WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulla89 wrote:Dziewczyny, wczoraj na noc pierwszy raz zdarzyło mi się zapomnieć wziąć luteinę...dzisiaj od rana boli mnie podbrzusze...myślicie, ze przy jednym pominięciu mogłoby się już coś wydarzyć?
Paulla89 lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Chyba każda kobieta chcialaby córkę, ale dla mnie to nie ma znaczenia. Tak dlugo walczylam o ciążę ze marzę o zrowym Maluszka a jesli bylyby 2 to oszalalabym ze szczescia
Malgonia, Amy333 lubią tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
nick nieaktualnyMalgonia wrote:Te sny to tez hormony. I bezsennosc rowniez. Kiedys znalazlam fajny artykuł gdzie bylo opisane za co jaki hormon odpowiada, jak go wygrzebie to wrzuce linka.
Tez dzis slabo spalam, ale mam nadzieję ze to jednorazowy wybryk. Uwielbiam spac
Antonina moze to lek przed blizniakami? -
Ja miałam sny mocno erotyczne podczas fazy lutealnej, kiedy jeszcze nie wiedziałam o ciąży. Były dośc natrętne, kilka nocy pod rząd i to własnie te sny w pierwszej kolejności podsunęły mi pomysł żeby 14dpo zrobić test
Enii, Foto_Anna lubią tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
Rucola wrote:Ja miałam sny mocno erotyczne podczas fazy lutealnej, kiedy jeszcze nie wiedziałam o ciąży. Były dośc natrętne, kilka nocy pod rząd i to własnie te sny w pierwszej kolejności podsunęły mi pomysł żeby 14dpo zrobić test
Coś w tym jest. Ja w swoim życiu miałam z 5 razg sen erotyczny z czego 3 w początkowej fazie ciaży.
Ale w ogole poczatkowo duzo mk sie snilo, a teraz znow sporadycznie.
Trzymam kciuki za te blizniakiRucola lubi tę wiadomość
-
Tasia86 pytalam w którym dniu cyklu wyszedl Ci pozytywny test przy Twoich 35 cyklach:) Enii robilam test czułości 25 i dzis tez zadnych rozowosci nie widze A obracam tym testem w każdą możliwą strone:) ach te baby.... facet rzucilby okiem po czym wyrzucił do kosza A my kobiety nie dość że nie wyrzucamy to w dodatku biegamy co 10 minut i sprawdzamy A może jest jakiś cień cienia:)Eva31
-
Eva a stosujesz jakas samoobserwacje, zeby wylapac owulacje?
Z testami to roznie bywa. Ja mialam biale testy a wyszedl mi pozytywny test z krwi wiec nie trac nadziei, ale dlugosc cyklu jeslj sa nieregularne to troche wrozenie z fusow. Wspolzyjecie caly czas czy sie na jakis moment w cyklu zaczajacie? -
Eva31 wrote:Tasia86 pytalam w którym dniu cyklu wyszedl Ci pozytywny test przy Twoich 35 cyklach:) Enii robilam test czułości 25 i dzis tez zadnych rozowosci nie widze A obracam tym testem w każdą możliwą strone:) ach te baby.... facet rzucilby okiem po czym wyrzucił do kosza A my kobiety nie dość że nie wyrzucamy to w dodatku biegamy co 10 minut i sprawdzamy A może jest jakiś cień cienia:)
Aaa Nie pamiętam dokładnie, którego dnia cyklu, ale pamiętam, że było to 10 dni po owulacji. A że miałam krótką fazę lutealną, około 11 dni to test musiałam robić jakoś 34dc czyli de fakto tuż przed spodziewanym terminem @. W tej ciąży też mi wyszły 2 kreseczki 10 dpo.Synek ur. w 2016
-
veritaserum wrote:Ta moja bezsennosc mnie dobija... zasypiam o 24, budze sie w nocy mam wrazenie co 5 minut i wstaje o 5.30 do pracy. Nie wiem z czego to wynika czy to stres czy co...
Ja też mam dziwnie ze spaniem, w dzień mogłabym spać cały czas, wieczorem padam jak mucha, a jak przebudzę się w nocy, to już nie zasnę... chodzę i wyglądam jak zombie.... -
veritaserum wrote:Ta moja bezsennosc mnie dobija... zasypiam o 24, budze sie w nocy mam wrazenie co 5 minut i wstaje o 5.30 do pracy. Nie wiem z czego to wynika czy to stres czy co...
Też nie potrafię spać (dziś wyjątkowo nie przebudziłam się w nocy) i wydaje mi się,że to przez ciągłe myśli.
Mnie jednak niepokoi,że nie mam żadnych objawów poza pęłnymi piersiami W tamtej ciąży (choć było to akurat upalne lato) zasypialam na stojąco,źle się czułam,miałam mdłości A teraz ? Totalne nic Jak tu potem się nie martwić i nie mieć wizji pustego pęcherzyka
Tak w ogóle to witam w nowym dniuWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 09:38
-
Lady_Dior wrote:Też nie potrafię spać (dziś wyjątkowo nie przebudziłam się w nocy) i wydaje mi się,że to przez ciągłe myśli.
Mnie jednak niepokoi,że nie mam żadnych objawów poza pęłnymi piersiami W tamtej ciąży (choć było to akurat upalne lato) zasypialam na stojąco,źle się czułam,miałam mdłości A teraz ? Totalne nic Jak tu potem się nie martwić i nie mieć wizji pustego pęcherzyka
Tak w ogóle to witam w nowym dniu
Lady_Dior - mam dokładnie tak samo, oprócz pełniejszych piersi żadnych objawów i przez to się nakręcam, że coś nie tak. A wizyta 15-tego... zwariuję do tego czasu.
Witam, nowe mamusie
Trzymam kciuki za te, którym tym razem się nie udało...Beta 2.01 - 4120 (19dpo)
Beta 4.01 - 8317 (21dpo) -
Lady_Dior spokojnie U mnie 1 ciaza byla bez objawów. Jedyny objaw to WC
FraniowaMamula my chyba równo idziemy?
Eva31 zrób czułosc 10.
U mnie 25 tak pokazała. Bladzioch bladziocha kolejnego bladziocha. Mój stwierdził ze mam halucynacje
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/44a50039c7f2.jpg
A tu czułosc 10 Nie było rewelacji ale juz duzo lepiej
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/045e692e3fa7.jpg
Miłego spokojnego dnia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 10:05
💗5 💗
-
Cześć dziewczyny, może i ja dołączę do tego wątku i obym została do końca We wrześniu 2017 r. utraciłam pierwszą wyczekiwaną dobrze rozwijającą się ciążę w ponad 8 tc, niestety usłyszałam wyrok po powrocie z wakacji - ciąża jajowodową - czego mój lekarz prowadzący nie widział do 7 tc i spokojnie kazał jechać na wakacje za granicę...
Od tego cyklu rozpoczęliśmy ponowne starania - ostatnia miesiączka 10.12.17 r., w piątek 25dc zrobiłam test ciążowy (intuicyjnie) - pojawiła się delikatna druga kreska w niedzielę ponownie inny test - znów delikatna kreska. Jedynie co czuję to uczucie ciągnięcia ze strony jajników oraz bóle takie okresowe, żadnych innych objawów nie mam, okres też się nie pojawił choć cykle mam teraz 26/28 dniowe.
Wczoraj - czyli 29dc, zrobiłam betę, jak na 4 tydzień z 1-dniowym hakiem nie jest rewelacyjna bo tylko 49,95 mlU/ml, martwię się. Wiem, że badanie muszę powtórzyć jutro aby sprawdzić czy wynik wzrośnie o te min. 66%. Mam nadzieję, że tym razem w końcu wszystko będzie dobrze pomimo tak niskiej bety.Raga Tulip, Enii, Antonina38, Malgonia, MamaIgi lubią tę wiadomość
8 tc 1d - cp, usunięcie lewego jajowodu. -
itam się i ja dzieci w szkole ja szykuje się do pracy ....
Witam nowe mamusie rozgośccie się
Mnie dziś boli coś brzuch ale nie podbrzusze tylko blizej pępka jeszcze nie musze łykać nic mam nadzieje ze przejdzie.
Poza tym głupie sny miałam a przez to mam głupie myśli teraz. Mysle czy mogę pracować i pytałam lekarza,czytałam i wiem ze mogę No ale dziś dopadają mnie głupie myśli. Pracuje w solarium i wiem ze kabiny są zamkniete ja nie jestem w obrębie lamp nie korzystam sama a w sumie myje tylko dwa łóżeczka i teraz bardzo rzadko bo solarium w Irlandii jest mało popularne zima, tutaj opalają się latem
Co do kawy to ja igraniczylam do 2 dziennie czarne bez cukru i bez mleka do później koleżanki -
nick nieaktualny
-
Witajcie dziewczyny trzymam kciuki, zeby bety szybko rosly
Dziewczyny, tak mysle ze nie ma co sie nakrecac tymi objawami. To jest statystycznie niemozliwe zeby nagle wszystkie nasze ciaze bylg jakies trefne. Moze to kwestia pogody, ze tak lepiej to znosimy.
Eva ciezko mi cokoleiek radzic, jesli minelo 14 dni od daty ktora uwazasz za owulacje to powinno byc juz cos widac, a z drugiej strony zam przypadki gdzie laski mialy druga kreske ponad tydzien jak im beta wyszla.Raga Tulip lubi tę wiadomość