X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek brakuje mi słów... Tak bardzo Ci współczuję tych problemów...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam sobie 2 pary po ok 150 zł jedne jasne jeansy drugie takie ciemniejsze , fajnie się prezentują . :)
    2 pary legginsów i kilka takich zwykłych t- shertow :) ze wszystkiego jestem mega zadowolona :)

Przedstawiam moj wielki Piękny brzuszek :) w 14 tygodniu ,oraz przy okazji spodnie :) H&M

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bad72c6332b0.jpg

Vlinder, aLunia, paulka86, veritaserum, DoveLove, natalinka, Bizonka, asese, mitaka, kuwejtonka, GuBo, monika_86, Cukierkowa, CzterolistnaKoniczyna, Zuzlo, frezyjciada, Deseo, promyczek 39, Rucola, Paulla89, zuza88, Herbata, JustynaG, Natalia1984, matkapatka lubią tę wiadomość

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• natalinka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena782 wrote:
    Ja kupiłam sobie 2 pary po ok 150 zł jedne jasne jeansy drugie takie ciemniejsze , fajnie się prezentują . :)
    2 pary legginsów i kilka takich zwykłych t- shertow :) ze wszystkiego jestem mega zadowolona :)

Przedstawiam moj wielki Piękny brzuszek :) w 14 tygodniu ,oraz przy okazji spodnie :) H&M

Piękny brzuszek!

Marzena782 lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena782 wrote:

Wow jaki brzuszek! Ja jestem tylko tydzień za Toba a ledwo mi odstaje, troche jak wzdecie:-) a u Ciebie to juz prawdziwy ciążowy brzuszek, zazdroszczę:-)

• Marzena782 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii a , Krasnalowa :D piękny bo gdzies jednak mieszczę to moje 85kg://///
    Nawet położna dziś powiedziała , ze ładny :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 13:29

4,5 roku starań
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• DoveLove Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena, slicznosci! Ja mam juz podobny brzuszek :)

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również podobny hehe nawet tak myślałam że co tak szybko ale dobrze wiedzieć, że nie tylko ja tak mam :)

Marzena782, DoveLove, asese lubią tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ja jestem szczupla-53kg, to tym bardziej powinno byc widac. A tu nic.

• mitaka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:
    U nas tez od podwyżosznego fhr się zaczęło, póżniej doszedł uogolniony obrzęk i inne cuda.... :( Fajnie, że masz juz ziemskie dziecko, pewnie jest troche łatwiej. Chce uwierzyc, że ja tez moge miec zdrowe dziecko
    Moja mała pół swojego życia spędziła w szpitalach i w hospicjum, w końcu powiedzieliśmy dość i ostatnie 3 miesiące była z nami w domu. Ta ciąża i to wszystko co było potem to prawdziwy koszmar i masz rację gdyby nie dwuletni wtedy syn to nie wiem jak by się to skończyło, to dla niego wstawałam z łóżka.
    Wierzę, że tym razem u Ciebie będzie dobrze, zasługujesz na to!

Marzena782, asese, Av lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Marzena782 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove wrote:
    Marzena, slicznosci! Ja mam juz podobny brzuszek :)

Pochwal się koniecznie ! :)

Pochwalcie się waszymi brzuchatkami :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 13:32

4,5 roku starań
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• mitaka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Ciesz się, masz mocne mięśnie brzucha najwidoczniej, będzie Ci łatwiej wrócić do formy po porodzie. Jeszcze fizjo mi mówiła, że jak ktoś ma małą przestrzeń między żebrami a miednicą to mu brzuch do przodu wywala, bo jak jest większa to ma się to wszystko gdzie lokować. Ja to mam rozejscie mięsni prostych i nie wiem czy nie przepuklinę pępkową, będzie mnie czekać operacja za kilka lat :/

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat@la wrote:
    Chciałabym odnieść się do jednej dyskusji oczywiście nie mając na celu nikogo urazić. To moja druga ciąża i obawiam się tak samo jak w pierwszej, choć na szczęście mam mniej czasu na zamartwianie przy moim roczniaku:) Do rzeczy: w moim przypadku w pierwszej ciąży nie było nic bardziej irytujacego niż osoby obok mnie wciąż powtarzające "za bardzo przeżywasz", "wyluzuj". Serio teraz od początku obiecałam sobie, że będę wierzyła wyłącznie moim przeczuciom, żadnym dobrym radom w stylu "jesteś przewrazliwiona, wszystko jest ok". Rozumiem to, że zamawiacie papierki lakmusowe dla pewności i swojego wewnętrznego spokoju, sama również to zrobię. Pod koniec ciąży z Hania uciakaly mi wody bylam pewna, radzilam sie mamy, tesciowej wszystkie mnie wysmialy, że wody nie ulatuja w takich małych ilościach i napewno dziecko uciska na pęcherz a moje panikowanie szkodzi wszystkim wokół!! Jednak ja po prostu czułam, że mam rację, przyspieszylam wizytę i w tym samym dniu szybko do szpitala. Wód było mało, Hania trzy razy owinieta pepowina i byłaby tragedia. Dlatego dziewczyny słuchajcie wyłącznie siebie i swojej intuicji :) przepraszam jeśli wychodzi mi chaotycznie ale jedną ręką piszę, drugą bawię się z dzieckiem a trzecią robię śniadanie :D

W samo sedno... Ja już teraz też kieruję się tylko swoją intuicją. Jak w poprzedniej ciąży bolal mnie brzuch, mama i siostra mówiły, ze tak ma być, że przesadzam. Gdybym wtedy nie poszła do lekarza, nie wiem czy syn byłby z nami, a tak dzięki krótkiej hospitalizacji i lekom udało się utrzymać ciążę. Jak urodził się syn, czułam, że coś jest źle z tym napięciem. Uslyszalam nawet, ze wmawiam dziecku chorobę i jak szukam, to w końcu znajdę. Tymczasem moje obawy się potwierdziły i syn wymagał rehabilitacji... Jak był niespokojny i płakał, poszłam do pediatry, by go zbadala, chociaż wszyscy wokół krytykowali. Okazało się, że ma zapalenie ucha. Kobieta powinna słuchać wewnętrznego glosu. W koncu po coś ta natura obdarzyła nas intuicją...

Rucola lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Ciesz się, masz mocne mięśnie brzucha najwidoczniej, będzie Ci łatwiej wrócić do formy po porodzie. Jeszcze fizjo mi mówiła, że jak ktoś ma małą przestrzeń między żebrami a miednicą to mu brzuch do przodu wywala, bo jak jest większa to ma się to wszystko gdzie lokować. Ja to mam rozejscie mięsni prostych i nie wiem czy nie przepuklinę pępkową, będzie mnie czekać operacja za kilka lat :/
    Ok, to juz nie narzekam:-) chociaż ciazowe brzuszki mi sie tak podobaja :-)

• lena86 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:

Ja 55 kg, zazdroszczę wam tych brzuszków bo u mnie też nic na razie nie widać, mam nadzieję, że niedługo się to zmieni;)

w4sq43r85k8egy8f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawda jest też taka , że te spodnie czy leginsy ciążowe podkreślają te brzuszki dość znacząco :D Dzisiaj to zauwazylam na sobie ;)

Marzena782, DoveLove, Rucola lubią tę wiadomość

• karolinna Debiutantka

Wysłany: 2 marca 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po usg. Coś się stało i nie było mojego lekarza, tylko jakiś w zastępstwie. Opis usg dostanę na wizycie. Tyle co mi powiedział to, że z sercem jest wszystko w porządku i puls to 140. Teraz siedzę z wydrukiem zdjęć i rozszyfrowuję co tam jest napisane... Jestem trochę zła. Na szczęście w poniedziałek odebrałam wyniki Nifty i było tam wszystko w porządku. Mam nadzieję, że do wizyty 15.03. szybko zleci :)
    P.S. ale macie fajnie, że macie już brzuszki :) mi na razie zamiast brzucha urosły boczki...

Vlinder, Marzena782, monika_86, promyczek 39, zuza88 lubią tę wiadomość

f2w3hgqsy6n4e8yr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brzuch i spodnie H&M
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ddbbaff80738.jpg

Vlinder, Marzena782, asese, promyczek 39, Rucola, Paulla89, zuza88, Herbata, Natalia1984, sylvi lubią tę wiadomość

• Bizonka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamiast brzuszka jestem chudsza o 3 kg.

Intuicja- bardzo ważna rzecz, cieszę się, że została tu poruszona :)

Rucola lubi tę wiadomość

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/660a28ab63735.jpg.html
    Oczywiscie nadal nie wiem jak dodac zdj

To ja tez sie pochwale moim sterczacym brzuszkiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 13:54

Vlinder, Antonina38, Marzena782, Bizonka, Rucola, JustynaG lubią tę wiadomość

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładne macie brzuszki, u mnie też jeszcze nic nie widać.

bhywvcqgxdl0na75.png
‹‹ 417 418 419 420 421 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ