X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vlinder wrote:
    Witam w sobotni poranek, u nas w nocy spadł delikatny śnieg, normalnie anomalia, bo w rejonie Holandii gdzie mieszkam zdarza się to bardzo rzadko, w tym sezonie jest to 3 dzień śniegu, ostatni raz padał w grudniu.
    Co do witamin nadal mam brać wit D i kwas foliowy, nawet w 2 trymestrze, inne witaminy czerpać z owoców i warzyw. Dopiero po badaniach krwi jeśli wyjdą niedobory będę przyjmować inne. Tutaj lekarze starają się jak najmniej podawać syntetyków. Z racji malej ilości słońca, większość roku jest deszczowa, niedobory wit D są czymś naturalnym.
    .
    A to patrz w Danii od razu na wizycie mi się pytali czy biorę jakieś witaminy i że od 10 tygodnia mam brać żelazo dodatkowo. Nie robili żadnych badań żeby zobaczyć czy mam niedobory :)

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Jeśli masz tak od początku, spokojnie. Moja na prenatalnych miała 39 mm. Szału nie ma, bo w połowie ciąży z synem miałam nawet ponad 42 mm, a ok. 32 tc była całkiem zgładzona.
    No to musze poprosic lekarza o zmierzenie na kolejnej wizycie, bo na prentalnych mi tez nie zmierzyli a ja bylam w takim stresie czy z dzidziem wszytsko dobrze, że zapomnialam zapytac :-)

• sylvi Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Ja mam dzisiaj dzień pytan :-) czy macie czasem takie uczucie jakby klucia w szyjce macicy? Tak jakby ktos Was uklul szpilka. Bo ja tak mam kilka razy dziennie i strasznie nie lubię tego uczucia, bo sie.boje że mi sie coś wtedy dzieje z szyjka.
    Ja tak miałam czasami przed ciąża. Szpilka i tak jakby mnie ktoś za szyjke zlapal. Niefajne uczucie. W ciąży tylko raz mnie złapało.

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tak czasami jak wstaje to mnie okrutnie ciągnie jajnik, jak kiedys w czasie owulacji.

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mierzenie szyjki w Danii to jakaś abstrakcja. Usg dopochwowe też w rzadkich przypadkach wchodzi w gre.

Coraz mniej chyba nadaje się do pracy. Przy pochylaniu bolą mnie zatoki a po jakimś czasie głowa. Wczoraj to myślałam że zejdę:/ dzisiaj trochę lepiej ale mniej roboty.

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam takie kłucie w pochwie i odbycie, od czasu do czasu, dosłownie takie sekundowe zakłucie, aż podskoczę na kanapie :D

klz9df9hvltz8vcc.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asese ja zastrzyki wbijam pod kątem i tez bardzo szybko.
    Kłuć zadnych nie mam ,u mnie tez musi byc woda lekko gazowana ,inna mi nie wchodzi,zmusiłam się juz do 4 szklanek dziennie i jakoś idzie :)

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow ja mam dwie i ogórka w ramach oszustwa

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonina38 wrote:
    Ja nie mam żadnych kłuć. Jedynie obolałe piersi.
    U mnie obolale to spore niedomowienie ;) jak śpię bez stanika to rano jest tragedia

Ps. Macie jakieś naturalne sposoby na kaszel? Gardło mnie drapie i mam problem żeby odkaszlnac normalnie a Tamtym Verde mi się kończy

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny polećcie mi fajne filmy na wieczór, z moim A organizujemy co wieczór maratony filmowe ale już pomysły się kończą, ja mogę Wam z czystym sumieniem polecić 3 świetne filmy - Wind River, Pomiędzy nami góry i Same kind of different as me. Piękne filmy na wieczór we dwoje.
    Ja oprócz tych kłuć mam zakwasy, ból mięśni brzucha tak nisko no i od owulacji koszmarny nieustający ból piersi :( Na USG gin mówił, że mam długaśną szyjkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2018, 16:54

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam klucia w pochwie / szyjce. Ale to jest doslownie moment. Jak mowilam to ginowi na poczatku to mowil ze tak moze byc.
    Dlugosci Szyjki sie chyba na tym etapie ciazy jeszcze nie bada ? Robi sie to chyba znacznie pozniej ? W ogole jak sie to robi ? Ja to sie tym martwie bo zaszlam w ciaze raptem drugi cykl po lyzeczkowaniu a to te z chyba oslabia szyjke.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Dziewczyny polećcie mi fajne filmy na wieczór, z moim A organizujemy co wieczór maratony filmowe ale już pomysły się kończą, ja mogę Wam z czystym sumieniem polecić 3 świetne filmy - Wind River, Pomiędzy nami góry i Same kind of different as me. Piękne filmy na wieczór we dwoje.
    Ja oprócz tych kłuć mam zakwasy, ból mięśni brzucha tak nisko no i od owulacji koszmarny nieustający ból piersi :(

Ja też mam zakwasy, nie wiedziałam, że można mieć zakwasy z nic nie robienia :D

• Necik Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Ja tez mam klucia w pochwie / szyjce. Ale to jest doslownie moment. Jak mowilam to ginowi na poczatku to mowil ze tak moze byc.
    Dlugosci Szyjki sie chyba na tym etapie ciazy jeszcze nie bada ? Robi sie to chyba znacznie pozniej ? W ogole jak sie to robi ? Ja to sie tym martwie bo zaszlam w ciaze raptem drugi cykl po lyzeczkowaniu a to te z chyba oslabia szyjke.
    Ja mam w kartę ciąży wpisana długość szyjki wiec chyba sie jakoś bada ale nie dopytywałam jak :) Tak poza tym witam sie po prenatalnych, zdrowa dziewczynka rośnie w brzuszku

sylvi, DoveLove, natalinka, Herbata, aLunia, monika_86, Av, Rucola, CzterolistnaKoniczyna, Natalia1984, Bianka*, asese, promyczek 39, MiSia :), Deseo, Paulla89, Paulla89, matkapatka, Wesoła89, GuBo, Marzena782, 100krotka30 lubią tę wiadomość

• sylvi Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje :)

Necik lubi tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem to sie to mierzy za pomoca usg dopochwowego. Ja w zeszlym roku mialam lyzeczkowanie, histeroskopie, hsg i laparoskopie wiec mialam szyjke rozszerzaną 4 razy :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Z tego co wiem to sie to mierzy za pomoca usg dopochwowego. Ja w zeszlym roku mialam lyzeczkowanie, histeroskopie, hsg i laparoskopie wiec mialam szyjke rozszerzaną 4 razy :-/
    Ja podobnie w lipcu laparo z Hsg, w listopadzie histeroskopie z lyzeczkowaniem. W grudniu ciaza. Tez sie boje ale gin pozwolil sie starac cykl po. Na nastepnej wizycie musze go dopytac o wszystko

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:
    Masakra :/

A mi jedna laska która ledwo znam powiedziała że pewnie będzie chłopak bo uwaga "zbrzydlam i mi ryj wysypalo". Tupet, nie ma co

ha! to mi tesciowa powiedziała że będzie dziewczynka bo zbrzydłam :) a widzi mnie raz na tydzien przez skype. a ja ani jednego syfka na twarzy. zazdrosna wredna baba. mam nadzieje ze macie fajne tesciowe, bo moja mimo że czasem się stara i tak jest wiecznie o wszystko zazdrosna i tylko czeka na moment żeby wbić szpilę.

sylvi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja2018 wrote:
    Znacie jakieś fajne strony z ciuchami ciążowy mi dla nas? W hm tylko spodnie jedne mi podpasowaly a chciałam się rozejrzeć za innymi coś bardziej wiosenno letniego i żeby było ładne bo te niektóre to masakra jak nie wiem dla kogo
    kupiłam super jeansy rozciagliwe na aliexpress za 12e rewelacja krój, wzór itp oczywiscie trzeba pamietac zeby brac 1 rozmiar wieksze :) wiem z doswiadczenia ;)

Amy333 lubi tę wiadomość

• natalinka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomiar szyjki może być przeprowadzony również podczas usg przez brzuch

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat@la wrote:
    Czy bierzecie już witaminy dla 2 trymestru? Kończy mi się kwas foliowy a bez sensu kupować nowe opakowanie bo napewno lekarz już w czwartek zaleci go odstawić i brać witaminy. Pytanie jakie bierzecie lub zamierzacie?
    jestem wierna jednym- femibion. i akurat zostały mi 2 tabletki dla 1go trymestru wiec zaraz zacznę od razu dla drugiego trymestru łykac :) pare dni wczesniej chyba nie zaszkodzi :D

‹‹ 429 430 431 432 433 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ