X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po badaniach prenatalnych. Na 70% dziewczynka:-) a byliśmy pewni że to chłopiec.
    Crl 53mm
    Serduszko 164ud/min
    Przeziernosc: 1,4mm
    Kość nosowa obecna

Ryzyko trisomii 21:1:4583
    trisomii 18:1:6422,
    trisomii 13: 1:130216

frezyjciada, Bizonka, monika_86, Paulla89, paulka86, Ithildin, promyczek 39, RusałkaPL, CzterolistnaKoniczyna, natalinka, zuza88, Bianka*, Tasia86, Vlinder, 100krotka30, Herbata, Rucola, Deseo, mitaka, Av, Wesoła89, aLunia, asese, nadulek, GuBo, matkapatka, sylvi, Amy333, Antonina38, MiSia :), Mum2b, kuwejtonka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża wrote:
    Witam się i ja z pięknej białej Irlandii ☃️❄️☃️ Ale super trochę śniegu spadło a radości co nie miara Heheh.
    Dziewczyny mam pytanie jak poradzić siebie z flegma? Katarem w gardle ? Smarkam mało ale wciąż ale za to w gardle ta błonia tak mi przeszkadza ze chyba przez nią mam uczucie ze wymiotować będę . Nie wymiotuje jem ładnie ale to w gardle.... w Irlandii nic mi noe daradza w aptece nawet kropelek oblasu noe sprzedały mi ;( odchrxaknac nie dam rady bo odruch wymiotny. Nie mam tego raczej za wiele bo przelykam ładnie wszystko. Sorki ze ja tak ale jak się pozbędę jej to chyba będzie mi poprostu dużo lepiej. Jakieś pomysły ?
    Męczyłam się z tym w pierwszej ciąży i nic nie pomagało, teraz mam to samo :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do higieny intymnej używam facelle, bo mi skład odpowiada. Na blogu srokao.pl masz recenzje i porównanie składów, to polecam zerknąć ;)

paulka86 lubi tę wiadomość

• Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    a lactulozę lepiej brać na wieczór, czy tuż przed posiłkiem np,rano?
    Ja biorę na wieczór po kolacji .Ale możesz wziąść i rano na pusty żołądek .Jak lepiej to już zależy od reakcji twojego organizmu .

Cukierkowa lubi tę wiadomość

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawiałam z lekarka na temat testu Pappa i powiedziala mi, że 90% wyników, które wychodzą "zle" potem na amniopunkchi okazują sie prawidlowe. I że z jej doświadczenia u kobiet z trombofilia to badanie wychodzi gorzej.więc stwierdziłam, że już tym bardziej nie robię :-)

zuza88 lubi tę wiadomość

• monika_86 Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzlo wrote:
    Ja używam z Perfecty dla kobiet w ciąży ;)
    Ja też :-)

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • monika_86 Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    a lactulozę lepiej brać na wieczór, czy tuż przed posiłkiem np,rano?
    Ja biorę rano przed śniadaniem. Na mojej tak jest napisane w ulotce.

Cukierkowa lubi tę wiadomość

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • lena86 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasW91 wrote:
    Badania przed zażyciem tabletki. Ja bym w sumie jeszcze ft4 zrobiła. I nie powtarzaj wcześniej TSH niż za 4tyg, bo może się jeszcze nie uregulować

w dniu badania TSH nie wolno brać tabletki, dopiero po badaniu. Ja jestem co miesiąc na badanach krwi, w styczniu mój poziom TSH był 1,9 za miesiąc już spadł do 1. Więc badania mają sens po 1 miesiącu stosowania zmienionej dawki Euthyroxu. Moja endo zawsze chce także poziom FT4

w4sq43r85k8egy8f.png
  • paulka86 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Ja do higieny intymnej używam facelle, bo mi skład odpowiada. Na blogu srokao.pl masz recenzje i porównanie składów, to polecam zerknąć ;)
    Używam ten sam. I również polecam blog , skarbnica wiedzy.

• lena86 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizonka wrote:
    Uzywacie jakiegoś specjalnego płynu do h. intymnej w ciąży?

Ja jak na razie używam Lacibios Pregna (polecił mi go mój lekarz)

w4sq43r85k8egy8f.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asese widzę ze tez masz siniaki po Clexane. Kiedyś robiły mi sie okropne krwiaki na pol brzucha ,teraz mam siniaki tylko..

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • zuza88 Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizonka wrote:
    tylko tsh, gin

Może pójdź do endokrynologa, w sumie tak byłoby najlepiej :) I głowa do góry, będzie dobrze. Wiele kobiet ma problem z tarczycą i wszystko jest ok :)

Lactuloza rzeczywiście Wam pomaga? Jest bez recepty? Bo ja trochę się męczę z zaparciami :(

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • zuza88 Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża wrote:
    Witam się i ja z pięknej białej Irlandii ☃️❄️☃️ Ale super trochę śniegu spadło a radości co nie miara Heheh.
    Dziewczyny mam pytanie jak poradzić siebie z flegma? Katarem w gardle ? Smarkam mało ale wciąż ale za to w gardle ta błonia tak mi przeszkadza ze chyba przez nią mam uczucie ze wymiotować będę . Nie wymiotuje jem ładnie ale to w gardle.... w Irlandii nic mi noe daradza w aptece nawet kropelek oblasu noe sprzedały mi ;( odchrxaknac nie dam rady bo odruch wymiotny. Nie mam tego raczej za wiele bo przelykam ładnie wszystko. Sorki ze ja tak ale jak się pozbędę jej to chyba będzie mi poprostu dużo lepiej. Jakieś pomysły ?

Kadża ja mam podobnie i to od ponad miesiąca. Od lekarza usłyszałam, że u niektórych kobiet w ciąży to norma a winne temu są estrogeny a dokładnie ich zwiększona ilość. Przez nie często zwiększa się ilość śluzu stąd takie dolegliwości, ja do tego przez to mam kaszel i ciągłe uczucie, że muszę odkaszlnąć. Czasem mam takie ataki kaszlu, że mam wrażenie, że będę wymiotować...

Kadża lubi tę wiadomość

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • zuza88 Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Męczyłam się z tym w pierwszej ciąży i nic nie pomagało, teraz mam to samo :(

Witajcie w klubie :P taka "dziwna" dolegliwość.
    Długo Cię to męczyło w pierwszej ciąży?

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie było mnie kilka godzin a tu tyle do nadrobienia.

Robicie pyszne rzeczy do jedzenia, ale u mnie nadal z tym krucho. Dzisiaj zjadłam bułke z wedlina, żoltym serem i pomidorem na sniadanie i teraz na obiado-kolacje warzywa zawiniete w cisto tortilli i walczę, aby nie oddać tego w wc :( jedyny plus to taki, ze odrzuciło mnie od slodyczy i jedyny cukier, ktorego używam to brązowy do herbaty z limonką.

Av, asese lubią tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
  • monika_86 Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuza88 wrote:
    Może pójdź do endokrynologa, w sumie tak byłoby najlepiej :) I głowa do góry, będzie dobrze. Wiele kobiet ma problem z tarczycą i wszystko jest ok :)

Lactuloza rzeczywiście Wam pomaga? Jest bez recepty? Bo ja trochę się męczę z zaparciami :(

Mi bardzo pomaga. Nim zaczęłam ją brać była tragedia.
    Ale myślę, że to jak ze wszystkim jednej pomoże, a drugiej niestety nie. W każdym razie jest bez recepty i bardzo tania.

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuza88 wrote:
    Witajcie w klubie :P taka "dziwna" dolegliwość.
    Długo Cię to męczyło w pierwszej ciąży?
    Do samego końca i ze dwa tygodnie po porodzie. Też mam czasem napady kaszlu żeby się tego pozbyć aż do porzygu normalnie

• MiSia :) Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat@la wrote:
    Mamy starszych dzieci powiedzcie w jakim wieku zrezygnowalyscie z łóżeczek na rzecz bardziej 'doroslych' łóżek? Zastanawiam się czy przed porodem kupić Hani nowe łóżko z jakąś barierka z boku czy jednak to za wcześnie i lepiej jeszcze jedno łóżeczko.. Będzie miała 19 mcy

My zesmy synka przeniesli na "dorosle" lozko jak mial ok 14 miesiecy nie pamietam dokladnie ;)

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_86 wrote:
    Wierzę, że amniopunkcja wyjdzie dobrze. Fajnie, że w pracy tak zareagowali.
    U mnie w pracy ze strony szefostwa była wielka obraza i awantura, że jak to jestem w ciąży. Teksty, że o takich rzeczach się uprzedza, że nie mam po co wracać itp. Dodam tylko, że pracuję tam ponad 10 lat... Było mi bardzo przykro, ale cóż zrobić.

To trochę słabe z ich strony...
    Poza tym, już widzę ich podejście jakbyś ich uprzedziła.
    Av wrote:
    Hehe, spokojnie możesz patrzeć, bo i tak nie zobaczysz, czy serce jest czterodzielne, czy nie :) Nam lekarka mówiła 'tu jest oko, tu jest ucho' ale tak naprawdę to musieliśmy jej wierzyć na słowo ;)

hehe. Skąd ja to znam... mój eMek po prenatalnych się przyznał, że on nie widział tego co Pani doktor pokazywała :D
    To go pocieszyłam, że ja w większości też nie :)
    Meghan wrote:
    Hm to jak to w końcu jest z tym drugim trymestrem ?
    Połowa źródeł mowi Że drugi trymestr sie zaczyna od 14 tygodnia czyli musi sie skończyć 13 ty wiec ja bede bardziej spokojna dopiero za kilka dni (bo ciaza jest młodsza o 3 dni niż na suwaczku musze to zmienić jakos ) dopiero wtedy zacznę powoli mowić ludziom ale powiem wam ze wyjątkowo nie mam ochoty ...
    Meghan, Ty masz skończone 13 tygodni i jesteś w 14nastym tygodniu.
    Czyli II trymestr jak się patrzy :)
    aLunia wrote:
    A ja wam powiem że wczoraj bardzo mnie zdenerwowała bratowa, która ma dwóch chłopców i ona po prostu wie że ja będę miała dziewczynkę a nie parkę. W tym wieku a ludzie mają jeszcze taki tok myślenia. Nie wspominając o tym że wcześniej poroniłam to mi życzy żeby to dziecko było zdrowe. No i jeszcze ciągle tak o mnie myślała że tył czasu mija a ja nie zachodze w ciążę i że chyba mamy poważny problem. Ręce dupa cycki opadają :/
    Niektórym ludziom brakuje taktu... po prostu.
    Marzena782 wrote:
    Przedstawiam moj wielki Piękny brzuszek :) w 14 tygodniu ,oraz przy okazji spodnie :) H&M

[/url]
    Piękny brzuszek. Jestem na podobnym etapie co Ty a u mnie to brzuszek wygląda na wzdęty a nie ciążowy.

krasnalowa wrote:
    A macie tez cos takiego ze jestescie ciagle glodne? Ja musze cos przekasic doslownie co pol godziny, bo jak tego nie zrobie to zaczyna mnie tak ssac w brzuchu jakbym miesiac nie jadla. A co gorsza na nic nie mam ochoty wiec mam problem.

Mam to samo. Obiadu nie dojadłam... a jestem głodna. Myślę własnie co bym mogła zjeść...

Av lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuza88 wrote:

Lactuloza rzeczywiście Wam pomaga? Jest bez recepty? Bo ja trochę się męczę z zaparciami

Tak jest bez recepty .Mi naprawde pomaga moge polecić z czystym sumieniem .I cena fajna bo akurat u mie w mieście w aptece to 8 zł za buteleczkę .

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
‹‹ 424 425 426 427 428 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ