WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Jola79 wrote:Witajcie!
Codziennie Was czytam (kilka godzin bo tyle piszecie)
Wielkie GRATULACJE dla dziewczyn które widziały i słyszały serduszka swoich fasolek. Ostatnio któraś dodała zdjęcie i normalnie tak się wzruszyłam że aż się popłakałam.
Ja miałam wizytę wczoraj ale sama nie wiem co mam o tym USG myśleć, mój lekarz stwierdził że wszystko jest za małe jak na ten czas, w kartotece napisał poronienie zagrażające, mam 19.02.wizytę u niego ale w szpitalu,tam ma lepszy sprzęt więc wtedy wszystko już będzie wiadome.
Co do serów i innych wyrobów, nasza kochana Unia Europejska nie dopuszcza do sklepów produktów z niepasteryzowanego mleka, więc spokojnie wcinajcie fetę. Ja jem często sałatkę grecką, dziś też będę miała Jeśli lubicie ryby morskie, to od dziś w Biedrze jest przepyszna rybka - Wilk Morski. mięso w smaku przypominające kurczaka, mięciutkie i bardzo soczyste. Griluję ją sobie na elektrycznym grillu, pychotkaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2018, 12:36
-
Dziewczyny zapomiałam wczoraj zapytać na jakiej podstawie macie ustalony termin porodu na podstawie ostatniej miesiączki czy na podstawie USG ? Bo mi ginekolog powiedział że bierze ten termin porodu z USG a nie z ostatniej miesiączki bo ten z USG jest bardziej wiarygodny
Rucola lubi tę wiadomość
-
Godzine temu mialam stluczke.. jechalam z pierwszenstwem gdy wyjechal mi inny samochod i bum.. poszły byście od razu na wizyte dzis? Niby nic mnie nie boli itp jedynie jestem zestresowana17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod..
06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm -
Jeśli nic nie boli, nie krwawisz, to chyba nie ma sensu, ale jeśli masz nie spać później po nocach to dla świętego spokoju idź. Dzidziuś jest maciupki, zabezpieczony dobrze tam w środku, jeśli to była zwykła kolizja, to nie martw się, napij się meliski, poleż, zrelaksuj. Policja była czy dogadaliście się?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2018, 13:38
Av lubi tę wiadomość
-
Ciemnowłosa współczuje stłuczki najadłaś się strachu przez kogoś kto nie umie jeździć.
Co do owoców to ja zjadłam dziś 2 gruszki i banana .
Wiecie co ja się cieszę że w tej ciąży obrzuca mie od słodkiego bo w pierwszej ciąży miałam cukrzycę ciążową a w tej ciąży może jej unikne jak nie bede jadła słodkiegoWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2018, 13:53
-
Ciemnowłosa, jeśli możesz, to zrób sobie weekend luzu, tak, żeby po prostu poleżeć czy posiedzieć i się zrelaksować. Kubek czegoś ciepłego, kocyk, książka Może mąż może zrobić Ci masaż?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2018, 14:01
Rucola lubi tę wiadomość
Leon
-
Malgonia wrote:Żyję i jestem zmotywowana. Udało się uniknąć zabiegu. Trafiłam na wspaniały personel i tak się przejęli, że chce zajść w tą ciąże jak najszybciej, że stanęły na głowie (same panie mnie obsługiwały) by mi to umożliwić. Choć nie powiem jest to traumatyczne przeżycie. Staram się je wyprzeć z głowy i skupić się na przyszłości. Mam teraz jakies 6 tygodni na zrobienie badań itp i za 10 tyg mam zamiar mieć II na teście.Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Ja bylam w szpitalu praskim. Ale Ty masz jeszcze czas na myslenie o takich rzeczach. Przy wczesnej ciazy jesli nie mialas jeszcze usg ktore by potwierdzilo ze dzidzius sie ulokowal w jakims konkretnym czasie to nie mozna myslec negatywnie.
-
Wczoraj miałam, ale pójdę też do innego lekarza prywatnie, będzie miał na pewno lepszy sprzęt i zobaczę co mi powie w poniedziałek... Mój gin.kazał się przygotowac na gorszą wersję. W Praskim nigdy jeszcze nie byłam.
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
nick nieaktualnyPrenatalne Usg i Pappa ustalone na 23.02
Co prawda cała sie trzęsę bo mimo
Skierowania od lekarZa który pracuje w tym szpitalu i czekania 2 godzin zeby sie zapisać na jakis termin usłyszałam ze „szpital jest dla chorych a takie badania niech sobie robi Pani prywatnie „ niezrażona odparlam ze co miesiąc sama sie ubezpieczam płace obecnie 426 zł zdrowotnego i 700 zł
Za usg i Pappa (bo taka cenę mi krzyknęli prywatnie ) niestety to dla mnie duZo. Pani prychnęła ze to i tak tanio. Wyobrażacie sobie ? Zamknęła sie dopiero jak powiedziałam ze zostałam sama z dzieckiem i prosze o powstrzymanie sie od zbędnych komentarzy i wyznaczenie mi terminu.
Wyszłam cała roztrzęsiona z tego gabinetu. Dlaczego ja sie w ogóle musze tłumaczyć ze chce cos zrobic na państwowa służbę zdrowia -
Meghan wrote:„szpital jest dla chorych a takie badania niech sobie robi Pani prywatnie „
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2018, 14:29
Meghan, Tasia86, Rucola lubią tę wiadomość
Leon
-
Meghan co za wredna babka ci się trafiła jeśli miałaś skierowanie od lekarza na bezpłatne badania w ramach NFZ to jej obowiązkiem było wyznaczenie najbliższego terminu .A te komentarze to mogła sobie darować nie wiem z kąd w ludziach taki brak empatji i tyle zawiści
-
Av wrote:Ja bym złożyła skargę. Sorry, ale to jakiś absurd. Podobno mamy politykę prorodzinną. Konstytucja gwarantuje kobietom w ciąży szczególną opiekę państwa.
Meghan lubi tę wiadomość
-
No niechby to wstretne babsko trafilo na mnie, to juz by tak milo nie bylo.
Ja sie juz nauczylam, ze w takich sytuacjach idZie sie do przelozonego i sklada oficjalna skarge, najlepiej od razu.
Swiete krowy za przeproszeniem nie sa do nieruszenia. Az sie zagotowalam:/
Córka Igusia 13.03.2014 - 4 latka