WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej
dziewczyny melduję się po badaniu prenatalnym. Z moim syneczkiem wszystko dobrze póki co
mam już w domu córeczkę wiec będzie parka. Płeć u nas pewna na 100% pokazała bym wam zdjęcie to bylybyscie w szoku jak świetnie widać wszystko ( zdjęcie glowica spod pośladków)ale ze względu na kradzież zdjęć nie zrobię tego
Miałam badanie na nfz. Pani doktor przemiła i dokładna z 5 razy lapalysmy serduszko bo mały fikał. Przepływy ok, serduszko 4 komorowe data porodu wg usg 5.09 wiec dzień różnicy wg om.
Mimo złych wyników testu pappa miałam 0,398 MoM wolne b-gg, i papa 0,53 MoM ryzyko skorygowane niskie.
Fhr 164
Crl 70.9
Nt 1,6
Bpd 23
Kość nosowa obecna.
Usg na voluson E8 BT13.
Dla wszystkich dziewczyn u których przestały boleć piersi, minęły mdłości u mnie też tak było skończyły się w 11t1dz i nie świadczyły o niczym złym
A po tym co się naczytalam szłam na badanie z sercem na ramieniu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 15:58
KasW91, asese, monika_86, RusałkaPL, Zuzlo, Deseo, Av, DoveLove, Tasia86, GuBo, Marzena782, Bianka*, natalinka, natalinka, natalinka, natalinka, natalinka, aLunia, Paulla89, zuza88, Vlinder, Wesoła89, Natalia1984, matkapatka, sylvi, Antonina38 lubią tę wiadomość
Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
veritaserum wrote:Dziewczyny a tak z innej beczki oczywiście też bliskiej ciężarówce
Co dziś gotujecie? U mnie powtórka z środy czyli ogórkowa tylko zamiast racuchów, naleśniki z serem
U mnie dziś drugi dzień pysznego leczo z cukinią, kiełbaską i boczkiem. Omnomnom! -
nick nieaktualnyasese wrote:Mnie moja ginka wzięła z zaskoczenia;D więc nie miałam kiedy się stresować. To zrozumiałe, że się stresujesz, pomyśl jednak, że już zaraz zobaczysz swojego kochanego krasnoludka:) Mój mąż mawia, gdy ja tak przeżywam "Tylko spokój nas może uratować". Ja też jestem wielkim wrażliwcem i panikarą, ale myślę sobie, że jedyne, co możemy zrobić dla dzidziusia dobrego w takich chwilach oczekiwania, to myśleć pozytywnie, żeby ograniczyć wydzielanie tego wrednego kortyzolu. Wiem, łatwo powiedzieć
-
100krotka30- gratulacje
RusałkaPL wrote:U mnie dziś drugi dzień pysznego leczo z cukinią, kiełbaską i boczkiem. Omnomnom!monika_86, Av, 100krotka30 lubią tę wiadomość
-
Dwa razy mialam lozysko na przedniej. Ruchy czulam raz w 17 tyg, 2 raz w 16. Detektora nie uzywalam to nie wiem. W pozniejszej ciazy brzuch caly falowal i robily sie dziwne figury z cyklu lokiec,kolano,dupka
co do porodu to nie wiem jak syn wychodzil
ale wyszedl i nic nie mowili w trakcie
asese, Vlinder lubią tę wiadomość
-
Ale ładne brzuszki
Ja to na razie mam taki wydęty ,moze od progesteronu,no w kazdym razie nie wyglada jeszcze na brzuszek ciązowy
Dzis na obiad leczo warzywne i wątróbka gotowana.
Nadulek sercem z Tobą :*2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥
-
To i ja pokażę, jaka jestem brzuchatka:) Przypuszczam, że do jego wyglądu niewiele przyczynił się dzidziuś, a więcej tłuszcz i wzdęcia, ale cóż, każdy ma taki ciążowy brzuszek na jaki zasłużył
Pocieszam się tym, że przynajmniej to sadełko przydaje się w momencie robienia zastrzyków clexane.
https://zapodaj.net/200ca7fa76822.jpg.htmlRucola, Deseo, monika_86, Vlinder, Antonina38 lubią tę wiadomość
-
mitaka wrote:Dwa razy mialam lozysko na przedniej. Ruchy czulam raz w 17 tyg, 2 raz w 16. Detektora nie uzywalam to nie wiem. W pozniejszej ciazy brzuch caly falowal i robily sie dziwne figury z cyklu lokiec,kolano,dupka
co do porodu to nie wiem jak syn wychodzil
ale wyszedl i nic nie mowili w trakcie
He, he, rozbawiłaś mnie, gratki za taką optymistyczną odpowiedźMarzę o tym, żeby poczuć tego typu ruchy, jeszcze nigdy nie było mi dane, ale teraz musi się udać.
-
nick nieaktualnyasese wrote:To i ja pokażę, jaka jestem brzuchatka:) Przypuszczam, że do jego wyglądu niewiele przyczynił się dzidziuś, a więcej tłuszcz i wzdęcia, ale cóż, każdy ma taki ciążowy brzuszek na jaki zasłużył
Pocieszam się tym, że przynajmniej to sadełko przydaje się w momencie robienia zastrzyków clexane.
https://zapodaj.net/200ca7fa76822.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 16:06
-
Ja już po dzisiejszej wizycie, widzę, że tylko ja wizytowałam dzisiaj
Ciśnienie mam idealne: 120/80, więc trochę mi ulżyło. USG nie było, więc tylko mnie kobieta wymacała. Szyjka się trzyma pięknie, więc okSchudłam pół kg... no ale po tych wymiotach należało się tego spodziewać.
Na zaparcia poleciła Colon C. Czy któraś z Was go brała?
Teraz jestem w pracy, ale tak mi się spać chce, że chętnie położyłabym się nawet na podłodze...
aLunia, Deseo, zuza88, asese, 100krotka30, promyczek 39, Vlinder, MiSia :), Antonina38 lubią tę wiadomość
Leon
-
asese wrote:To i ja pokażę, jaka jestem brzuchatka:) Przypuszczam, że do jego wyglądu niewiele przyczynił się dzidziuś, a więcej tłuszcz i wzdęcia, ale cóż, każdy ma taki ciążowy brzuszek na jaki zasłużył
https://zapodaj.net/200ca7fa76822.jpg.html
Gdzie ty widzisz tłuszcz ?Haha jesteś piękna
ja tez na Clexanie .
asese lubi tę wiadomość
4,5 roku starań
Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
-
nick nieaktualny
-
Nadulek, strasznie mi przykro i trzymam kciuki!
Ja się dzisiaj nawkurzałam, że masakra. Gościu wjechał we mnie pod marketem, na szczęście nie robił problemów, więc obyło się bez policji. Spisaliśmy protokół szkody i w następnym tygodniu oddaje auto do serwisu, wrrrrr
Super macie brzuszki!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 17:15
Bizonka, natalinka lubią tę wiadomość
-
Czy WY też tak macie- pyt do tych, które mają ograniczenia żywieniowe różnej natury:
Mam zachcianki, i to takie agresywne, do wszystkiego prawie czego nie mogę jeść, jajka, produkty mleczne itp. Po prostu zdycham!
Jak patrzę na te brzuszki to tylko zazdroszczęMarzena782, asese lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry Dziewczyny ponownie. Witam się po pracy.
Nadulek ogromnie mi przykro. Chyba żadne słowa w tej sytuacji nie dadzą Ci pocieszenia
Dziewczyny piękne macie brzuszki, mój też jest dość dorodny, ale to raczej wynik ciąży spożywczej3 kg na plusie
Dziś na obiad mamy kotleciki z kaszy jaglanej i jarmużu, frytki z batatów i surówkę z marchewki ale najchętniej zjadłabym naleśniory z dżemorem oblane czekoladą#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021