X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena wrote:
    Cześć Dziewczyny, dawno mnie nie było... ale mam pytanie: dzisiaj po <3 zauważyłam krew. Czysta, na początku nie za mało ale jedynie na papierze. Teraz już troche mniej ale nadal jest. Myślicie że to jakieś otarcie? Przed <3 było ok. Wizyta 13 marca dopiero, ale troche sie niepokoje. Pocieszcie mnie proszę.
    Kochana jesli pojawila sie po stosunku to na pewno z tego powodu. Spokojnie. Odpoczywaj i zobaczysz jak sie sytuacja rozwinie. Jutro najprawdopodobniej nic nie bedzie albo tylko podbarwiony sluz :) a jesli faktycznie bedziesz krwawic, w co szczerze wątpię to umów sie na szybko do lekarza, niech Ci zrobią usg

Marlena lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dla mnie marzeniem na ten moment to 30tc a 35 tc to juz w ogole kosmos ;)
    Tez sie boje przedwczesnego porodu , wczesniej balam sie poronienia , zatrzymania akcji serca. Chyba cala ciaze bede sie czegos bala...taka juz natura moja
    Ale coraz optymistyczniej i smielej patrze na przyszlosc i wyobrazam sobie ze za te pol roku bede tulic swoje wyczekane , wymodlone malenstwo ;)

promyczek 39, Rucola lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi Dziewczyny mijają mdłości, czuje się coraz lepiej, mam coraz wiecej sił i coraz bardziej pozytywnie patrzę w przyszłość. Już tak bardzo chce się cieszyc ciążą :) obawy będą zawsze. Wiem o tym, ale chce aby było ich dużo mniej niź radości. Dziś poczułam coś dziwnego w brzuchu, taką jakby sprężynkę i jestem prawie pewna ze to był mój Maluszek !!!

veritaserum, matkapatka, Cukierniczka, Amy333, Paulla89, zuza88 lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • KasW91 Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam macice dwurożną, żaden lekarz nigdy nie powiedział, ze może to być jakis problem, ale po tym jak, któraś z Was właśnie coś tutaj napisała (już nie pamietam co) to zaczęłam się martwić, ze coś może być nie tak, ale nie bardzo wiem czym to grozi

3jgxrjjge9czjwa2.png
    2 lata starań
    18.06.2016 - Aniołek :*
    24 cykl - szczęśliwy :) oby tak pozostało
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie sie 2 dni temu okazało, że mam lozysko na przedniej scianie nisko, a na wizycie 2 tygodnie wcześniej lekarz twierdzil, że lozysko bedzie na samej gorze macicy??? Wiec na szybkie czucie czegokolwiek sie nie zapowiada. Az jestem zdziwona, ze tak łatwo detektor mi sie uzywa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Tak dla mnie marzeniem na ten moment to 30tc a 35 tc to juz w ogole kosmos ;)
    Tez sie boje przedwczesnego porodu , wczesniej balam sie poronienia , zatrzymania akcji serca. Chyba cala ciaze bede sie czegos bala...taka juz natura moja
    Ale coraz optymistyczniej i smielej patrze na przyszlosc i wyobrazam sobie ze za te pol roku bede tulic swoje wyczekane , wymodlone malenstwo ;)

Ja się bałam panicznie kolejnej ciąży pozamacicznej, potem poronienia a teraz fiksuje że mam poronienie zatrzymane. No i prenatalnych. Mam nadzieję, że potem będę już mniej wymyślać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasW91 wrote:
    Ja tez mam macice dwurożną, żaden lekarz nigdy nie powiedział, ze może to być jakis problem, ale po tym jak, któraś z Was właśnie coś tutaj napisała (już nie pamietam co) to zaczęłam się martwić, ze coś może być nie tak, ale nie bardzo wiem czym to grozi
    Ja mam nie do konca zdiagnozowana, ale pradopodobnie łukowatą/ dwurozna. U czesci kobiet w niczym ona nie przeszkadza, nawet nie wiedzą, że taka maja, ale niestety u innych moze sie gorzej rozciągać i slyszalam, że wlasnie trzeba uwazac na szyjke, bo moze miec wieksze tendencje do skracania. No i dosc czescta trzeba miec cc, bo dziecko ma problemy z obroceniem sie

• Wesoła89 Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam stwierdzoną macicę dwórożną dawno temu przez jakiegoś lekarza (nie ginekologa), który mi robił usg brzucha ze względu na podejrzenie wrzodów. Potem jak bywałam u gineków, to oni nic takiego nie widzieli, jeden stwierdził, że widzi delikatną łukowatość, ale to niegroźne. Jutro mam usg prenatalne i potem zwykłą wizytę u swojego lekarza gin. to moze zapytam ich jak jest i dam Wam znać.

f2wlwn15pyf6mety.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesoła89 wrote:
    Ja miałam stwierdzoną macicę dwórożną dawno temu przez jakiegoś lekarza (nie ginekologa), który mi robił usg brzucha ze względu na podejrzenie wrzodów. Potem jak bywałam u gineków, to oni nic takiego nie widzieli, jeden stwierdził, że widzi delikatną łukowatość, ale to niegroźne. Jutro mam usg prenatalne i potem zwykłą wizytę u swojego lekarza gin. to moze zapytam ich jak jest i dam Wam znać.
    No wlasnie w ciazy, szczególnie na pozniejszym etapie trudno jest juz zdiagnozowac te wady, bo macica sie rozciaga, dopasowuje. Wiec moze byc juz i Ciebie nic nie widac :-)

• Rucola Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm a myslicie, ze usg jest w stanie potwierdzic dwuroźnosc ?? Zawsze bylam pewna, ze od tego jest histero.... ciazko mi sobie wyobrazic, ze usg jest to w stanie wykryc

Synek 💚 31.08.2018r.
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym chciała sie obudzic nagle w 30 tygodniu..Na razie odliczam dni do prenatalnych,mam nadzieję ze po nich choc troche odetchnę

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Tasia86 Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja napisałam o tej macicy dwudrożnej :) Dowiedzialam się dopiero teraz w drugiej ciąży na usg genetycznym. Pierwszy synek nie obrocil się, był ułożony posladkowo i miałam CC, podobno ta dwuroznosc byla przyczyną. Faktycznie miałam tez stosunkowo mały brzuch i nie taka zgrabna pileczke tylko taki jakby spłaszczony. Nie miałam żadnych problemów z szyjka :) Najgorsza konsekwencją było to, że mały przez to,że nie mogl się obrócić to przez pół ciąży tkwil w jednej pozycji i niestety miał poważna asymetrię ulozeniową czaszki. Teraz już mu się to prawie wyrównało chociaż cały czas nie ma idealnie okrągłej główki. Trochę się obawiam powtórki :/

Synek ur. w 2016 :)
    zud3gzu3sbje76xe.png
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Powiedzcie mi czy Wy tez tak macie, że bie umiecie sie do konca cieszyc ta ciążą? Szcegolnie mamy po stratach. Ja nie umiem planowac nic dalej niz tydzien w przod, zabraniam mężowi mówić co bedzie jak sie dziecko urodzi, boje sie kupić cokolwiek zwiazanego z ciążą, a jak juz widzialam ze ktos tutaj kupil spioszki no to dla mnie kosmos. Ja chyba kupie pierwszą rzecz w 30 tygodniu. Juz zauwazam ze spodnie zaczynaja sie robic ciasne, ale nie umiem sie przelamac i kupic wiekszych, bo co jak sie cos stanie.
    Ja mam tak samo nie planuje już nawet jutra. Przy 2 córkach ja w szpitalu dochodziłam do siebie a mąż wyprawkę kupował

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Hmm a myslicie, ze usg jest w stanie potwierdzic dwuroźnosc ?? Zawsze bylam pewna, ze od tego jest histero.... ciazko mi sobie wyobrazic, ze usg jest to w stanie wykryc
    Może. Ja pierwszy raz mialam wykryta wlasnie za pomoca usg. Ale zeby miec dokladniejszy obraz wady robi sie wlasnie np histero

Rucola lubi tę wiadomość

• Nastka89 Koleżanka

Wysłany: 4 marca 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzies mielismy tesciow na obiodzie a teraz odpoczywam bo brzuch mi sie stawia.
    Niby wiem ze to nic niepokojacego ale przyjemne to nie jest

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasia86 wrote:
    To ja napisałam o tej macicy dwudrożnej :) Dowiedzialam się dopiero teraz w drugiej ciąży na usg genetycznym. Pierwszy synek nie obrocil się, był ułożony posladkowo i miałam CC, podobno ta dwuroznosc byla przyczyną. Faktycznie miałam tez stosunkowo mały brzuch i nie taka zgrabna pileczke tylko taki jakby spłaszczony. Nie miałam żadnych problemów z szyjka :) Najgorsza konsekwencją było to, że mały przez to,że nie mogl się obrócić to przez pół ciąży tkwil w jednej pozycji i niestety miał poważna asymetrię ulozeniową czaszki. Teraz już mu się to prawie wyrównało chociaż cały czas nie ma idealnie okrągłej główki. Trochę się obawiam powtórki :/
    Widze, ze te wady jednak nie takie rzadkie, bo już jesteśmy 4 :-) to optymistyczne, że nie mialas problemow z szyjka. Przykre, że synek troche ucierpial

• Bizonka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Ja się bałam panicznie kolejnej ciąży pozamacicznej, potem poronienia a teraz fiksuje że mam poronienie zatrzymane. No i prenatalnych. Mam nadzieję, że potem będę już mniej wymyślać.

Też tak mam :) Panikuję czasem, ale już dużo mniej niż na samym początku.

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • monika_86 Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Tez bym chciała sie obudzic nagle w 30 tygodniu..Na razie odliczam dni do prenatalnych,mam nadzieję ze po nich choc troche odetchnę

Mam to samo. A prenatalne mam już jutro. Cieszę się i boję jednocześnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2018, 19:49

promyczek 39, Wesoła89 lubią tę wiadomość

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasW91 wrote:
    Kochana moja bratowa ma dwurożną i wszystko było ok z ciążą, miała problem zajść ale jak zaszła to wszystko cacy, ciąża donoszona, poród naturalny, bez powikłań, dziecko zdrowe. Nie znam nikogo więcej z tą przypadłością

• Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam jutro prenatalne o 14 :) nie moge sie juz doczekac ahh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2018, 19:50

Natalia1984, monika_86, promyczek 39, natalinka, Wesoła89, zuza88 lubią tę wiadomość

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
‹‹ 439 440 441 442 443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ