X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola nie dziękuje żeby nie zapeszyć :*

Nat super bąbelki <3 rośnijcie zdrowo

Anet oby wszystko było dobrze u Was

Za wizytujące dzisiaj ściskam kciuki

Rucola lubi tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Tasia86 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że jak czekałam wczoraj na usg to naoglądałam się kobiet z takimi wielkiiiiiimi brzuszkami i już sama bym chciała taki mieć :P Żeby czuć, że ktoś tam jest i móc głaskać brzuszek ;)

Amy333, Av lubią tę wiadomość

Synek ur. w 2016 :)
    zud3gzu3sbje76xe.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat@la wrote:
    cccf1abfc60523a7med.jpg

Witam się serdecznie :) przedstawiam moje 2 kruszynki <3 2.6 cm i 2.7 cm :) oba tancowaly w najlepsze całymi cialkami, cudowny widok:)
    Dostaliśmy skierowanie do poradni genetycznej na 5 marca i duphaston 3×1 co wydaje mi się troszkę dużo. Czy przyjmuje któraś z Was te tabletki i zauważyła gorsze samopoczucie? Naczytalam sie jakichś głupot o skutkach ubocznych..
    Kochana ja biore dupka 3x1,nie mam skutkow ubocznych. to jest czysty progesteron,niczemu nie szkodzi,a moze naprawe pomoc:)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Justyna2212 Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat@la wrote:
    cccf1abfc60523a7med.jpg

Witam się serdecznie :) przedstawiam moje 2 kruszynki <3 2.6 cm i 2.7 cm :) oba tancowaly w najlepsze całymi cialkami, cudowny widok:)
    Dostaliśmy skierowanie do poradni genetycznej na 5 marca i duphaston 3×1 co wydaje mi się troszkę dużo. Czy przyjmuje któraś z Was te tabletki i zauważyła gorsze samopoczucie? Naczytalam sie jakichś głupot o skutkach ubocznych..
    Ja biorę dla swoich bliźniaków te tabletki. Nie mam żadnych skutków ubocznych. Lekarka powiedziała tylko ze mogą one nasilać mdłości, ale wczoraj pierwszy raz od początku ciąży nie miałam żadnych mdłości i aż mi dziwnie było hehe :) który to tydzień ?

Justyna
    f2w3rjjgoxx62co1.png
  • justys1236 Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet85 wrote:
    dziekuje
    Moja koleżanka była w takiej samej sytuacji, w listopadzie miało dojść do zapłodnienia z pustym jajem chodzila przez 9 tygodni później doszło do poronienia, bo tez się tak to nazywa... może u ciebie będzie wszystko dobrze za co trzymam kciuki, napisałam tylko jak wyglądało to u niej bo to akurat działo się na dniach...

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, jakie piękne bąbelki :D Ja biorę Duphaston 2x2 dziennie, żadnych skutków ubocznych nie mam, do tego jeszcze Luteina dopochwowo, jestem więc napakowana progesteronem, że hej. Mi od soboty mdłości ustąpiły, przychodzą wieczorem, ale takie bardzo delikatne. Za to zaparcia pełną parą no i ciągnie mnie mocno w brzuchu, kichnę albo zakaszlam to aż zwijam się z bólu, w nocy gwałtownie się ruszę, to aż czasami jęknę bo tak zapiecze w środku :D Brzuch już nie jest płaski jak zawsze. Teraz górka towarzyszy mi nawet rano na głodniaka.

Nat@la, Vlinder lubią tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • MamaIgi Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat@la wrote:
    cccf1abfc60523a7med.jpg

Jejku, jakie to zdjecie jest rozczulajace :)))) podwojne szczescie !!! Moje gratulacje kochana.
    Jesli chodzi o duphaston, to byl czas, ze mi kazali brac 3x2, teraz biore 3x1, nie przejmuj się, bo to naprawde jest tylko czysty progesteron. Nie czuję się inaczej niz zwykle, choc bardzo się tego balam, bo po przebytej cholestazie w pierwszej ciazy, mam dozywotni zakaz przyjmowania hormonów ze wzgledu na wątrobę. Biorę juz 5 tygodni te tabletki, a wątrobowe w najlepszymporządku !

Nat@la lubi tę wiadomość

svchqqmzofzw4a0r.png
    Córka Igusia 13.03.2014 - 4 latka
  • Nat@la Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny, będę spokojniejsza :) poprzednio bralam luteine raz dziennie dlatego teraz 3×1 trochę mnie przerazilo. Jak u Was jest ok to jestem spokojna.
    Justyna mamy teraz 9t2d ale gin w karcie ciąży poprawil mi na 10tydz. Od kilku dni mi również ustapily mdłości i szczerze nie chciałabym by wróciły :)

Justyna2212 lubi tę wiadomość

3jgxskjou81k1utn.png
    1usatv73qry8ayfh.png
  • Justyna2212 Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat@la wrote:
    Dziękuję dziewczyny, będę spokojniejsza :) poprzednio bralam luteine raz dziennie dlatego teraz 3×1 trochę mnie przerazilo. Jak u Was jest ok to jestem spokojna.
    Justyna mamy teraz 9t2d ale gin w karcie ciąży poprawil mi na 10tydz. Od kilku dni mi również ustapily mdłości i szczerze nie chciałabym by wróciły :)
    No to ekstra, może mi tez odpuszcza te wieczorne mdłości :) Prenatalne również mam 5 marca.

Justyna
    f2w3rjjgoxx62co1.png
  • Nat@la Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Kochana, jakie piękne bąbelki :D Ja biorę Duphaston 2x2 dziennie, żadnych skutków ubocznych nie mam, do tego jeszcze Luteina dopochwowo, jestem więc napakowana progesteronem, że hej. Mi od soboty mdłości ustąpiły, przychodzą wieczorem, ale takie bardzo delikatne. Za to zaparcia pełną parą no i ciągnie mnie mocno w brzuchu, kichnę albo zakaszlam to aż zwijam się z bólu, w nocy gwałtownie się ruszę, to aż czasami jęknę bo tak zapiecze w środku :D Brzuch już nie jest płaski jak zawsze. Teraz górka towarzyszy mi nawet rano na głodniaka.
    Też mnie tak boli brzuch przy najmniejszym wysiłku, kichnieciu itp:) a na zaparcia które czasem nie dają mi żyć mam brać Colon C. Mam nadzieję, że pomoże.

3jgxskjou81k1utn.png
    1usatv73qry8ayfh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 13:50

• Nat@la Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Recepty na duphaston macie refundowane czy zawsze 100 %? Przy dawce 3x3 to kupa kasy. Ja wiem, że zdrowie i bezpieczny przebieg ciąży nie ma swojej ceny ale zastanawiałam się czy lekarz może wypisać nizszy %

3jgxskjou81k1utn.png
    1usatv73qry8ayfh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 13:51

• Nat@la Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Nie moze , duphaston niestety nie jest refundowany. Wychodzi bardzo duzo kasy ,chociaz we Wroclawiu mam apteke gdzie jest po 17 zl za opakowanie.
    Więc Muszę popytać w innych aptekach bo zapłaciłam prawie 40zl za opakowanie.

3jgxskjou81k1utn.png
    1usatv73qry8ayfh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat@la wrote:
    cccf1abfc60523a7med.jpg

Jezu jakie Cuda!!!

Nat@la lubi tę wiadomość

• aLunia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Nie moze , duphaston niestety nie jest refundowany. Wychodzi bardzo duzo kasy ,chociaz we Wroclawiu mam apteke gdzie jest po 17 zl za opakowanie.

A w której aptece?

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PoZdrawiam Was z laboratorium gdzie mam test robiony z glukozy na czczo. Leżę juz prawie 2 godziny i próbuje nie zwymiotowac, zeby test sie udał. Jeszcze chwila
    Pozazdrościłam wam tych zdjeć - oto moj dinozaurek 2cwpxsw.jpgnic nie poradzę tak dla mnie wyglada ) usg z 9 tc robione przez brzuch
    [Kolejne to juz bedzie genetyczne dzis powinnam znac termin

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2018, 11:00

Nat@la, Justyna2212, Av, promyczek 39, Rucola, Marzena782, Antonina38, Vlinder, Herbata, MiSia :) lubią tę wiadomość

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meghan, zmniejsz zdjęcie bo jest ogromne i nic nie widać ;)

Meghan lubi tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Meghan, zmniejsz zdjęcie bo jest ogromne i nic nie widać ;)
    Poprawione :)

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękny mały dinozaurek :D

Meghan lubi tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
‹‹ 224 225 226 227 228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ