WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Natalia1984 wrote:Dziewczyny polećcie mi fajne filmy na wieczór, z moim A organizujemy co wieczór maratony filmowe ale już pomysły się kończą, ja mogę Wam z czystym sumieniem polecić 3 świetne filmy - Wind River, Pomiędzy nami góry i Same kind of different as me. Piękne filmy na wieczór we dwoje.
Ja oprócz tych kłuć mam zakwasy, ból mięśni brzucha tak nisko no i od owulacji koszmarny nieustający ból piersiNa USG gin mówił, że mam długaśną szyjkę.
Na Netflix jest dużo fajnych. My ostatnio oglądaliśmy tam "Punishera", "The Dark" i "Narcos".Natalia1984, zuza88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNatalia1984 wrote:Mnie gin teraz bada za każdym razem, ciśnienie, waga i samolot, w tej kolejności. Wcześniej nie badał, bo jak mówił, szanuje młodą ciążę i nie ma potrzeby tam grzebać. Teraz za każdym razem sprawdza szyjkę i przez brzuch macicę. Na kolejnej wizycie będę robić cytologię.
Właśnie konsumuję pizzę i zapijam colą
co do mojego lekarza. Na następnej wizycie go o wszystko wypytam. A wizyta dopiero za 12dni. Do tej pory bylam pewna ze problemy z szyjka to sie zaczynaja blizej 20 tygodnia, a tu sie okazuje ze juz sie ja obserwuje duzo wcześniej. Chyba ze lekarz to robi na usg i mi po prostu nie mowi. -
krasnalowa wrote:Hmm.. zaczynam teraz więc mieć watpliwosci
co do mojego lekarza. Na następnej wizycie go o wszystko wypytam. A wizyta dopiero za 12dni. Do tej pory bylam pewna ze problemy z szyjka to sie zaczynaja blizej 20 tygodnia, a tu sie okazuje ze juz sie ja obserwuje duzo wcześniej. Chyba ze lekarz to robi na usg i mi po prostu nie mowi.
Mnie do tej pory tylko raz badał na fotelu. Tak to usg. Hym też się zaczynam zastanawiać i będę musiała zapytać. -
Ja też za każdym razem jestem badana, wizyty co 2 tyg. Najpierw położna waga , ciśnienie i dopplerem serduszko. Po niej jest lekarz. Badanie na fotelu i usg.
Co do teściowej to moja niby złą kobietą nie jest ale ma staroswieckie podejście do małżeństwa. Ostatnio ciśnienie mi podniosła nieziemsko. Odkąd jestem w ciąży mój M lubi jeździć do swojej siostry, ponieważ tam są dzieci i twierdzi że ja mam sobie siedzieć i odpoczywać a Hania z dzieciakami a w międzyczasie on ogarnie drobne sprawy przy niej. Moja szanowna teściowa z politowaniem mówi do mojego dziecka :"bidulko widzę że tylko z tatusiem Ci najlepiej". Myślałam że wyjdę z siebie! Takich akcji moglabym wymienić mnóstwo choć Teraz i tak jest spokojniej bo dzięki Bogu M od razu reaguje i stawia ją do pionu:) w każdym razie zazdroszczę normalnych tesciowych.agaafabka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mnie pani doktor zbadała tylko raz na samolocie 7miesięcy temu, gdy się pierwszy raz do niej zgłosiłam. Od tamtej pory wykonuje tylko usg. Szyjkę zmierzyła mi też raz, ostatnio podczas usg prenatalnego. Pewnie wkrótce zrobi mi cytologię, która jest obowiązkowa w ciąży, więc się doczekam oceny od tej strony. Najwyraźniej zakłada, że nie ma takiej potrzeby, skoro nie zgłaszam żadnych dolegliwości.
-
aLunia wrote:Ja za każdym razem jestem badana na fotelu i z córka też tak miałam.
Ciemnowłosa nie pokazuj wózka ani nic, dopiero po fakcie najlepiej jak już będzie kupione. Ja już się nauczyłam, że stawiam przed faktem dokonanym, bo moi teście też lubią się wtrącać. Ogólnie zawsze nam przy córce pomogą więc nauczyłam się jednym uchem wpuszczać a drugim wypuszczać. A bywało naprawdę różnie.
Kupiłam dziś dwa staniki tzn w dwupaku w hm i spodnie. Jaka jestem zadowolona. Staniki takie super wygodne i porządne a jednocześnie są też do karmienia.
Podaj linka do biustonoszy jesli mozesz -
nick nieaktualnymitaka wrote:Dziewczyny czy od luteiny dopochwowej moge miec swedzenie i pieczenie?
-
krasnalowa wrote:Moze masz uczulenie na luteine dopochwowa? Ja w pierwszej ciazy po uzywaniu jej przez mniej wiecej 2 tygodnie dostalam takiego podraznienia i pieczenia, ze musialam n niej zrezygnować i problem minął.
-
mitaka wrote:Dziewczyny czy od luteiny dopochwowej moge miec swedzenie i pieczenie?
Wydaje mi się, że można.
ja do tej pory byłam badana tylko dowcipnie przez usg. <raz u innego lekarza dodatkowo na fotelu>. I po prenatalnym mam mieć również cytologię robioną.
-
mitaka wrote:Dziewczyny czy od luteiny dopochwowej moge miec swedzenie i pieczenie?
oj można. W pierwszej ciąży brałam luteinę od 9 tc o 37 tc. Miałam takie swędzenie, że aż płakałam, a odstawić nie mogłam. Teraz te wodniste upławy też są od tego, luteina leje mi się po nogach - przepraszam za opis.
-
natalinka wrote:oj można. W pierwszej ciąży brałam luteinę od 9 tc o 37 tc. Miałam takie swędzenie, że aż płakałam, a odstawić nie mogłam. Teraz te wodniste upławy też są od tego, luteina leje mi się po nogach - przepraszam za opis.
-
mitaka wrote:Jezuu i nie mozna jej zamienic nad podjezykowa?
luteina dopochwowa jest lepsza, działa w miejscu podania i będzie lepiej przeciwdziałać np. skracaniu szyjki. Jak próbowałam odstawić szyjka robiła się miękka, bóle i twardnienia się nasilały. Jak wracałam, już po 1 dawce szyjka była twardsza