WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Vlinder wrote:Witam w sobotni poranek, u nas w nocy spadł delikatny śnieg, normalnie anomalia, bo w rejonie Holandii gdzie mieszkam zdarza się to bardzo rzadko, w tym sezonie jest to 3 dzień śniegu, ostatni raz padał w grudniu.
Co do witamin nadal mam brać wit D i kwas foliowy, nawet w 2 trymestrze, inne witaminy czerpać z owoców i warzyw. Dopiero po badaniach krwi jeśli wyjdą niedobory będę przyjmować inne. Tutaj lekarze starają się jak najmniej podawać syntetyków. Z racji malej ilości słońca, większość roku jest deszczowa, niedobory wit D są czymś naturalnym.
. -
nick nieaktualnynatalinka wrote:Jeśli masz tak od początku, spokojnie. Moja na prenatalnych miała 39 mm. Szału nie ma, bo w połowie ciąży z synem miałam nawet ponad 42 mm, a ok. 32 tc była całkiem zgładzona.
-
krasnalowa wrote:Ja mam dzisiaj dzień pytan
czy macie czasem takie uczucie jakby klucia w szyjce macicy? Tak jakby ktos Was uklul szpilka. Bo ja tak mam kilka razy dziennie i strasznie nie lubię tego uczucia, bo sie.boje że mi sie coś wtedy dzieje z szyjka.
-
Mierzenie szyjki w Danii to jakaś abstrakcja. Usg dopochwowe też w rzadkich przypadkach wchodzi w gre.
Coraz mniej chyba nadaje się do pracy. Przy pochylaniu bolą mnie zatoki a po jakimś czasie głowa. Wczoraj to myślałam że zejdędzisiaj trochę lepiej ale mniej roboty.
-
Antonina38 wrote:Ja nie mam żadnych kłuć. Jedynie obolałe piersi.
jak śpię bez stanika to rano jest tragedia
Ps. Macie jakieś naturalne sposoby na kaszel? Gardło mnie drapie i mam problem żeby odkaszlnac normalnie a Tamtym Verde mi się kończy -
Dziewczyny polećcie mi fajne filmy na wieczór, z moim A organizujemy co wieczór maratony filmowe ale już pomysły się kończą, ja mogę Wam z czystym sumieniem polecić 3 świetne filmy - Wind River, Pomiędzy nami góry i Same kind of different as me. Piękne filmy na wieczór we dwoje.
Ja oprócz tych kłuć mam zakwasy, ból mięśni brzucha tak nisko no i od owulacji koszmarny nieustający ból piersiNa USG gin mówił, że mam długaśną szyjkę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2018, 16:54
-
nick nieaktualnyJa tez mam klucia w pochwie / szyjce. Ale to jest doslownie moment. Jak mowilam to ginowi na poczatku to mowil ze tak moze byc.
Dlugosci Szyjki sie chyba na tym etapie ciazy jeszcze nie bada ? Robi sie to chyba znacznie pozniej ? W ogole jak sie to robi ? Ja to sie tym martwie bo zaszlam w ciaze raptem drugi cykl po lyzeczkowaniu a to te z chyba oslabia szyjke. -
nick nieaktualnyNatalia1984 wrote:Dziewczyny polećcie mi fajne filmy na wieczór, z moim A organizujemy co wieczór maratony filmowe ale już pomysły się kończą, ja mogę Wam z czystym sumieniem polecić 3 świetne filmy - Wind River, Pomiędzy nami góry i Same kind of different as me. Piękne filmy na wieczór we dwoje.
Ja oprócz tych kłuć mam zakwasy, ból mięśni brzucha tak nisko no i od owulacji koszmarny nieustający ból piersi
Ja też mam zakwasy, nie wiedziałam, że można mieć zakwasy z nic nie robienia -
veritaserum wrote:Ja tez mam klucia w pochwie / szyjce. Ale to jest doslownie moment. Jak mowilam to ginowi na poczatku to mowil ze tak moze byc.
Dlugosci Szyjki sie chyba na tym etapie ciazy jeszcze nie bada ? Robi sie to chyba znacznie pozniej ? W ogole jak sie to robi ? Ja to sie tym martwie bo zaszlam w ciaze raptem drugi cykl po lyzeczkowaniu a to te z chyba oslabia szyjke.Tak poza tym witam sie po prenatalnych, zdrowa dziewczynka rośnie w brzuszku
sylvi, DoveLove, natalinka, Herbata, aLunia, monika_86, Av, Rucola, CzterolistnaKoniczyna, Natalia1984, Bianka*, asese, promyczek 39, MiSia :), Deseo, Paulla89, Paulla89, matkapatka, Wesoła89, GuBo, Marzena782, 100krotka30 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykrasnalowa wrote:Z tego co wiem to sie to mierzy za pomoca usg dopochwowego. Ja w zeszlym roku mialam lyzeczkowanie, histeroskopie, hsg i laparoskopie wiec mialam szyjke rozszerzaną 4 razy
-
nick nieaktualnysylvi wrote:Masakra
A mi jedna laska która ledwo znam powiedziała że pewnie będzie chłopak bo uwaga "zbrzydlam i mi ryj wysypalo". Tupet, nie ma co
ha! to mi tesciowa powiedziała że będzie dziewczynka bo zbrzydłama widzi mnie raz na tydzien przez skype. a ja ani jednego syfka na twarzy. zazdrosna wredna baba. mam nadzieje ze macie fajne tesciowe, bo moja mimo że czasem się stara i tak jest wiecznie o wszystko zazdrosna i tylko czeka na moment żeby wbić szpilę.
sylvi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNadzieja2018 wrote:Znacie jakieś fajne strony z ciuchami ciążowy mi dla nas? W hm tylko spodnie jedne mi podpasowaly a chciałam się rozejrzeć za innymi coś bardziej wiosenno letniego i żeby było ładne bo te niektóre to masakra jak nie wiem dla kogo
wiem z doswiadczenia
Amy333 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNat@la wrote:Czy bierzecie już witaminy dla 2 trymestru? Kończy mi się kwas foliowy a bez sensu kupować nowe opakowanie bo napewno lekarz już w czwartek zaleci go odstawić i brać witaminy. Pytanie jakie bierzecie lub zamierzacie?
pare dni wczesniej chyba nie zaszkodzi