X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No neoparinn jest duzo tanszy bo z refundacja kosztuje 3,20zl wiec smieszne pieniądze, a clexane bodajże koło 40zl. Mi najczęściej robi mąż:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 16:26

• natalinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj wzięłam ten Acard, a dziś się nie mogę ogarnąć głowa boli, mdli mnie, ręce i nogi mi drżały. I jeszcze do tego wypełnienie w zębie mi wyleciało i dziura ogromna...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 16:26

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Rucola Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Tak czytam te Wasze wyniki i trochę zaczynam się niepokoić, bo u naszego dzidzia tętno wynosiło 173...
    a jakie tętno powinno być?

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • asese Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Ja też na clexanie ( a wlasciwie neoparinie, bo tanszy). Moj brzuch wyglada strasznie. Siniaki, krwiaki i nie raz jak trafie w miesien to ałł

Ja też teraz kupiłam Neoparin, ale mam jeszcze kilka strzykawek clexane, bo wcześniej nie wiedziałam o zamienniku i kupiłam "hurtem" wiele opakowań tego droższego:/ Dla mnie osobiście od tych wstrzykiwań gorsza jest luteina podjęzykowa,biorę ją 3 razy dziennie po 2 tabletki i im dłużej ją przyjmuję, tym bardziej wydaje mi się ohydna. Już wolałabym wkładać częściej niż raz dziennie tą dopochwową, bo to cyk i już, i zero dyskomfortu, a po tej boli mnie brzuch, tak jakby żołądek, jest mi mdło i mam taki gorzki posmak w buzi przez długi czas. Niestety ten zestaw czeka mnie do końca ciąży, jak wiele z nas, więc trzeba zacisnąć poślady i się nie przejmować, dzidziuś nam później wszystko wynagrodzi:))

rg50flw1ig1o65jx.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Czemu wszystkie bierzecie clexane, kiedy sa tansze zamienniki o identycznym skladzie? Pytam z ciekawości. Lekarze Wam tak radzili?

Ja biorę neoparin :) z refundacja:)

asese lubi tę wiadomość

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asese wrote:
    Ja też teraz kupiłam Neoparin, ale mam jeszcze kilka strzykawek clexane, bo wcześniej nie wiedziałam o zamienniku i kupiłam "hurtem" wiele opakowań tego droższego:/ Dla mnie osobiście od tych wstrzykiwań gorsza jest luteina podjęzykowa,biorę ją 3 razy dziennie po 2 tabletki i im dłużej ją przyjmuję, tym bardziej wydaje mi się ohydna. Już wolałabym wkładać częściej niż raz dziennie tą dopochwową, bo to cyk i już, i zero dyskomfortu, a po tej boli mnie brzuch, tak jakby żołądek, jest mi mdło i mam taki gorzki posmak w buzi przez długi czas. Niestety ten zestaw czeka mnie do końca ciąży, jak wiele z nas, więc trzeba zacisnąć poślady i się nie przejmować, dzidziuś nam później wszystko wynagrodzi:))

Ja też mam dość tej luteiny podjezykiwej biore 3x1 i zawsze przy łóżku mam cukierki nimm 2 zeby ten posmak zagłuszyć:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 16:29

asese lubi tę wiadomość

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    a jakie tętno powinno być?

Różnie piszą, że niby do 180, ale ja już zgłupiałam. Ostatnio lekarz spoglądając na wyniki prenatalnych zwrócił uwagę na to serce i powiedział: "a to pewnie tak się złapało". Tylko, że na poprzednim badaniu było podobne. Wiem, że ja nerwus jestem i to może być też przyczyna

katinka90 lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • asese Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    Nadulek, strasznie mi przykro i trzymam kciuki!
    Ja się dzisiaj nawkurzałam, że masakra. Gościu wjechał we mnie pod marketem, na szczęście nie robił problemów, więc obyło się bez policji. Spisaliśmy protokół szkody i w następnym tygodniu oddaje auto do serwisu, wrrrrr

Super macie brzuszki!
    Dorzucam na chwilę swój ;)
    https://naforum.zapodaj.net/f7fe2a69cd2a.jpg.html
    https://naforum.zapodaj.net/f7fe2a69cd2a.jpg.html

Prawdziwa ciężarówka, pięknie!

Bianka* lubi tę wiadomość

rg50flw1ig1o65jx.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Różnie piszą, że niby do 180, ale ja już zgłupiałam. Ostatnio lekarz spoglądając na wyniki prenatalnych zwrócił uwagę na to serce i powiedział: "a to pewnie tak się złapało". Tylko, że na poprzednim badaniu było podobne. Wiem, że ja nerwus jestem i to może być też przyczyna
    hmmm, ja nie wiem ile miałam na wcześniejszych badaniach , na prenatalnych miałam 157 i 158 na dwóch zdjęciach

asese lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też biorę neoparin. Z clexanem zresztą teraz jest problem, jest ciężko dostępny wiec i tak w aptekach ( przynajmniej w Rzeszowie) dają neoparin

asese lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka mój syn zawsze miał takie wysokie a zdrowy jak ryba, spokojnie ;)
    Ja na szczęście mogę już schodzić z luteiny, dziś już jedna tabletka, do końca miesiąca mogę całkiem odstawić dupka tez, więc cieszę się ogromnie, bo właśnie strasznie mnie bolał żołądek po luteinie a po dupku mdłości się wzmagają

natalinka, asese lubią tę wiadomość

• aLunia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne brzuszki dziewczyny :)

DoveLove pięknie wyglądasz :*

Ja już też nie wiem co gotować raz mi się coś chce a za chwilę nie mogę tego ruszyć.
    A ja w ciąży zdrowieje. Byłam u Endo i TSH mocno spada że dawkę zmniejszamy i ciśnienie 120/60 jak nigdy w życiu. Zawsze minimum 130/80.

A jeszcze wam powiem, że ja już też czuje mojego motylka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 16:43

Marzena782, DoveLove, asese, monika_86 lubią tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • OctAngel Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chciałam się przywitać. Mam termin porodu na 1 września, wczoraj miałam usg prenatalne, dzidziuś ma 76mm i skorygowane ryzyko po usg i pappa bardzo niskie.
    To moja 4 ciąża, poprzednie 3 stracone (pierwsza serduszko przestało bić, druga biochemiczna a trzecia zakończona tragedią i długą walką o moje życie), teraz mam nadzieję, że już wszystko będzie dobrze i dotrwam z Wami do września :)

Av, natalinka, asese, Deseo, Marzena782, zuza88, frezyjciada, Zuzlo, DoveLove, RusałkaPL, aLunia, monika_86, mitaka, GuBo, Cukierkowa, Paulla89, 100krotka30, paulka86, Herbata, CzterolistnaKoniczyna, lena86, promyczek 39, Vlinder, MiSia :), Wesoła89, Natalia1984, matkapatka, sylvi, Amy333, Antonina38, Mum2b, kuwejtonka lubią tę wiadomość

3jvzwn15td2p4lbx.png
  • asese Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    No neoparinn jest duzo tanszy bo z refundacja kosztuje 3,20zl wiec smieszne pieniądze, a clexane bodajże koło 40zl. Mi najczęściej robi mąż:-)

W momencie, gdy kupowałam pierwszy raz nie przyszło do głowy, że można to zamienić, lekarka napisała na recepcie Clexane, to kupiłam C., ale z chwilą, gdy zostawilam w aptece kilkaset złotych, przyszło mi na myśl, żeby następnym razem zapytać farmaceutkę, czy nie ma zamiennika.Doktorka zawsze na recepcie zapisuje Clexane, nie pytam dlaczego nie Neoparin, bo nie chcę jej irytować, ale w aptece nikt nie robi problemu z wydaniem tańszego zamiennika. Ja niestety płacę za wszystko 100procent, więc jedno opakowanie clexane kosztowało mnie ponad 110zł a za Neoparin płacę 80. Nie wyszło mi z krzepliwości nic poza obniżonym czynnikiem V, więc lekarka nie może mi przepisać z refundacją, ale mówi, że powinnam brać to i Acard, więc się stosuję. Nie wiem, czy to mi pomaga, czy to tylko działa u mnie na zasadzie placebo, ale czuję się bezpieczniej. Na pewno nie zaszkodzi, a dzidziuś chyba będzie lepiej dotleniony przy tej rozrzedzonej krwi, więc ma to sens.

rg50flw1ig1o65jx.png
  • asese Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OctAngel wrote:
    Dziewczyny, chciałam się przywitać. Mam termin porodu na 1 września, wczoraj miałam usg prenatalne, dzidziuś ma 76mm i skorygowane ryzyko po usg i pappa bardzo niskie.
    To moja 4 ciąża, poprzednie 3 stracone (pierwsza serduszko przestało bić, druga biochemiczna a trzecia zakończona tragedią i długą walką o moje życie), teraz mam nadzieję, że już wszystko będzie dobrze i dotrwam z Wami do września :)

Witaj OctAngel:) Spokojnej ciąży z heppy endem, tym razem będzie wszystko dobrze:)

OctAngel lubi tę wiadomość

rg50flw1ig1o65jx.png
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OctAngel witaj .
    Napewno teraz wszystko będzie dobrze .

OctAngel lubi tę wiadomość

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Tak czytam te Wasze wyniki i trochę zaczynam się niepokoić, bo u naszego dzidzia tętno wynosiło 173...

Natalinka tętno od 120 do 180 jest jak najbardziej prawidłowe.Wiec twoj maluszek ma prawidłowe tętno

natalinka lubi tę wiadomość

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • asese Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:

U mojego bobulka też czasem występuje takie tętno, ale lekarka nie uznała tego za coś niepokojącego, poprzednio było 176, a ostatnio 154. A tydzień różnicy pomiędzy badaniami. Może Twoje emocje udzieliły się maleństwu.

rg50flw1ig1o65jx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asese wrote:
    W momencie, gdy kupowałam pierwszy raz nie przyszło do głowy, że można to zamienić, lekarka napisała na recepcie Clexane, to kupiłam C., ale z chwilą, gdy zostawilam w aptece kilkaset złotych, przyszło mi na myśl, żeby następnym razem zapytać farmaceutkę, czy nie ma zamiennika.Doktorka zawsze na recepcie zapisuje Clexane, nie pytam dlaczego nie Neoparin, bo nie chcę jej irytować, ale w aptece nikt nie robi problemu z wydaniem tańszego zamiennika. Ja niestety płacę za wszystko 100procent, więc jedno opakowanie clexane kosztowało mnie ponad 110zł a za Neoparin płacę 80. Nie wyszło mi z krzepliwości nic poza obniżonym czynnikiem V, więc lekarka nie może mi przepisać z refundacją, ale mówi, że powinnam brać to i Acard, więc się stosuję. Nie wiem, czy to mi pomaga, czy to tylko działa u mnie na zasadzie placebo, ale czuję się bezpieczniej. Na pewno nie zaszkodzi, a dzidziuś chyba będzie lepiej dotleniony przy tej rozrzedzonej krwi, więc ma to sens.
    Oj, no to wspolczuje. To duzy wydatek. Ja tez "tylko" mutacje mthfr i v leiden i chyba nie nalezy mi sie prawnie refundacja, ale bylam u genetyka, który wydal mi kartke, że zalecs heparyne i lekarz mi na tej podstawie wypisuje

• Nat@la Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Ja już po dzisiejszej wizycie, widzę, że tylko ja wizytowałam dzisiaj :)
    Ciśnienie mam idealne: 120/80, więc trochę mi ulżyło. USG nie było, więc tylko mnie kobieta wymacała. Szyjka się trzyma pięknie, więc ok :) Schudłam pół kg... no ale po tych wymiotach należało się tego spodziewać.
    Na zaparcia poleciła Colon C. Czy któraś z Was go brała?

Teraz jestem w pracy, ale tak mi się spać chce, że chętnie położyłabym się nawet na podłodze...
    Ja brałam kilka dni colon C ale smak był dla mnie nie do przyjęcia, jeszcze wtedy meczyly mnie mdłości, poza tym ani trochę mi nie pomógł:/ Muszę na następnej wizycie zapytać położną o coś innego byleby choć troszkę sobie ulżyć.

3jgxskjou81k1utn.png
    1usatv73qry8ayfh.png
‹‹ 421 422 423 424 425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ