X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze to chyba nie za dobrze :( 3mam kciuki by jednak to nic nie znaczylo

paulka86 lubi tę wiadomość

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja w 11 tc :) Cały czas was podczytuję i cieszę się z dobrych wiadomości :*
    Nudelek trzymam kciuki żeby cała ta trudna sytuacja skończyła sie możliwie jak najlepiej dla ciebie i maleństwa :* A męża poniekąd rozumiem , naprawdę dużo przeszliście do tej pory z tego co piszesz :)
    A co u mnie ....nudności powoli mijają aczkolwiek czas od czasu dają jednak o sobie znać . Do tego często czuję takie jakby kłucia zwłaszcza po prawej stronie z boku ...pewno wszystko się rozciąga , czekam spokojnie do 12.03 do wizyty mam nadzieję że z okruszkiem wszystko ok ale to dopiero na wizycie się okaże jakoś jestem dziwnie spokojna ostatnio :p

Do zakupów ciążowych to też już poszalałam zamówiłam spodnie na zalando no i leginsy z hm czekam na dostawę ...obecnie wszystkie spodnie " gryzą " mnie w brzuch więc po co się męczyć :)

Miłego weekendu wszystkim :*

monika_86 lubi tę wiadomość

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek tak bardzo mi przykro... trzymam za Was mocno kciuki. Moi znajomi tracili ciąże 7 razy. Za 8 udało się i mają córeczkę. To była 10letnia droga przez mękę, ale na końcu drogi czekała ich nagroda.
    Dziewczyny z lubelskiego, gdzie w Lublinie znajdę h&m mama? W tarasach nie ma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2018, 12:07

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:
    Wczoraj na USG wyszło że maluch ma NT 5,30 i ogólny obrzęk płodu
    :( uuu, mam nadzieję, że jednak się wszystko ułoży

• Av Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek, na kafeterii jest wątek o obrzęku płodu i jest tam między innymi historia dziewczyny, która podpisuje się 'KamilaApi'. Jej córeczce nie dawali większych szans (5%), przeszła kilka amniopunkcji odbarczajacych itp i ostatecznie urodziła się w terminie, dostała 9 punktów. Oczywiście to tylko jedna historia, jest dużo więcej mniej optymistycznych... Mocno Cię ściskam, cokolwiek się stanie, jesteśmy z Tobą.

nadulek lubi tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • lena86 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_86 wrote:
    Ja od tygodnia biorę Pregna DHA. A od początku starań witamina D + Vitaminer Prenatal. Ale jak mi się skończy to kupię sobie Pregnę Plus, gdyż ona ma witaminę D. Wowczas jedna tabletka do łykania mniej :-)

Ja od początku ciąży zażywam właśnie Pregnę DHA (rano i wieczorem), do tego Pregna Plus (analizując składy poszczególnych tabletek w ciąży one mają najlepszy skład, wszystko w jednej tabletce i w odpowiedniej dawce). Do tego rozsądna dieta i powinno wystarczyć. Chociaż na najbliższej wizycie (idę do innego lekarza, bo mojego nie ma niestety) spytam się czy trzeba coś zmienić jeżeli chodzi o tabletki (np. dołączyć żelazo). Miesiąc temu jak robiłam 1 morfologię szczegółową w ciąży wyszedł obniżony hematokryt, więc będę prosiła o zlecenie badania poziomu żelaza (zwłaszcza, że na produkty, które go posiadają nie mam apetytu)

w4sq43r85k8egy8f.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 16 tyg :D

Nadulek nie dziwię się twojemu mężowi... Za dużo rzeczy złych was spotkało. Dużo zdrowia

Antonina38, DoveLove lubią tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek w mojej rodzinie była taka sytuacja, że nt wychodziło powyżej 7, obrzęk całego dziecka, rozszczep kręgosłupa i inne cuda, każdy lekarz kazał usunąć, bo i tak dziecko umrze, że nie wiadomo "co" to będzie. Zaprzestali wszystkich badań. Modlili się dużo, głównie do św.Joanny Beretta Mola, stwirdzili, że skoro Bóg powołał to życie to oni zapewnią mu wszystko co tylko mogą choćby miało i nie przeżyć, ale nie zabiją sami ze swojej decyzji. O dziwo donosiła do samego końca, nie pozwolili na sn, bo "nie mają pewności co tam urosło", była cc i cud, dziecko zdrowe 10/10! Teraz ma 6 lat, jest rezolutnym dzieckiem, bardzo mądrym i zdrowym w 100%. Także cuda się zdarzają, trzeba tylko ufać i wierzyć, nigdy nie trać nadziei. Pamietaj Bóg nie ześle nam nigdy więcej niż byli byśmy w stanie unieść

MiSia :), nadulek, natalinka, RusałkaPL, Natalia1984, DoveLove, promyczek 39, asese, zuza88, Marzena782, Vlinder lubią tę wiadomość

• MiSia :) Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek tak strasnie mi przykro , ze musicie cos takiego przeżywac. Mam jednak nadzieje i bede sie modlic za Was zeby to sie skonczylo dobrze.

Ja sie czuje okropnie, slaba jestem od wczoraj i kompletnie nic mi sie nie chce ehh
    Nie wiem juz co mam jesc na nic nie mam ochoty , a o zaparciach nie wspomne.

Gratuluje wszystkich udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne.

nadulek lubi tę wiadomość

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj dzień pytan :-) czy macie czasem takie uczucie jakby klucia w szyjce macicy? Tak jakby ktos Was uklul szpilka. Bo ja tak mam kilka razy dziennie i strasznie nie lubię tego uczucia, bo sie.boje że mi sie coś wtedy dzieje z szyjka.

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja2018 wrote:
    Znacie jakieś fajne strony z ciuchami ciążowy mi dla nas? W hm tylko spodnie jedne mi podpasowaly a chciałam się rozejrzeć za innymi coś bardziej wiosenno letniego i żeby było ładne bo te niektóre to masakra jak nie wiem dla kogo

Wczoraj upatrzyłam sobie takie 2 sklepy. Znalazłam nawet sukienki, na które mogłabym się skusić. Ale wstrzymam się jeszcze z zakupami do większego brzuszka. Na razie mieszczę się w swoje kiecki.
    https://www.mamadama.pl/pl/odziez-ciazowa/sukienki-ciazowe.html
    https://pieknamama.pl/

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Ja mam dzisiaj dzień pytan :-) czy macie czasem takie uczucie jakby klucia w szyjce macicy? Tak jakby ktos Was uklul szpilka. Bo ja tak mam kilka razy dziennie i strasznie nie lubię tego uczucia, bo sie.boje że mi sie coś wtedy dzieje z szyjka.

Ja mam czasem kłucia w odbycie, pochwie i szyjce. Do tego ucisk po bokach. Poza tym czasem bóle związane z wzdęciami i gazami bardzo bolesne. Ja też jestem panikara, ale uznałam, że dopóki nie pojawią się niepokojące upławy albo bole nieznanego mi pochodzenia staram się je traktować jako uroki ciaży i ogromu zmian jaki następuje w organizmie.

• Nat@la Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Ja tak miałam w poprzedniej ciąży. Zglaszalam lekarzowi i twierdził, że może sie tak zdarzać i żeby się nie martwić. Mówiłam mu o tym na każdej wizycie i zapobiegawczo sprawdzał czy się nie skraca. Wszystko było dobrze.

3jgxskjou81k1utn.png
    1usatv73qry8ayfh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam żadnych kłuć. Jedynie obolałe piersi.

• natalinka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:

Na późniejszym etapie takie kłucia mogą sugerować skracanie szyjki. Ja tak miałam po 20 tc, takie właśnie kłucie szpilką, że czasem aż podnosiło. Teraz jest jeszcze wcześnie, więc może to fizjologiczne. Póki co sie nie martw, zapytaj na wizycie lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2018, 14:15

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do obrzęków u dziecka czytalam kiedys ze duzo sie takowych cofa i dzieci rodzily sie zdrowe a zazwyczaj wina za obrzek okazywalo sie jakas infekcja wirusowa ktora przechodzila matka bedac na samym poczatku ciazy.

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Nadulek tak bardzo mi przykro... trzymam za Was mocno kciuki. Moi znajomi tracili ciąże 7 razy. Za 8 udało się i mają córeczkę. To była 10letnia droga przez mękę, ale na końcu drogi czekała ich nagroda.
    Dziewczyny z lubelskiego, gdzie w Lublinie znajdę h&m mama? W tarasach nie ma.
    Pisalam ci juz ze w Plazie jest i chyba w Felicity
    Tez biore clexane a lekarz odradzala zamienniki :-)
    Tez bardzo mało piję nie moge sie przekonac do wody soki tez mi nie pasują

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2018, 15:05

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jatoszka wrote:
    Pisalam ci juz ze w Plazie jest i chyba w Felicity
    Tez biore clexane a lekarz odradzala zamienniki :-)
    Tez bardzo mało piję nie moge sie przekonac do wody soki tez mi nie pasują
    Ooo widzisz, dziewczyny tyle skrobią, że przeoczyłam ;) Dzięki! :) Ja piję na siłę wodę, ale musi być koniecznie z gazem, walczę z mdłościami po tym.

jatoszka lubi tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Na późniejszym etapie takie kłucia mogą sugerować skracanie szyjki. Ja tak miałam po 20 tc, takie właśnie kłucie szpilką, że czasem aż podnosiło. Teraz jest jeszcze wcześnie, więc może to fizjologiczne. Póki co sie nie martw, zapytaj na wizycie lekarza.
    Kurcze ja mam takie klucia praktycznie od poczatku ciazy. To sa takie kilkusekundowe szpilki. Sprawdzal mi lekarz szyjke juz kilka razy i byla ok. A w ogóle mialyscie mierzoną szyjke? Bo ja nie mam pojęcia ile moja w ogóle ma dlugosci.

• natalinka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Kurcze ja mam takie klucia praktycznie od poczatku ciazy. To sa takie kilkusekundowe szpilki. Sprawdzal mi lekarz szyjke juz kilka razy i byla ok. A w ogóle mialyscie mierzoną szyjke? Bo ja nie mam pojęcia ile moja w ogóle ma dlugosci.

Jeśli masz tak od początku, spokojnie. Moja na prenatalnych miała 39 mm. Szału nie ma, bo w połowie ciąży z synem miałam nawet ponad 42 mm, a ok. 32 tc była całkiem zgładzona.

201404234670.png

cfc61914ad.png
‹‹ 428 429 430 431 432 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ