X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonina38 wrote:
    Mój brzuch i spodnie H&M
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ddbbaff80738.jpg

Mam takie same :) a pas to podciągam aż pod cycuszki :D
    No piękne są Te wasze brzuszki ** :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 13:59

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz mowi ze wygladam jakbym byla juz w 16tc bo w pierwszej ciazy taki brzuch mialam dopiero wtedy. No coz :D

Marzena782, asese lubią tę wiadomość

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie cisną was te spodnie?

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • Marzena782 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najbardziej nie mogę się doczekać tego Magicznego Kopniaka :) tego łaskotania :) ahh ^^ trzeba czekać .
    A wy ? Jak z tymi odczuciami ?

4,5 roku starań
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• Marzena782 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizonka wrote:
    A nie cisną was te spodnie?

Dawno nie nosiłam tak wygodnych Spodni :))

Rucola lubi tę wiadomość

4,5 roku starań
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• Nat@la Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    W samo sedno... Ja już teraz też kieruję się tylko swoją intuicją. Jak w poprzedniej ciąży bolal mnie brzuch, mama i siostra mówiły, ze tak ma być, że przesadzam. Gdybym wtedy nie poszła do lekarza, nie wiem czy syn byłby z nami, a tak dzięki krótkiej hospitalizacji i lekom udało się utrzymać ciążę. Jak urodził się syn, czułam, że coś jest źle z tym napięciem. Uslyszalam nawet, ze wmawiam dziecku chorobę i jak szukam, to w końcu znajdę. Tymczasem moje obawy się potwierdziły i syn wymagał rehabilitacji... Jak był niespokojny i płakał, poszłam do pediatry, by go zbadala, chociaż wszyscy wokół krytykowali. Okazało się, że ma zapalenie ucha. Kobieta powinna słuchać wewnętrznego glosu. W koncu po coś ta natura obdarzyła nas intuicją...
    Dokładnie tak jak piszesz. Jak mała przyszła na świat i mieliśmy problemy z kolkami itp ja biegalam po lekarzach a wszyscy wokół traktowali mnie jak durnia bo przecież kolki ma mnóstwo noworodków. Nie dość, że rodzina to jeszcze lekarze! Doszło do tego, że sama w necie czytałam różne poradniki i kilka razy mówiłam lekarzowi, że moje dziecko być może nie toleruje laktozy.. I mialam rację a lekarz gdyby mógł zapadłby się pod ziemię, tak go zjechalam przy kierowniku przychodni. To nie jedyny taki przykład. Jeśli chodzi o rodzinę to mój jeszcze nie mąż załatwił sprawę kilka dni po porodzie. Powiedział wszystkim dobitnie, nie przebierajac w słowach, że my jesteśmy rodzicami, nikt nie ma prawa się wpier.alac ani kwestionować moich odczuć i jeśli jeszcze raz zdarzy się jakakolwiek nieproszona "rada" to będą wnuczke wyłącznie na fb oglądać. Nie żebyśmy mieli tysiące zdj, to miało po prostu dopiec. I podzialalo :) mamy święty spokój a teściowa, największy prowodyr teraz kwituje "no Natalia, jeśli tak czujesz to napewno tak jest" :D

Wesoła89, Marzena782, Rucola, JustynaG lubią tę wiadomość

3jgxskjou81k1utn.png
    1usatv73qry8ayfh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a tak z innej beczki oczywiście też bliskiej ciężarówce :D
    Co dziś gotujecie? U mnie powtórka z środy czyli ogórkowa tylko zamiast racuchów, naleśniki z serem ;)

KasW91, Rucola lubią tę wiadomość

• Belinda Debiutantka

Wysłany: 2 marca 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)
    Termin na 19.09.2018 :)

Patrze na te brzuszki i nie mogę uwierzyć :) u mnie nic!
    mało tego schudłam 1,5 kg :D
    ciekawe kiedy coś będzie w końcu widać ;)

a jak u Was z piersiami? powiększyły się? bolą? dzieje się cokolwiek? ;D
    ja jestem podłamana bo nie zauważyłam powiększenia (a trochę na to liczyłam hihihi), mam trochę drażliwe sutki i czasem odczuwam jakiś tam dyskomfort,ale nic specjalnego... aż się zastanawiam czy wszystko w porządku

Zuzlo, Deseo, zuza88, Herbata, Vlinder lubią tę wiadomość

11.01.2018 II kreski... czekamy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Co dziś gotujecie? U mnie powtórka z środy czyli ogórkowa tylko zamiast racuchów, naleśniki z serem ;)
    U mnie naleśniki z farszem z pieczarek z serem żółtym! :D

veritaserum lubi tę wiadomość

• KasW91 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:

U mnie tez naleśniki z serem :D

3jgxrjjge9czjwa2.png
    2 lata starań
    18.06.2016 - Aniołek :*
    24 cykl - szczęśliwy :) oby tak pozostało
  • Wesoła89 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RusałkaPL wrote:
    A, jeszcze drugie pytanie do tych, które robiły PAPPA w Medicoverze czy Diagnostyce. Ile czekałyście na wynik? Jaki był koszt? I czy odbierałyście oryginał, czy wystarczył wydruk z systemu online?

Niestety wyszukiwarka forumowa to..... więc pytania pewnie się będą powtarzać, ale cóż...
    Robiłam pappa w diagnostyce (tzn pappa met kryptor i wolna podjednostka HCG) razem 198 zł i wynik był 4 dnia roboczego rano, odebrałam osobiście.

RusałkaPL lubi tę wiadomość

f2wlwn15pyf6mety.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belinda wrote:
    Hej ;)
    Termin na 19.09.2018 :)

Patrze na te brzuszki i nie mogę uwierzyć :) u mnie nic!
    mało tego schudłam 1,5 kg :D
    ciekawe kiedy coś będzie w końcu widać ;)

a jak u Was z piersiami? powiększyły się? bolą? dzieje się cokolwiek? ;D
    ja jestem podłamana bo nie zauważyłam powiększenia (a trochę na to liczyłam hihihi), mam trochę drażliwe sutki i czasem odczuwam jakiś tam dyskomfort,ale nic specjalnego... aż się zastanawiam czy wszystko w porządku
    Czesc! Widze, ze nie jestem sama na 19.09 :D
    Co do piersi to mi sie powiększyły i bolą, a jak mi zimno to tragedia :( mama sie śmieje żebym nosiła gazety w staniku haha :D

• Wesoła89 Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zjadam warzywa na patelnie z ryżem

f2wlwn15pyf6mety.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja leczo warzywne. Jem je juz 3 dzien. Haha. Bo malo co mi smakuje w ogole. Jak pomysle o miesie to mnie odrzuca.

veritaserum, Wesoła89, monika_86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzlo wrote:
    U mnie naleśniki z farszem z pieczarek z serem żółtym! :D

Oj apetyt mi narobiłaś i to mocny :D

Co do tematu piersi- ja wreszcie coś mam! Wcześniej płaska jak deska czyli takie no niepełne B, ale naprawdę słabo, teraz jest naprawdę coś :D I wychodzą mi ze staników za przeproszeniem. Nie bolą w ogóle ;)

Zuzlo, zuza88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie tez cos takiego ze jestescie ciagle glodne? Ja musze cos przekasic doslownie co pol godziny, bo jak tego nie zrobie to zaczyna mnie tak ssac w brzuchu jakbym miesiac nie jadla. A co gorsza na nic nie mam ochoty wiec mam problem.

asese, GuBo lubią tę wiadomość

• Wesoła89 Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat@la wrote:
    Dokładnie tak jak piszesz. Jak mała przyszła na świat i mieliśmy problemy z kolkami itp ja biegalam po lekarzach a wszyscy wokół traktowali mnie jak durnia bo przecież kolki ma mnóstwo noworodków. Nie dość, że rodzina to jeszcze lekarze! Doszło do tego, że sama w necie czytałam różne poradniki i kilka razy mówiłam lekarzowi, że moje dziecko być może nie toleruje laktozy.. I mialam rację a lekarz gdyby mógł zapadłby się pod ziemię, tak go zjechalam przy kierowniku przychodni. To nie jedyny taki przykład. Jeśli chodzi o rodzinę to mój jeszcze nie mąż załatwił sprawę kilka dni po porodzie. Powiedział wszystkim dobitnie, nie przebierajac w słowach, że my jesteśmy rodzicami, nikt nie ma prawa się wpier.alac ani kwestionować moich odczuć i jeśli jeszcze raz zdarzy się jakakolwiek nieproszona "rada" to będą wnuczke wyłącznie na fb oglądać. Nie żebyśmy mieli tysiące zdj, to miało po prostu dopiec. I podzialalo :) mamy święty spokój a teściowa, największy prowodyr teraz kwituje "no Natalia, jeśli tak czujesz to napewno tak jest" :D
    Jeju jak ja bym chciała żeby mój malżonek tak do swoich rodziców powiedział, on ma tak wielki ,,szacunek" dla nich (chyba strach) że by się pewnie nie odważył. Zobaczymy, może jak dzidziuś będzie na świecie to się zmieni. Poza tym co do teściowych, moja jak mnie wczoraj zobaczyła bez makijażu zupełnie w starych ciuchach jakiś to stwierdziła, że będzie chyba dziewczynka a na pytanie czy aż tak bardzo zbrzydłam to się zamknęła:)

f2wlwn15pyf6mety.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem wiecznie głodna. I jem naprawdę sporo, już zwykłą ciemnoziarnistą bułką nie mogę się najeść na śniadanie wcześniej bez problemu mi starczało. Jem co 2,5h coś. Dziś już naprawdę dużo zjadłam.
    Tylko, że mam zazwyczaj taką ochotę na jedzenie do max 17. Od 17 zazwyczaj nic nie jem, bo jeszcze wtedy jakoś gorzej się czuję, lekkie mdłości mi dokuczają wieczorami.

Co najdziwniejsze wg wagi u lekarza schudłam 2 kg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 14:26

• Wesoła89 Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    A macie tez cos takiego ze jestescie ciagle glodne? Ja musze cos przekasic doslownie co pol godziny, bo jak tego nie zrobie to zaczyna mnie tak ssac w brzuchu jakbym miesiac nie jadla. A co gorsza na nic nie mam ochoty wiec mam problem.
    Mam tak samo, najgorzej jak się budzę wcześnie rano koło 6 lub nie mogę zasnąć koło 12 w nocy bo mnie ssie mocno, nie da się dziecka oszukać muszę iść z prawie zamkniętymi oczami i wszamać coś, choć nie mam ochoty:(

f2wlwn15pyf6mety.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Oj apetyt mi narobiłaś i to mocny :D

Co do tematu piersi- ja wreszcie coś mam! Wcześniej płaska jak deska czyli takie no niepełne B, ale naprawdę słabo, teraz jest naprawdę coś :D I wychodzą mi ze staników za przeproszeniem. Nie bolą w ogóle ;)
    Tylko sie cieszyc! :D ja zawsze miałam nawet nawet, a teraz najwygodniej mi w sportowych stanicach :D

‹‹ 418 419 420 421 422 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ