się na donoszenie ciąży. Poważnie chore dziecko to obciążenie dla całej rodziny, nie ma się co oszukiwać. Nas rodziców kiedyś zabraknie, nie chcemy obciążać opieką nad chorym bratem lub siostrą jedynego syna, którego mamy, bo ta ciąża jest w moim przypadku ostatnią.Av lubi tę wiadomość
-
Rucola wrote:Ojej, a myślisz, ze jest zależność między wielkością dziecka w 10tym tygodniu a jego masą urodzeniową? Bo jeśli tak, to jestem lekko przerażona
Mój Nio w 9tydz 4d miał 3,39 cm. Rośnie skubany, owulacje miałam 14go grudnia, termin z usg wychodzi na 3go września ale jeśli będzie to koniec sierpnia to się nie obrażę Lubię sierpieńRucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNastka nie smutaj! Ja też muszę czekać na kolejne usg... Az do 1.03! To będzie usg genetyczne w 13+3... Chyba, że potruje trochę mojej gin, że martwię się, że będzie za późno i żeby przyjęła mnie wcześniej... Aczkolwiek sama ustaliła tą datę po ostatnim usg, bo stwierdziła, że malutka fasolka i lepiej będzie widać po skończonym 13tc
-
Ja dzisiaj sprzątałam całe mieszkanie i po zakończonym sprzątaniu dostałam takich brunatnych uplawow. W zasadzie tylko po siusianiu je widzę, i gorsze miałam w 6 tygodniu - wtedy było wszystko Ok, a wizyta dopiero we wtorek. Uważajcie na siebie i nie przemęczajcie się, bo ja dzisiaj stwierdziłam ze drzwi umyje (5 sztuk) bo wyrzuty sumienia siedzenia w domu mnie ruszyły, a jednak nie ma co się przeciążać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2018, 19:01
Justyna