X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • OctAngel Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek, tulę mocno i wierzę w pozytywne rozwiązanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 18:42

3jvzwn15td2p4lbx.png
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja moje Kochane jestem zdania, ze to tylko dodatkowe kilogramy które pójdą w zapomnienie przy małym dziecku ;) wiadomo, że zbyt duży przyrost wagi nie jest wskazany, trzeba sobie jakąś aktywność znaleźć, jeść "dla dwojga" a nie "za dwoje", czasem obejść sie smakiem na widok kremówki ale bez przesady, by płakać nad każdym dodatkowym kilogramem ;)

86Monia, GuBo, Rucola lubią tę wiadomość

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Dziewczyny czy od luteiny dopochwowej moge miec swedzenie i pieczenie?
    niestety ale tak, ponoć luteina może prowadzic do infekcji. ja też tak miałam ale na szczęście nie za kazdym razem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś byłam sfiksowana na punkcie figury. Jak przyszły choroby, pobyty w szpitalu, biopsje itp. to przewartosciowalam moje życie. Wiadomo, staram się dbać o siebie, ale pogodzilam się, że już taką laska jak kiedyś byłam nie będę. W ciaży w ogóle nie przejmuje się. Staram się zdrowo odżywiać, ale kilogramy mi nie przeszkadzają. W sumie nie wiem ile przytyłam, bo nie ważę się.

DoveLove lubi tę wiadomość

• Bizonka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja łącznie schudłam ok 3-4kg, a żeby przybrać tyle muszę cały rok nad tym pracować, więc ja jestem zawiedziona.

Moja mama, chociaż o ciut innej budowie niz ja, miała 27l w 7mc drugiej ciązy i ważyła ok 46 czy 48kg, także tego... To że ja mam w 3.mcu 48 to wyobraźcie sobie jakim rodzinnym grubasem jestem ;p

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozazdrościć Bizonka genów:)

• Bizonka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Pozazdrościć Bizonka genów:)

To nie geny, tylko choroba pod spodem, ale w sumie nie no racja- jest ona genetyczna, i przechodzi gł na kobiety, więc mam nadzieję, że syn :)

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Ja w 4t0d ważyłam 56 kg, teraz 60 kg już :( Jak tak dalej pójdzie to niedługo zamienię się w wieprzka :( Chcę być zadbaną, szczuplutką jak zawsze mamusią z brzuszkiem, chcę się podobać swojemu facetowi, fakt że mam mniej ruchu (główna aktywność teraz to spacery z piesełką), źle się z tym czuję, cellulit mam :( ehh źle mi. Również biorę luteinę 2x dziennie ale nie mam na szczęście żadnego pieczenia, swędzenia i upławów. Jedyna wydzielina, która się wydobywa to rozpuszczona luteina, poza tym sucho jak pieprz.
    Jakbym o sobie czytała..... mam nadzieje, ze sie to zatrzyma ;)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Ja w 4t0d ważyłam 56 kg, teraz 60 kg już :( Jak tak dalej pójdzie to niedługo zamienię się w wieprzka :( Chcę być zadbaną, szczuplutką jak zawsze mamusią z brzuszkiem, chcę się podobać swojemu facetowi, fakt że mam mniej ruchu (główna aktywność teraz to spacery z piesełką), źle się z tym czuję, cellulit mam :( ehh źle mi. Również biorę luteinę 2x dziennie ale nie mam na szczęście żadnego pieczenia, swędzenia i upławów. Jedyna wydzielina, która się wydobywa to rozpuszczona luteina, poza tym sucho jak pieprz.
    Nie martw sie urodzisz i wszystko wroci do normy, ja po pierwszym porodzie jak na drugi dzien wazylam sie w szpitalu na korytarzu, mialam juz -9 kg, do tego dojda nieprzespane noce, wszystko w biegu i samo zniknie do pol roku (w zaleznosci od dlugosci karmienia).

Rucola lubi tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    W każdej rodzinie są takie kwiatki ;) O mojej teściowej i szwagierce możnaby książkę napisać :D Ale mnie już kompletnie nic nie jest w stanie ruszyć. Bo tyłu latach, to co kiedyś mnie potrafiło rozwścieczyć, teraz wywołuje śmiech i politowanie ;) Zazdrość to strasznie destrukcyjne uczucie, ale pamiętajcie, na szczęście, ono nie niszczy nas, a pomału zżera właściciela ;)
    u nas to samo. szwagierka mieszka razem z teściową. teściowa laska naprawde chętnie przymierza moje ciuchy- rozm 38 obydwie mamy a szwagierka mała brzydka i gruba ( niestety ale tak jest dokładnie) 42 rozmiar lekko i tesciowa jej nie lubi do mnie gada na nią ze gruba ze taka ze nic nie robi itp a jak my juz po wakacjach to siedzą codziennie razem i sie cieszą fałszywce. żal mi obydwóch bo szwagierka lat 21! głupiomądra, nigdy nie pracowała ani nie studiowała ale dała sobie dziecko machnąć iteraz siedzi taka w domu i pachnie.dosłownie bo z tej zazdrosci ze my sie dziecka spodziewamy już machneli sobie nastepne... /ze też niektórym tak szybko się udaje/ a teraz robi głupi konkurs bo tesciowa marzy o wnuczce a oni mają syna, i teraz szwagierka tylko czeka na wiadomosc ze my bedziemy mieli chlopaka a oni się modlą o dziewczynkę zeby tesciów uszczęsliwic. nie cierpie jej od samego początku. strasznie wyrachowana poza tym nie lubie jej za jeden tekst : JA PIERWSZA DAM "TESCIOM" WNUKA BO PIERWSZY WNUK MA NAJLEPIEJ!! I to jest tekst bo 2 tyg znajomosci z moim szwagrem, w 1 dniu znajomosci ze mna... przegrała na starcie.

• mitaka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    u nas to samo. szwagierka mieszka razem z teściową. teściowa laska naprawde chętnie przymierza moje ciuchy- rozm 38 obydwie mamy a szwagierka mała brzydka i gruba ( niestety ale tak jest dokładnie) 42 rozmiar lekko i tesciowa jej nie lubi do mnie gada na nią ze gruba ze taka ze nic nie robi itp a jak my juz po wakacjach to siedzą codziennie razem i sie cieszą fałszywce. żal mi obydwóch bo szwagierka lat 21! głupiomądra, nigdy nie pracowała ani nie studiowała ale dała sobie dziecko machnąć iteraz siedzi taka w domu i pachnie.dosłownie bo z tej zazdrosci ze my sie dziecka spodziewamy już machneli sobie nastepne... /ze też niektórym tak szybko się udaje/ a teraz robi głupi konkurs bo tesciowa marzy o wnuczce a oni mają syna, i teraz szwagierka tylko czeka na wiadomosc ze my bedziemy mieli chlopaka a oni się modlą o dziewczynkę zeby tesciów uszczęsliwic. nie cierpie jej od samego początku. strasznie wyrachowana poza tym nie lubie jej za jeden tekst : JA PIERWSZA DAM "TESCIOM" WNUKA BO PIERWSZY WNUK MA NAJLEPIEJ!! I to jest tekst bo 2 tyg znajomosci z moim szwagrem, w 1 dniu znajomosci ze mna... przegrała na starcie.
    Ambitna dziewczyna nie ma co, cel zyciowy uszczesliwic tesciow :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2018, 10:44

agaafabka, Rucola lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizonka wrote:
    To nie geny, tylko choroba pod spodem, ale w sumie nie no racja- jest ona genetyczna, i przechodzi gł na kobiety, więc mam nadzieję, że syn :)

Przepraszam. Nie wiedziałam, że na coś chorujesz co powoduje spadki wagi.

• Bizonka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Przepraszam. Nie wiedziałam, że na coś chorujesz co powoduje spadki wagi.

Hej, nie ma co się przejmować, serio, nie taki był cel mojej wypowiedzi, nic mi się nie dzieje, to tak trochę jakbym miała nie wiem, np krótszą nogę, po prostu jest i trzeba więcej się biodrami napracować, żeby dojść gdzieś :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2018, 10:53

w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Eh, to czemu ja tyje !! Powiedzcie mi dobre Kobiety !!!
    Kochana ja jutro koncze 1 trymestr,na liczniku tez do przodu-2kg;)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Kochana ja jutro koncze 1 trymestr,na liczniku tez do przodu-2kg;)
    ja mam też jeszcze -2,5kg :) można sobie pofolgować :D ;)

• nadulek Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ciekawie też jest. Z teściową potrafię nie rozmawiać i unikać jej nawet rok, dla mnie jest tępą i głupią zaściankową babą wkurwił a mnie w życiu parę razy tak że korki mi wystrzeliły i mój mąż już nawet nie wspomina o tym żeby z nim jechać do mamusi. Pierwszy raz 11 lat temu jak robiliśmy chrzciny starszej córki oświadczyła że nie przyjedzie bo wybiera się na wesele do syna znajomych! Powiedziałam mężowi że jeżeli nie przyjedzie to dla mnie nigdy już nie musi . Mąż przedstawił jej moje zdanie i jednak się pojawiła. Miała parę wyskoków począwszy od naszego ślubu po inne uroczystości rodzinne. Siedząc w domu na emeryturze 100 km od nas nigdy przez 6 lat nie przyjechała do starszej córki na zawody wiedząc jakie to dla niej ważne. Zawsze tylko dzwoni i mówi Nadia przyjedź to dam ci 100 zł wszystko co dla niej ma wartość to kasa i teksty na FB - moja kochana rybeńko - żenada. Ale chwała 100 km to kawałek a ja z nią ślubu nie brałam

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • paulka86 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek może mamy tą samą teściową? :) jak czytam to mam wrażenie, że mówimy o tej samej osobie. Tylko moja nie przyjechała na chrzciny mojego syna.

• Bizonka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro czyta się te historie rodzinne. Mam wiele za sobą, podobnych pod różnymi względami. Jedyne co mam nadzieję, że Was pocieszy to fakt, że to są osoby niedojrzałe (nawet te stare), które mają tyle wewn. konfliktów, że nie widzą, że ranią innych. Walka z nimi zabiera często więcej energii niż to wszystko tego warte. Ale wytrwałości Wam życzę, bo to ona prowadzi w takich sytuacjach do sukcesu. U nas niestety skończyło się tym, z z 400-stu os rodziny utrzymujemy kontakt z kilkoma osobami, ale są to wartościowe i "równe" kontakty i o takie warto dbać i się martwić :)

w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulka86 wrote:
    Nadulek może mamy tą samą teściową? :) jak czytam to mam wrażenie, że mówimy o tej samej osobie. Tylko moja nie przyjechała na chrzciny mojego syna.
    O to masz tak kolorowo jak ja. U nas jest wiele tego. Po pierwsze jestem 13 lat młodsza od męża i jestem jego 2 żoną z tego tytułu nikt nie traktuje mnie poważnie tylko jak głupiego bachora. Po drugie system pracy mam taki jaki miał mój mąż 3 zmiany świątek piątek i niedziela tak więc u mnie w domu podział obowiązków pół na pół i obraza majestatu że nie usługuje jej synowi.starsza córką jako że wyczynowo pływa musi bardzo uważać na to co je a w okresie przygotowania do najważniejszych zawodów musi być na diecie tj jeść zbilansowane posiłki wg schematu a ta potrafi nafaszerować ja słodyczami. No i wmawia jej że ta nie lubi pływać i pewnie matka ją zmusza że po co jej to tak to by się mogła wystąpić. Kochana kobieta

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tematu wagi. To mój mąż jest bardzo chudy, a potrafi zjeść konia z kopytami. Np. o 10 wieczorem zje 5 bułek, zupkę i potem jeszcze chipsy. Jak jakbym tak zjadła to od razu 2kg na plusie. A dzieci to po nim odziedziczyły.

asese lubi tę wiadomość

‹‹ 435 436 437 438 439 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ