X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża wrote:
    Hej dziewczyny ja tylko tak szybko z pytaniem czy któraś z was pila syrop sambucol w ciazy ?? Mąż ni kupił bo był w tutejszej aptece ale czy mi wolno ....?
    Kup lepiej 100% sok z czarnego bzu, sok malinowy i wyciskaj sok z cytryny i tak na zmiane. To samo a przynajmniej naturalne. Ja w II trymestrze pilam kiedys prenalen,ale to tez to samo co napisalam plus chyba czosnek i jakies slodziki dodatkowo

Deseo, frezyjciada lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Jezuu i nie mozna jej zamienic nad podjezykowa?

najlepiej zrobić wymaz i ocenić czy to nie infekcja, zapobiegawczo probiotyk dopochwowo, ale nie wtedy jak będzie pobierany wymaz

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    luteina dopochwowa jest lepsza, działa w miejscu podania i będzie lepiej przeciwdziałać np. skracaniu szyjki. Jak próbowałam odstawić szyjka robiła się miękka, bóle i twardnienia się nasilały. Jak wracałam, już po 1 dawce szyjka była twardsza
    Mi dal bo mialam kilka dni brazowe plamienie, prawdopodobnie od torbieli, no ale jest plamienie odstawicaje. W 16 tyg mam odstawic, ale to min 4 tyg jeszcze, zwariuje. Jak Ty sobie z tym radzisz?

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idzie mi już paczka z pl z jakimiś lekami dla kobiet w ciazy noestety w mojej miejscowości sklepy zamkniete są od 3 dni i nie mogę w nic się zaopatrzyć :( dlatego T kupił sambucol myślał ze będzie Ok

• mitaka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    najlepiej zrobić wymaz i ocenić czy to nie infekcja, zapobiegawczo probiotyk dopochwowo, ale nie wtedy jak będzie pobierany wymaz
    A moge probiotyk jak na noc wpycham 2 tabletki? Trzeba by z rana aplikowac. Posmarowalam z zewnatrz clotrimazolem, ale zadnej ulgi wiec to raczej nie grzybek

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Mi dal bo mialam kilka dni brazowe plamienie, prawdopodobnie od torbieli, no ale jest plamienie odstawicaje. W 16 tyg mam odstawic, ale to min 4 tyg jeszcze, zwariuje. Jak Ty sobie z tym radzisz?

może to głupie, ale w pierwszej ciąży byłam tak zdesperowana, że wysypywałam środek Lactovaginalu i się smarowałam, bo psychicznie ciężko mi było to znieść. Nie pomogło... Było ciężko, ale wiedziałam, że inaczej ciąży nie donoszę. Teraz lekarz sugeruje odstawianie, ale tylko raz na noc nie wzięłam (zasnęłam) i cały kolejny dzień bolał mnie brzuch. Będzie ciężko, ale co się nie robi dla malucha... Co drugi dzień zakładam probiotyk, by łagodził pieczenie, zresztą sam lekarz powiedział, że przy tabletkach luteiny to konieczność

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    A moge probiotyk jak na noc wpycham 2 tabletki? Trzeba by z rana aplikowac. Posmarowalam z zewnatrz clotrimazolem, ale zadnej ulgi wiec to raczej nie grzybek

pewnie, że możesz. Jak bierzesz luteinę, tylko na noc?
    Ja biorę 2x2 luteiny i dodatkowo probiotyk

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2018, 20:16

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja jestem badana dopochwowo Za kaZdym razem do tej pory tylko wziernik « bez grzebania «  ze tak powiem a wizyty mialam w 5 tc i w 9 tc
    ale Na ostatniej wizycie w 13 tygodniu juz mnie lekarz tam « wymacal » Nawet zapytalam czy to konieczne a on Na to ze niestety tak:) I Ze to najprostszy sposob zeby widziec czy wszystko ok. UsG mam tez za kazdym razem.
    No I za wizyty nic nie bede placic odkad lekarz sie dowiedzial ze Zostaje sama z dzieckiem bo facet psychicznie nie wytrzymal i nie wiem co bedzie. Powiedzialam lekarZowi ze przenioslam sie Na NFZ a ten Na to zebym sobie chodzila owszem bo badania z krwi i usg prenatalne i polowkowe mam wtedy za free ale do Niego mam wpadac raz w miesiacu i nie bedzie bral kasy. Normalnie sie wzruszylam, nie musial Tego robic

Herbata, Malgonia, Bianka*, Av, Rucola, Ithildin, monika_86, CzterolistnaKoniczyna, Cukierniczka, Natalia1984, JustynaG, 100krotka30, MiSia :) lubią tę wiadomość

• matkapatka Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek jestem z Tobą myślami. Siły Ci życzę i aby ból minął oraz z Bobo było wszystko oki ;*

Mi badają szyjke palcem oraz podczas USG. W 1. Ciąży miałam taki ból dziwny po 21tc nie umiem nawet opisać. W 24 tc gin zbadała mnie palcem i powiedziała szyjka długa i zamknięta ale jeszcze sprawdźmy na USG a wtedy zonk bo była 1 cm i rozwarcie na 4 cm! Więc palec fachowca niewiele znaczy. Proście zawsze o zmierzenie szyjki podczas USG jeśli Wasi gin tego nie robią. Dla Waszego spokoju i szybkiej reakcji.
    Ja teraz co miesiąc będę miała monitoring i póki co obyło się bez szpitala. Gin uważa że ingerencja jak nie ma potrzeby może być gorsza w skutkach.
    Mi zakładali szew i ordynator mi powiedział że to operacja i może być różnie że mogę naqwt urodzić. Alw decyzje zostawia mi...coś strasznego jak teraz myślę że mogłam urodzić 680 g ehh Teraz się bardzo boję powtórki. Leżenia min 5 dni w szpitalu. Ale mocno wierzę, że tą ciążę donoszę bez żadnych problemów do końca czego życzę Wam i sobie z całego serduszka!

Meghan lubi tę wiadomość

• matkapatka Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meghan wrote:
    Hej. Ja jestem badana dopochwowo Za kaZdym razem do tej pory tylko wziernik « bez grzebania «  ze tak powiem a wizyty mialam w 5 tc i w 9 tc
    ale Na ostatniej wizycie w 13 tygodniu juz mnie lekarz tam « wymacal » Nawet zapytalam czy to konieczne a on Na to ze niestety tak:) I Ze to najprostszy sposob zeby widziec czy wszystko ok. UsG mam tez za kazdym razem.
    No I za wizyty nic nie bede placic odkad lekarz sie dowiedzial ze Zostaje sama z dzieckiem bo facet psychicznie nie wytrzymal i nie wiem co bedzie. Powiedzialam lekarZowi ze przenioslam sie Na NFZ a ten Na to zebym sobie chodzila owszem bo badania z krwi i usg prenatalne i polowkowe mam wtedy za free ale do Niego mam wpadac raz w miesiacu i nie bedzie bral kasy. Normalnie sie wzruszylam, nie musial Tego robic

Ale trafiłaś na lekarza! Mega!

Meghan lubi tę wiadomość

• zuza88 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asese wrote:
    Na Netflix jest dużo fajnych. My ostatnio oglądaliśmy tam "Punishera", "The Dark" i "Narcos".

The Dark i Narcos super :) Oglądaliśmy z mężem czasami odcinek po odcinku, tak nas wciągnęło :)

asese lubi tę wiadomość

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa jest spoko, zawsze zostanie z młodym jak coś muszę załatwić. Ma takie wkurzajace teksty, że np. Powinnam z dzieckiem do lekarza pojechać bo zauważyła jedną żabę w nosie, że nie powinnam z nim wychodzić na spacer, bo za zimno, za brzydko, pogoda nie taka, że to takie złote dziecko i na pewno coś mu nie tak robię skoro jak jest ze mną to marudzi tyle. Ale ogólnie jest git. Za to moja bratowa to mnie wku**** jak zaszłam z synem w ciąże to 2msc się nie odzywała, bo zrobiliśmy im na złość, bo tylko u nich miał być chłopak(ona urodziła w czerwcu a ja w grudniu na dodatek ten sam rok),potem jak dowiedziała się, że moja bratowa druga jest w ciąży to też stwierdziła, że to im na złość i ona też sobie zrobi kolejne dziecko. Trzy msc potem okazało się, że faktycznie sobie zrobiła kolejne. Teraz jak zaszłam w ciążę to powiedziała do mnie"rozumiem, że to z przypadku i z zazdrości?" Co ja jej będę tłumaczyć, że pół roku się staraliśmy, a na wieść, że jestem na podtrzymaniu to "oj nie wróży to dobrze, może nie powinnaś mieć już dzieci". Jej najstarsza córka to moja chrześniaczka, kocham ją jak swoje dziecko ona mówi do mnie mamo a ja do niej że jest i zawsze będzie moją księżniczką, to js dostaję opitol, że rozpuszczam ją mówiąc do niej w ten sposób, a jak Zaszłam w ciążę to jej nagadali, że teraz będę mieć swoje dziecko a ona już się dla mnie nie liczy, dzieciak przepłakał całą noc, z rana poszła do mojej mamy żeby zadzwoniła do mnie i zapytała czy to prawda, tak mi dziecko płakało w słuchawkę jakby ją ktoś mordował.

• sylvi Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frezyjciada :o co za kobieta masakra, brązowa z piekła rodem i w dodatku chyba z niezdiagnozowana choroba psychiczna

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj ja próbuję ją jakoś rozszyfrować, bo może gdzieś tam w głębi tkwi dobra dusza ale jak na razie, to samw takie kwiatki...

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Moja teściowa jest spoko, zawsze zostanie z młodym jak coś muszę załatwić. Ma takie wkurzajace teksty, że np. Powinnam z dzieckiem do lekarza pojechać bo zauważyła jedną żabę w nosie, że nie powinnam z nim wychodzić na spacer, bo za zimno, za brzydko, pogoda nie taka, że to takie złote dziecko i na pewno coś mu nie tak robię skoro jak jest ze mną to marudzi tyle. Ale ogólnie jest git. Za to moja bratowa to mnie wku**** jak zaszłam z synem w ciąże to 2msc się nie odzywała, bo zrobiliśmy im na złość, bo tylko u nich miał być chłopak(ona urodziła w czerwcu a ja w grudniu na dodatek ten sam rok),potem jak dowiedziała się, że moja bratowa druga jest w ciąży to też stwierdziła, że to im na złość i ona też sobie zrobi kolejne dziecko. Trzy msc potem okazało się, że faktycznie sobie zrobiła kolejne. Teraz jak zaszłam w ciążę to powiedziała do mnie"rozumiem, że to z przypadku i z zazdrości?" Co ja jej będę tłumaczyć, że pół roku się staraliśmy, a na wieść, że jestem na podtrzymaniu to "oj nie wróży to dobrze, może nie powinnaś mieć już dzieci". Jej najstarsza córka to moja chrześniaczka, kocham ją jak swoje dziecko ona mówi do mnie mamo a ja do niej że jest i zawsze będzie moją księżniczką, to js dostaję opitol, że rozpuszczam ją mówiąc do niej w ten sposób, a jak Zaszłam w ciążę to jej nagadali, że teraz będę mieć swoje dziecko a ona już się dla mnie nie liczy, dzieciak przepłakał całą noc, z rana poszła do mojej mamy żeby zadzwoniła do mnie i zapytała czy to prawda, tak mi dziecko płakało w słuchawkę jakby ją ktoś mordował.
    Ja prdol :) z rodziną jednak najlepiej na zdjęciach ;)
    Ale dzieci w swoje frustracje mieszać to juz powinno byc karane - przecież to psychiczne znęcanie sie nad dzieckiem

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meghan wrote:
    Ja prdol :) z rodziną jednak najlepiej na zdjęciach ;)
    Ale dzieci w swoje frustracje mieszać to juz powinno byc karane - przecież to psychiczne znęcanie sie nad dzieckiem
    Cała reszta mojej rodziny jest super, jesteśmy bardzo zżyci ze sobą, wspieramy się pomagamy sobie itd. Tylko ta dwójka jakaś nienormalna, zazdrośni o wszystko i kłamcy do tego, tylko aby komuś coś dokuczyć. Np mi po porodzie klepali po brzuchu z tekstem "nieźle się upasłaś, że jeszcze Ci zostało" a sami oboje wyglądają dobrze, brat ma ponad 90kg i ona też, ale co tam aby komuś dosrać... Ehhh

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Mnie w rodzinie nie ma
    Takich akcji ale mam z bliska kolezanka która stara sie długo o dziecko. Moje Bylo nieplanowane (Ale bardzo chcialam miec dziecko tylko wiedzialam ze facet niekoniecznie ) wiec w pierwszym szoku jej powiedzialam czego zaluje ;) najpierw dzwonila codziennie pt « no chyba nie urodzisz » potem dzwonila
    Ze spoko moze byc pozamaciczna albo moge poronic. Potem ze moge miec chore dziecko trzeba to sprawdzac. Ostatnio dzwoni la czy na pewno dziecko juz sie dobrze zagniezdzilo i skoro wymiotuje to organizm odrzuca ciaze. Wysmialam ja juz ostatnio bo nie wytrZymalam - ze objawy pt wymioty to objawy Zdrowej ciazy a organizm ciaze odrzuca jak nie
    Mozna w nia zajsc i sie roni nawet o tym
    Nie wiedzac myslac ze sie ma okres (to Bylo okrutne wiem bo ona w ciaze zajsc nie
    Moze ale juz
    Nie wytrzymalam ) znajomosci naszej raczej koniec

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuza88 wrote:
    The Dark i Narcos super :) Oglądaliśmy z mężem czasami odcinek po odcinku, tak nas wciągnęło :)

To ja bym dorzuciła jeszcze Stranger Thinks i Krolowa.
    A w okresowy nastroj wprowadza mnie dokument Aushwitz ostateczne rozwiazanie czy jakos tak..

zuza88, asese lubią tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli widzę też dobra aparatka... Ja to się tylko zastanawiam gdzie tacy ludzie się chowają, skąd się biorą...

Meghan, zuza88, sylvi lubią tę wiadomość

• zuza88 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meghan wrote:
    U Mnie w rodzinie nie ma
    Takich akcji ale mam z bliska kolezanka która stara sie długo o dziecko. Moje Bylo nieplanowane (Ale bardzo chcialam miec dziecko tylko wiedzialam ze facet niekoniecznie ) wiec w pierwszym szoku jej powiedzialam czego zaluje ;) najpierw dzwonila codziennie pt « no chyba nie urodzisz » potem dzwonila
    Ze spoko moze byc pozamaciczna albo moge poronic. Potem ze moge miec chore dziecko trzeba to sprawdzac. Ostatnio dzwoni la czy na pewno dziecko juz sie dobrze zagniezdzilo i skoro wymiotuje to organizm odrzuca ciaze. Wysmialam ja juz ostatnio bo nie wytrZymalam - ze objawy pt wymioty to objawy Zdrowej ciazy a organizm ciaze odrzuca jak nie
    Mozna w nia zajsc i sie roni nawet o tym
    Nie wiedzac myslac ze sie ma okres (to Bylo okrutne wiem bo ona w ciaze zajsc nie
    Moze ale juz
    Nie wytrzymalam ) znajomosci naszej raczej koniec

Meghan co to za "życzliwa" koleżanka, nie słuchaj jej bo to można w depreche wpaść...przy takich ludziach. To są toksyczni ludzie, lepiej takich unikać bo mają ogromny wpływ na nasze życie wbrew pozorom.

Meghan lubi tę wiadomość

p19uyx8dfb3tjm5a.png
‹‹ 432 433 434 435 436 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ