X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Ciumcioszka Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2018, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jhejo Kochane. przepraszam, że się nie odzywałam. U mnie wszytko ok, czekam na piątkowe prenatalne i wyniki badań krwi. Nie wiem czemu, ale bardzo sie boję tych boję tych wyników. ale może to tylko takie przewrażliwienie. Dziś chcąc nie chcąc na imprezcerodzinnej dowiedzieli się wszyscy, że będę mama. i powiem, żeogromne wsparcie. żadnych dogadywań i jakichkolwiek sugestii i rad. W tym roku w naszej rodzinie pojawi się jeszcze dwóch szkrabów a jeden przyszedł na świat 2 tygodnie temu. Jedyne co to kuzynka chciała mnie wziąć na chrzestną dla swojego malca co w czerwcu sie urodzi, ale że jestem w ciąży to musi poszukać kogo innego bo nie bierze się cieżarnych za chrzestne . Ja tylko powiedziałam, że nie wierzę w takie zabobony, ale w sumie to dobrze bo mam już jednego chrześniaka i wzupełności mi starczy haha.

Oczywiście rodzinka liczy już, że w tym roku 3 razy chrzciny. Kiedyś będę musiała ich wyprowadzić z błędu ponieważ nie chcę imprezy zbytnio w tym dniu tylko najbliższa rodzina czyli mój tata, teściowa, i brat z rodziną:) Będą zawiedzeni ale nie mam zamiaru latać za wszytkimi czy wszytko ok, czy ktoś czegoś potrzebuje a musiałabym conajmniej z 30 osób zaprosić. Nie lubie takiego zamieszania. Dziś im tylko powiedziałam, żejeszcze pół roku czasu i nie myślę o chrzcinach wcale i odpuscili haha

2nn3gywlzxc008sk.png
  • Tasia86 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2018, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    To ja bym dorzuciła jeszcze Stranger Thinks i Krolowa.
    A w okresowy nastroj wprowadza mnie dokument Aushwitz ostateczne rozwiazanie czy jakos tak..

O tak, Stranger Things jest MEGA, chociaż pewnie nie każdy lubi takie klimaty sf.
    Ja zdecydowanie wolę seriale od filmów, więc jeśli ktoś jeszcze nie zna to polecam też Breaking Bad - moim zdaniem najlepszy serial ever.

Aaa i jeszcze serial Black Mirror, daje bardzo do myślenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2018, 23:16

Synek ur. w 2016 :)
    zud3gzu3sbje76xe.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny wieczorową porą :) czytam o Waszych "przygodach" z rodzina czy z przyjaciółmi i szczerze współczuję. U mnie raczej takich nieprzyjemnosci nigdy nie bedzie, przynajmniej sie nie spodziewam ale w sumie nigdy nie wiadomo :) ale tez nie jestesmy jakos mocno zzyci. Na dystans jest najbezpieczniej haha :) i geeralnie nie dajey sie nikomu wtrącać. Wychowani zostanilismy w katolickich rodzinach, ale aktualnie skłamałabym gdybym powiedziala, ze praktykujemy wiec tez nie mamy pewnosci co do tego czy ochrzcimy dziecko. Mamy w nosie zdanie naszych rodzin, którzy tak naprawde mają nam dużo do zarzucenia, np to, ze nie bedziemy dziecka karmić mięsem (sami gi nie jadamy) ale generalnie mamy to w nosie. Nie pozwalamy się wtracac i mamy luz, przede wszystkim psychiczny.

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Nastka89 Koleżanka

Wysłany: 4 marca 2018, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dawno mnie tu nie bylo bo przez tydzien byla u nas rodzina z polski i niemialam czasu nawet was czytac bo zasypialam po dniach pelnych wrazen. A drugi tydzien was nadrabialam bo ciezko bylo ogarnac tyle steon.
    Mam nadzieje ze teraz juz bede regularnie.
    No tp dobranoc kochane, milych snow.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2018, 03:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze wiec, że tak pół na pół jest z tym badaniem na fotelu i wiekszosc z Was też.nie wie jakiej dlugosci macie szyjki. Ale jakos tak poczulam,że moj lekarz może cos zaniedbuje i musze sie koniecznie upomniec o sprawdzenie. Ech, jak czlowiek sam nie upilnuje to nigdy nie bedzie mial dobrze. A niby lekarza mam polecanego, na znanym lekarzu same "5", a i tak widzę nie jest tak do konca super

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2018, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja lubię klimaty kina noir. Polecam serial True Detective!

Ale macie przeboje z rodzinami! Ja ogólnie nie trzymam się blisko ciotek czy kuzynów, jedynie rodzice brat Tesciowie i siostra męża. Ale w rodzinie mam przypadki, że żona kuzyna drugie dziecko, bo jej siostra ma i ona też musi. Ja nie ukrywam, że miałam ukłucia zazdrości, ale tylko wewnętrzne jak moje najbliższe przyjaciółki jedna po drugiej miały dzieci. Ale nigdy nie dokuczałam im. Kocham ich dzieci bardzo.

Rucola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2018, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Widze wiec, że tak pół na pół jest z tym badaniem na fotelu i wiekszosc z Was też.nie wie jakiej dlugosci macie szyjki. Ale jakos tak poczulam,że moj lekarz może cos zaniedbuje i musze sie koniecznie upomniec o sprawdzenie. Ech, jak czlowiek sam nie upilnuje to nigdy nie bedzie mial dobrze. A niby lekarza mam polecanego, na znanym lekarzu same "5", a i tak widzę nie jest tak do konca super
    Kochana nie wiadomo czy cos zaniedbuje. Przeczytalam gdzies tylko juz nie pamoetam gdzie ze dlugosc szyjki bada sie standardowo po 20 tyg ciazy. I na znanym lekarzu ktos wlasnie zarzucil lekarzowi ( nie mojemu ale tez takiemu ktorego znam bardzo dobremu ) ze nie zmierzyl jej szyjki a jest w 18 tc. A tam byla jego odpowiedz ze wlasnie to soe robi jakos po 20 tyg.
    Ja to sie na nastepnej wizycie upomne o cytologie i czystosc pochwy bo tez nie mialam robionej.
    Moj lekarz tez ma bardzo dobre opinie , wie ile ta ciaza dla mnie znaczy i jak dlugo walczylismy wiec tlumacze sobie ze chyba wie co robi :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2018, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Kochana nie wiadomo czy cos zaniedbuje. Przeczytalam gdzies tylko juz nie pamoetam gdzie ze dlugosc szyjki bada sie standardowo po 20 tyg ciazy. I na znanym lekarzu ktos wlasnie zarzucil lekarzowi ( nie mojemu ale tez takiemu ktorego znam bardzo dobremu ) ze nie zmierzyl jej szyjki a jest w 18 tc. A tam byla jego odpowiedz ze wlasnie to soe robi jakos po 20 tyg.
    Ja to sie na nastepnej wizycie upomne o cytologie i czystosc pochwy bo tez nie mialam robionej.
    Moj lekarz tez ma bardzo dobre opinie , wie ile ta ciaza dla mnie znaczy i jak dlugo walczylismy wiec tlumacze sobie ze chyba wie co robi :/
    Ja tez jeszcze nie mialam cyto i czystosci, wiec sie upomne. No moj to ma mnie ogolnie troche za wariatke bo ja bardzo duzo czytam, szczegolnie zagranicznych artykulow i w niektorych tenatach jestem bardziej obcykana niz on. Haha. Wlasnie ostatnio chyba u Mamyginekolog tez czytalam,że sprawdzanie szyjki w 16-20tyg, ale potem natrafilam w internecie na artykuly, że niektorzy maja szwy juz od 14 tygodnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2018, 06:55

• nadulek Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy z rana po standardowo nieprzespanej nocy.
    Chciałbym żeby był już koniec BN marca i cały ten koszmar z amniopunkcją i operacją się skończył
    Życzymy spokojnej niedzieli

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym mierzeniem szyjki, to lekarz może to robić a nic Ci nie mówi, tak jak moja gin, zawsze widze, że wpisuje w karte milion rzeczy i kiedyś mi powiedziała, że przekazuje najważniejsze informacje żebym wiedziała to co musze, co dla mnie najbardziej istotne a reszta jest dla niej, żeby pamiętała co robiła kiedy i jaki pomiar był. Gdyby coś było z szyjką nie tak, to na bank by Ci lekarz powiedział. Ja na samolocie w pierwszej ciąży byłam może ze trzy razy, bo moja gin mówi, że jak nie trzeba to lepiej tam nie grzebać, bo wszystko bardziej ukrwione i podatne na infekcje itd.

JustynaG lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Ja już mam dwie za grosz, jeszcze przed ciążą odebrałam :D
    A jak to odebrać i skąd te bonusy? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Z tym mierzeniem szyjki, to lekarz może to robić a nic Ci nie mówi, tak jak moja gin, zawsze widze, że wpisuje w karte milion rzeczy i kiedyś mi powiedziała, że przekazuje najważniejsze informacje żebym wiedziała to co musze, co dla mnie najbardziej istotne a reszta jest dla niej, żeby pamiętała co robiła kiedy i jaki pomiar był. Gdyby coś było z szyjką nie tak, to na bank by Ci lekarz powiedział. Ja na samolocie w pierwszej ciąży byłam może ze trzy razy, bo moja gin mówi, że jak nie trzeba to lepiej tam nie grzebać, bo wszystko bardziej ukrwione i podatne na infekcje itd.
    Mam nadzieje, że tak wlasnie jest. Ja jakos strasznie sie boje problemow z szyjka. Tyle razy w zeszlym roku mi ja rozszerzali, dodatkowo mam wadę budowy macicy. Na szczescie jestem na l4 wiec bardzo duzo wypoczywam i nie obciazam jej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dzisiaj wizytę, troszkę sie boje :( jeszcze moja mama miała jakies głupie sny o dzieciach. Wiem, ze nie powinno sie w takie rzeczy wierzyć :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzlo wrote:
    Mam dzisiaj wizytę, troszkę sie boje :( jeszcze moja mama miała jakies głupie sny o dzieciach. Wiem, ze nie powinno sie w takie rzeczy wierzyć :(
    Oczywiscie ze nie wierzyc. Ja juz tyle głupich snow mialam w tej, ginekolog mi sie snil, krwawienia. Zaden sie nie spelnil:-)

• aLunia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widać, że te wszystkie docinki wynikają z zazdrości. No i chyba tak trzeba podchodzić, że te osoby mają problem i się nim duszą, dlatego za wszelką cenę próbują wylać swoją złość.

OctAngel, zuza88 lubią tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaki macie sluz? Ja zawsze mialam bialy, gesty a wczoraj wieczorem polecialo mi sporo takiej bialawej wody. Strasznie sie przestraszylam i jakby znow poleciala taka woda od razu jechalabym na ip jednak to ju sie nie powtorzylo i skuz dalej jest bialy i gestawy. Boje sie ze to moze jakies wody odeszly czy cos ale czy to mozliwe w 11t4d? Przeciez nawet łożysko jeszcze nie przejelo funkcji.. chodze i poplakuje z przerazenia a jutro wizyta :(

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Dziewczyny jaki macie sluz? Ja zawsze mialam bialy, gesty a wczoraj wieczorem polecialo mi sporo takiej bialawej wody. Strasznie sie przestraszylam i jakby znow poleciala taka woda od razu jechalabym na ip jednak to ju sie nie powtorzylo i skuz dalej jest bialy i gestawy. Boje sie ze to moze jakies wody odeszly czy cos ale czy to mozliwe w 11t4d? Przeciez nawet łożysko jeszcze nie przejelo funkcji.. chodze i poplakuje z przerazenia a jutro wizyta :(
    Ja mam ogólnie gesty biały, czasem o odcieniu żółtego? Nie wiem czy taki powinien byc? Ja sie za bardzo nie znam, ale najlepiej jakbyś napisała do swojego ginekologa, jeżeli masz taka możliwość?

• natalinka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:

Ja mam dużo takiej wody i wg ginekologa wynika to z podrażnienia luteina

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Taki śluz jest normalny. Ja mam go mniej wiecej od 7 tygodnia ciazy, mialam juz od tamtego czasu kilkuktotnie usg i wszystko w porzadku. Macica i szyjka sa ukrwione plus dzialanie estrogenow i taki jest sluz

Rucola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Was stresuje to czy wyciekaja Wam wpdy to wiem ze dziewczyny kupowaly jakies paski do sprawdzania. Ale odejscie wod na tak wczesnym etapie to naprawde rzadkosc

‹‹ 433 434 435 436 437 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ