WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
krasnalowa wrote:No
ja niestety na 8 musze jechac na studia, bo studiuje zaocznie
boje sie, bo tydzien temu prawie zemdlalam w dusznej sali, no ale co zrobic, juz mi koncowka studiow zostala.
Mój też nie ruszał się jakoś specjalnie. Ano teraz ani wcześniej. ☺ może będzie spokojny
Ja też mam dziś studia ale wykłady i co prawda wstałam ale nie pojadę i tak musiałabym się urwać o 10:30 bo obiecałam córkom od kuzynki konie więc stwierdziłam że nie ma sensu jechać 50 km na uczelnię.
Co do tych ciąż pracownic to mój były szef zawsze się dziwił że moje pracownice zachodzą w ciążę ale zawsze mu powtarzałam że to normalne. Ja nie rozumiem czemu tu się dziwić. Ta roczna a czasem nawet prawie 2 letnia przerwa w pracy jest jakimś utrudnieniem dla pracodawcy ale bez przesady, można sobie poradzić. Ja w ciągu 6 lat ciągle miałam któraś dziewczynę w ciąży i sobie taki system stworzyłam że w pewnym momencie nawet przestałam przyjmować na zastępstwo. Wszystko się da ogarnąć.JustynaG lubi tę wiadomość
-
Znacie jakieś fajne strony z ciuchami ciążowy mi dla nas? W hm tylko spodnie jedne mi podpasowaly a chciałam się rozejrzeć za innymi coś bardziej wiosenno letniego i żeby było ładne bo te niektóre to masakra jak nie wiem dla kogo
Rucola lubi tę wiadomość
44dc serduszko bije dzidzia 4mm
24dc beta 18,65, 30dc beta 877,45, 37dc beta 13358, 40 -
Nadzieja2018 wrote:Znacie jakieś fajne strony z ciuchami ciążowy mi dla nas? W hm tylko spodnie jedne mi podpasowaly a chciałam się rozejrzeć za innymi coś bardziej wiosenno letniego i żeby było ładne bo te niektóre to masakra jak nie wiem dla kogo
nawet nie chodzi mi o fason tylko o te babcine wzory
Ja na razie ma tylko spodnie i legginsy, pewnie kupię kilka bluzek w h&m są nienajgorsze chyba, ze Dziewczyny coś polecą#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnyJa na szczęście mam dużo bluzek oversize, nie będę kupować specjalnie bluzek ciążowych bo szkoda mi troszkę pieniędzy. Na lato mam sukienki zwiewne do ziemi, myślę, że będą w sam raz. Jedynie co kupię to spodnie. Ja kupować będę na outletach bonprix na allegro. Ceny są do 30 zł na licytacjach. Ale ja jeszcze się wstrzymuje.
-
nick nieaktualnyJa mam duzo koszul, takich dosc obszernych wiec mysle ze moze dokupie tylko z 2-3 koszulki ciazowe i bedzie dobrze
dotykalam tych koszulek w h&m ale powiem Wam ze jakies takie szorstkie w dotyku. Mowie o tych zwyklych na krotki rekaw. Moze po praniu byloby lepiej.
-
krasnalowa wrote:Hej
Mam do Was glupie pytanie, które mnie zaczelo w nocy zastanawiac, bo przeciez ja zawsze muszę sie martwicczy u ktorejs z Was na badaniach prenatalnych dzidzius byl tak malo aktywny? Jak bylam w poniedzialek u swojego lekarza to maluch ruszal sie tak,że lekarz nie mogl bo zmierzyć, bo a to stał na glowie, a to skakal. A wczoraj przez cale badanie ( 15minut) lezal na pleckach i tylko od czasu do czasu poruszyl raczkami czy nozkami albo przewrocil sie na bok. Wiem, ze moze po prostu spal, ale kurcze nie ruszylo go nawet jak lekarka go chciała popukac głowicą. Haha
To normalneMój tak samo tydzień temu skakał, a ostatnio leżał spokojnie. Dzidziuś jak każdy człowiek ma swoje czasy aktywności i odpoczynku. Jak spisz i ktoś cię zacznie szturchac to też nie zaczniesz nagle skakać tylko co najwyżej obrócisz się na drugi bok
Synek ur. w 2016
-
Ja ostatnie usg mialam w 9t3d i lekarz mi pokazywal jak bobo rusza sobie delikatnie raczkami i na razie tyle. Kolejne w poniedzialek mam nadzieje ze bedzie tym razem szalal17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod..
06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm -
Nadzieja2018 wrote:Znacie jakieś fajne strony z ciuchami ciążowy mi dla nas? W hm tylko spodnie jedne mi podpasowaly a chciałam się rozejrzeć za innymi coś bardziej wiosenno letniego i żeby było ładne bo te niektóre to masakra jak nie wiem dla kogo
a wiadomo, nigdzie jeździć nie trzeba:)
Av lubi tę wiadomość
Aniołek 27.09.2017 - 9 tydzień -
nick nieaktualnyJa mam trochę ubrań z c&a typowo ciążowych, tylko tam zawsze rozmiar mniejsze brałam. A tak to wszystko kupuję po lumpeksach
w ubraniach oversize czułam się jak wielka bułka, więc wolalam zakupić typowo ciążowe kilka rzeczy na wyjścia do ludzi, a reszta w lumpku.Ja jednak wolę podkreślać brzuszek, bo i czułam się lepiej, nie jak szafa trzydrzwiowa. Ale rodziłam zimą, więc teraz i tak muszę kupić letnich rzeczy
-
nick nieaktualnyA i jeszcze na fb jeszcze spoko grupa sprzedażowa "Ciąża, ciąża i po ciąży" tam można znaleźć spoko ubrania w rozsądnych cenach. Z tego co ja zauważyłam to wszystkie musiałam brać w pierwszej ciąży o rozmiar mniejsze, normalnie w hm nosze 36 a ciążowe musiały być 34 bo wisiały niemiłosiernie
-
Podeślę później link.
-
Nat@la wrote:Czy bierzecie już witaminy dla 2 trymestru? Kończy mi się kwas foliowy a bez sensu kupować nowe opakowanie bo napewno lekarz już w czwartek zaleci go odstawić i brać witaminy. Pytanie jakie bierzecie lub zamierzacie?
Mi na ostatniej wizycie lekarz powiedział że już mam brać prenatal duo ale symfolic też biorę cały czas. -
nick nieaktualnyNat@la wrote:Czy bierzecie już witaminy dla 2 trymestru? Kończy mi się kwas foliowy a bez sensu kupować nowe opakowanie bo napewno lekarz już w czwartek zaleci go odstawić i brać witaminy. Pytanie jakie bierzecie lub zamierzacie?
Deseo lubi tę wiadomość
-
Znalazłam fajna stronę happy Mum i zamówiłam 11 rzeczy jest teraz promocja że jak się kupi 2 rzeczy z nowej kolekcji to te z outlet za 50%ceny i tym sposobem kupiłam 2 piękne bluzeczki a z outlet 9 ubran spodnie najtańsze za 25zl wyszły a najdroższe za 50 2 sukienki basicowe spódniczke. Zobaczę jak przyjdzie co to będzie ale za tą cenę chyba warto
veritaserum, Deseo lubią tę wiadomość
44dc serduszko bije dzidzia 4mm
24dc beta 18,65, 30dc beta 877,45, 37dc beta 13358, 40 -
Nat@la wrote:To szybko, też chętnie bym już spróbowała ale nie mogę przekonać taty:/ Spał w swoim pokoiku tak? Wędrował w nocy? Nasza zasypia u nas, potem przenosimy ją do siebie ale w nocy budzi się i już do rana śpi z nami:/ Nie mogę jej od tego odzwyczaic dlatego myślałam też, że jak będzie miała łóżko które ją nie ogranicza to może zaakceptuje swój pokój również w nocy.
Spi z nami w pokojubardzo sie cieszyl z nowego lozka i chetnie odrazu w nim spal , ale ma tak ze nad ranem sie budzi i przychodzi do nas do lozka i zostaje juz do rana. Zazwyczaj przychodzi ok 5 rano. Czasami nie przychodzi wcale. Tez zasypia u nas na lozku i przenosze go na swoje lozko. Czadami chce zeby spac w jego lozku , ale mi jest wygodniej na naszy z nim lerzec. Nie wiem czym to jest spowodowane , ze tak do nas przychodzi.
Sprobujcie jej zmienic na lozko , ona jest juz duza a noz sie uda ze bedzie przesypiac noce u siebie -
nick nieaktualnyNat@la wrote:Czy bierzecie już witaminy dla 2 trymestru? Kończy mi się kwas foliowy a bez sensu kupować nowe opakowanie bo napewno lekarz już w czwartek zaleci go odstawić i brać witaminy. Pytanie jakie bierzecie lub zamierzacie?
Ja biore femibion natal 2, wczesniej bralam to samo tylko ze 1.