X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek duzo sil kochana, bo wiem, ze z wiara moze byc roznie. Moze to nt jest poto, zebys wrazie czegos przy operacji tak bardzo nie cierpiala... (wiem, ze to moze wydawac sie bezduszne co napisalam, ale po tym co przeszlam, pozwolilam sobie na to). Tak samo mowie wszystkim dziewczynom, ktore na poczatku ciazy traca ja, widocznie natura tak zadecydowala i mimo, ze Wam ciezko to wierzcie mi, ze pewnie byly ku temu powody i lepiej, ze tak sie stalo niz urodzilo by sie bardzo chore dziecko (tu moglabym wkleic samo zdjecie mojego, bez filmiku - straszny widok). Trzymaj sie kochana jestesmy z Toba. Ktorego masz ta amniopunkcje?

Av lubi tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zafasolkowana wrote:
    Kochane powiedzcie mi, w poniedzialek mam badania prenatalne, bede wtedy w 12 tygodniu, natomiast 20 marca kolejna wizyte lekarska z usg i wtedy bede w 14 tygodniu. Czy mysliscie ze na ktorejs z tych wizyt uda sie poznac plec dziecka ???? nie umiem sie doczekac
    Jeśli dziecko bedzie dobrze ułożone i lekarz bedzie miał dobry sprzet to może coś tam zobaczyć odnośnie płci .Ale musisz się liczyć z możliwością pomyłki

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek też nie wiem co powiedzieć. Nawet nie wyobrażam sobie jak się teraz czujesz... Za dużo rzeczy naraz :(

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio czytalam u Mamyginekolog o tej przeziernosci i byla tam taka tabelka, ze do przeziernosci 5,4mm połowa dziecu rodzi sie całkowicie zdrowa. Zawsze trzeba wierzyc :-) a ten obrzek dzidzius ma tylko na pleckach czy naokolo calego cialka?

• Av Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove wrote:
    Ja w ramach relaksu lubie czasem polatac ;)
    Ja teraz kompletnie nie mam na to siły. Byliśmy w sobotę kupić dwie rzeczy, zajęło nam to może z 2-3 godziny. Potem padłam kompletnie i przespałam też całą niedzielę. Jeszcze przebieranie się w zimę, jak człowiek w kurtce, swetrze itp i to wszystko trzeba za każdym razem zdjąć- brr...

DoveLove lubi tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • paulka86 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek to straszne. Nawet nie wiem co napisać.

• Ithildin Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek, mam nadzieję, ze ten pech w końcu się odwróci i dzidziuś będzie zdrowy, a operacja nie zaszkodzi, jedynie pomoże.

p19ugywljhfa9tgr.png

Aniołek 27.09.2017 - 9 tydzień
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I powiedzcie same czy płeć ma znaczenie. Najważniejsze jest zdrowe dziecko. Nic innego się nie liczy.
    Nadulek ja się aż popłakałam, strasznie mi przykro że tyle przykrości cię spotyka :(

Av, monika_86 lubią tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was ma moze poduszkę do spania i karmienia z Lidla, ktora ostatnio była w gazetce? Narzeczony mi ja kupil i trochę śmierdzi chińszczyzna. Ale jeszcze na niej nie spałam :D

• nadulek Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Nadulek duzo sil kochana, bo wiem, ze z wiara moze byc roznie. Moze to nt jest poto, zebys wrazie czegos przy operacji tak bardzo nie cierpiala... (wiem, ze to moze wydawac sie bezduszne co napisalam, ale po tym co przeszlam, pozwolilam sobie na to). Tak samo mowie wszystkim dziewczynom, ktore na poczatku ciazy traca ja, widocznie natura tak zadecydowala i mimo, ze Wam ciezko to wierzcie mi, ze pewnie byly ku temu powody i lepiej, ze tak sie stalo niz urodzilo by sie bardzo chore dziecko (tu moglabym wkleic samo zdjecie mojego, bez filmiku - straszny widok). Trzymaj sie kochana jestesmy z Toba. Ktorego masz ta amniopunkcje?
    Zdroworozsądkowo podchodzisz i nie mam żadnych pretensji. Jest mi poprostu przykro

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek, aż mnie zmrozila Twoja informacja. To okropne, że tyle złego Cie spotyka, to takie niesprawiedliwe :(

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabiam , nadrabiam i w końcu Nadrobiłam :)
    Gratulacje udanych Wizyt :)
    Co do picia Wody nie mam z tym problemu za dnia pije więcej herbat , jem owoce , pije soki za to w nocy potrafię wypić 1,5L na raz :) siusiam non stop . Mam nadzieje ze wyniki Moczu się poprawia :)
    Z rana byłam u Mojej Położnej wytłumaczyła Mi wszystko o co chodzi z Tym Moim Ciśnieniem .
    Czasem tak wysokie ciśnienie w tak wczesnej ciąży może tylko i wyłącznie znaczyć „ nerwy , oraz radość tak długo oczekiwanego maleństwa „
    Ciśnienie w domu mam dobre ,dostałam książeczkę i mam sobie w nią zapisywać ciśnienie rano i wieczorem .

Nadulek JESTEM Z TOBĄ CAŁYM SERCEM trzymam kciuki .

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Wiecie co ja kupiłam w H&M takie zwykłe czarne rurki o takie dokładnie:

http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0262277011.html

Wzięłam taki rozmiar jak noszę zwykłych spodni, bo jak wzięłam o rozmiar większe to ten pas gorzej mi się trzymał, a ogólnie spodnie są bardzo rozciągliwe więc mam nadzieję, że całą wiosnę w nich przechulam.

Co do krwiaka to miałam go od 7 tygodnia i się zaczęło krwotokiem, później ponad 3 tygodnie plamień. Na ostatnim USG w 10 tc jeszcze był, wczoraj już śladu nie było.
    Bardzo fajne, kurczę, czy w każdym H&M jest dział mama? Byłam ostatnio w galerii ale nie znalazłam :/

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Ja to i tak nic tam nie widze na tych usg, plamy jakies tylko, ze dwa razy reke tylko widzialam, ale doskonale Cie rozumiem...za 2 tyg pierwsze na co bede czekac to fhr, bo u nas od tego sie zaczelo. Wodoglowia,agenezje i wszystkie inne wady mozgu wyszly dopiero w usg w 30 tyg ciazy, do tego czasu wszystko bylo ok. Ta ciaza tez juz nie bedzie do konca spokojna z wiadomych powodow chocbym nie wiem jak sie starala nastawiac

U nas tez od podwyżosznego fhr się zaczęło, póżniej doszedł uogolniony obrzęk i inne cuda.... :( Fajnie, że masz juz ziemskie dziecko, pewnie jest troche łatwiej. Chce uwierzyc, że ja tez moge miec zdrowe dziecko

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Ostatnio czytalam u Mamyginekolog o tej przeziernosci i byla tam taka tabelka, ze do przeziernosci 5,4mm połowa dziecu rodzi sie całkowicie zdrowa. Zawsze trzeba wierzyc :-) a ten obrzek dzidzius ma tylko na pleckach czy naokolo calego cialka?
    Obrzęk oznacza, że dziecko jest niewydolne krążeniowo.

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:
    U nas tez od podwyżosznego fhr się zaczęło, póżniej doszedł uogolniony obrzęk i inne cuda.... :( Fajnie, że masz juz ziemskie dziecko, pewnie jest troche łatwiej. Chce uwierzyc, że ja tez moge miec zdrowe dziecko
    Straszne te wasze doświadczenia. Ja myślałam, że takie rzeczy zdarzają sie naprawdę rzadko, a ostatnio natrafiam na mnowstwo takich historii.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:
    Obrzęk oznacza, że dziecko jest niewydolne krążeniowo.
    Wiem:-( dlatego tez pytalam czy w tym przypadku chodzi tylko o " obrzek" na pleckach czyli nt czy cale ciałko.

• Deseo Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek- tak bardzo mi przykro ... trzymam kciuki za was

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • GuBo Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek jest mi bardzo, bardzo przykro, mocno ściskam kciuki żeby było wszystko w porządku z Tobą i z maluszkiem. Ja tez mam amnio w tym miesiącu, 20 marca.

h4zp3e3kj3ws8ciu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek trzymam za was kciuki.

Ja również w Hm kupiłam ciążowe spodnie. Nie są za tanie, bo wydałam na nie 150 zł. Noszę je jak gdzieś wychodzę i mogę polecić ;) a po domu chodzę w zwykłych legginsach.

aaa i zaczęłam 15 tydzień

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 13:07

zuza88 lubi tę wiadomość

‹‹ 416 417 418 419 420 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ