WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja zrobiłam pappa wczoraj, w 11t1d, tydzień i jeden dzień przed usg;) chciałam mieć je gotowe na badaniu, żeby nie dostać samych wyników i się nie przestraszyć, tylko żeby od razu na badaniu dowiedzieć się jakie wtedy będą wyniki testu podwójnego. Pappa można zrobić od skonczonego 10 tygodnia.
Aniołek 27.09.2017 - 9 tydzień -
frezyjciada wrote:Pappa powinno się zrobić przed usg i jego wynik lekarz musi odnieść do widoku na usg właśnie. Przynajmniej tak mi to tlumaczyla moja gin.
Też tak słyszałam. Samo Pappa niewiele powie laikowi.
https://youtu.be/7-sMf8taEgM
Tu jest filmik od mamaginekolog, który pokazuje jak wygląda przerzucanie wyników do programu i jak to jest z wynikami.
Jeśli zrobicie test Pappa w dniu usg to i tak będziecie musiały przyjechać jeszcze raz by wklepać wynik pappa. No chyba, że jesteście z lekarzem umówione na telefon czy e-mail.
Pappa nie robię, samo usg. Jeśli wyjdą nieprawidłowości - to wtedy będzie rozważać inne np. nifty. -
nick nieaktualny
-
asese wrote:A próbowałaś pić wodę z cytryną i miodem rano przed śniadaniem? Mi to pomaga na zaparcia, to i kiszona kapusta oraz stosowanie probiotyków.
Probowalam i tego jestem jednak twardą babką, hehehe, ale to nic.
Natalia, malenstwo rozkoszne ! moje gratulacje
Tasia!!! Ja tam krwiaka nie widze na zdjeciu, czyzby pozostalo wspomnienie ? Dzidzia przeslodka ! Gratulacje
Amy- gratuluje kochana, swietne wiesci , oby tak dalej !Amy333 lubi tę wiadomość
Córka Igusia 13.03.2014 - 4 latka -
MamaIgi wrote:Tasia!!! Ja tam krwiaka nie widze na zdjeciu, czyzby pozostalo wspomnienie ? Dzidzia przeslodka ! Gratulacje
Dzięki Wiesz co, nawet nie wiadomo czy to w ogole byl krwiak. Przyczyna krwawienia nieznana. No ale najwazniejsze, ze na usg nic sie tam nie odkleja i chyba jest okej. Moze to bylo takie ostrzezenie, zeby troche bardziej dbać o siebie.
MamaIgi lubi tę wiadomość
Synek ur. w 2016
-
Amy333 wrote:A ja dzisiaj sie bede umawiac na prenataloe. Dziewczyny z Wroclawia,gdzie robicie?
Ja u dr Michalika.Amy333 lubi tę wiadomość
-
Ja czekam na wynik bety może będzie po 20 i w pon. zapisałam się do innego lekarza...może jakiś cud będzie..
Malgonia lubi tę wiadomość
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Anet85, napisz proszę w dziale problemy i komplikacje, temat poronienie i co dalej. Udziela się tam fajna i mądra dziewczyna Leira. Ona miała puste jajo, teraz jest w 20 tyg ciąży. Może rozmowa z osobą, która przeszła to samo pomoże Ci.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2018, 09:40
-
Dzien dobry dziewczyny!
Jak tam samopoczucie u Was? Mnie w tym tyg mdlosci daly do wiwatu.. tak zle sie jeszcze nie czulam. Zgaga i mdlosci na raz.. taki spadek energi, ze do wszystkiego sie zmuszalam.. dzis mam w planie posprzatac lazienki i zrobic pranie.. ale co z tego wyjdzie nie wiadomo
Ciesze sie ze w koncu moj M bedzie przez weekend w domu ♡ zazwyczaj wyjezdza do 2 pracy w weekendy.
Dzis mamy rozmowe z nauczycielka z przedszkola. Co semestr u nas odbywa sie taka rozmowa co dziecko potrafi, pokazuje rysunki, mowi jak sie rozwija.. ciekawe co bedzie opowiadac.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2018, 09:49
-
Witam się serdecznie przedstawiam moje 2 kruszynki 2.6 cm i 2.7 cm oba tancowaly w najlepsze całymi cialkami, cudowny widok:)
Dostaliśmy skierowanie do poradni genetycznej na 5 marca i duphaston 3×1 co wydaje mi się troszkę dużo. Czy przyjmuje któraś z Was te tabletki i zauważyła gorsze samopoczucie? Naczytalam sie jakichś głupot o skutkach ubocznych..Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2018, 09:58
Rucola, aLunia, Tasia86, Justyna2212, Siwulec, frezyjciada, CzterolistnaKoniczyna, promyczek 39, jatoszka, KasW91, zuza88, Av, Paulla89, Malgonia, matkapatka, Marzena782, arya12, Antonina38, asese, Vlinder, Herbata, MiSia :) lubią tę wiadomość
-
Nat@la wrote:
Witam się serdecznie przedstawiam moje 2 kruszynki 2.6 cm i 2.7 cm oba tancowaly w najlepsze całymi cialkami, cudowny widok:)
Dostaliśmy skierowanie do poradni genetycznej na 5 marca i duphaston 3×1 co wydaje mi się troszkę dużo. Czy przyjmuje któraś z Was te tabletki i zauważyła gorsze samopoczucie? Naczytalam sie jakichś głupot o skutkach ubocznych..Nat@la lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021