X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • KasW91 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To co się dzieje w niektórych szpitalach to jest jakaś kpina...

Dziewczyny mam takie pytanie, bo w większości jesteście trochę dalej niż ja. Jak u Was z bólem obrzękiem piersi? Ile trwał czy trwa nadal? Mnie bolą od kiedy się dowiedziałam, czyli już 4 tydzień, ostatnio już ten ból i obrzęk jest coraz mniejszy, jakos mnie to nie bardzo przejmuje, bo na usg 2 dni temu było wszystko w porządku. Tak się tylko zastanawiam czy może one się już się powoli przyzwyczaja do zmian :)

Justyna2212, Rucola lubią tę wiadomość

3jgxrjjge9czjwa2.png
    2 lata starań
    18.06.2016 - Aniołek :*
    24 cykl - szczęśliwy :) oby tak pozostało
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Ja bym złożyła skargę. Sorry, ale to jakiś absurd. Podobno mamy politykę prorodzinną. Konstytucja gwarantuje kobietom w ciąży szczególną opiekę państwa.
    Tez sie nad tym zastanawiam. Pewnie bym od razu to zrobiła, ale okazało się, że ta babka jest lekarką i wlasnie ona bedzie robić to badanie... moze to głupie, ale boje sie ze ona potem Zrobi je niedokładnie Albo bylejak jak to zgłoszę
    Zreszta to drugi raz w tym szpitalu, za pierwszym razem pielęgniarki komentowały ze jak to jest ze przenoszę ciąże z prywatnego gabinetu od super lekarza do poradni na NFZ. Powiedziałam ze ze względów finansowych, a te dalej drążyły i sugerowały że źle robię. Juz wtedy myslalam o skardze

• Bianka* Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Chciałam się w końcu przywitać, wraz z moim dzidziusiem, który ma już 3,1 cm. Tp wyznaczony na 7 września.
    Mamy już 2 letniego synka, z książkowej, bezobjawowej ciąży. Także dziewczyny bez objawów, nie zamartwiajcie się, to powód do radości. Ja nie miałam kompletnie, żadnych objawów, a synek urodził się całkowicie zdrowy, i pomimo, że prawie 3 tygodnie przed terminem, to ważył ponad 4kg.i miał 57cm. Dostał 10/10 punktów. A dodam, że nie jestem jakimś wielkoludem, bo mam zaledwie 160cm.wzrostu i ważę niespełna 50kg.
    Drugą ciążę niestety straciłam.I po pierwszej, bezproblemowej, był to dla mnie ogromny szok.
    To moja trzecia ciąża i mam nadzieję, że tym razem dotrwamy szczęśliwie do końca. Mdłości mnie męczą przeokrutnie. I potwierdził się fakt, że w kolejnych ciążach szybciej widać brzuszek, który już jest na tyle spory, że przy mojej posturze, mam problem z ukryciem, że coś jest na rzeczy.
    To chyba tyle, pozdrawiam Was i maluszki

Meghan, Av, KasW91, natalinka, zuza88, JustynaG, Rucola, promyczek 39, Natalia1984, Antonina38, arya12, Marzena782, CzterolistnaKoniczyna, paulka86, Vlinder, asese, Wesoła89, Herbata, MiSia :) lubią tę wiadomość

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasW91 wrote:

Dziewczyny mam takie pytanie, bo w większości jesteście trochę dalej niż ja. Jak u Was z bólem obrzękiem piersi? Ile trwał czy trwa nadal? Mnie bolą od kiedy się dowiedziałam, czyli już 4 tydzień, ostatnio już ten ból i obrzęk jest coraz mniejszy, jakos mnie to nie bardzo przejmuje, bo na usg 2 dni temu było wszystko w porządku. Tak się tylko zastanawiam czy może one się już się powoli przyzwyczaja do zmian :)
    Mi piersi wcale nie urosły no
    Moze tak jak przed okresem sa bardziej nabrzmiałe ,ale to trochę, a ciąża mi sie rozwija poki co prawidłowo ,wiec chyba nie ma reguł na nic:) ja nawet stanika nie musze nosić nic nie odczuwam w tej sferze. Za to mdłości masakra

• KasW91 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meghan wrote:
    Mi piersi wcale nie urosły no
    Moze tak jak przed okresem sa bardziej nabrzmiałe ,ale to trochę, a ciąża mi sie rozwija poki co prawidłowo ,wiec chyba nie ma reguł na nic:) ja nawet stanika nie musze nosić nic nie odczuwam w tej sferze. Za to mdłości masakra

Mi na szczęście tez nie urosły, bo są duże i już większych bym nie chciała.. ale spać muszę w staniku sportowym, innej opcji nie ma. Ten największy ból już mi przeszedł, teraz tak po bokach pobolewają i w nocy jak się przekręcam z jednego boku na drugi

3jgxrjjge9czjwa2.png
    2 lata starań
    18.06.2016 - Aniołek :*
    24 cykl - szczęśliwy :) oby tak pozostało
  • Justyna2212 Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasW91 wrote:

Ja od 5 do końca 6 tygodnia musiałam spać w staniku sportowym bo inczej nie mogłam się ruszyć w nocy tak mnie bolały. Teraz rozmiarowo są większe, ale już nie tak wrażliwe. Nie bolą przy myciu i mogę już spokojnie spać bez stanika. Natomiast bardzo wrażliwe stały się moje sutki. Praktycznie nie mogę ich dotknąć ;) ale to pewnie nie długo tez minie

KasW91 lubi tę wiadomość

Justyna
    f2w3rjjgoxx62co1.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasW91 wrote:
    Mnie najbardziej bolały w 4-5 tygodniu. Potem coraz mniej. Teraz znowu mogę spac na brzuchu i bolą wyraźnie mniej. To normalne, mi moja ginekolog mówiła, że na początku ciąży bolą najbardziej. W 2 trymestrze najmniej. Potem nawet w 3 trymestrze, jak już się przygotowują do otwarcia mleczarni, nie bolą tak bardzo, jak na początku.

KasW91 lubi tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasW91 mie bolą tylko sutki przy dotyku i piersi są tylko pełne i nabrzmiałe

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nadajecie kurde! Nie idzie Was nadrobić! Przy moim roczniaku chwila w necie to jak wieczność:D podpowiedzcie mi od jakiego poziomu progesteronu się odstawia luteine i duphaston? Tzn jaki poziom jest bezpieczny? Chce się jak najszybciej prochów pozbyć ze względu na cholestaze w pierwszej ciąży, boje się, że i teraz mnie to spotka a marzy mi się poród w domu narodzin, bez tej całej chemii na wywołanie

• zuza88 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    Hej dziewczyny,
    Chciałam się w końcu przywitać, wraz z moim dzidziusiem, który ma już 3,1 cm. Tp wyznaczony na 7 września.
    Mamy już 2 letniego synka, z książkowej, bezobjawowej ciąży. Także dziewczyny bez objawów, nie zamartwiajcie się, to powód do radości. Ja nie miałam kompletnie, żadnych objawów, a synek urodził się całkowicie zdrowy, i pomimo, że prawie 3 tygodnie przed terminem, to ważył ponad 4kg.i miał 57cm. Dostał 10/10 punktów. A dodam, że nie jestem jakimś wielkoludem, bo mam zaledwie 160cm.wzrostu i ważę niespełna 50kg.
    Drugą ciążę niestety straciłam.I po pierwszej, bezproblemowej, był to dla mnie ogromny szok.
    To moja trzecia ciąża i mam nadzieję, że tym razem dotrwamy szczęśliwie do końca. Mdłości mnie męczą przeokrutnie. I potwierdził się fakt, że w kolejnych ciążach szybciej widać brzuszek, który już jest na tyle spory, że przy mojej posturze, mam problem z ukryciem, że coś jest na rzeczy.
    To chyba tyle, pozdrawiam Was i maluszki

Bianka witaj w naszym gronie :)
    Gratulacje i wszystkiego dobrego oby maluszek zdrowo się rozwijał i rósł jak na drożdżach :)

Bianka* lubi tę wiadomość

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasW91 wrote:

Ja mam to samo. wróciłam już nawet do normalnych staników, bo dotychczas nosiłam tylko sportowe. ogólnie czuję się coraz lepiej, tylko sił mi brak....

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3ea612fdf3a8.jpg
    Pochwalę się naszym maluszkiem, który już podrósł i ma 36mm :)
    Maluch nie jest na razie fotogeniczny, ale serce mocno mu bije.

Av, KasW91, Paulla89, Tasia86, promyczek 39, Natalia1984, zuza88, MamaIgi, Antonina38, Marzena782, Vlinder, asese, CzterolistnaKoniczyna, Nika87, veritaserum, Wesoła89, Amy333, Herbata, MiSia :), Enii lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde mi dziś znów się plamka krwi pojawiła w sluzie. Nie wiem czy panikowac czy co. Wczoraj też trochę było ale przeszło.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Tasia86 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Kurde mi dziś znów się plamka krwi pojawiła w sluzie. Nie wiem czy panikowac czy co. Wczoraj też trochę było ale przeszło.

ALunia a kiedy masz kolejne usg? Może spróbuj przyśpieszyć, żeby się upewnić, że wszystko ok.

Synek ur. w 2016 :)
    zud3gzu3sbje76xe.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    14.02 mam wizytę. Gin mi mówiła że w razie plamien zwiększyć dawkę duphastonu.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • Tasia86 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    14.02 mam wizytę. Gin mi mówiła że w razie plamien zwiększyć dawkę duphastonu.

W sensie tak na własną rękę masz sobie zwiększyć czy ona Ci zwiększy na wizycie? W sumie do 14.02 niedaleko i pewnie nie uda Ci się przełożyć na dużo wcześniej, bo teraz weekend, ale gdyby plamienia nie ustawały to może lepiej podjechać gdzieś na Izbę Przyjęć.

zud3gzu3sbje76xe.png
  • Tasia86 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    Hej dziewczyny,

Cześć Bianka :)
    Tylko chyba suwaczek Ci się zaciął, bo ja mam teraz 9t1d i termin na 13.09 ;) A Ty masz już pewnie 10 tydzień :)

zud3gzu3sbje76xe.png
  • Bianka* Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasia86 wrote:
    Cześć Bianka :)
    Tylko chyba suwaczek Ci się zaciął, bo ja mam teraz 9t1d i termin na 13.09 ;) A Ty masz już pewnie 10 tydzień :)
    Suwaczek jak najbardziej ok. Ustawiony według OM (6 grudnia, test ciążowy robiłam w Sylwestra). Termin 7 września, na podstawie USG ( wielkość dziecka) ustalił lekarz. Ale ja wiem, że owu miałam na 100% 18 grudnia, także chyba znów szykuje mi się duże dziecko ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2018, 16:32

Tasia86 lubi tę wiadomość

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • Bianka* Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle, że jeśli dotrwamy, to ponownie będzie CC, więc i tak obstawiam koniec sierpnia ;)

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasia86 wrote:
    W sensie tak na własną rękę masz sobie zwiększyć czy ona Ci zwiększy na wizycie? W sumie do 14.02 niedaleko i pewnie nie uda Ci się przełożyć na dużo wcześniej, bo teraz weekend, ale gdyby plamienia nie ustawały to może lepiej podjechać gdzieś na Izbę Przyjęć.

Tak gin mówiła, że mam zabrać jedną tabletkę więcej. Rozmawiałam z położna z lux medu, jak będę więcej plamić to umówić się do lekarza, a jak krwawienie bądź coś niepokojącego to do szpitala. Ona to zaczęła się od razu pytać ile wkładek wymieniłam, a ja ani jednej bo to po sikaniu śluz taki jest. Wiec niby jak tak to mogę poczekać do tej wizyty 14.02.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
‹‹ 227 228 229 230 231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ