WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
krasnalowa wrote:Ja też na clexanie ( a wlasciwie neoparinie, bo tanszy). Moj brzuch wyglada strasznie. Siniaki, krwiaki i nie raz jak trafie w miesien to ałł
Ja też teraz kupiłam Neoparin, ale mam jeszcze kilka strzykawek clexane, bo wcześniej nie wiedziałam o zamienniku i kupiłam "hurtem" wiele opakowań tego droższego:/ Dla mnie osobiście od tych wstrzykiwań gorsza jest luteina podjęzykowa,biorę ją 3 razy dziennie po 2 tabletki i im dłużej ją przyjmuję, tym bardziej wydaje mi się ohydna. Już wolałabym wkładać częściej niż raz dziennie tą dopochwową, bo to cyk i już, i zero dyskomfortu, a po tej boli mnie brzuch, tak jakby żołądek, jest mi mdło i mam taki gorzki posmak w buzi przez długi czas. Niestety ten zestaw czeka mnie do końca ciąży, jak wiele z nas, więc trzeba zacisnąć poślady i się nie przejmować, dzidziuś nam później wszystko wynagrodzi:)) -
asese wrote:Ja też teraz kupiłam Neoparin, ale mam jeszcze kilka strzykawek clexane, bo wcześniej nie wiedziałam o zamienniku i kupiłam "hurtem" wiele opakowań tego droższego:/ Dla mnie osobiście od tych wstrzykiwań gorsza jest luteina podjęzykowa,biorę ją 3 razy dziennie po 2 tabletki i im dłużej ją przyjmuję, tym bardziej wydaje mi się ohydna. Już wolałabym wkładać częściej niż raz dziennie tą dopochwową, bo to cyk i już, i zero dyskomfortu, a po tej boli mnie brzuch, tak jakby żołądek, jest mi mdło i mam taki gorzki posmak w buzi przez długi czas. Niestety ten zestaw czeka mnie do końca ciąży, jak wiele z nas, więc trzeba zacisnąć poślady i się nie przejmować, dzidziuś nam później wszystko wynagrodzi:))
Ja też mam dość tej luteiny podjezykiwej biore 3x1 i zawsze przy łóżku mam cukierki nimm 2 zeby ten posmak zagłuszyćWiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 16:29
asese lubi tę wiadomość
-
Rucola wrote:a jakie tętno powinno być?
Różnie piszą, że niby do 180, ale ja już zgłupiałam. Ostatnio lekarz spoglądając na wyniki prenatalnych zwrócił uwagę na to serce i powiedział: "a to pewnie tak się złapało". Tylko, że na poprzednim badaniu było podobne. Wiem, że ja nerwus jestem i to może być też przyczynakatinka90 lubi tę wiadomość
-
Bianka* wrote:Nadulek, strasznie mi przykro i trzymam kciuki!
Ja się dzisiaj nawkurzałam, że masakra. Gościu wjechał we mnie pod marketem, na szczęście nie robił problemów, więc obyło się bez policji. Spisaliśmy protokół szkody i w następnym tygodniu oddaje auto do serwisu, wrrrrr
Super macie brzuszki!
Dorzucam na chwilę swój
https://naforum.zapodaj.net/f7fe2a69cd2a.jpg.html
https://naforum.zapodaj.net/f7fe2a69cd2a.jpg.html
Prawdziwa ciężarówka, pięknie!Bianka* lubi tę wiadomość
-
natalinka wrote:Różnie piszą, że niby do 180, ale ja już zgłupiałam. Ostatnio lekarz spoglądając na wyniki prenatalnych zwrócił uwagę na to serce i powiedział: "a to pewnie tak się złapało". Tylko, że na poprzednim badaniu było podobne. Wiem, że ja nerwus jestem i to może być też przyczyna
asese lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Ja też biorę neoparin. Z clexanem zresztą teraz jest problem, jest ciężko dostępny wiec i tak w aptekach ( przynajmniej w Rzeszowie) dają neoparin
asese lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnyNatalinka mój syn zawsze miał takie wysokie a zdrowy jak ryba, spokojnie
Ja na szczęście mogę już schodzić z luteiny, dziś już jedna tabletka, do końca miesiąca mogę całkiem odstawić dupka tez, więc cieszę się ogromnie, bo właśnie strasznie mnie bolał żołądek po luteinie a po dupku mdłości się wzmagająnatalinka, asese lubią tę wiadomość
-
Śliczne brzuszki dziewczyny
DoveLove pięknie wyglądasz :*
Ja już też nie wiem co gotować raz mi się coś chce a za chwilę nie mogę tego ruszyć.
A ja w ciąży zdrowieje. Byłam u Endo i TSH mocno spada że dawkę zmniejszamy i ciśnienie 120/60 jak nigdy w życiu. Zawsze minimum 130/80.
A jeszcze wam powiem, że ja już też czuje mojego motylka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 16:43
Marzena782, DoveLove, asese, monika_86 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, chciałam się przywitać. Mam termin porodu na 1 września, wczoraj miałam usg prenatalne, dzidziuś ma 76mm i skorygowane ryzyko po usg i pappa bardzo niskie.
To moja 4 ciąża, poprzednie 3 stracone (pierwsza serduszko przestało bić, druga biochemiczna a trzecia zakończona tragedią i długą walką o moje życie), teraz mam nadzieję, że już wszystko będzie dobrze i dotrwam z Wami do wrześniaAv, natalinka, asese, Deseo, Marzena782, zuza88, frezyjciada, Zuzlo, DoveLove, RusałkaPL, aLunia, monika_86, mitaka, GuBo, Cukierkowa, Paulla89, 100krotka30, paulka86, Herbata, CzterolistnaKoniczyna, lena86, promyczek 39, Vlinder, MiSia :), Wesoła89, Natalia1984, matkapatka, sylvi, Amy333, Antonina38, Mum2b, kuwejtonka lubią tę wiadomość
-
krasnalowa wrote:No neoparinn jest duzo tanszy bo z refundacja kosztuje 3,20zl wiec smieszne pieniądze, a clexane bodajże koło 40zl. Mi najczęściej robi mąż
W momencie, gdy kupowałam pierwszy raz nie przyszło do głowy, że można to zamienić, lekarka napisała na recepcie Clexane, to kupiłam C., ale z chwilą, gdy zostawilam w aptece kilkaset złotych, przyszło mi na myśl, żeby następnym razem zapytać farmaceutkę, czy nie ma zamiennika.Doktorka zawsze na recepcie zapisuje Clexane, nie pytam dlaczego nie Neoparin, bo nie chcę jej irytować, ale w aptece nikt nie robi problemu z wydaniem tańszego zamiennika. Ja niestety płacę za wszystko 100procent, więc jedno opakowanie clexane kosztowało mnie ponad 110zł a za Neoparin płacę 80. Nie wyszło mi z krzepliwości nic poza obniżonym czynnikiem V, więc lekarka nie może mi przepisać z refundacją, ale mówi, że powinnam brać to i Acard, więc się stosuję. Nie wiem, czy to mi pomaga, czy to tylko działa u mnie na zasadzie placebo, ale czuję się bezpieczniej. Na pewno nie zaszkodzi, a dzidziuś chyba będzie lepiej dotleniony przy tej rozrzedzonej krwi, więc ma to sens. -
OctAngel wrote:Dziewczyny, chciałam się przywitać. Mam termin porodu na 1 września, wczoraj miałam usg prenatalne, dzidziuś ma 76mm i skorygowane ryzyko po usg i pappa bardzo niskie.
To moja 4 ciąża, poprzednie 3 stracone (pierwsza serduszko przestało bić, druga biochemiczna a trzecia zakończona tragedią i długą walką o moje życie), teraz mam nadzieję, że już wszystko będzie dobrze i dotrwam z Wami do września
Witaj OctAngel:) Spokojnej ciąży z heppy endem, tym razem będzie wszystko dobrze:)OctAngel lubi tę wiadomość
-
natalinka wrote:Tak czytam te Wasze wyniki i trochę zaczynam się niepokoić, bo u naszego dzidzia tętno wynosiło 173...
Natalinka tętno od 120 do 180 jest jak najbardziej prawidłowe.Wiec twoj maluszek ma prawidłowe tętnonatalinka lubi tę wiadomość
-
natalinka wrote:Tak czytam te Wasze wyniki i trochę zaczynam się niepokoić, bo u naszego dzidzia tętno wynosiło 173...
U mojego bobulka też czasem występuje takie tętno, ale lekarka nie uznała tego za coś niepokojącego, poprzednio było 176, a ostatnio 154. A tydzień różnicy pomiędzy badaniami. Może Twoje emocje udzieliły się maleństwu. -
nick nieaktualnyasese wrote:W momencie, gdy kupowałam pierwszy raz nie przyszło do głowy, że można to zamienić, lekarka napisała na recepcie Clexane, to kupiłam C., ale z chwilą, gdy zostawilam w aptece kilkaset złotych, przyszło mi na myśl, żeby następnym razem zapytać farmaceutkę, czy nie ma zamiennika.Doktorka zawsze na recepcie zapisuje Clexane, nie pytam dlaczego nie Neoparin, bo nie chcę jej irytować, ale w aptece nikt nie robi problemu z wydaniem tańszego zamiennika. Ja niestety płacę za wszystko 100procent, więc jedno opakowanie clexane kosztowało mnie ponad 110zł a za Neoparin płacę 80. Nie wyszło mi z krzepliwości nic poza obniżonym czynnikiem V, więc lekarka nie może mi przepisać z refundacją, ale mówi, że powinnam brać to i Acard, więc się stosuję. Nie wiem, czy to mi pomaga, czy to tylko działa u mnie na zasadzie placebo, ale czuję się bezpieczniej. Na pewno nie zaszkodzi, a dzidziuś chyba będzie lepiej dotleniony przy tej rozrzedzonej krwi, więc ma to sens.
-
Av wrote:Ja już po dzisiejszej wizycie, widzę, że tylko ja wizytowałam dzisiaj
Ciśnienie mam idealne: 120/80, więc trochę mi ulżyło. USG nie było, więc tylko mnie kobieta wymacała. Szyjka się trzyma pięknie, więc okSchudłam pół kg... no ale po tych wymiotach należało się tego spodziewać.
Na zaparcia poleciła Colon C. Czy któraś z Was go brała?
Teraz jestem w pracy, ale tak mi się spać chce, że chętnie położyłabym się nawet na podłodze...Muszę na następnej wizycie zapytać położną o coś innego byleby choć troszkę sobie ulżyć.