X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • MamaIgi Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia, maluszek sie do Was odwrocil dupką :) jak nie jest fotogeniczny, jak jest ! , slodki widok

JustynaG lubi tę wiadomość

svchqqmzofzw4a0r.png
    Córka Igusia 13.03.2014 - 4 latka
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    Suwaczek jak najbardziej ok. Ustawiony według OM (6 grudnia, test ciążowy robiłam w Sylwestra). Termin 7 września, na podstawie USG ( wielkość dziecka) ustalił lekarz. Ale ja wiem, że owu miałam na 100% 18 grudnia, także chyba znów szykuje mi się duże dziecko ;)
    Ojej, a myślisz, ze jest zależność między wielkością dziecka w 10tym tygodniu a jego masą urodzeniową? Bo jeśli tak, to jestem lekko przerażona :P
    Mój Nio w 9tydz 4d miał 3,39 cm. Rośnie skubany, owulacje miałam 14go grudnia, termin z usg wychodzi na 3go września ale jeśli będzie to koniec sierpnia to się nie obrażę :) Lubię sierpień :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2018, 17:14

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • MamaIgi Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sooooorki, post wyzej, do justyny byl :)
    a Alunia Tobie radze albo isc do ginki na jakis podglad- bedziesz spokojniejsza, albo poloz sie na plecach i lez tak plackiem, macica najlepiej sie w tej pozycji relaksuje. Moze troszke za bardzo sie przeiazylas ;/

JustynaG lubi tę wiadomość

svchqqmzofzw4a0r.png
    Córka Igusia 13.03.2014 - 4 latka
  • zuza88 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonina38 wrote:
    Nooo i my po wizycie ;)
    Fasolka ma 47mm, serduszko pięknie bije :) i na tą chwilę wszystko jest w jak najlepszym porządku.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fb9ab137eba1.jpg

Jaki już duży :) Piękne maleństwo :)

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonina38 wrote:
    Nooo i my po wizycie ;)
    Fasolka ma 47mm, serduszko pięknie bije :) i na tą chwilę wszystko jest w jak najlepszym porządku.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fb9ab137eba1.jpg

Baaaaaardzo się ciesze !! Gratulacje dla Ciebie i Okruszka (wyglada jakby ssał kciuk :) )

Ja pod gabinetem cała roztrzęsiona już :( :(

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochaniutkie :))
    Przepiękne zdjęcia ! Takie już duże te wasze Okruszki ^^
    Aż łezki lecą ze szczęścia !
    Ja dziś cała nabrzmiała ...l brzuch wielki jak jakiś 6 miesiąc a wypiłam już ze 3 L wody tak mnie suszy :)
    Idę zjeść jakieś Owoce :)
    Co do piersi... mnie bolą od samego początku ciąży :( non stop tak samo leżenie na brzuszku już odpada :( są duże ,obrzmiałe , a sutki ? To dopiero Ból... pozdrawiam :*

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• Bianka* Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Ojej, a myślisz, ze jest zależność między wielkością dziecka w 10tym tygodniu a jego masą urodzeniową? Bo jeśli tak, to jestem lekko przerażona :P
    Mój Nio w 9tydz 4d miał 3,39 cm. Rośnie skubany, owulacje miałam 14go grudnia, termin z usg wychodzi na 3go września ale jeśli będzie to koniec sierpnia to się nie obrażę :) Lubię sierpień :)
    U mnie się to sprawdziło. Synek, też już od pierwszych USG mocno wyprzedzał swój wiek ciążowy (pod koniec nawet o ponad 3 tygodnie) a też dokładnie wiedziałam, kiedy miałam ovu. Bo u mnie nie da się tego przegapić. Ciekawe, czy teraz się to potwierdzi, ale na małą dzidzię, a co niestety za tym idzie, na mały brzuszek, nawet nie liczę.

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • paulka86 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt wszystkie maluszki śliczne :) Czy jest tu jakąś mama karmiaca? Mój syn końcem stycznia skończył rok. Praktycznie odrzucił pierś i nie wiem czy to przez ciąże i odpuścić czy przez chorobę i przeczekać? Ktoś pomoże?

• renjak Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    Hej dziewczyny,
    Chciałam się w końcu przywitać, wraz z moim dzidziusiem, który ma już 3,1 cm. Tp wyznaczony na 7 września.
    Mamy już 2 letniego synka, z książkowej, bezobjawowej ciąży. Także dziewczyny bez objawów, nie zamartwiajcie się, to powód do radości. Ja nie miałam kompletnie, żadnych objawów, a synek urodził się całkowicie zdrowy, i pomimo, że prawie 3 tygodnie przed terminem, to ważył ponad 4kg.i miał 57cm. Dostał 10/10 punktów. A dodam, że nie jestem jakimś wielkoludem, bo mam zaledwie 160cm.wzrostu i ważę niespełna 50kg.
    Drugą ciążę niestety straciłam.I po pierwszej, bezproblemowej, był to dla mnie ogromny szok.
    To moja trzecia ciąża i mam nadzieję, że tym razem dotrwamy szczęśliwie do końca. Mdłości mnie męczą przeokrutnie. I potwierdził się fakt, że w kolejnych ciążach szybciej widać brzuszek, który już jest na tyle spory, że przy mojej posturze, mam problem z ukryciem, że coś jest na rzeczy.
    To chyba tyle, pozdrawiam Was i maluszki
    No proszę. .to mamy ten sam termin i tez mam dwuletniego synka☺ pozdrawiam!

Bianka* lubi tę wiadomość

w4sqyx8dvrs1n4nm.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt! Dzidziusie cudowne!

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się męczę z ogromnym bólem krzyża, chyba zrobił mi się jakiś stan zapalny, a nie można nawet posmarować się maścią...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulka86 wrote:
    Gratuluję udanych wizyt wszystkie maluszki śliczne :) Czy jest tu jakąś mama karmiaca? Mój syn końcem stycznia skończył rok. Praktycznie odrzucił pierś i nie wiem czy to przez ciąże i odpuścić czy przez chorobę i przeczekać? Ktoś pomoże?
    Jestem melduję się! Mój skończył rok w Wigilię ale niestety mam wrażenie, że chce jeszcze częściej cycać :/ a ze względu na kiepskie wyniki badań nakazano mi go odstawić, tylko jak? Jak on w nocy i po 20 razy się budzi.... Ponoć w ciąży zmienia się smak mleka i niektóre dzieci same się odstawiają

paulka86 lubi tę wiadomość

• Bianka* Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renjak wrote:
    No proszę. .to mamy ten sam termin i tez mam dwuletniego synka☺ pozdrawiam!
    I jak u Was z młodym? Daje mamie odpocząć? Bo mój to na tyłku 5 sekund nie wysiedzi, dodatkowo bunt dwulatka w pełnym rozkwicie, także mamy wesoło :D Na szczęście 2 dni w tygodniu, chodzi do klubu malucha, to mogę odespać ;)

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dzisiejszych pozytywnych wizyt, piękne zdjęcia maluszków.

Anet, Jola bądźcie dobrej myśli. Trzymam kciuki, aby wszystko było dobrze.

Jutro mam kontrolne usg, lekarz sprawdzi co z moim krwiakiem i maluszkiem :)
    Wizytę u położnej mam wyznaczoną na 22 lutego, będzie to 12+5, wtedy ma rozmawiać na temat badań prenatalnych, dość późno, ale zobaczymy co powie. W Holandii kobiety 35+ lekarze zalecają amniopunkcję.Zabieg wykonuje się od 15 tyg. im ciąża starsza tym ryzyko po zabiegowe mniejsze. Ryzyko poronienia po zabiegu tutaj wynosi 0,3%, lekarze w Holandii specjalizują się w amniopunkcji z uwagi ze dużo kobiet decyduje się na pierwsze dziecko w okolicy 40. NIFTY położna odradza, bo nie zawsze udaje się wyodrębnić DNA dziecka. Test pappa jak wiadomo sama statystyka i w zasadzie nie można być niczego pewnym. Jeśli faktycznie w moim przypadku amniopunkcja będzie jedyną opcją zgodzę się na nią. Jeśli okaże się, ze dziecko ma wady genetyczne niestety zakończymy ciążę. W takim przypadku tutaj do 24 tyg ciąży lekarze w szpitalu wywołują przedwczesny poród. Mamy już jedno dziecko i jeśli okazałoby się ze drugie jest poważnie chore nie zdecydujemy się na donoszenie ciąży. Poważnie chore dziecko to obciążenie dla całej rodziny, nie ma się co oszukiwać. Nas rodziców kiedyś zabraknie, nie chcemy obciążać opieką nad chorym bratem lub siostrą jedynego syna, którego mamy, bo ta ciąża jest w moim przypadku ostatnią.

Av lubi tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Maluszek zaczyna gromadzić tłuszczyk od około 28 tygodnia ciąży .

Rucola lubi tę wiadomość

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • Nastka89 Koleżanka

Wysłany: 9 lutego 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej cieszko was nadrobic.
    Tyle z was ma wspaniale wiesci z usg a ja dalej musze czekac na moje.
    Rak mi smutno z tego powodu

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka nie smutaj! Ja też muszę czekać na kolejne usg... Az do 1.03! To będzie usg genetyczne w 13+3... Chyba, że potruje trochę mojej gin, że martwię się, że będzie za późno i żeby przyjęła mnie wcześniej... Aczkolwiek sama ustaliła tą datę po ostatnim usg, bo stwierdziła, że malutka fasolka i lepiej będzie widać po skończonym 13tc

• zuza88 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka89 wrote:
    Hej cieszko was nadrobic.
    Tyle z was ma wspaniale wiesci z usg a ja dalej musze czekac na moje.
    Rak mi smutno z tego powodu

Nastka spokojnie przyjdzie i czas na Ciebie :) Jeszcze trochę i zobaczysz maleństwo? Ile masz jeszcze do USG?

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • Justyna2212 Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj sprzątałam całe mieszkanie i po zakończonym sprzątaniu dostałam takich brunatnych uplawow. W zasadzie tylko po siusianiu je widzę, i gorsze miałam w 6 tygodniu - wtedy było wszystko Ok, a wizyta dopiero we wtorek. Uważajcie na siebie i nie przemęczajcie się, bo ja dzisiaj stwierdziłam ze drzwi umyje (5 sztuk) bo wyrzuty sumienia siedzenia w domu mnie ruszyły, a jednak nie ma co się przeciążać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2018, 19:01

Justyna
    f2w3rjjgoxx62co1.png
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kolejne usg mam dopiero 5.03 ale co zrobic :D juz tydzien minął jeszcze 3 :)

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
‹‹ 228 229 230 231 232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ