X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Polubiłam bo tez jestem zdania, ze trzeba robić wszystko po swojemu a nie pod rodzine. Zadowolone mamy byc my i nasi mężowie. Reszta albo to zaakceptuje albo niech sie w d*** pocałuje. My akurat mielismy slub koscielny, bo wtedy w sumie tego chcielismy a przyjecie mielismy na 40 osób wegetariańskie, mimo protestom rodziny. Powiedzielismy jasno ze nie chcemy od nich pieniedzy, sami organizujemy wesele i bedzie takie jak sobie wymarzylismy. O dziwo wszycy goscie byli bardzo zaskoczeni, jak mozna fantastycznie zjesc bez miesa :)
    U mnie też było po naszemu. Mi nikt nic nie sponsorował więc nie czułam się zależna za to teściowej to i tamto nie pasowało ale co mnie to. Mam dwie córki i wychodzę z założenia że jak będą wychodziły za mąż to zrobią to po swojemu. Nie ważne czy na Bahama czy w basenie

Rucola lubi tę wiadomość

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Cała reszta mojej rodziny jest super, jesteśmy bardzo zżyci ze sobą, wspieramy się pomagamy sobie itd. Tylko ta dwójka jakaś nienormalna, zazdrośni o wszystko i kłamcy do tego, tylko aby komuś coś dokuczyć. Np mi po porodzie klepali po brzuchu z tekstem "nieźle się upasłaś, że jeszcze Ci zostało" a sami oboje wyglądają dobrze, brat ma ponad 90kg i ona też, ale co tam aby komuś dosrać... Ehhh

Frezyjciada, Co za babsko! Pomijam fakt jej tekstów o zazdrości. Ale jak można swojemu dziecku taką krzywdę robić?
    Zauważyłam, że im ktoś ma większe problemy z własną wagą tym bardziej komentuje innych.
    Jak ktoś się odchudza i mu wychodzi - to komentarze, że się głodzi.
    Jak ktoś się nie odchudza - to komentarze na temat jego wyglądu.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Dzidziol zdrowy i tylko to sie liczy. Gratulacje !!!
    To wiadome! Z narzeczonym jestesmy mega szczęśliwi <3 tylko tyle z Was tu pisze po wizytach rożne opisy itd ja sie nawet na tym nie znam dlatego pytam czy zdarza sie tak, że niektórym z Was lekarz mowi tylko czy jest dobrze czy przeważnie opisują USG :)

• Vlinder Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Polubiłam bo tez jestem zdania, ze trzeba robić wszystko po swojemu a nie pod rodzine. Zadowolone mamy byc my i nasi mężowie. Reszta albo to zaakceptuje albo niech sie w d*** pocałuje. My akurat mielismy slub koscielny, bo wtedy w sumie tego chcielismy a przyjecie mielismy na 40 osób wegetariańskie, mimo protestom rodziny. Powiedzielismy jasno ze nie chcemy od nich pieniedzy, sami organizujemy wesele i bedzie takie jak sobie wymarzylismy. O dziwo wszycy goscie byli bardzo zaskoczeni, jak mozna fantastycznie zjesc bez miesa :)
    My zawsze robimy wszystko po swojemu i nie zwracamy uwagi czy komuś to odpowiada. Uważam, że każdy ma prawo przeżyć swoje życie tak jak chce a nie jak inni tego wymagają od nas. Dzięki temu uważam, ze mamy udane małżeństwo. Rzadko się kłócimy, raczej wspieramy i wiele rzeczy robimy razem mimo iż jesteśmy ze sobą 12 lat. Moja matka miała do mnie pretensje, że nie pozwalałam nosić syna jak był malutki ani go kołysać, foch był straszny, a dzisiaj mówi, ze dobrze dziecko wychowaliśmy. O tym że staraliśmy się o 2 dziecko nikt w rodzinie nie wiedział i jeszcze nie wiedzą o ciąży, powiemy im po badaniach połówkowych. Do Polski nie jeździmy, bo jak syn ma wolne w szkole to mąż nie ma urlopu i odwrotnie, poza tym zamiast patrzeć na wiecznie skwaszone miny wolimy spędzić czas w innym miejscu i w swoim towarzystwie. Nawet syn nie chce słyszeć o wyjeździe do Polski. Do kraju nie zamierzamy wracać w ogóle, więc problem z zazdrosnymi osobami w rodzinie mamy z głowy, po prostu nie utrzymujemy kontaktu i tak jest dobrze.

Rucola, Natalia1984 lubią tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    ja mam też jeszcze -2,5kg :) można sobie pofolgować :D ;)
    Ja zle napisalam,u mnie +2kg ;))

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak naprawdę fajnie jak można żyć własnym życiem, u nas np. dzieciaki zawsze będą chodzić do tego samego przedszkola, podstawówki, gimnazjum i zapewne do tych samych klas...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzlo wrote:
    To wiadome! Z narzeczonym jestesmy mega szczęśliwi <3 tylko tyle z Was tu pisze po wizytach rożne opisy itd ja sie nawet na tym nie znam dlatego pytam czy zdarza sie tak, że niektórym z Was lekarz mowi tylko czy jest dobrze czy przeważnie opisują USG :)
    A bylas u lekarza z certyfikatem do wykonywania badań prenatalnych?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    A bylas u lekarza z certyfikatem do wykonywania badań prenatalnych?
    Jeju tego to nie wiem? Ale ma swoja klinikę i jest ordynatorem w szpitalu. Chyba ze bedzie mi w późniejszych tygodniach opisywać? Ten ginekolog jest bardzo dobrym lekarzem. Do niego przyjeżdzają nawet ludzie z innych miast.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to to.jest bardzo wazne żeby chodzic do lekarzy z certyfikatem, bo oni sa specjalnie wyszkoleni do tego typu badan. Mozesz sprawdzic czy Twoj lekarz go ma jak sobie wpiszesz w google "lista lekarzy z certyfikatem fmf". Mi lekarka od razu po usg dala kartke ze szczegolowym opisem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okay sprawdzę sobie! :D

• Nika312 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ;)
    Chcialam tylko napisać, że mój detektor tetna dotarl w piatek. Od razu wypróbowałam, ale trudno bylo uchwycić tętno. Dziś powtórka i już bez problemu znalazłam:) niestety urządzenie chyba nie wychwytuje go, bo nie nalicza uderzen ale jestem pewna że to to bo wcześniej próbowałam swoje tętno złapać i jest wolniejsze pik pik pik , A dzidziusia szybsze pikpikpik :D

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem tak jest, że nie wylapuje.w 11 tygodniu juz bylo mi duzo latwiej zlapac, prawie od razu :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzlo wrote:
    Jeju tego to nie wiem? Ale ma swoja klinikę i jest ordynatorem w szpitalu. Chyba ze bedzie mi w późniejszych tygodniach opisywać? Ten ginekolog jest bardzo dobrym lekarzem. Do niego przyjeżdzają nawet ludzie z innych miast.
    Skąd jesteś jeśli można wiedzieć ?
    Brzmi jak opis mojego lekarza :p :)

Zuzlo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek1214 wrote:
    Skąd jesteś jeśli można wiedzieć ?
    Brzmi jak opis mojego lekarza :p :)
    Dębica, a Ty? :)

• Vlinder Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj leżał u nas śnieg i było mroźno, a dzisiaj już ptaszki śpiewają za oknem :)

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mróz i bez śniegu, a szkoda, bo pies lubi :)

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do Pan ktore maja falde tluszczu na brzuchu (falde nie faldke :D) czy usg przez brzuch mialyscie normalnie? Oraz czy detektor wylapuje tetno mimo tłuszczyku?

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, dawno mnie nie było... ale mam pytanie: dzisiaj po <3 zauważyłam krew. Czysta, na początku nie za mało ale jedynie na papierze. Teraz już troche mniej ale nadal jest. Myślicie że to jakieś otarcie? Przed <3 było ok. Wizyta 13 marca dopiero, ale troche sie niepokoje. Pocieszcie mnie proszę.

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzlo wrote:
    Dębica, a Ty? :)
    Rzeszów , ale chodzimy do tego samego lekarza :)
    Trafiłam do Pan dr z polecenia i to on w końcu tak dobrał leczenie że po 4 latach zobaczyliśmy upragnione 2 kreseczki na teście :) I póki co przy nim zostałam , chociaż przerażają mnie późniejsze dojazdy do Dębicy więc rozważam przeniesienie do tutejszego lekarza, a w praniu wyjdzie co i jak :)

Zuzlo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Frezyjciada, Co za babsko! Pomijam fakt jej tekstów o zazdrości. Ale jak można swojemu dziecku taką krzywdę robić?
    Zauważyłam, że im ktoś ma większe problemy z własną wagą tym bardziej komentuje innych.
    Jak ktoś się odchudza i mu wychodzi - to komentarze, że się głodzi.
    Jak ktoś się nie odchudza - to komentarze na temat jego wyglądu.
    No ja to już nie mam sił do nich, szkoda mi dziecka, bo zawsze tak ją straszą, że już jej nie odwiedze, że jej nie kocham itd. Opiekowałam się nią jak była malutka, od zawsze mówi do mnie mamo, jest moim oczkiem w głowie i to chyba im nie pasuje, bo ja nigdy nie usłyszałam żeby oni do niej tak powiedzieli

‹‹ 437 438 439 440 441 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ