WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa po badaniach prenatalnych. Na 70% dziewczynka:-) a byliśmy pewni że to chłopiec.
Crl 53mm
Serduszko 164ud/min
Przeziernosc: 1,4mm
Kość nosowa obecna
Ryzyko trisomii 21:1:4583
trisomii 18:1:6422,
trisomii 13: 1:130216frezyjciada, Bizonka, monika_86, Paulla89, paulka86, Ithildin, promyczek 39, RusałkaPL, CzterolistnaKoniczyna, natalinka, zuza88, Bianka*, Tasia86, Vlinder, 100krotka30, Herbata, Rucola, Deseo, mitaka, Av, Wesoła89, aLunia, asese, nadulek, GuBo, matkapatka, sylvi, Amy333, Antonina38, MiSia :), Mum2b, kuwejtonka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKadża wrote:Witam się i ja z pięknej białej Irlandii ☃️❄️☃️ Ale super trochę śniegu spadło a radości co nie miara Heheh.
Dziewczyny mam pytanie jak poradzić siebie z flegma? Katarem w gardle ? Smarkam mało ale wciąż ale za to w gardle ta błonia tak mi przeszkadza ze chyba przez nią mam uczucie ze wymiotować będę . Nie wymiotuje jem ładnie ale to w gardle.... w Irlandii nic mi noe daradza w aptece nawet kropelek oblasu noe sprzedały mi ;( odchrxaknac nie dam rady bo odruch wymiotny. Nie mam tego raczej za wiele bo przelykam ładnie wszystko. Sorki ze ja tak ale jak się pozbędę jej to chyba będzie mi poprostu dużo lepiej. Jakieś pomysły ? -
nick nieaktualny
-
Cukierkowa wrote:a lactulozę lepiej brać na wieczór, czy tuż przed posiłkiem np,rano?
Cukierkowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRozmawiałam z lekarka na temat testu Pappa i powiedziala mi, że 90% wyników, które wychodzą "zle" potem na amniopunkchi okazują sie prawidlowe. I że z jej doświadczenia u kobiet z trombofilia to badanie wychodzi gorzej.więc stwierdziłam, że już tym bardziej nie robię
zuza88 lubi tę wiadomość
-
KasW91 wrote:Badania przed zażyciem tabletki. Ja bym w sumie jeszcze ft4 zrobiła. I nie powtarzaj wcześniej TSH niż za 4tyg, bo może się jeszcze nie uregulować
w dniu badania TSH nie wolno brać tabletki, dopiero po badaniu. Ja jestem co miesiąc na badanach krwi, w styczniu mój poziom TSH był 1,9 za miesiąc już spadł do 1. Więc badania mają sens po 1 miesiącu stosowania zmienionej dawki Euthyroxu. Moja endo zawsze chce także poziom FT4
-
Bizonka wrote:tylko tsh, gin
Może pójdź do endokrynologa, w sumie tak byłoby najlepiejI głowa do góry, będzie dobrze. Wiele kobiet ma problem z tarczycą i wszystko jest ok
Lactuloza rzeczywiście Wam pomaga? Jest bez recepty? Bo ja trochę się męczę z zaparciami -
Kadża wrote:Witam się i ja z pięknej białej Irlandii ☃️❄️☃️ Ale super trochę śniegu spadło a radości co nie miara Heheh.
Dziewczyny mam pytanie jak poradzić siebie z flegma? Katarem w gardle ? Smarkam mało ale wciąż ale za to w gardle ta błonia tak mi przeszkadza ze chyba przez nią mam uczucie ze wymiotować będę . Nie wymiotuje jem ładnie ale to w gardle.... w Irlandii nic mi noe daradza w aptece nawet kropelek oblasu noe sprzedały mi ;( odchrxaknac nie dam rady bo odruch wymiotny. Nie mam tego raczej za wiele bo przelykam ładnie wszystko. Sorki ze ja tak ale jak się pozbędę jej to chyba będzie mi poprostu dużo lepiej. Jakieś pomysły ?
Kadża ja mam podobnie i to od ponad miesiąca. Od lekarza usłyszałam, że u niektórych kobiet w ciąży to norma a winne temu są estrogeny a dokładnie ich zwiększona ilość. Przez nie często zwiększa się ilość śluzu stąd takie dolegliwości, ja do tego przez to mam kaszel i ciągłe uczucie, że muszę odkaszlnąć. Czasem mam takie ataki kaszlu, że mam wrażenie, że będę wymiotować...Kadża lubi tę wiadomość
-
Nie było mnie kilka godzin a tu tyle do nadrobienia.
Robicie pyszne rzeczy do jedzenia, ale u mnie nadal z tym krucho. Dzisiaj zjadłam bułke z wedlina, żoltym serem i pomidorem na sniadanie i teraz na obiado-kolacje warzywa zawiniete w cisto tortilli i walczę, aby nie oddać tego w wcjedyny plus to taki, ze odrzuciło mnie od slodyczy i jedyny cukier, ktorego używam to brązowy do herbaty z limonką.
Av, asese lubią tę wiadomość
-
zuza88 wrote:Może pójdź do endokrynologa, w sumie tak byłoby najlepiej
I głowa do góry, będzie dobrze. Wiele kobiet ma problem z tarczycą i wszystko jest ok
Lactuloza rzeczywiście Wam pomaga? Jest bez recepty? Bo ja trochę się męczę z zaparciami
Mi bardzo pomaga. Nim zaczęłam ją brać była tragedia.
Ale myślę, że to jak ze wszystkim jednej pomoże, a drugiej niestety nie. W każdym razie jest bez recepty i bardzo tania. -
nick nieaktualny
-
Nat@la wrote:Mamy starszych dzieci powiedzcie w jakim wieku zrezygnowalyscie z łóżeczek na rzecz bardziej 'doroslych' łóżek? Zastanawiam się czy przed porodem kupić Hani nowe łóżko z jakąś barierka z boku czy jednak to za wcześnie i lepiej jeszcze jedno łóżeczko.. Będzie miała 19 mcy
My zesmy synka przeniesli na "dorosle" lozko jak mial ok 14 miesiecy nie pamietam dokladnie -
monika_86 wrote:Wierzę, że amniopunkcja wyjdzie dobrze. Fajnie, że w pracy tak zareagowali.
U mnie w pracy ze strony szefostwa była wielka obraza i awantura, że jak to jestem w ciąży. Teksty, że o takich rzeczach się uprzedza, że nie mam po co wracać itp. Dodam tylko, że pracuję tam ponad 10 lat... Było mi bardzo przykro, ale cóż zrobić.
To trochę słabe z ich strony...
Poza tym, już widzę ich podejście jakbyś ich uprzedziła.
Av wrote:Hehe, spokojnie możesz patrzeć, bo i tak nie zobaczysz, czy serce jest czterodzielne, czy nieNam lekarka mówiła 'tu jest oko, tu jest ucho' ale tak naprawdę to musieliśmy jej wierzyć na słowo
hehe. Skąd ja to znam... mój eMek po prenatalnych się przyznał, że on nie widział tego co Pani doktor pokazywała
To go pocieszyłam, że ja w większości też nie
Meghan wrote:Hm to jak to w końcu jest z tym drugim trymestrem ?
Połowa źródeł mowi Że drugi trymestr sie zaczyna od 14 tygodnia czyli musi sie skończyć 13 ty wiec ja bede bardziej spokojna dopiero za kilka dni (bo ciaza jest młodsza o 3 dni niż na suwaczku musze to zmienić jakos ) dopiero wtedy zacznę powoli mowić ludziom ale powiem wam ze wyjątkowo nie mam ochoty ...
Czyli II trymestr jak się patrzy
aLunia wrote:A ja wam powiem że wczoraj bardzo mnie zdenerwowała bratowa, która ma dwóch chłopców i ona po prostu wie że ja będę miała dziewczynkę a nie parkę. W tym wieku a ludzie mają jeszcze taki tok myślenia. Nie wspominając o tym że wcześniej poroniłam to mi życzy żeby to dziecko było zdrowe. No i jeszcze ciągle tak o mnie myślała że tył czasu mija a ja nie zachodze w ciążę i że chyba mamy poważny problem. Ręce dupa cycki opadają
Marzena782 wrote:Przedstawiam moj wielki Piękny brzuszekw 14 tygodniu ,oraz przy okazji spodnie
H&M
[/url]
krasnalowa wrote:A macie tez cos takiego ze jestescie ciagle glodne? Ja musze cos przekasic doslownie co pol godziny, bo jak tego nie zrobie to zaczyna mnie tak ssac w brzuchu jakbym miesiac nie jadla. A co gorsza na nic nie mam ochoty wiec mam problem.
Mam to samo. Obiadu nie dojadłam... a jestem głodna. Myślę własnie co bym mogła zjeść...
Av lubi tę wiadomość
-
zuza88 wrote:Może pójdź do endokrynologa, w sumie tak byłoby najlepiej
I głowa do góry, będzie dobrze. Wiele kobiet ma problem z tarczycą i wszystko jest ok
Lactuloza rzeczywiście Wam pomaga? Jest bez recepty? Bo ja trochę się męczę z zaparciami
Tak jest bez recepty .Mi naprawde pomaga moge polecić z czystym sumieniem .I cena fajna bo akurat u mie w mieście w aptece to 8 zł za buteleczkę .