X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vlinder wrote:
    Witam w sobotni poranek, u nas w nocy spadł delikatny śnieg, normalnie anomalia, bo w rejonie Holandii gdzie mieszkam zdarza się to bardzo rzadko, w tym sezonie jest to 3 dzień śniegu, ostatni raz padał w grudniu.
    Co do witamin nadal mam brać wit D i kwas foliowy, nawet w 2 trymestrze, inne witaminy czerpać z owoców i warzyw. Dopiero po badaniach krwi jeśli wyjdą niedobory będę przyjmować inne. Tutaj lekarze starają się jak najmniej podawać syntetyków. Z racji malej ilości słońca, większość roku jest deszczowa, niedobory wit D są czymś naturalnym.
    .
    A to patrz w Danii od razu na wizycie mi się pytali czy biorę jakieś witaminy i że od 10 tygodnia mam brać żelazo dodatkowo. Nie robili żadnych badań żeby zobaczyć czy mam niedobory :)

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Jeśli masz tak od początku, spokojnie. Moja na prenatalnych miała 39 mm. Szału nie ma, bo w połowie ciąży z synem miałam nawet ponad 42 mm, a ok. 32 tc była całkiem zgładzona.
    No to musze poprosic lekarza o zmierzenie na kolejnej wizycie, bo na prentalnych mi tez nie zmierzyli a ja bylam w takim stresie czy z dzidziem wszytsko dobrze, że zapomnialam zapytac :-)

• sylvi Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Ja mam dzisiaj dzień pytan :-) czy macie czasem takie uczucie jakby klucia w szyjce macicy? Tak jakby ktos Was uklul szpilka. Bo ja tak mam kilka razy dziennie i strasznie nie lubię tego uczucia, bo sie.boje że mi sie coś wtedy dzieje z szyjka.
    Ja tak miałam czasami przed ciąża. Szpilka i tak jakby mnie ktoś za szyjke zlapal. Niefajne uczucie. W ciąży tylko raz mnie złapało.

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tak czasami jak wstaje to mnie okrutnie ciągnie jajnik, jak kiedys w czasie owulacji.

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mierzenie szyjki w Danii to jakaś abstrakcja. Usg dopochwowe też w rzadkich przypadkach wchodzi w gre.

Coraz mniej chyba nadaje się do pracy. Przy pochylaniu bolą mnie zatoki a po jakimś czasie głowa. Wczoraj to myślałam że zejdę:/ dzisiaj trochę lepiej ale mniej roboty.

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam takie kłucie w pochwie i odbycie, od czasu do czasu, dosłownie takie sekundowe zakłucie, aż podskoczę na kanapie :D

klz9df9hvltz8vcc.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asese ja zastrzyki wbijam pod kątem i tez bardzo szybko.
    Kłuć zadnych nie mam ,u mnie tez musi byc woda lekko gazowana ,inna mi nie wchodzi,zmusiłam się juz do 4 szklanek dziennie i jakoś idzie :)

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow ja mam dwie i ogórka w ramach oszustwa

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonina38 wrote:
    Ja nie mam żadnych kłuć. Jedynie obolałe piersi.
    U mnie obolale to spore niedomowienie ;) jak śpię bez stanika to rano jest tragedia

Ps. Macie jakieś naturalne sposoby na kaszel? Gardło mnie drapie i mam problem żeby odkaszlnac normalnie a Tamtym Verde mi się kończy

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny polećcie mi fajne filmy na wieczór, z moim A organizujemy co wieczór maratony filmowe ale już pomysły się kończą, ja mogę Wam z czystym sumieniem polecić 3 świetne filmy - Wind River, Pomiędzy nami góry i Same kind of different as me. Piękne filmy na wieczór we dwoje.
    Ja oprócz tych kłuć mam zakwasy, ból mięśni brzucha tak nisko no i od owulacji koszmarny nieustający ból piersi :( Na USG gin mówił, że mam długaśną szyjkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2018, 16:54

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam klucia w pochwie / szyjce. Ale to jest doslownie moment. Jak mowilam to ginowi na poczatku to mowil ze tak moze byc.
    Dlugosci Szyjki sie chyba na tym etapie ciazy jeszcze nie bada ? Robi sie to chyba znacznie pozniej ? W ogole jak sie to robi ? Ja to sie tym martwie bo zaszlam w ciaze raptem drugi cykl po lyzeczkowaniu a to te z chyba oslabia szyjke.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Dziewczyny polećcie mi fajne filmy na wieczór, z moim A organizujemy co wieczór maratony filmowe ale już pomysły się kończą, ja mogę Wam z czystym sumieniem polecić 3 świetne filmy - Wind River, Pomiędzy nami góry i Same kind of different as me. Piękne filmy na wieczór we dwoje.
    Ja oprócz tych kłuć mam zakwasy, ból mięśni brzucha tak nisko no i od owulacji koszmarny nieustający ból piersi :(

Ja też mam zakwasy, nie wiedziałam, że można mieć zakwasy z nic nie robienia :D

• Necik Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Ja tez mam klucia w pochwie / szyjce. Ale to jest doslownie moment. Jak mowilam to ginowi na poczatku to mowil ze tak moze byc.
    Dlugosci Szyjki sie chyba na tym etapie ciazy jeszcze nie bada ? Robi sie to chyba znacznie pozniej ? W ogole jak sie to robi ? Ja to sie tym martwie bo zaszlam w ciaze raptem drugi cykl po lyzeczkowaniu a to te z chyba oslabia szyjke.
    Ja mam w kartę ciąży wpisana długość szyjki wiec chyba sie jakoś bada ale nie dopytywałam jak :) Tak poza tym witam sie po prenatalnych, zdrowa dziewczynka rośnie w brzuszku

sylvi, DoveLove, natalinka, Herbata, aLunia, monika_86, Av, Rucola, CzterolistnaKoniczyna, Natalia1984, Bianka*, asese, promyczek 39, MiSia :), Deseo, Paulla89, Paulla89, matkapatka, Wesoła89, GuBo, Marzena782, 100krotka30 lubią tę wiadomość

• sylvi Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje :)

Necik lubi tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem to sie to mierzy za pomoca usg dopochwowego. Ja w zeszlym roku mialam lyzeczkowanie, histeroskopie, hsg i laparoskopie wiec mialam szyjke rozszerzaną 4 razy :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Z tego co wiem to sie to mierzy za pomoca usg dopochwowego. Ja w zeszlym roku mialam lyzeczkowanie, histeroskopie, hsg i laparoskopie wiec mialam szyjke rozszerzaną 4 razy :-/
    Ja podobnie w lipcu laparo z Hsg, w listopadzie histeroskopie z lyzeczkowaniem. W grudniu ciaza. Tez sie boje ale gin pozwolil sie starac cykl po. Na nastepnej wizycie musze go dopytac o wszystko

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:
    Masakra :/

A mi jedna laska która ledwo znam powiedziała że pewnie będzie chłopak bo uwaga "zbrzydlam i mi ryj wysypalo". Tupet, nie ma co

ha! to mi tesciowa powiedziała że będzie dziewczynka bo zbrzydłam :) a widzi mnie raz na tydzien przez skype. a ja ani jednego syfka na twarzy. zazdrosna wredna baba. mam nadzieje ze macie fajne tesciowe, bo moja mimo że czasem się stara i tak jest wiecznie o wszystko zazdrosna i tylko czeka na moment żeby wbić szpilę.

sylvi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja2018 wrote:
    Znacie jakieś fajne strony z ciuchami ciążowy mi dla nas? W hm tylko spodnie jedne mi podpasowaly a chciałam się rozejrzeć za innymi coś bardziej wiosenno letniego i żeby było ładne bo te niektóre to masakra jak nie wiem dla kogo
    kupiłam super jeansy rozciagliwe na aliexpress za 12e rewelacja krój, wzór itp oczywiscie trzeba pamietac zeby brac 1 rozmiar wieksze :) wiem z doswiadczenia ;)

Amy333 lubi tę wiadomość

• natalinka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomiar szyjki może być przeprowadzony również podczas usg przez brzuch

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat@la wrote:
    Czy bierzecie już witaminy dla 2 trymestru? Kończy mi się kwas foliowy a bez sensu kupować nowe opakowanie bo napewno lekarz już w czwartek zaleci go odstawić i brać witaminy. Pytanie jakie bierzecie lub zamierzacie?
    jestem wierna jednym- femibion. i akurat zostały mi 2 tabletki dla 1go trymestru wiec zaraz zacznę od razu dla drugiego trymestru łykac :) pare dni wczesniej chyba nie zaszkodzi :D

‹‹ 429 430 431 432 433 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ