WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Marlena wrote:Cześć Dziewczyny, dawno mnie nie było... ale mam pytanie: dzisiaj po
zauważyłam krew. Czysta, na początku nie za mało ale jedynie na papierze. Teraz już troche mniej ale nadal jest. Myślicie że to jakieś otarcie? Przed
było ok. Wizyta 13 marca dopiero, ale troche sie niepokoje. Pocieszcie mnie proszę.
a jesli faktycznie bedziesz krwawic, w co szczerze wątpię to umów sie na szybko do lekarza, niech Ci zrobią usg
Marlena lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnyTak dla mnie marzeniem na ten moment to 30tc a 35 tc to juz w ogole kosmos
Tez sie boje przedwczesnego porodu , wczesniej balam sie poronienia , zatrzymania akcji serca. Chyba cala ciaze bede sie czegos bala...taka juz natura moja
Ale coraz optymistyczniej i smielej patrze na przyszlosc i wyobrazam sobie ze za te pol roku bede tulic swoje wyczekane , wymodlone malenstwopromyczek 39, Rucola lubią tę wiadomość
-
Mi Dziewczyny mijają mdłości, czuje się coraz lepiej, mam coraz wiecej sił i coraz bardziej pozytywnie patrzę w przyszłość. Już tak bardzo chce się cieszyc ciążą
obawy będą zawsze. Wiem o tym, ale chce aby było ich dużo mniej niź radości. Dziś poczułam coś dziwnego w brzuchu, taką jakby sprężynkę i jestem prawie pewna ze to był mój Maluszek !!!
veritaserum, matkapatka, Cukierniczka, Amy333, Paulla89, zuza88 lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Ja tez mam macice dwurożną, żaden lekarz nigdy nie powiedział, ze może to być jakis problem, ale po tym jak, któraś z Was właśnie coś tutaj napisała (już nie pamietam co) to zaczęłam się martwić, ze coś może być nie tak, ale nie bardzo wiem czym to grozi
-
nick nieaktualnyU mnie sie 2 dni temu okazało, że mam lozysko na przedniej scianie nisko, a na wizycie 2 tygodnie wcześniej lekarz twierdzil, że lozysko bedzie na samej gorze macicy??? Wiec na szybkie czucie czegokolwiek sie nie zapowiada. Az jestem zdziwona, ze tak łatwo detektor mi sie uzywa.
-
nick nieaktualnyveritaserum wrote:Tak dla mnie marzeniem na ten moment to 30tc a 35 tc to juz w ogole kosmos
Tez sie boje przedwczesnego porodu , wczesniej balam sie poronienia , zatrzymania akcji serca. Chyba cala ciaze bede sie czegos bala...taka juz natura moja
Ale coraz optymistyczniej i smielej patrze na przyszlosc i wyobrazam sobie ze za te pol roku bede tulic swoje wyczekane , wymodlone malenstwo
Ja się bałam panicznie kolejnej ciąży pozamacicznej, potem poronienia a teraz fiksuje że mam poronienie zatrzymane. No i prenatalnych. Mam nadzieję, że potem będę już mniej wymyślać. -
nick nieaktualnyKasW91 wrote:Ja tez mam macice dwurożną, żaden lekarz nigdy nie powiedział, ze może to być jakis problem, ale po tym jak, któraś z Was właśnie coś tutaj napisała (już nie pamietam co) to zaczęłam się martwić, ze coś może być nie tak, ale nie bardzo wiem czym to grozi
-
Ja miałam stwierdzoną macicę dwórożną dawno temu przez jakiegoś lekarza (nie ginekologa), który mi robił usg brzucha ze względu na podejrzenie wrzodów. Potem jak bywałam u gineków, to oni nic takiego nie widzieli, jeden stwierdził, że widzi delikatną łukowatość, ale to niegroźne. Jutro mam usg prenatalne i potem zwykłą wizytę u swojego lekarza gin. to moze zapytam ich jak jest i dam Wam znać.
-
nick nieaktualnyWesoła89 wrote:Ja miałam stwierdzoną macicę dwórożną dawno temu przez jakiegoś lekarza (nie ginekologa), który mi robił usg brzucha ze względu na podejrzenie wrzodów. Potem jak bywałam u gineków, to oni nic takiego nie widzieli, jeden stwierdził, że widzi delikatną łukowatość, ale to niegroźne. Jutro mam usg prenatalne i potem zwykłą wizytę u swojego lekarza gin. to moze zapytam ich jak jest i dam Wam znać.
-
Hmm a myslicie, ze usg jest w stanie potwierdzic dwuroźnosc ?? Zawsze bylam pewna, ze od tego jest histero.... ciazko mi sobie wyobrazic, ze usg jest to w stanie wykryc#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
To ja napisałam o tej macicy dwudrożnej
Dowiedzialam się dopiero teraz w drugiej ciąży na usg genetycznym. Pierwszy synek nie obrocil się, był ułożony posladkowo i miałam CC, podobno ta dwuroznosc byla przyczyną. Faktycznie miałam tez stosunkowo mały brzuch i nie taka zgrabna pileczke tylko taki jakby spłaszczony. Nie miałam żadnych problemów z szyjka
Najgorsza konsekwencją było to, że mały przez to,że nie mogl się obrócić to przez pół ciąży tkwil w jednej pozycji i niestety miał poważna asymetrię ulozeniową czaszki. Teraz już mu się to prawie wyrównało chociaż cały czas nie ma idealnie okrągłej główki. Trochę się obawiam powtórki
Synek ur. w 2016
-
krasnalowa wrote:Powiedzcie mi czy Wy tez tak macie, że bie umiecie sie do konca cieszyc ta ciążą? Szcegolnie mamy po stratach. Ja nie umiem planowac nic dalej niz tydzien w przod, zabraniam mężowi mówić co bedzie jak sie dziecko urodzi, boje sie kupić cokolwiek zwiazanego z ciążą, a jak juz widzialam ze ktos tutaj kupil spioszki no to dla mnie kosmos. Ja chyba kupie pierwszą rzecz w 30 tygodniu. Juz zauwazam ze spodnie zaczynaja sie robic ciasne, ale nie umiem sie przelamac i kupic wiekszych, bo co jak sie cos stanie.
-
nick nieaktualnyRucola wrote:Hmm a myslicie, ze usg jest w stanie potwierdzic dwuroźnosc ?? Zawsze bylam pewna, ze od tego jest histero.... ciazko mi sobie wyobrazic, ze usg jest to w stanie wykryc
Rucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTasia86 wrote:To ja napisałam o tej macicy dwudrożnej
Dowiedzialam się dopiero teraz w drugiej ciąży na usg genetycznym. Pierwszy synek nie obrocil się, był ułożony posladkowo i miałam CC, podobno ta dwuroznosc byla przyczyną. Faktycznie miałam tez stosunkowo mały brzuch i nie taka zgrabna pileczke tylko taki jakby spłaszczony. Nie miałam żadnych problemów z szyjka
Najgorsza konsekwencją było to, że mały przez to,że nie mogl się obrócić to przez pół ciąży tkwil w jednej pozycji i niestety miał poważna asymetrię ulozeniową czaszki. Teraz już mu się to prawie wyrównało chociaż cały czas nie ma idealnie okrągłej główki. Trochę się obawiam powtórki
to optymistyczne, że nie mialas problemow z szyjka. Przykre, że synek troche ucierpial
-
86Monia wrote:Ja się bałam panicznie kolejnej ciąży pozamacicznej, potem poronienia a teraz fiksuje że mam poronienie zatrzymane. No i prenatalnych. Mam nadzieję, że potem będę już mniej wymyślać.
Też tak mamPanikuję czasem, ale już dużo mniej niż na samym początku.
-
promyczek 39 wrote:Tez bym chciała sie obudzic nagle w 30 tygodniu..Na razie odliczam dni do prenatalnych,mam nadzieję ze po nich choc troche odetchnę
Mam to samo. A prenatalne mam już jutro. Cieszę się i boję jednocześnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2018, 19:49
promyczek 39, Wesoła89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasW91 wrote:Ja tez mam macice dwurożną, żaden lekarz nigdy nie powiedział, ze może to być jakis problem, ale po tym jak, któraś z Was właśnie coś tutaj napisała (już nie pamietam co) to zaczęłam się martwić, ze coś może być nie tak, ale nie bardzo wiem czym to grozi
-
Ja tez mam jutro prenatalne o 14
nie moge sie juz doczekac ahh
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2018, 19:50
Natalia1984, monika_86, promyczek 39, natalinka, Wesoła89, zuza88 lubią tę wiadomość
17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod..
06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm