X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • zuza88 Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizonka wrote:
    Mi dała po samym TSH, lepiej pewnie będzie zrobić więcej wyników wcześniej.

Odstawia się tabletki do badań?

Lepiej leki brać niż ich nie brać. Byłaś u endokrynologa czy ginekolog Ci kazała brać leki?

Ja bym zrobiła więcej badań a przynajmniej FT4.

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • zuza88 Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz zaleca robić badania przed zażyciem Euthyroxu.

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat@la wrote:
    I jest skuteczna?
    Biorę wieczorem a następnego dnia bez problemu się wyprużniam i co ważne zmiękcza stolec a przy moich hemorojdach to bardzo ważne .

Na mie żadne owoce nie działają przeczyszczająco nawet woda po lodach na mie nie działa ,Kiedyś piłam siemie lniane ale nie mogłam przełknąć tych pesteczek odrazu odruch wymiotny

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko tsh, gin

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • Bianka* Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizonka wrote:
    Kurczę, no właśnie boję się tego niedopasowania, dostałam dopiero leki w 10tc a to takie niebezpieczne, kuzynka straciła w 4mc ze wzgl na tarczyce...
    Będzie dobrze, ja mam problemy z tarczycą od pierwszej ciąży. Dopiero wtedy stwierdzono u mnie Hashimoto i wdrożono leczenie. I to nie od początku, a dopiero w 15 TC, kiedy pierwszy raz zbadano mi TSH, a tam 8,9!!! Synek urodził się całkowicie zdrowy :) Lekarka była w szoku, że przy takich problemach w ogóle zaszłam w ciążę, a dodam, że moje wszystkie 3 ciąże z pierwszego cyklu starań ;)

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • KasW91 Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizonka wrote:
    Mi dała po samym TSH, lepiej pewnie będzie zrobić więcej wyników wcześniej.

Odstawia się tabletki do badań?

Badania przed zażyciem tabletki. Ja bym w sumie jeszcze ft4 zrobiła. I nie powtarzaj wcześniej TSH niż za 4tyg, bo może się jeszcze nie uregulować

3jgxrjjge9czjwa2.png
    2 lata starań
    18.06.2016 - Aniołek :*
    24 cykl - szczęśliwy :) oby tak pozostało
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mie terz endokrynolog chce zawsze wyniki tsh i Ft 4 mówi że samo tsh nic jej nie daje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 17:41

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam 2 tabletki luteiny dopochwowo, aleee cos mnie od wczoraj zaczelo podszczypywac :/ i co ja moge sobie tam zaaplikowac? Na noc nic, bo luteina, a wizyta 21 dopiero

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • monika_86 Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaawiki wrote:
    Ja nie brałam Colon C ja biorę na zaparcia
    Lactuloze w syropie

Ja rownież. Na mnie działa świetnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 18:11

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    Będzie dobrze, ja mam problemy z tarczycą od pierwszej ciąży. Dopiero wtedy stwierdzono u mnie Hashimoto i wdrożono leczenie. I to nie od początku, a dopiero w 15 TC, kiedy pierwszy raz zbadano mi TSH, a tam 8,9!!! Synek urodził się całkowicie zdrowy :) Lekarka była w szoku, że przy takich problemach w ogóle zaszłam w ciążę, a dodam, że moje wszystkie 3 ciąże z pierwszego cyklu starań ;)

Dzięki za słowa pocieszenia :)

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • Nat@la Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaawiki wrote:
    Biorę wieczorem a następnego dnia bez problemu się wyprużniam i co ważne zmiękcza stolec a przy moich hemorojdach to bardzo ważne .

Na mie żadne owoce nie działają przeczyszczająco nawet woda po lodach na mie nie działa ,Kiedyś piłam siemie lniane ale nie mogłam przełknąć tych pesteczek odrazu odruch wymiotny
    Dziękuję za odp:) jutro kupię i spróbuję bo u mnie podobnie, nic nie działa:/

3jgxskjou81k1utn.png
    1usatv73qry8ayfh.png
  • Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a lactulozę lepiej brać na wieczór, czy tuż przed posiłkiem np,rano?

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Tak czytam te Wasze wyniki i trochę zaczynam się niepokoić, bo u naszego dzidzia tętno wynosiło 173...
    Natalia lekarz mi dziś mówił że norma do 180 uderzeń :-) wiec nie mart się kochana, wszystko jest w normie :-)

natalinka lubi tę wiadomość

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uzywacie jakiegoś specjalnego płynu do h. intymnej w ciąży?

w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    A ja mam 2 tabletki luteiny dopochwowo, aleee cos mnie od wczoraj zaczelo podszczypywac :/ i co ja moge sobie tam zaaplikowac? Na noc nic, bo luteina, a wizyta 21 dopiero

weź choćby Lactovaginal

Av lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od jakiegoś czasu u nas w bloku a dokładnie w naszym mieszkaniu cos sie dzieje z piecykiem gazowym. Kupiliśmy nawet czujnik i dzisiaj jak wlaczylam wode to włączył sie i stężenie czadu było prawie 500. Odrazu otworzyłam okna, myślicie ze to bardzo szkodzi dzidziusiowi? Bo sie boje. Niby nie widziałam żadnych objawow zatrucia, ale wiadomo nie znam sie na tym zbytnio.
    Boje sie tez, ze wcześniej jak nie mielismy czujnika, ze mógł sie ulatniać tez czad :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizonka wrote:
    Ja używam z Perfecty dla kobiet w ciąży ;)

Bizonka lubi tę wiadomość

• Kadża Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja z pięknej białej Irlandii ☃️❄️☃️ Ale super trochę śniegu spadło a radości co nie miara Heheh.
    Dziewczyny mam pytanie jak poradzić siebie z flegma? Katarem w gardle ? Smarkam mało ale wciąż ale za to w gardle ta błonia tak mi przeszkadza ze chyba przez nią mam uczucie ze wymiotować będę . Nie wymiotuje jem ładnie ale to w gardle.... w Irlandii nic mi noe daradza w aptece nawet kropelek oblasu noe sprzedały mi ;( odchrxaknac nie dam rady bo odruch wymiotny. Nie mam tego raczej za wiele bo przelykam ładnie wszystko. Sorki ze ja tak ale jak się pozbędę jej to chyba będzie mi poprostu dużo lepiej. Jakieś pomysły ?

• Av Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzlo wrote:
    Dziewczyny od jakiegoś czasu u nas w bloku a dokładnie w naszym mieszkaniu cos sie dzieje z piecykiem gazowym. Kupiliśmy nawet czujnik i dzisiaj jak wlaczylam wode to włączył sie i stężenie czadu było prawie 500. Odrazu otworzyłam okna, myślicie ze to bardzo szkodzi dzidziusiowi? Bo sie boje. Niby nie widziałam żadnych objawow zatrucia, ale wiadomo nie znam sie na tym zbytnio.
    Boje sie tez, ze wcześniej jak nie mielismy czujnika, ze mógł sie ulatniać tez czad :/
    Czad jest bardzo niebezpieczny nie tylko dla dziecka, ale dla Was też, zatrucie może doprowadzić nawet do śmierci. KONIECZNIE serwisujcie ten piecyk jak najszybciej!!!

Ithildin lubi tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Ithildin Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizonka wrote:
    Ja używam Perfecta Mama, przy czym w sumie to już używam jej od dwóch lat, bo nie ma slsu w składzie i dawno temu doszłam do wniosku, że skoro ciężarnym ma nie szkodzić to i dla zwykłej kobiety będzie dobre :)

Bizonka lubi tę wiadomość

p19ugywljhfa9tgr.png

Aniołek 27.09.2017 - 9 tydzień
‹‹ 423 424 425 426 427 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ