X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RusałkaPL wrote:
    Wspaniałe wieści! :D Zacytuję Cię na temacie październikowym, bo dziewczyny się martwią.

Wczoraj pytałam gin, czy to przestrzeń u mnie to niedoklejenie, to co to właściwie jest. Powiedziała, że nie da się powiedzieć, czy to krwiak czy niedoklejenie. Stwierdziła, żebym się tym nie martwiła, bo bobas sobie nic z tego nie robi i radośnie macha do nas. :D No nic zobaczymy. Zastanawiam się, czy jak to niedoklejenie będzie dalej w drugim trymestrze, to do tego 20 tygodnia będę leżeć, czy nie. Ale ona nie lubi wybiegać w przyszłość, więc nie wiem w sumie.
    Ja tez mialam krwiaka przez praktycznie 5 tygodni i mi ostatnio zniknal. Na krwiaki zalecany jest duphaston, duzo odpoczynku i picie duzej ilosci wody:-)

RusałkaPL lubi tę wiadomość

• Nika312 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Krasnalowa i Natalia ja mam to samo! Ciągle pamiętam jak patrzę w monitor i widzę dziecko pływające bez żadnego ruchu. Teraz też nie chcę patrzeć w monitor dopóki mi nie powie gin że serduszko bije.

Nat@la moja córka miała 3.5, roku jak zaczęła spać w dorosłych łóżku :)

A ja wam powiem że wczoraj bardzo mnie zdenerwowała bratowa, która ma dwóch chłopców i ona po prostu wie że ja będę miała dziewczynkę a nie parkę. W tym wieku a ludzie mają jeszcze taki tok myślenia. Nie wspominając o tym że wcześniej poroniłam to mi życzy żeby to dziecko było zdrowe. No i jeszcze ciągle tak o mnie myślała że tył czasu mija a ja nie zachodze w ciążę i że chyba mamy poważny problem. Ręce dupa cycki opadają :/
    Z tym patrzeniem na monitor mam to samo, dopóki gin nie mówi proszę spojrzeć tu serduszko itd to boje się zerkac :( taki uraz z ostatniej ciąży, odkąd dowiedziałam się o chorobie synka ani razu nie spojrzałam na ekran wiem to straszne ale tak wtedy czułam... :(

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ja kupiłam w H&M takie zwykłe czarne rurki o takie dokładnie:

http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0262277011.html

Wzięłam taki rozmiar jak noszę zwykłych spodni, bo jak wzięłam o rozmiar większe to ten pas gorzej mi się trzymał, a ogólnie spodnie są bardzo rozciągliwe więc mam nadzieję, że całą wiosnę w nich przechulam.

Co do krwiaka to miałam go od 7 tygodnia i się zaczęło krwotokiem, później ponad 3 tygodnie plamień. Na ostatnim USG w 10 tc jeszcze był, wczoraj już śladu nie było.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 11:50

asese lubi tę wiadomość

• Vlinder Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    A belly nie dodaje przypadkiem tyg do przodu, kiedys tak bylo przynajmniej
    U mnie belly podaje tydzień do przodu właśnie

bhywvcqgxdl0na75.png
  • asese Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/bd0fc4464e924.jpg.html

Zgodnie z obietnicą.

Av, veritaserum, Marzena782 lubią tę wiadomość

rg50flw1ig1o65jx.png
  • GuBo Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RusałkaPL wrote:
    Musiałaś mieć skierowanie od ich ginekologa? Bo ja tam ciąży nie prowadzę. I do tej pory robiłam badania, które były w ramach pakietu bez skierowania. Szukałam testu podwójnego, ale nie znalazłam w swym pakiecie. Hmm, sprawdze jeszcze raz.

Miałam skierowanie od ich ginekologa, prowadzę tam ciąże bo mam wizyty i większość badań za darmo. Pewnie jeśli zdobędziesz od nich skierowanie to Ci zrobią za darmo.

RusałkaPL lubi tę wiadomość

h4zp3e3kj3ws8ciu.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asese wrote:
    https://zapodaj.net/bd0fc4464e924.jpg.html

Zgodnie z obietnicą.
    Śmieszne, dla malucha wystarczy - to tak jakbyśmy my miały się bawić szmatką o powierzchni 1m2 ;)

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki za wszystkie kciuki napiszę tylko suche fakty
    55 mm dzidzia
    Tętno 165
    NT 5,30 mamy przygotować się na wszystko.
    Dzień przed operacją amniopunkcja

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluch cały opuchnięty leżał na brzuchu i się nie ruszał

Nieprawidłowy kariotyp
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:
    Z tym patrzeniem na monitor mam to samo, dopóki gin nie mówi proszę spojrzeć tu serduszko itd to boje się zerkac :( taki uraz z ostatniej ciąży, odkąd dowiedziałam się o chorobie synka ani razu nie spojrzałam na ekran wiem to straszne ale tak wtedy czułam... :(
    Ja to i tak nic tam nie widze na tych usg, plamy jakies tylko, ze dwa razy reke tylko widzialam, ale doskonale Cie rozumiem...za 2 tyg pierwsze na co bede czekac to fhr, bo u nas od tego sie zaczelo. Wodoglowia,agenezje i wszystkie inne wady mozgu wyszly dopiero w usg w 30 tyg ciazy, do tego czasu wszystko bylo ok. Ta ciaza tez juz nie bedzie do konca spokojna z wiadomych powodow chocbym nie wiem jak sie starala nastawiac

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:
    Maluch cały opuchnięty leżał na brzuchu i się nie ruszał
    Jak opuchniety?

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Cieszę się, że krwiak sobie poszedł :)
    A jak właściwie kupuje się spodnie ciążowe? Chciałam sobie zamówić przez internet (ja już właściwie nie robię normalnie zakupów, bo w większości sklepów nie mają w ogóle moich rozmiarów i tylko się nachodzę zawsze jak kretynka) i nie wiem, czy zamawiać w rozmiarze większym? Jak na przykład piszą 34/32 to to 34 w którym miejscu się powinno mierzyć?
    Ja chciałam zamówić przez Internet, ale jakos nie mogłam sie połapać co do rozmiaru. I faktycznie, pomierzylam różne kroje spodni i wzięłam dwa rozmiary mniejsze niż nosze w rzeczywistości, a wcale nie schudłam. Polecam jednak pomierzyc, bo nie ma nic gorszego niż spadające spodnie ;)

veritaserum lubi tę wiadomość

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:
    Dziewczyny dzięki za wszystkie kciuki napiszę tylko suche fakty
    55 mm dzidzia
    Tętno 165
    NT 5,30 mamy przygotować się na wszystko.
    Dzień przed operacją amniopunkcja
    Nadulek, ściskam mocno. Strasznego pecha masz w tej ciąży, ale to się musi kiedyś odwrócić :( Mocno trzymam kciuki za Ciebie i malucha.

f2w3ol2adwu1ceje.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove wrote:
    Ja chciałam zamówić przez Internet, ale jakos nie mogłam sie połapać co do rozmiaru. I faktycznie, pomierzylam różne kroje spodni i wzięłam dwa rozmiary mniejsze niż nosze w rzeczywistości, a wcale nie schudłam. Polecam jednak pomierzyc, bo nie ma nic gorszego niż spadające spodnie ;)
    Ja pewnie zamówię z Zalando kilka modeli i potem sobie wybiorę. U nich nie ma problemu z odsyłaniem i zwrotem pieniędzy, więc tak naprawdę zakupy zajmują mniej czasu niż ganianie po galeriach ;)

monika_86 lubi tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat@la wrote:
    Spał w nim bez problemu? Zdarzyło sie, że spadł? Tego akurat mniej się obawiam bo te łóżka są dosyć niskie i z barierka. Moze to głupie ale bardziej boję się, że w nocy ja będę spała a ona buszowala po mieszkaniu :D
    Edit : przy blizniakach będę w nocy spała, jasne :D
    Tak,bo nowe, skrecal razem z tata i jeszcze mial posciel w samochody. To wejscie zastawialam poduchami duzymi jak juz zasnal. Czesto bylo tez tak, ze kladlam sie tam z nim (kupilismy na 160 dlugosci wiec spac sie tam nie da) i czytalam ksiazke, zasypial a ja sie nie moglam wygramolic z 8miesiecznym brzuchem :P

Nat@la lubi tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Jak opuchniety?
    Tak jak to nt daje obraz no było widać taki obszar dość szeroki ale poza skórą

Nieprawidłowy kariotyp
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Ja pewnie zamówię z Zalando kilka modeli i potem sobie wybiorę. U nich nie ma problemu z odsyłaniem i zwrotem pieniędzy, więc tak naprawdę zakupy zajmują mniej czasu niż ganianie po galeriach ;)
    Ja w ramach relaksu lubie czasem polatac ;)

Zuzlo lubi tę wiadomość

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek kochana modle się za ciebie i maluszka.

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek, nie wiem co napisać, myślami jestem z Tobą, trzymam kciuki, aby wszystko skończyło się dobrze

bhywvcqgxdl0na75.png
  • monika_86 Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek, nie wiem co powiedzieć. Trzymam kciuki.

zrz6qtkfujjdexc2.png
‹‹ 415 416 417 418 419 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ