WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Jhejo Kochane. przepraszam, że się nie odzywałam. U mnie wszytko ok, czekam na piątkowe prenatalne i wyniki badań krwi. Nie wiem czemu, ale bardzo sie boję tych boję tych wyników. ale może to tylko takie przewrażliwienie. Dziś chcąc nie chcąc na imprezcerodzinnej dowiedzieli się wszyscy, że będę mama. i powiem, żeogromne wsparcie. żadnych dogadywań i jakichkolwiek sugestii i rad. W tym roku w naszej rodzinie pojawi się jeszcze dwóch szkrabów a jeden przyszedł na świat 2 tygodnie temu. Jedyne co to kuzynka chciała mnie wziąć na chrzestną dla swojego malca co w czerwcu sie urodzi, ale że jestem w ciąży to musi poszukać kogo innego bo nie bierze się cieżarnych za chrzestne . Ja tylko powiedziałam, że nie wierzę w takie zabobony, ale w sumie to dobrze bo mam już jednego chrześniaka i wzupełności mi starczy haha.
Oczywiście rodzinka liczy już, że w tym roku 3 razy chrzciny. Kiedyś będę musiała ich wyprowadzić z błędu ponieważ nie chcę imprezy zbytnio w tym dniu tylko najbliższa rodzina czyli mój tata, teściowa, i brat z rodzinąBędą zawiedzeni ale nie mam zamiaru latać za wszytkimi czy wszytko ok, czy ktoś czegoś potrzebuje a musiałabym conajmniej z 30 osób zaprosić. Nie lubie takiego zamieszania. Dziś im tylko powiedziałam, żejeszcze pół roku czasu i nie myślę o chrzcinach wcale i odpuscili haha
-
Malgonia wrote:To ja bym dorzuciła jeszcze Stranger Thinks i Krolowa.
A w okresowy nastroj wprowadza mnie dokument Aushwitz ostateczne rozwiazanie czy jakos tak..
O tak, Stranger Things jest MEGA, chociaż pewnie nie każdy lubi takie klimaty sf.
Ja zdecydowanie wolę seriale od filmów, więc jeśli ktoś jeszcze nie zna to polecam też Breaking Bad - moim zdaniem najlepszy serial ever.
Aaa i jeszcze serial Black Mirror, daje bardzo do myśleniaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2018, 23:16
Synek ur. w 2016
-
Witajcie Dziewczyny wieczorową porą
czytam o Waszych "przygodach" z rodzina czy z przyjaciółmi i szczerze współczuję. U mnie raczej takich nieprzyjemnosci nigdy nie bedzie, przynajmniej sie nie spodziewam ale w sumie nigdy nie wiadomo
ale tez nie jestesmy jakos mocno zzyci. Na dystans jest najbezpieczniej haha
i geeralnie nie dajey sie nikomu wtrącać. Wychowani zostanilismy w katolickich rodzinach, ale aktualnie skłamałabym gdybym powiedziala, ze praktykujemy wiec tez nie mamy pewnosci co do tego czy ochrzcimy dziecko. Mamy w nosie zdanie naszych rodzin, którzy tak naprawde mają nam dużo do zarzucenia, np to, ze nie bedziemy dziecka karmić mięsem (sami gi nie jadamy) ale generalnie mamy to w nosie. Nie pozwalamy się wtracac i mamy luz, przede wszystkim psychiczny.
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Dziewczyny dawno mnie tu nie bylo bo przez tydzien byla u nas rodzina z polski i niemialam czasu nawet was czytac bo zasypialam po dniach pelnych wrazen. A drugi tydzien was nadrabialam bo ciezko bylo ogarnac tyle steon.
Mam nadzieje ze teraz juz bede regularnie.
No tp dobranoc kochane, milych snow. -
nick nieaktualnyWidze wiec, że tak pół na pół jest z tym badaniem na fotelu i wiekszosc z Was też.nie wie jakiej dlugosci macie szyjki. Ale jakos tak poczulam,że moj lekarz może cos zaniedbuje i musze sie koniecznie upomniec o sprawdzenie. Ech, jak czlowiek sam nie upilnuje to nigdy nie bedzie mial dobrze. A niby lekarza mam polecanego, na znanym lekarzu same "5", a i tak widzę nie jest tak do konca super
-
nick nieaktualnyA ja lubię klimaty kina noir. Polecam serial True Detective!
Ale macie przeboje z rodzinami! Ja ogólnie nie trzymam się blisko ciotek czy kuzynów, jedynie rodzice brat Tesciowie i siostra męża. Ale w rodzinie mam przypadki, że żona kuzyna drugie dziecko, bo jej siostra ma i ona też musi. Ja nie ukrywam, że miałam ukłucia zazdrości, ale tylko wewnętrzne jak moje najbliższe przyjaciółki jedna po drugiej miały dzieci. Ale nigdy nie dokuczałam im. Kocham ich dzieci bardzo.Rucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykrasnalowa wrote:Widze wiec, że tak pół na pół jest z tym badaniem na fotelu i wiekszosc z Was też.nie wie jakiej dlugosci macie szyjki. Ale jakos tak poczulam,że moj lekarz może cos zaniedbuje i musze sie koniecznie upomniec o sprawdzenie. Ech, jak czlowiek sam nie upilnuje to nigdy nie bedzie mial dobrze. A niby lekarza mam polecanego, na znanym lekarzu same "5", a i tak widzę nie jest tak do konca super
Ja to sie na nastepnej wizycie upomne o cytologie i czystosc pochwy bo tez nie mialam robionej.
Moj lekarz tez ma bardzo dobre opinie , wie ile ta ciaza dla mnie znaczy i jak dlugo walczylismy wiec tlumacze sobie ze chyba wie co robi -
nick nieaktualnyveritaserum wrote:Kochana nie wiadomo czy cos zaniedbuje. Przeczytalam gdzies tylko juz nie pamoetam gdzie ze dlugosc szyjki bada sie standardowo po 20 tyg ciazy. I na znanym lekarzu ktos wlasnie zarzucil lekarzowi ( nie mojemu ale tez takiemu ktorego znam bardzo dobremu ) ze nie zmierzyl jej szyjki a jest w 18 tc. A tam byla jego odpowiedz ze wlasnie to soe robi jakos po 20 tyg.
Ja to sie na nastepnej wizycie upomne o cytologie i czystosc pochwy bo tez nie mialam robionej.
Moj lekarz tez ma bardzo dobre opinie , wie ile ta ciaza dla mnie znaczy i jak dlugo walczylismy wiec tlumacze sobie ze chyba wie co robiWiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2018, 06:55
-
Witamy z rana po standardowo nieprzespanej nocy.
Chciałbym żeby był już koniec BN marca i cały ten koszmar z amniopunkcją i operacją się skończył
Życzymy spokojnej niedzieli -
nick nieaktualnyZ tym mierzeniem szyjki, to lekarz może to robić a nic Ci nie mówi, tak jak moja gin, zawsze widze, że wpisuje w karte milion rzeczy i kiedyś mi powiedziała, że przekazuje najważniejsze informacje żebym wiedziała to co musze, co dla mnie najbardziej istotne a reszta jest dla niej, żeby pamiętała co robiła kiedy i jaki pomiar był. Gdyby coś było z szyjką nie tak, to na bank by Ci lekarz powiedział. Ja na samolocie w pierwszej ciąży byłam może ze trzy razy, bo moja gin mówi, że jak nie trzeba to lepiej tam nie grzebać, bo wszystko bardziej ukrwione i podatne na infekcje itd.
JustynaG lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyfrezyjciada wrote:Z tym mierzeniem szyjki, to lekarz może to robić a nic Ci nie mówi, tak jak moja gin, zawsze widze, że wpisuje w karte milion rzeczy i kiedyś mi powiedziała, że przekazuje najważniejsze informacje żebym wiedziała to co musze, co dla mnie najbardziej istotne a reszta jest dla niej, żeby pamiętała co robiła kiedy i jaki pomiar był. Gdyby coś było z szyjką nie tak, to na bank by Ci lekarz powiedział. Ja na samolocie w pierwszej ciąży byłam może ze trzy razy, bo moja gin mówi, że jak nie trzeba to lepiej tam nie grzebać, bo wszystko bardziej ukrwione i podatne na infekcje itd.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZuzlo wrote:Mam dzisiaj wizytę, troszkę sie boje
jeszcze moja mama miała jakies głupie sny o dzieciach. Wiem, ze nie powinno sie w takie rzeczy wierzyć
-
Widać, że te wszystkie docinki wynikają z zazdrości. No i chyba tak trzeba podchodzić, że te osoby mają problem i się nim duszą, dlatego za wszelką cenę próbują wylać swoją złość.
OctAngel, zuza88 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny jaki macie sluz? Ja zawsze mialam bialy, gesty a wczoraj wieczorem polecialo mi sporo takiej bialawej wody. Strasznie sie przestraszylam i jakby znow poleciala taka woda od razu jechalabym na ip jednak to ju sie nie powtorzylo i skuz dalej jest bialy i gestawy. Boje sie ze to moze jakies wody odeszly czy cos ale czy to mozliwe w 11t4d? Przeciez nawet łożysko jeszcze nie przejelo funkcji.. chodze i poplakuje z przerazenia a jutro wizyta17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod..
06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm -
nick nieaktualnyCiemnowlosa wrote:Dziewczyny jaki macie sluz? Ja zawsze mialam bialy, gesty a wczoraj wieczorem polecialo mi sporo takiej bialawej wody. Strasznie sie przestraszylam i jakby znow poleciala taka woda od razu jechalabym na ip jednak to ju sie nie powtorzylo i skuz dalej jest bialy i gestawy. Boje sie ze to moze jakies wody odeszly czy cos ale czy to mozliwe w 11t4d? Przeciez nawet łożysko jeszcze nie przejelo funkcji.. chodze i poplakuje z przerazenia a jutro wizyta
-
Ciemnowlosa wrote:Dziewczyny jaki macie sluz? Ja zawsze mialam bialy, gesty a wczoraj wieczorem polecialo mi sporo takiej bialawej wody. Strasznie sie przestraszylam i jakby znow poleciala taka woda od razu jechalabym na ip jednak to ju sie nie powtorzylo i skuz dalej jest bialy i gestawy. Boje sie ze to moze jakies wody odeszly czy cos ale czy to mozliwe w 11t4d? Przeciez nawet łożysko jeszcze nie przejelo funkcji.. chodze i poplakuje z przerazenia a jutro wizyta
Ja mam dużo takiej wody i wg ginekologa wynika to z podrażnienia luteina
-
nick nieaktualnyCiemnowlosa wrote:Dziewczyny jaki macie sluz? Ja zawsze mialam bialy, gesty a wczoraj wieczorem polecialo mi sporo takiej bialawej wody. Strasznie sie przestraszylam i jakby znow poleciala taka woda od razu jechalabym na ip jednak to ju sie nie powtorzylo i skuz dalej jest bialy i gestawy. Boje sie ze to moze jakies wody odeszly czy cos ale czy to mozliwe w 11t4d? Przeciez nawet łożysko jeszcze nie przejelo funkcji.. chodze i poplakuje z przerazenia a jutro wizyta
Rucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny