X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • paulka86 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odbiegają od tematu teściowej to mąż mnie zaprosił do kina i na kolację i pyta na co mam ochotę a ja na KFC. Coś ze mną nie tak. Na razie waga bez zmian. Ale jak tak dalej pójdzie to może być różnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2018, 11:49

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:
    O to masz tak kolorowo jak ja. U nas jest wiele tego. Po pierwsze jestem 13 lat młodsza od męża i jestem jego 2 żoną z tego tytułu nikt nie traktuje mnie poważnie tylko jak głupiego bachora.
    Mąż ma dzieci z pierwszą żoną?

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe te historie niestety wszystkie bardzo podobne, ja sie bardzo ciesze ze poki co dzieli nas 1100 km a w przyszłosci jak wrocimy do Polski to też pare km będą do nas mieli. pare lat tamu na pytanie tesciowej dlaczego w nowym domu mam drzwi z lustrem weneckim odpowiedziałam "bo nie zawsze będę mieć ochotę żeby Cie wpuscic do domu jak zobacze ze stoisz przed drzwiami :) oczywiscie ja z usmiechem na ustach i ona tez :) wiadomo przeciez po relacjach :D mam nadzieje ze na starosc trochę jej odejdzie ten wredny charakterek aczkolwiek szwagierka może ją supportować :D a ze szwagierką kontakt tylko 2 razy w roku jak jestem na wakacjach- nie chce z nia utrzymywać kontaktów, przyjaciołkami nie zostaniemy a i nawet nie interesuje mnie to co sie u nich dzieje... spokojna głowa :)

Natalia1984 lubi tę wiadomość

• Bizonka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    ciekawe te historie niestety wszystkie bardzo podobne, ja sie bardzo ciesze ze poki co dzieli nas 1100 km a w przyszłosci jak wrocimy do Polski to też pare km będą do nas mieli. pare lat tamu na pytanie tesciowej dlaczego w nowym domu mam drzwi z lustrem weneckim odpowiedziałam "bo nie zawsze będę mieć ochotę żeby Cie wpuscic do domu jak zobacze ze stoisz przed drzwiami :) oczywiscie ja z usmiechem na ustach i ona tez :) wiadomo przeciez po relacjach :D mam nadzieje ze na starosc trochę jej odejdzie ten wredny charakterek aczkolwiek szwagierka może ją supportować :D a ze szwagierką kontakt tylko 2 razy w roku jak jestem na wakacjach- nie chce z nia utrzymywać kontaktów, przyjaciołkami nie zostaniemy a i nawet nie interesuje mnie to co sie u nich dzieje... spokojna głowa :)

Super z tym lustrem :)

Magdalena2202 lubi tę wiadomość

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Mąż ma dzieci z pierwszą żoną?
    Tak ale one są już dorosłe i mają własne rodziny

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:
    Tak ale one są już dorosłe i mają własne rodziny
    Jak zazdroszczę, mój facet ma dwoje małych dzieci - 6 i 4 lata. Wciąż ciężko mi to zaakceptować, obwiniam się za to.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Jak zazdroszczę, mój facet ma dwoje małych dzieci - 6 i 4 lata. Wciąż ciężko mi to zaakceptować, obwiniam się za to.

Czemu obwiniasz się?

• Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Czemu obwiniasz się?
    Chyba za to ze nie moze zaakcrptowac zr on ma dzieci

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak, ciemnowłosa. Przykro mi, że mam problem z akceptacją obecnego stanu rzeczy.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Tasia86 Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia myślę, że to normalne uczucia i nie masz się co obwiniać :) Ja nie wyobrażam sobie, żeby mój mąż miał jakieś dzieci nie ze mną, byłabym na pewno mega zazdrosna. No ale gdybym się akurat zakochała w facecie "z przeszłością" no to co zrobić, serce nie sługa :)

Synek ur. w 2016 :)
    zud3gzu3sbje76xe.png
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Nie przejmuj się i nie daj się tylko w nic wmanipulować

Nieprawidłowy kariotyp
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    hej hej ja też z Holandii :)
    w jakiej prowincji mieszkasz? ja w zuid holland :)
    Ja też, bardzo popularna część Holandii :)

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Wesoła89 Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierniczka wrote:
    Hej Dziewczyny, podczytuję Was od jakiegoś czasu, chociaż nigdy nic nie napisałam (termin na początek października, choć kto wie czy się to nie okaże końcem września ;-) ). Po prostu muszę Wam podziękować za te historie o zazdrosnych bratowych, teściowych etc. Oczywiście to przykre i najlepiej gdyby nikogo to nie spotkało, ale jednak jakoś mi teraz lżej ;-)
    Bratowa mojego męża jest ode mnie starsza 5 lat i jak tylko przyjechaliśmy do nich powiedzieć o ślubie, to miesiąc później ona już latała z pierscionkiem i też planowali ślub (nie raczyli nas poinformować, dowiedziałam się od ciotki na komunii u kuzyna męża). Całe wesele wyglądała jakby jej ktoś rodzinę wybił normalnie, nawet niektórzy się mnie pytali co ona taka wściekła. Oczywiście ślub zdążyli wziąć przed nami, sam cywilny na szybko byle tylko zdążyć wcześniej. A jak powiedzieliśmy o ciąży to już w ogóle się nie odezwała, tylko zacisnęła usta i odwróciła się do tv. To męża brat nam gratulował i się cieszył, a ona się słowem nie odezwała. Teraz czekam na info, że ona też jest w ciąży. Ech, po co taka zazdrość, nie kumam tego. Ale jak tak to z siebie wylałam to jest mi lżej ;-)
    Miałam to samo ze ślubem, gdy szwagierka (wtedy przyszla) dowiedziała się o naszych zaręczynach nagle oni też się zaręczyli i ślub wzięli 3 mies. przed nami. Zawsze chciała być/ mieć coś pierwsza, być lepsza bo im się to należy, gdyż są od nas starsi :) I ślub mieli piersi, dziecko też i piersi się w końcu rozwiedli :P Takie są skutki głupiej zazdrości, zawiści i porywczości:) Także dziewczyny spokojnie, karma wraca.

Cukierniczka, agaafabka lubią tę wiadomość

f2wlwn15pyf6mety.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie większość rodziny obraziło się, ze nie braliśmy ślubu kościelnego i nie robiliśmy wielkiej imprezy i się nie odzywają, no cóż mieszkamy ponad 1000 km od Polski i nie jest nam z tym źle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2018, 12:47

Rucola, agaafabka, sylvi lubią tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasia86 wrote:
    Natalia myślę, że to normalne uczucia i nie masz się co obwiniać :) Ja nie wyobrażam sobie, żeby mój mąż miał jakieś dzieci nie ze mną, byłabym na pewno mega zazdrosna. No ale gdybym się akurat zakochała w facecie "z przeszłością" no to co zrobić, serce nie sługa :)
    Z doświadczenia wiem że da się to zaakceptować u nas w pewnym momencie życia okazało się że dzieci nie chcą ojca a jedynie pieniędzy. Ich stosunki ograniczyły się do obowiązku tj płacenia alimentów i opłacania wakacji i spotykania się na salach sądowych. Choć gdy jego córka potrzebowała pomocy merytorycznej przy pisaniu dyplomu ojciec pomógł płacił alimenty nawet gdy jego obowiązek ustał gdyż ona była w ciąży itp. życie nauczyło mnie żeby się nie spinać nad rzeczami na które nie mam wpływu i dzięki temu jestem na wygranej pozycji i nigdy nie stanęłam między mężem a jego dziećmi

Bizonka, Rucola, JustynaG, zuza88 lubią tę wiadomość

Nieprawidłowy kariotyp
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • GuBo Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Eh, to czemu ja tyje !! Powiedzcie mi dobre Kobiety !!!

Powiem Ci że ja mam tak samo, jem bardzo dużo, praktycznie zero aktywności fizycznej (w pierwszym trymestrze miałam zakaz od lekarza a teraz po prostu fizycznie nie mam siły), przytyłam już 2 kg. Teraz muszę przyznać że nie jestem w stanie tyle na raz zjeść co kilka tygodni temu, ale wilczy głód ciągle jest. 16 marca mnie zważą, zobaczymy co tam słychać...

h4zp3e3kj3ws8ciu.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam niedowage, bo przy 167 wazylam 50kg. Moja normalna waga to 54 (ale to przez zycie, bo jak sie stresuje to nie jem). Jak tylko pokazaly sie 2 kreski to mialam takie giga mdlosci i musialam je zajadac. Pozeralam 3 obiady (duzy talerz ziemniorow, 2 schabowe i tona surowki) sniadanie, kolacja i podjadanie. W miesiac przytylam 4 kg. Organizm chyba sam wyczul, ze ma niedobory. Teraz od tyg jest ok. Jem male porcje co 3-4 godz :)

Rucola lubi tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja juz po wizycie! Dzidzior zdrowy tak powiedział lekarz, i prawdopodobnie chłopak, ale na 100% bedziemy wiedzieć na następnej wizycie :D dziwi mnie tylko to, że mi nie opisuje USG tak jak wam :/

Vlinder, Rucola, aLunia, Bizonka, Paulla89, nadulek, CzterolistnaKoniczyna, Bianka*, DoveLove, natalinka, promyczek 39, Herbata, monika_86, GuBo, OctAngel, matkapatka, Natalia1984, Asiek1214, zuza88, asese, Wesoła89, sylvi, Antonina38, Av, Deseo lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vlinder wrote:
    U mnie większość rodziny obraziło się, ze nie braliśmy ślubu kościelnego i nie robiliśmy wielkiej imprezy i się nie odzywają, no cóż mieszkamy ponad 1000 km od Polski i nie jest nam z tym źle.
    Polubiłam bo tez jestem zdania, ze trzeba robić wszystko po swojemu a nie pod rodzine. Zadowolone mamy byc my i nasi mężowie. Reszta albo to zaakceptuje albo niech sie w d*** pocałuje. My akurat mielismy slub koscielny, bo wtedy w sumie tego chcielismy a przyjecie mielismy na 40 osób wegetariańskie, mimo protestom rodziny. Powiedzielismy jasno ze nie chcemy od nich pieniedzy, sami organizujemy wesele i bedzie takie jak sobie wymarzylismy. O dziwo wszycy goscie byli bardzo zaskoczeni, jak mozna fantastycznie zjesc bez miesa :)

nadulek, Vlinder, GuBo, matkapatka, Natalia1984 lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzlo wrote:
    Dziewczyny ja juz po wizycie! Dzidzior zdrowy tak powiedział lekarz, i prawdopodobnie chłopak, ale na 100% bedziemy wiedzieć na następnej wizycie :D dziwi mnie tylko to, że mi nie opisuje USG tak jak wam :/
    Dzidziol zdrowy i tylko to sie liczy. Gratulacje !!!

Zuzlo lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
‹‹ 436 437 438 439 440 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ