X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla89 wrote:
    Dziewczyny, wczoraj na noc pierwszy raz zdarzyło mi się zapomnieć wziąć luteinę...dzisiaj od rana boli mnie podbrzusze...myślicie, ze przy jednym pominięciu mogłoby się już coś wydarzyć? :/
    Spokojnie. Luteina jest tylko do pomocy a ciążę podtrzymuje organizm. Podejdź do tego na spokojnie, bo na pewno glowa też za bardzo teraz pracuje i niepotrzenie sie stresujesz. Bedzie dobrze.

Paulla89 lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba każda kobieta chcialaby córkę, ale dla mnie to nie ma znaczenia. Tak dlugo walczylam o ciążę ze marzę o zrowym Maluszka a jesli bylyby 2 to oszalalabym ze szczescia :)

Malgonia, Amy333 lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Te sny to tez hormony. I bezsennosc rowniez. Kiedys znalazlam fajny artykuł gdzie bylo opisane za co jaki hormon odpowiada, jak go wygrzebie to wrzuce linka.
    Tez dzis slabo spalam, ale mam nadzieję ze to jednorazowy wybryk. Uwielbiam spac :)

Antonina moze to lek przed blizniakami?
    hmm nie wiem. Byłam u lekarza i bliźniaków nie ma. W poprzedniej ciąży też miałam dziwaczne sny.

• Rucola Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam sny mocno erotyczne podczas fazy lutealnej, kiedy jeszcze nie wiedziałam o ciąży. Były dośc natrętne, kilka nocy pod rząd i to własnie te sny w pierwszej kolejności podsunęły mi pomysł żeby 14dpo zrobić test :)

Enii, Foto_Anna lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Ja miałam sny mocno erotyczne podczas fazy lutealnej, kiedy jeszcze nie wiedziałam o ciąży. Były dośc natrętne, kilka nocy pod rząd i to własnie te sny w pierwszej kolejności podsunęły mi pomysł żeby 14dpo zrobić test :)

Coś w tym jest. Ja w swoim życiu miałam z 5 razg sen erotyczny z czego 3 w początkowej fazie ciaży.
    Ale w ogole poczatkowo duzo mk sie snilo, a teraz znow sporadycznie.
    Trzymam kciuki za te blizniaki :)

Rucola lubi tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Eva31 Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasia86 pytalam w którym dniu cyklu wyszedl Ci pozytywny test przy Twoich 35 cyklach:) Enii robilam test czułości 25 i dzis tez zadnych rozowosci nie widze A obracam tym testem w każdą możliwą strone:) ach te baby.... facet rzucilby okiem po czym wyrzucił do kosza A my kobiety nie dość że nie wyrzucamy to w dodatku biegamy co 10 minut i sprawdzamy A może jest jakiś cień cienia:)

Eva31
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva a stosujesz jakas samoobserwacje, zeby wylapac owulacje?
    Z testami to roznie bywa. Ja mialam biale testy a wyszedl mi pozytywny test z krwi wiec nie trac nadziei, ale dlugosc cyklu jeslj sa nieregularne to troche wrozenie z fusow. Wspolzyjecie caly czas czy sie na jakis moment w cyklu zaczajacie?

age.png

• Tasia86 Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva31 wrote:
    Tasia86 pytalam w którym dniu cyklu wyszedl Ci pozytywny test przy Twoich 35 cyklach:) Enii robilam test czułości 25 i dzis tez zadnych rozowosci nie widze A obracam tym testem w każdą możliwą strone:) ach te baby.... facet rzucilby okiem po czym wyrzucił do kosza A my kobiety nie dość że nie wyrzucamy to w dodatku biegamy co 10 minut i sprawdzamy A może jest jakiś cień cienia:)

Aaa :) Nie pamiętam dokładnie, którego dnia cyklu, ale pamiętam, że było to 10 dni po owulacji. A że miałam krótką fazę lutealną, około 11 dni to test musiałam robić jakoś 34dc czyli de fakto tuż przed spodziewanym terminem @. W tej ciąży też mi wyszły 2 kreseczki 10 dpo.

Synek ur. w 2016 :)
    zud3gzu3sbje76xe.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Ta moja bezsennosc mnie dobija... zasypiam o 24, budze sie w nocy mam wrazenie co 5 minut i wstaje o 5.30 do pracy. Nie wiem z czego to wynika czy to stres czy co...

Ja też mam dziwnie ze spaniem, w dzień mogłabym spać cały czas, wieczorem padam jak mucha, a jak przebudzę się w nocy, to już nie zasnę... chodzę i wyglądam jak zombie....

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • FraniowaMamula Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przywitam sie niesmialo... testy bladzioszki beta 40 ( 4 tydzień) jutro powtarzam bete

Rucola, Antonina38, Malgonia, Marzena782, Amy333 lubią tę wiadomość

w oczekiwaniu na drugiego bąbelka... <3

h84f2n0a15r1d7q0.png

9cs...
    1.2018 Ciaza biochemiczna
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Ta moja bezsennosc mnie dobija... zasypiam o 24, budze sie w nocy mam wrazenie co 5 minut i wstaje o 5.30 do pracy. Nie wiem z czego to wynika czy to stres czy co...

Też nie potrafię spać (dziś wyjątkowo nie przebudziłam się w nocy) i wydaje mi się,że to przez ciągłe myśli.
    Mnie jednak niepokoi,że nie mam żadnych objawów poza pęłnymi piersiami :( W tamtej ciąży (choć było to akurat upalne lato) zasypialam na stojąco,źle się czułam,miałam mdłości A teraz ? Totalne nic :( Jak tu potem się nie martwić i nie mieć wizji pustego pęcherzyka :(
    Tak w ogóle to witam w nowym dniu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 09:38

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Majka86 Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    Też nie potrafię spać (dziś wyjątkowo nie przebudziłam się w nocy) i wydaje mi się,że to przez ciągłe myśli.
    Mnie jednak niepokoi,że nie mam żadnych objawów poza pęłnymi piersiami :( W tamtej ciąży (choć było to akurat upalne lato) zasypialam na stojąco,źle się czułam,miałam mdłości A teraz ? Totalne nic :( Jak tu potem się nie martwić i nie mieć wizji pustego pęcherzyka :(
    Tak w ogóle to witam w nowym dniu :)

Lady_Dior - mam dokładnie tak samo, oprócz pełniejszych piersi żadnych objawów i przez to się nakręcam, że coś nie tak. A wizyta 15-tego... zwariuję do tego czasu.

Witam, nowe mamusie :)
    Trzymam kciuki za te, którym tym razem się nie udało...

Beta 2.01 - 4120 (19dpo)
    Beta 4.01 - 8317 (21dpo)
  • Eva31 Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obserwacja jedynie śluzu aczkolwiek od kilku cykli nie zauważam śluzu plodnego A wspolzyjemy co 2 dzien A w dni teoretycznie płodne codziennie.

Eva31
  • Enii Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior spokojnie U mnie 1 ciaza byla bez objawów. Jedyny objaw to WC

FraniowaMamula my chyba równo idziemy?

Eva31 zrób czułosc 10.

U mnie 25 tak pokazała. Bladzioch bladziocha kolejnego bladziocha. Mój stwierdził ze mam halucynacje

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/44a50039c7f2.jpg

A tu czułosc 10 Nie było rewelacji ale juz duzo lepiej
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/045e692e3fa7.jpg

Miłego spokojnego dnia <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 10:05

💗5 💗
    km5shdge5oahi2o2.png
  • Eva31 Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Enii gdybym ja zobaczyła taka kreskę na 25 tesciku to skakalabym z radości bo ja już ewidentnie widac:) przy 1 ciazy test dodatni w 37 dc i to też wlasnie byl bladzioch ale juz bylam pewna:)

Eva31
  • Tasia86 Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva a nie masz możliwości wyskoczyć na betę? Byłoby wszystko jasne ;)

Enii lubi tę wiadomość

Synek ur. w 2016 :)
    zud3gzu3sbje76xe.png
  • Nastazja Znajoma

Wysłany: 9 stycznia 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, może i ja dołączę do tego wątku i obym została do końca :) We wrześniu 2017 r. utraciłam pierwszą wyczekiwaną dobrze rozwijającą się ciążę w ponad 8 tc, niestety usłyszałam wyrok po powrocie z wakacji - ciąża jajowodową - czego mój lekarz prowadzący nie widział do 7 tc :( i spokojnie kazał jechać na wakacje za granicę...
    Od tego cyklu rozpoczęliśmy ponowne starania - ostatnia miesiączka 10.12.17 r., w piątek 25dc zrobiłam test ciążowy (intuicyjnie) - pojawiła się delikatna druga kreska w niedzielę ponownie inny test - znów delikatna kreska. Jedynie co czuję to uczucie ciągnięcia ze strony jajników oraz bóle takie okresowe, żadnych innych objawów nie mam, okres też się nie pojawił choć cykle mam teraz 26/28 dniowe.
    Wczoraj - czyli 29dc, zrobiłam betę, jak na 4 tydzień z 1-dniowym hakiem nie jest rewelacyjna bo tylko 49,95 mlU/ml, martwię się. Wiem, że badanie muszę powtórzyć jutro aby sprawdzić czy wynik wzrośnie o te min. 66%. Mam nadzieję, że tym razem w końcu wszystko będzie dobrze pomimo tak niskiej bety.

Raga Tulip, Enii, Antonina38, Malgonia, MamaIgi lubią tę wiadomość

8 tc 1d - cp, usunięcie lewego jajowodu.
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    itam się i ja ;) dzieci w szkole ja szykuje się do pracy ....
    Witam nowe mamusie ;) rozgośccie się ;)
    Mnie dziś boli coś brzuch ale nie podbrzusze tylko blizej pępka :( jeszcze nie musze łykać nic mam nadzieje ze przejdzie.
    Poza tym głupie sny miałam a przez to mam głupie myśli teraz. Mysle czy mogę pracować i pytałam lekarza,czytałam i wiem ze mogę No ale dziś dopadają mnie głupie myśli. Pracuje w solarium i wiem ze kabiny są zamkniete ja nie jestem w obrębie lamp nie korzystam sama a w sumie myje tylko dwa łóżeczka i teraz bardzo rzadko bo solarium w Irlandii jest mało popularne zima, tutaj opalają się latem
    Co do kawy to ja igraniczylam do 2 dziennie czarne bez cukru i bez mleka ;) do później koleżanki ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FraniowaMamula wrote:
    Przywitam sie niesmialo... testy bladzioszki beta 40 ( 4 tydzień) jutro powtarzam bete
    Witaj ;) na ktorego bbf wyznaczyl ci termin porodu?

Nastazja a tobie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 11:15

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :) trzymam kciuki, zeby bety szybko rosly :)

Dziewczyny, tak mysle ze nie ma co sie nakrecac tymi objawami. To jest statystycznie niemozliwe zeby nagle wszystkie nasze ciaze bylg jakies trefne. Moze to kwestia pogody, ze tak lepiej to znosimy.

Eva ciezko mi cokoleiek radzic, jesli minelo 14 dni od daty ktora uwazasz za owulacje to powinno byc juz cos widac, a z drugiej strony zam przypadki gdzie laski mialy druga kreske ponad tydzien jak im beta wyszla.

Raga Tulip lubi tę wiadomość

age.png

‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ