X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Nastazja Znajoma

Wysłany: 9 stycznia 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonina38 - 15 września

Antonina38 lubi tę wiadomość

8 tc 1d - cp, usunięcie lewego jajowodu.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastazja wrote:
    Antonina38 - 15 września
    oki ;D zmienilam

• Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie pojechałam do centrum handlowego i się skusiłam na takie grube leginsy i sweterek z H&M :) Teraz piję sobie herbatę że świeżej mięty mniam :) Trochę mi się kręci w głowie ale nie wiem,czy to nie siła autosugestii :D
    Witam nowe mamy i spokojnej ciąży życzę :)

Enii, Malgonia lubią tę wiadomość

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • anemic Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się witam :) Po 7 latach druga ciążą. Pierwsza- poronienie w 6 tyg- lipiec 2017
    Teraz mam nadzieję na bardzo nudną ciążę z happy endem :) Termin wg bbf na 4.09. W piątek mam wizytę i mam nadzieję zobaczyć serduszko :)

Enii, Rucola, Malgonia, Antonina38, Raga Tulip lubią tę wiadomość

f2w33e3krygmun4e.png

12.12 - crio beta: 12 dpt: 230; 15 dpt 935,5

22.06 transfer-5t 5dz - Strata :(
    ANA 2 - dodatni 1:320
    NK: 50,1%, hashimoto
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe dziewczyny

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj anemic :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Nastazja Znajoma

Wysłany: 9 stycznia 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam jeszcze takie pytanie bo wyczytałam wiele sprzecznych opinii i zgłupiałam - dot. wartości Beta Hcg - te parametry czyli tydzień ciąży i wartość "od-do" - liczone są od dnia pierwszego cyklu czy od dnia owulacji?

8 tc 1d - cp, usunięcie lewego jajowodu.
  • MamaIgi Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastazja wrote:
    Cześć dziewczyny, może i ja dołączę do tego wątku i obym została do końca :) We wrześniu 2017 r. utraciłam pierwszą wyczekiwaną dobrze rozwijającą się ciążę w ponad 8 tc, niestety usłyszałam wyrok po powrocie z wakacji - ciąża jajowodową - czego mój lekarz prowadzący nie widział do 7 tc :( i spokojnie kazał jechać na wakacje za granicę...
    Od tego cyklu rozpoczęliśmy ponowne starania - ostatnia miesiączka 10.12.17 r., w piątek 25dc zrobiłam test ciążowy (intuicyjnie) - pojawiła się delikatna druga kreska w niedzielę ponownie inny test - znów delikatna kreska. Jedynie co czuję to uczucie ciągnięcia ze strony jajników oraz bóle takie okresowe, żadnych innych objawów nie mam, okres też się nie pojawił choć cykle mam teraz 26/28 dniowe.
    Wczoraj - czyli 29dc, zrobiłam betę, jak na 4 tydzień z 1-dniowym hakiem nie jest rewelacyjna bo tylko 49,95 mlU/ml, martwię się. Wiem, że badanie muszę powtórzyć jutro aby sprawdzić czy wynik wzrośnie o te min. 66%. Mam nadzieję, że tym razem w końcu wszystko będzie dobrze pomimo tak niskiej bety.

Witamy nową mamusię. Nic się nie martw, na pewno wszystko będzie ok ! trzymam kciuki.

Jak się dziś czujecie dziewczyny? Ja odkad przyjmuje duphaston czuję się tragicznie.. Nie spie po nocach, czuję się jakbym połknęła balon , fakt, plamię już mniej, niemniej jednak w dalszym ciągu.. Brakuje mi powietrza, tak jakby mi slon usiadł na klatkę. Moja córa złapała jakąs infekcję, więc siedzi w domku i wymyśla mi zabawy, a ja ledwo zywa:)

svchqqmzofzw4a0r.png
    Córka Igusia 13.03.2014 - 4 latka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anemic wrote:
    To i ja się witam :) Po 7 latach druga ciążą. Pierwsza- poronienie w 6 tyg- lipiec 2017
    Teraz mam nadzieję na bardzo nudną ciążę z happy endem :) Termin wg bbf na 4.09. W piątek mam wizytę i mam nadzieję zobaczyć serduszko :)
    Witaj :D dodałam cię do naszej listy :)

anemic lubi tę wiadomość

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwszy raz poczulam dzis czym sa mdlosci w ciazy. Piszlam na zakupy i dopadlo mnie na miescie. Masakra. Ale jak tylko zjadlam wszystko wrocilo do normy.

Zakupilam szydelko i bede sie uczyc dziergac. Obiecslam sobie kiedys ze jak zajde w ciaze to naucze sie robic misie na szydelku.

Enii lubi tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia maskotki na szydelku sa piekne moja córeczma ma takie dwie maskotki i sa bez porównania lepsze niż chinskie pluszaki.Bardzo ciężko jest wydziergać maskotke na szydełku wiec trzymam kciuki za ciebie abyś się niezniecheciła ,dobra włuczka i dobrze dobrane szydełko to podstawa

Malgonia lubi tę wiadomość

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • lollla7 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgonia, ja obiecałam sobie naukę szycia, a mam zakład krawiecki w domu nieużywany, więc brakuje mi wymówek, jak już pójdę na zwolnienie, zacznę naukę, bo teraz i tak czasu brak:)

Nastazja mogę się mylić różne laboratoria mają różne normy, zazwyczaj od pierwszego dnia cyklu.

Ja bez objaw, koleżanka z pracy się śmieje że nawet nie potrafię stwerdzić czy senna jestem bo mi całe życie chce się spać :D

z tymi erotycznymi snami coś może być, bo mi przez ostatnie2 tyg tyle głupot się nasniło i aż wstyd opowiadać o czym to były sny ;)

Czekam na nasz cud... 13cs szczęśliwy!
    Czekamy na naszą królewnę :)
    ckaiskjodu7g6dj5.png
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam cztery takie sztuki. staramy się przywozić sobie z roznych miejsc takie zabawki. z dwiema z nich dalej śpię :P
    no włóczki troche mam nie udane. prosiłam żeby się nie siepały ale niestety :( troche mam problem z liczeniem przez to oczek i mało foremne mi to wchodzi no ale mam juz opanowane oczka ścisłe i półsłupki :P w sumie to słupki i półsłupki mi będa potrzebne :P do tego redukowanie i podwajanie oczek ale to juz na inny dzień.
    Ja troszkę zaczynam już świrować w domu, a że moje zaangażowanie w starania nie zoststało jakoś dobrze odebrane w towarzystwie to w zasadzie zostałam sobie sama samiutka z moimi pluszakami i mężem którego ciągle nie ma. no ale trudno.

age.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 13:43

• Nat@la Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, byłam pewna że jeszcze wcześnie i dużo się nie dowiem a tutaj kompletne zaskoczenie! Dwa pęcherzyki, dwa zarodki.. Zawsze chcieliśmy dwójkę dzieci rok po roku i produkcja zakończona a tu taka niespodzianka. Jestem trochę skołowana jak to wszystko ogarnę

Malgonia, Enii, lollla7, Antonina38, Raga Tulip, Amy333, Vlinder lubią tę wiadomość

3jgxskjou81k1utn.png
    1usatv73qry8ayfh.png
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow, Natalia, ale wiadomość :)
    gratuluję :)
    wiem, ze moze na poczatku to troce szok, ale jak juz sie oswoisz z ta mysla to radosc podwójna :)

Nat@la lubi tę wiadomość

age.png

• Nat@la Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję:) Chyba cały czas to do mnie nie dociera ☺ mam już roczną córkę dlatego jestem taka przerażona ale też szczęśliwa bo dziecko czy dzieci to i tak cud ☺ za 2tyg kontrola, bo lekarz twierdzi, że czasem jeden zarodek się wchłania i różnie może się zdarzyć..

3jgxskjou81k1utn.png
    1usatv73qry8ayfh.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Ja czuje sie niby dobrze tylko mam wieczne bole krzyza i brzucha jak przed @ doslownie. Biore duphaston i luteine , nie plamie. Ale nie moge pozbyc sie czarnych mysli :(

Odgoń złe myśli-ja zawsze staram sobie przypominać,że zacznę się smucić jak już będę wiedziała,że jest źle a do czasu kiedy nie wiadomo-musimy myśleć pozytywnie :) Czeka mnie jeszcze 8dni takiej niepewności...

Nat@la ale Ci fajnie-gratuluję :D Oby maleństwa rosły razem zdrowo:D

Malgonia jak już zrobisz misie to nam się pochwal :)

Nat@la lubi tę wiadomość

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lepiej mieć trochę za dużo szczęścia niż za mało :)
    ja tak po cichutku liczyłam na dwa pęcherzyki, choć bliźniaki się u nas nie zdarzały, ale teraz to już tylko mam nadzieję, że wszystko jest ok i kropuś rośnie zdrowo :)
    Zobaczysz wszystko się poukłada, wazne żebyś się dobrze czuła była zdrowa to i Twoje fasoleczki będą zdrowo rosły, a później wszystko samo się poukłada.
    to jak w reklamie ikei zmiany nie pytają czy jesteśmy na nie gotowi, ale gdy przychodzą - jesteśmy :)

Nat@la lubi tę wiadomość

age.png

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:

Malgonia jak już zrobisz misie to nam się pochwal :)

Utknęłam na magicznym kółku. no ale jeszcze 7 i poł miesiąca przede mną :)

age.png

‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ