X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2018, 05:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No :-) ja niestety na 8 musze jechac na studia, bo studiuje zaocznie :-( boje sie, bo tydzien temu prawie zemdlalam w dusznej sali, no ale co zrobic, juz mi koncowka studiow zostala.

• Herbata Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2018, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    No :-) ja niestety na 8 musze jechac na studia, bo studiuje zaocznie :-( boje sie, bo tydzien temu prawie zemdlalam w dusznej sali, no ale co zrobic, juz mi koncowka studiow zostala.

Mój też nie ruszał się jakoś specjalnie. Ano teraz ani wcześniej. ☺ może będzie spokojny :-D

Ja też mam dziś studia ale wykłady i co prawda wstałam ale nie pojadę i tak musiałabym się urwać o 10:30 bo obiecałam córkom od kuzynki konie więc stwierdziłam że nie ma sensu jechać 50 km na uczelnię.

Co do tych ciąż pracownic to mój były szef zawsze się dziwił że moje pracownice zachodzą w ciążę ale zawsze mu powtarzałam że to normalne. Ja nie rozumiem czemu tu się dziwić. Ta roczna a czasem nawet prawie 2 letnia przerwa w pracy jest jakimś utrudnieniem dla pracodawcy ale bez przesady, można sobie poradzić. Ja w ciągu 6 lat ciągle miałam któraś dziewczynę w ciąży i sobie taki system stworzyłam że w pewnym momencie nawet przestałam przyjmować na zastępstwo. Wszystko się da ogarnąć.

JustynaG lubi tę wiadomość

16udvfxmgcokvnrf.png
  • Nadzieja2018 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2018, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znacie jakieś fajne strony z ciuchami ciążowy mi dla nas? W hm tylko spodnie jedne mi podpasowaly a chciałam się rozejrzeć za innymi coś bardziej wiosenno letniego i żeby było ładne bo te niektóre to masakra jak nie wiem dla kogo

Rucola lubi tę wiadomość

w4squgpj8vhcpzbo.png
    44dc serduszko bije dzidzia 4mm
    24dc beta 18,65, 30dc beta 877,45, 37dc beta 13358, 40
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja2018 wrote:
    Znacie jakieś fajne strony z ciuchami ciążowy mi dla nas? W hm tylko spodnie jedne mi podpasowaly a chciałam się rozejrzeć za innymi coś bardziej wiosenno letniego i żeby było ładne bo te niektóre to masakra jak nie wiem dla kogo
    jak czasem się patrzę na te ciążowe ciuchy to zastanawiam się, czy ktoś je w ogóle kupuje :P nawet nie chodzi mi o fason tylko o te babcine wzory :P
    Ja na razie ma tylko spodnie i legginsy, pewnie kupię kilka bluzek w h&m są nienajgorsze chyba, ze Dziewczyny coś polecą :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe widzę, ze niektóre z Was spania nie mają :P
    Udanego weekendu życzę, ja niestety zmykam do pracy ;/

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście mam dużo bluzek oversize, nie będę kupować specjalnie bluzek ciążowych bo szkoda mi troszkę pieniędzy. Na lato mam sukienki zwiewne do ziemi, myślę, że będą w sam raz. Jedynie co kupię to spodnie. Ja kupować będę na outletach bonprix na allegro. Ceny są do 30 zł na licytacjach. Ale ja jeszcze się wstrzymuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam duzo koszul, takich dosc obszernych wiec mysle ze moze dokupie tylko z 2-3 koszulki ciazowe i bedzie dobrze :) dotykalam tych koszulek w h&m ale powiem Wam ze jakies takie szorstkie w dotyku. Mowie o tych zwyklych na krotki rekaw. Moze po praniu byloby lepiej.

• Tasia86 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Hej
    Mam do Was glupie pytanie, które mnie zaczelo w nocy zastanawiac, bo przeciez ja zawsze muszę sie martwic :-) czy u ktorejs z Was na badaniach prenatalnych dzidzius byl tak malo aktywny? Jak bylam w poniedzialek u swojego lekarza to maluch ruszal sie tak,że lekarz nie mogl bo zmierzyć, bo a to stał na glowie, a to skakal. A wczoraj przez cale badanie ( 15minut) lezal na pleckach i tylko od czasu do czasu poruszyl raczkami czy nozkami albo przewrocil sie na bok. Wiem, ze moze po prostu spal, ale kurcze nie ruszylo go nawet jak lekarka go chciała popukac głowicą. Haha

To normalne :) Mój tak samo tydzień temu skakał, a ostatnio leżał spokojnie. Dzidziuś jak każdy człowiek ma swoje czasy aktywności i odpoczynku. Jak spisz i ktoś cię zacznie szturchac to też nie zaczniesz nagle skakać tylko co najwyżej obrócisz się na drugi bok ;)

Synek ur. w 2016 :)
    zud3gzu3sbje76xe.png
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnie usg mialam w 9t3d i lekarz mi pokazywal jak bobo rusza sobie delikatnie raczkami i na razie tyle. Kolejne w poniedzialek mam nadzieje ze bedzie tym razem szalal :)

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • Ithildin Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja2018 wrote:
    Na zalando i na bonprix można popatrzeć co jest z mody ciazowej, ja sobie ostatnio kupiłam na zalando sukienkę ciazowa przecenienia ze 150 na 50 :) a wiadomo, nigdzie jeździć nie trzeba:)

Av lubi tę wiadomość

p19ugywljhfa9tgr.png

Aniołek 27.09.2017 - 9 tydzień
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam trochę ubrań z c&a typowo ciążowych, tylko tam zawsze rozmiar mniejsze brałam. A tak to wszystko kupuję po lumpeksach :) w ubraniach oversize czułam się jak wielka bułka, więc wolalam zakupić typowo ciążowe kilka rzeczy na wyjścia do ludzi, a reszta w lumpku.Ja jednak wolę podkreślać brzuszek, bo i czułam się lepiej, nie jak szafa trzydrzwiowa. Ale rodziłam zimą, więc teraz i tak muszę kupić letnich rzeczy

• Tasia86 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jest AliExpress i tam jest ciuchów ciążowych do wyboru do koloru tylko trzeba uwazac, żeby się nie nadziać na jakiś chłam, bo sprzedawcy są różni.

Synek ur. w 2016 :)
    zud3gzu3sbje76xe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze na fb jeszcze spoko grupa sprzedażowa "Ciąża, ciąża i po ciąży" tam można znaleźć spoko ubrania w rozsądnych cenach. Z tego co ja zauważyłam to wszystkie musiałam brać w pierwszej ciąży o rozmiar mniejsze, normalnie w hm nosze 36 a ciążowe musiały być 34 bo wisiały niemiłosiernie

• Nat@la Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy bierzecie już witaminy dla 2 trymestru? Kończy mi się kwas foliowy a bez sensu kupować nowe opakowanie bo napewno lekarz już w czwartek zaleci go odstawić i brać witaminy. Pytanie jakie bierzecie lub zamierzacie?

3jgxskjou81k1utn.png
    1usatv73qry8ayfh.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja2018 wrote:
    Ja kupiłam ostatnio fajną sukienkę na allegro h&m za 49 zł, w sklepie kosztuje 99 zł ;) Podeślę później link.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Herbata Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat@la wrote:
    Czy bierzecie już witaminy dla 2 trymestru? Kończy mi się kwas foliowy a bez sensu kupować nowe opakowanie bo napewno lekarz już w czwartek zaleci go odstawić i brać witaminy. Pytanie jakie bierzecie lub zamierzacie?

Mi na ostatniej wizycie lekarz powiedział że już mam brać prenatal duo ale symfolic też biorę cały czas.

16udvfxmgcokvnrf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat@la wrote:
    Ja po weekendzie zaczynam Mama DHA Premium Plus

Deseo lubi tę wiadomość

• Nadzieja2018 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam fajna stronę happy Mum i zamówiłam 11 rzeczy jest teraz promocja że jak się kupi 2 rzeczy z nowej kolekcji to te z outlet za 50%ceny i tym sposobem kupiłam 2 piękne bluzeczki a z outlet 9 ubran spodnie najtańsze za 25zl wyszły a najdroższe za 50 2 sukienki basicowe spódniczke. Zobaczę jak przyjdzie co to będzie ale za tą cenę chyba warto

veritaserum, Deseo lubią tę wiadomość

w4squgpj8vhcpzbo.png
    44dc serduszko bije dzidzia 4mm
    24dc beta 18,65, 30dc beta 877,45, 37dc beta 13358, 40
  • MiSia :) Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat@la wrote:
    To szybko, też chętnie bym już spróbowała ale nie mogę przekonać taty:/ Spał w swoim pokoiku tak? Wędrował w nocy? Nasza zasypia u nas, potem przenosimy ją do siebie ale w nocy budzi się i już do rana śpi z nami:/ Nie mogę jej od tego odzwyczaic dlatego myślałam też, że jak będzie miała łóżko które ją nie ogranicza to może zaakceptuje swój pokój również w nocy.

Spi z nami w pokoju :) bardzo sie cieszyl z nowego lozka i chetnie odrazu w nim spal , ale ma tak ze nad ranem sie budzi i przychodzi do nas do lozka i zostaje juz do rana. Zazwyczaj przychodzi ok 5 rano. Czasami nie przychodzi wcale. Tez zasypia u nas na lozku i przenosze go na swoje lozko. Czadami chce zeby spac w jego lozku , ale mi jest wygodniej na naszy z nim lerzec. Nie wiem czym to jest spowodowane , ze tak do nas przychodzi.
    Sprobujcie jej zmienic na lozko , ona jest juz duza a noz sie uda ze bedzie przesypiac noce u siebie :)

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat@la wrote:

Ja biore femibion natal 2, wczesniej bralam to samo tylko ze 1.

‹‹ 426 427 428 429 430 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ