X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) dziewczyny melduję się po badaniu prenatalnym. Z moim syneczkiem wszystko dobrze póki co :-) mam już w domu córeczkę wiec będzie parka. Płeć u nas pewna na 100% pokazała bym wam zdjęcie to bylybyscie w szoku jak świetnie widać wszystko ( zdjęcie glowica spod pośladków)ale ze względu na kradzież zdjęć nie zrobię tego :-)

Miałam badanie na nfz. Pani doktor przemiła i dokładna z 5 razy lapalysmy serduszko bo mały fikał. Przepływy ok, serduszko 4 komorowe data porodu wg usg 5.09 wiec dzień różnicy wg om.
    Mimo złych wyników testu pappa miałam 0,398 MoM wolne b-gg, i papa 0,53 MoM ryzyko skorygowane niskie.

Fhr 164
    Crl 70.9
    Nt 1,6
    Bpd 23
    Kość nosowa obecna.
    Usg na voluson E8 BT13.

Dla wszystkich dziewczyn u których przestały boleć piersi, minęły mdłości u mnie też tak było skończyły się w 11t1dz i nie świadczyły o niczym złym :-)
    A po tym co się naczytalam szłam na badanie z sercem na ramieniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 15:58

KasW91, asese, monika_86, RusałkaPL, Zuzlo, Deseo, Av, DoveLove, Tasia86, GuBo, Marzena782, Bianka*, natalinka, natalinka, natalinka, natalinka, natalinka, aLunia, Paulla89, zuza88, Vlinder, Wesoła89, Natalia1984, matkapatka, sylvi, Antonina38 lubią tę wiadomość

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • RusałkaPL Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Dziewczyny a tak z innej beczki oczywiście też bliskiej ciężarówce :D
    Co dziś gotujecie? U mnie powtórka z środy czyli ogórkowa tylko zamiast racuchów, naleśniki z serem ;)

U mnie dziś drugi dzień pysznego leczo z cukinią, kiełbaską i boczkiem. Omnomnom!

pKjTp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asese wrote:
    Mnie moja ginka wzięła z zaskoczenia;D więc nie miałam kiedy się stresować. To zrozumiałe, że się stresujesz, pomyśl jednak, że już zaraz zobaczysz swojego kochanego krasnoludka:) Mój mąż mawia, gdy ja tak przeżywam "Tylko spokój nas może uratować". Ja też jestem wielkim wrażliwcem i panikarą, ale myślę sobie, że jedyne, co możemy zrobić dla dzidziusia dobrego w takich chwilach oczekiwania, to myśleć pozytywnie, żeby ograniczyć wydzielanie tego wrednego kortyzolu. Wiem, łatwo powiedzieć;)
    Moj maz jest oazą spokoju. Dla niego zawsze wszystko bedzie dobrze, dziecko na pewno zdrowe i nie ma innej opcji. Ja jestem najwieksza pesymistka swiata, juz przewertowalam pol Internetu zeby sie orientowac na co zwracac uwage na badaniach prenatalnych i jakie mogą być złe oznaki. Wiem, że szkodze tym stresem dzidziusiowi:(

• Deseo Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30- gratulacje :)
    RusałkaPL wrote:
    U mnie dziś drugi dzień pysznego leczo z cukinią, kiełbaską i boczkiem. Omnomnom!
    o fuuuuj nie mogę myśleć a co dopiero patrzeć czy jeść o kiełbasie czy boczku hhee

monika_86, Av, 100krotka30 lubią tę wiadomość

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwa razy mialam lozysko na przedniej. Ruchy czulam raz w 17 tyg, 2 raz w 16. Detektora nie uzywalam to nie wiem. W pozniejszej ciazy brzuch caly falowal i robily sie dziwne figury z cyklu lokiec,kolano,dupka ;) co do porodu to nie wiem jak syn wychodzil ;) ale wyszedl i nic nie mowili w trakcie :)

asese, Vlinder lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja Wam zrobie smaczka i powiem, ze zamowilam sobie danie gyros mmm :D ale sie napcham w koncu

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ładne brzuszki :)
    Ja to na razie mam taki wydęty ,moze od progesteronu,no w kazdym razie nie wyglada jeszcze na brzuszek ciązowy :P

Dzis na obiad leczo warzywne i wątróbka gotowana.

Nadulek sercem z Tobą :*

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • asese Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja pokażę, jaka jestem brzuchatka:) Przypuszczam, że do jego wyglądu niewiele przyczynił się dzidziuś, a więcej tłuszcz i wzdęcia, ale cóż, każdy ma taki ciążowy brzuszek na jaki zasłużył;) Pocieszam się tym, że przynajmniej to sadełko przydaje się w momencie robienia zastrzyków clexane.
    https://zapodaj.net/200ca7fa76822.jpg.html

Rucola, Deseo, monika_86, Vlinder, Antonina38 lubią tę wiadomość

rg50flw1ig1o65jx.png
  • asese Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Dwa razy mialam lozysko na przedniej. Ruchy czulam raz w 17 tyg, 2 raz w 16. Detektora nie uzywalam to nie wiem. W pozniejszej ciazy brzuch caly falowal i robily sie dziwne figury z cyklu lokiec,kolano,dupka ;) co do porodu to nie wiem jak syn wychodzil ;) ale wyszedl i nic nie mowili w trakcie :)

He, he, rozbawiłaś mnie, gratki za taką optymistyczną odpowiedź:) Marzę o tym, żeby poczuć tego typu ruchy, jeszcze nigdy nie było mi dane, ale teraz musi się udać.

rg50flw1ig1o65jx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asese wrote:
    To i ja pokażę, jaka jestem brzuchatka:) Przypuszczam, że do jego wyglądu niewiele przyczynił się dzidziuś, a więcej tłuszcz i wzdęcia, ale cóż, każdy ma taki ciążowy brzuszek na jaki zasłużył;) Pocieszam się tym, że przynajmniej to sadełko przydaje się w momencie robienia zastrzyków clexane.
    Ja też na clexanie ( a wlasciwie neoparinie, bo tanszy). Moj brzuch wyglada strasznie. Siniaki, krwiaki i nie raz jak trafie w miesien to ałł

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 16:06

• Bizonka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow :) ja tez zrobie jutro :)

asese lubi tę wiadomość

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po dzisiejszej wizycie, widzę, że tylko ja wizytowałam dzisiaj :)
    Ciśnienie mam idealne: 120/80, więc trochę mi ulżyło. USG nie było, więc tylko mnie kobieta wymacała. Szyjka się trzyma pięknie, więc ok :) Schudłam pół kg... no ale po tych wymiotach należało się tego spodziewać.
    Na zaparcia poleciła Colon C. Czy któraś z Was go brała?

Teraz jestem w pracy, ale tak mi się spać chce, że chętnie położyłabym się nawet na podłodze...

aLunia, Deseo, zuza88, asese, 100krotka30, promyczek 39, Vlinder, MiSia :), Antonina38 lubią tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asese wrote:

Gdzie ty widzisz tłuszcz ? :O Haha jesteś piękna :) ja tez na Clexanie .

asese lubi tę wiadomość

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu wszystkie bierzecie clexane, kiedy sa tansze zamienniki o identycznym skladzie? Pytam z ciekawości. Lekarze Wam tak radzili?

evitkagg85 lubi tę wiadomość

• Bianka* Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek, strasznie mi przykro i trzymam kciuki!
    Ja się dzisiaj nawkurzałam, że masakra. Gościu wjechał we mnie pod marketem, na szczęście nie robił problemów, więc obyło się bez policji. Spisaliśmy protokół szkody i w następnym tygodniu oddaje auto do serwisu, wrrrrr

Super macie brzuszki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 17:15

Bizonka, natalinka lubią tę wiadomość

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalowa ja tez Neoparin Biorę bo Tańszy :( czasami tak boli ze potrafię wyjąc igle do połowy wbita i wbić w inne miejsce , ból jest OKROPNY :/ czasami

asese lubi tę wiadomość

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• natalinka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne macie te brzuszki!!!

asese lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy WY też tak macie- pyt do tych, które mają ograniczenia żywieniowe różnej natury:

Mam zachcianki, i to takie agresywne, do wszystkiego prawie czego nie mogę jeść, jajka, produkty mleczne itp. Po prostu zdycham!

Jak patrzę na te brzuszki to tylko zazdroszczę :D

Marzena782, asese lubią tę wiadomość

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam te Wasze wyniki i trochę zaczynam się niepokoić, bo u naszego dzidzia tętno wynosiło 173...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny ponownie. Witam się po pracy.
    Nadulek ogromnie mi przykro. Chyba żadne słowa w tej sytuacji nie dadzą Ci pocieszenia :(
    Dziewczyny piękne macie brzuszki, mój też jest dość dorodny, ale to raczej wynik ciąży spożywczej ;) 3 kg na plusie
    Dziś na obiad mamy kotleciki z kaszy jaglanej i jarmużu, frytki z batatów i surówkę z marchewki ale najchętniej zjadłabym naleśniory z dżemorem oblane czekoladą :P

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
‹‹ 420 421 422 423 424 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ