WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mum2b A masz założoną kartę ciąży też w LuxMedzie? Jeśli tak to powinnaś dostać "plan opieki przedporodowej" i wtedy z tą kartką idziesz normalnie do recepcji LM i w ramach tego jest napisane jakie badania możesz zrobić za darmo, bez skierowania w danych tygodniach ciąży. Mocz też tam jest. Jeśli nie dostałaś tej kartki z planem (nie kartę ciąży) to musisz poprosić lekarza w LM, żeby Ci wydał. Jeśli nie to jest tak jak mówisz - musisz iść do lekarza w LM i poprosić o skierowanie na mocz (to prywatne nie ma tam żadnej mocy).
-
Witamy sie z dobrymi wiesciami:)
Maluszek z usg 10+4wiec nadgonil z zapasem:))) krwiak jeszcze jest, ale ciaaaagle się oproznia, wlasciwie zostalo 15x5 mm- to nic w porownaniu do tego, co bylo:)
Zapisalam sie dzis na usg prenatarne i pappa. Na 28 lutego.
Nastrpny podglad malucha 11 marca!
Tymczasem mamy dalej spoczynkowy tryb zycia i L4 na miesiac.
Pozdrawiamy z fasolka!Av, Natalia1984, CzterolistnaKoniczyna, Rucola, Justyna2212, Jola79, paulka86, Bianka*, natalinka, zuza88, KasW91, Siwulec, Tasia86, Paulla89, promyczek 39, Asiek1214, MiSia :), Ithildin, Amy333, Vlinder, Enii, cziqitka89, sylvi, carolla90, Herbata lubią tę wiadomość
Córka Igusia 13.03.2014 - 4 latka -
MamaIgi wrote:Witamy sie z dobrymi wiesciami:)
Maluszek z usg 10+4wiec nadgonil z zapasem:))) krwiak jeszcze jest, ale ciaaaagle się oproznia, wlasciwie zostalo 15x5 mm- to nic w porownaniu do tego, co bylo:)
Pozdrawiamy z fasolka!#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
serena1989 wrote:Av - Tobie w LM powiedzieli, że nie robią Papp-y w ogóle (nawet za $) czy po prostu w ramach pakietu?
Widze natomiast, że chyba nie robią wolnej jednostki beta HCG, tylko Total HCG, może o to chodzi? Że nie są w stanie wygenerować wyniku/opisu całego badania PAPP-A/bHCG/USG? Sprawdzałam tu: http://www.cennik.luxmed.pl/dla_pacjentow/cennik.html
Tak czy inaczej, mają niby lekarzy z certyfikatem do badań USG 11-14 ale co z tego, jak na znanym lekarzu laski piszą, że np. facet przegapił centymetrową dziurę w sercu płodu i zespół Downa... brrr. A o innej kobiecie, że mówiła, że wszystko ok, a jak dziewczyna poszła na badanie do szpitala to od razu na początku USG tam lekarka spytała, jak wyszedł test na zespół Downa - no i się okazało, że dziecko chore.
Swoją drogą zapytam o to badanie na następnej wizycie, z tym, że to będzie 2 marca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2018, 13:11
Leon
-
MamaIgi wrote:No wlasnie najbardziej zawiedziona jestem brakiem zdjecia:(
MamaIgi lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Mamaawiki wrote:A jak często masz USG piersi w ciąży ?
Jeszcze w ciąży nie miałam. Mówiłam ginekologowi, że chcę na kolejnej wizycie, bo do onkologa musialbym jechać 50 km. Powinnam w zasadzie zrobić w listopadzie, bo mam zalecana kontrolę co 6 miesięcy, ale z powodu innych problemów zdrowotnych nie poszłam. Teraz żałuję
-
MamaIgi wrote:Witamy sie z dobrymi wiesciami:)
Pozdrawiamy z fasolka!
miło czytać takie dobre informacje
odpoczywajcie i rośnijcie zdrowo -
natalinka wrote:Mi dzisiaj coś brzuch twardnieje i źle się czuję. Pomimo tego, że na stałe mam nospe 3x1 i magnez 3x2, leżę cały czas, nie przechodzi
Natalinka, postaraj sie nie glaskac brzuszka. Czesto tak bywa, kiedy mamusie miziają się po brzuchu..
Kladz soe kochana wygodnie o sprobuj wypoczac, a jak nie pusci- to zalecalabym kontakt z lekarzem- bedziesz spokojniejsza:)natalinka lubi tę wiadomość
Córka Igusia 13.03.2014 - 4 latka -
MamaIgi wrote:Natalinka, postaraj sie nie glaskac brzuszka. Czesto tak bywa, kiedy mamusie miziają się po brzuchu..
Kladz soe kochana wygodnie o sprobuj wypoczac, a jak nie pusci- to zalecalabym kontakt z lekarzem- bedziesz spokojniejsza:)
Nie glaszcze, bo wiem, że to wywołuje skurcze. Nie chce zaraz dzwonić do lekarza, bo ostatnio na mnie naskoczyl, że często chodzę. Z tym że w pierwszej ciąży, brzuch mi często twardnial i większość ciąży musialam leżeć, bo szyjka się skracala. Już znam te opasujace od krzyża bóle i dlatego się martwię, że za wcześnie na nie
-
Nat129 wrote:Hej,
Trochę mnie nie było ale czuję się jakbym miała kaca od 2 tygodni...
Powiedzcie mi czy macie L4 od waszych lekarzy i z jakiego powodu? Bo ja fizycznie nie daję już rady... -
promyczek 39 wrote:Ja rowniez czuje sie tragicznie ,mdłosci i stan jak po przejechaniu walcem.
Natalia1984 ja rowniez juz bylam 2 razy na usg z racji poronienia,i nastepna wizyte mam tak jak Ty ,26 .02
Usg plus pappa w 13+4
Kcikuki za dzis wizytujace !
Ja również wizytuje 26.02 także jest już nas trzypromyczek 39 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, chciałam się Was poradzić bo nie wiem co robić. Zapisałam się w klinice na 22.02 na usg genetyczne i test Pappa do lekarza, który ma certyfikat FMF. Kilka dni temu zadzwoniła do mnie babka z rejestracji, że lekarz się rozchorował i odwołał wizyty i zaproponowała mi wizyte w ten sam dzień tylko do innego lekarza na co się zgodziłam. Problem w tym, że jest to dość młody lekarz no i nie ma go na liście certyfikowanych lekarzy
I teraz nie wiem czy iść do niego, czy raczej szukać kogoś kto ma ten certyfikat, tym bardziej, że badanie robie prywatnie... Niby tego 22.02 bedzie 11+6, ale na USG dzidzia była prawie o tydzień starsza więc nie ma za dużo czasu na szukanie...
Paulla89 Ty pisałaś, że jesteś z Olsztyna? Możesz napisać do kogo chodzisz?