X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis odebralam gratisa w rosmanie-oliwke za grosz :-) pokazalam aplikacje a tu taka niespodzianka :-)

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • asese Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Dziewczyny polećcie mi fajne filmy na wieczór, z moim A organizujemy co wieczór maratony filmowe ale już pomysły się kończą, ja mogę Wam z czystym sumieniem polecić 3 świetne filmy - Wind River, Pomiędzy nami góry i Same kind of different as me. Piękne filmy na wieczór we dwoje.
    Ja oprócz tych kłuć mam zakwasy, ból mięśni brzucha tak nisko no i od owulacji koszmarny nieustający ból piersi :( Na USG gin mówił, że mam długaśną szyjkę.

Na Netflix jest dużo fajnych. My ostatnio oglądaliśmy tam "Punishera", "The Dark" i "Narcos".

Natalia1984, zuza88 lubią tę wiadomość

rg50flw1ig1o65jx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Mnie gin teraz bada za każdym razem, ciśnienie, waga i samolot, w tej kolejności. Wcześniej nie badał, bo jak mówił, szanuje młodą ciążę i nie ma potrzeby tam grzebać. Teraz za każdym razem sprawdza szyjkę i przez brzuch macicę. Na kolejnej wizycie będę robić cytologię.
    Właśnie konsumuję pizzę i zapijam colą :D
    Hmm.. zaczynam teraz więc mieć watpliwosci
    co do mojego lekarza. Na następnej wizycie go o wszystko wypytam. A wizyta dopiero za 12dni. Do tej pory bylam pewna ze problemy z szyjka to sie zaczynaja blizej 20 tygodnia, a tu sie okazuje ze juz sie ja obserwuje duzo wcześniej. Chyba ze lekarz to robi na usg i mi po prostu nie mowi.

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jatoszka wrote:
    Ja dzis odebralam gratisa w rosmanie-oliwke za grosz :-) pokazalam aplikacje a tu taka niespodzianka :-)
    Ja już mam dwie za grosz, jeszcze przed ciążą odebrałam :D

jatoszka lubi tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • monika_86 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Hmm.. zaczynam teraz więc mieć watpliwosci
    co do mojego lekarza. Na następnej wizycie go o wszystko wypytam. A wizyta dopiero za 12dni. Do tej pory bylam pewna ze problemy z szyjka to sie zaczynaja blizej 20 tygodnia, a tu sie okazuje ze juz sie ja obserwuje duzo wcześniej. Chyba ze lekarz to robi na usg i mi po prostu nie mowi.

Mnie do tej pory tylko raz badał na fotelu. Tak to usg. Hym też się zaczynam zastanawiać i będę musiała zapytać.

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • Nat@la Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też za każdym razem jestem badana, wizyty co 2 tyg. Najpierw położna waga , ciśnienie i dopplerem serduszko. Po niej jest lekarz. Badanie na fotelu i usg.

Co do teściowej to moja niby złą kobietą nie jest ale ma staroswieckie podejście do małżeństwa. Ostatnio ciśnienie mi podniosła nieziemsko. Odkąd jestem w ciąży mój M lubi jeździć do swojej siostry, ponieważ tam są dzieci i twierdzi że ja mam sobie siedzieć i odpoczywać a Hania z dzieciakami a w międzyczasie on ogarnie drobne sprawy przy niej. Moja szanowna teściowa z politowaniem mówi do mojego dziecka :"bidulko widzę że tylko z tatusiem Ci najlepiej". Myślałam że wyjdę z siebie! Takich akcji moglabym wymienić mnóstwo choć Teraz i tak jest spokojniej bo dzięki Bogu M od razu reaguje i stawia ją do pionu:) w każdym razie zazdroszczę normalnych tesciowych.

agaafabka lubi tę wiadomość

3jgxskjou81k1utn.png
    1usatv73qry8ayfh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez miałam dwie wizyty w 4 tc i 7 tc i za pierwszym razem miałam usg dopochwowe a za drugim normalne juz. Ale żadnego badania ani cytologii nie miałam. Jutro mam wizytę to zobaczymy. Ostatnio jeszcze tylko mi ciśnienie zmierzył i tyle.

• asese Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie pani doktor zbadała tylko raz na samolocie 7miesięcy temu, gdy się pierwszy raz do niej zgłosiłam. Od tamtej pory wykonuje tylko usg. Szyjkę zmierzyła mi też raz, ostatnio podczas usg prenatalnego. Pewnie wkrótce zrobi mi cytologię, która jest obowiązkowa w ciąży, więc się doczekam oceny od tej strony. Najwyraźniej zakłada, że nie ma takiej potrzeby, skoro nie zgłaszam żadnych dolegliwości.

rg50flw1ig1o65jx.png
  • MiSia :) Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Ja za każdym razem jestem badana na fotelu i z córka też tak miałam.

Ciemnowłosa nie pokazuj wózka ani nic, dopiero po fakcie najlepiej jak już będzie kupione. Ja już się nauczyłam, że stawiam przed faktem dokonanym, bo moi teście też lubią się wtrącać. Ogólnie zawsze nam przy córce pomogą więc nauczyłam się jednym uchem wpuszczać a drugim wypuszczać. A bywało naprawdę różnie.

Kupiłam dziś dwa staniki tzn w dwupaku w hm i spodnie. Jaka jestem zadowolona. Staniki takie super wygodne i porządne a jednocześnie są też do karmienia.

Podaj linka do biustonoszy jesli mozesz ;)

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • MiSia :) Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam badana na fotelu na ostatniej wizycie , bral mi rowniez cytologie. Z synkiem bylam dwa razy bodajze badana na fotelu.

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy od luteiny dopochwowej moge miec swedzenie i pieczenie?

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Moze masz uczulenie na luteine dopochwowa? Ja w pierwszej ciazy po uzywaniu jej przez mniej wiecej 2 tygodnie dostalam takiego podraznienia i pieczenia, ze musialam n niej zrezygnować i problem minął.

• mitaka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Moze masz uczulenie na luteine dopochwowa? Ja w pierwszej ciazy po uzywaniu jej przez mniej wiecej 2 tygodnie dostalam takiego podraznienia i pieczenia, ze musialam n niej zrezygnować i problem minął.
    No zaraz zwariuje, posmarowalam sie, chodze w sukience bez gaci coby przewiew byl i zawsze pomagalo na grzybki itd, a teraz nic, do tego jakies wodniste uplawy. Tylko co teraz zrobic, nie moge odstawic a musze na noc zaaplikowac

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Deseo Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:

Wydaje mi się, że można.

ja do tej pory byłam badana tylko dowcipnie przez usg. <raz u innego lekarza dodatkowo na fotelu>. I po prenatalnym mam mieć również cytologię robioną.

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiSia :) wrote:
    Podaj linka do biustonoszy jesli mozesz ;)

No pewnie :)
    http://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage.0573819001.html

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja tylko tak szybko z pytaniem czy któraś z was pila syrop sambucol w ciazy ?? Mąż ni kupił bo był w tutejszej aptece ale czy mi wolno ....?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2018, 19:56

• natalinka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:

oj można. W pierwszej ciąży brałam luteinę od 9 tc o 37 tc. Miałam takie swędzenie, że aż płakałam, a odstawić nie mogłam. Teraz te wodniste upławy też są od tego, luteina leje mi się po nogach - przepraszam za opis.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    oj można. W pierwszej ciąży brałam luteinę od 9 tc o 37 tc. Miałam takie swędzenie, że aż płakałam, a odstawić nie mogłam. Teraz te wodniste upławy też są od tego, luteina leje mi się po nogach - przepraszam za opis.
    Jezuu i nie mozna jej zamienic nad podjezykowa?

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża wrote:
    Hej dziewczyny ja tylko tak szybko z pytaniem czy któraś z was pila syrop sambucol w ciazy ?? Mąż ni kupił bo był w tutejszej aptece ale czy mi wolno ....?

NIE wiem zbytnio, ale na kaszel chyba syrop prawoślazowy można

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Jezuu i nie mozna jej zamienic nad podjezykowa?

luteina dopochwowa jest lepsza, działa w miejscu podania i będzie lepiej przeciwdziałać np. skracaniu szyjki. Jak próbowałam odstawić szyjka robiła się miękka, bóle i twardnienia się nasilały. Jak wracałam, już po 1 dawce szyjka była twardsza

201404234670.png

cfc61914ad.png
‹‹ 431 432 433 434 435 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ