WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
MiSia :) wrote:Spi z nami w pokoju
bardzo sie cieszyl z nowego lozka i chetnie odrazu w nim spal , ale ma tak ze nad ranem sie budzi i przychodzi do nas do lozka i zostaje juz do rana. Zazwyczaj przychodzi ok 5 rano. Czasami nie przychodzi wcale. Tez zasypia u nas na lozku i przenosze go na swoje lozko. Czadami chce zeby spac w jego lozku , ale mi jest wygodniej na naszy z nim lerzec. Nie wiem czym to jest spowodowane , ze tak do nas przychodzi.
Sprobujcie jej zmienic na lozko , ona jest juz duza a noz sie uda ze bedzie przesypiac noce u siebie
Ja wiem czym to jest spowodowane:) po prostu nie ma jak u mamyWiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2018, 09:29
MiSia :) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witamy się i my. Kolejna doba w łóżku zaliczona. Ja do amniopunkcji będę w zawieszeniu. Przekonałam w nocy całego neta i o ile wysokie NT nie musi ostatecznie być niczym złym o tyle ten ogólny obrzęk płodu jakby to delikatnie napisać nie znalazłam ani jednego Happy endu
-
nadulek wrote:Witamy się i my. Kolejna doba w łóżku zaliczona. Ja do amniopunkcji będę w zawieszeniu. Przekonałam w nocy całego neta i o ile wysokie NT nie musi ostatecznie być niczym złym o tyle ten ogólny obrzęk płodu jakby to delikatnie napisać nie znalazłam ani jednego Happy endu
Trzymam kciuki.
Weź pod uwagę, że ludzie częściej piszą o złych sprawach niż tych, które kończą się pozytywnie -
Witam w sobotni poranek, u nas w nocy spadł delikatny śnieg, normalnie anomalia, bo w rejonie Holandii gdzie mieszkam zdarza się to bardzo rzadko, w tym sezonie jest to 3 dzień śniegu, ostatni raz padał w grudniu.
Co do witamin nadal mam brać wit D i kwas foliowy, nawet w 2 trymestrze, inne witaminy czerpać z owoców i warzyw. Dopiero po badaniach krwi jeśli wyjdą niedobory będę przyjmować inne. Tutaj lekarze starają się jak najmniej podawać syntetyków. Z racji malej ilości słońca, większość roku jest deszczowa, niedobory wit D są czymś naturalnym.
Co do ubrań, też nie będę kupować jakiś typowo ciążowych tylko leginsy, luźniejsze w brzuchu tuniki i sukienki.
-
nadulek wrote:Witamy się i my. Kolejna doba w łóżku zaliczona. Ja do amniopunkcji będę w zawieszeniu. Przekonałam w nocy całego neta i o ile wysokie NT nie musi ostatecznie być niczym złym o tyle ten ogólny obrzęk płodu jakby to delikatnie napisać nie znalazłam ani jednego Happy endu
-
Vlinder wrote:Nadulek cały czas trzymam kciuki, aby wszystko zakończyło się dobrze. Myślami jestem z Tobą.
-
Mnie wsyztsko drażni w brzuchu a mam pracę gdzie muszę wyglądać elegancko i czuć się komfortowo więc dlatego kupiłam poza tym jak to kobieta nie mam się w co ubrać bo nic nie jest odpowiednie
Vlinder, monika_86 lubią tę wiadomość
44dc serduszko bije dzidzia 4mm
24dc beta 18,65, 30dc beta 877,45, 37dc beta 13358, 40 -
nadulek wrote:Dzięki wielkie miło mieć komu się wyżalić. Mąż zdroworozsądkowowo oświadczył że co będzie to będzie i na razie nie będzie myślał w żadnym kierunku. No i że więcej w ciąży nie będę.
Tylko dlaczego miałabyś nie być już nigdy w ciąży??
-
Vlinder wrote:Nadulek mąż z jednej strony ma rację, na pewne rzeczy nie mamy wpływu i jedyne co nam pozostaje to czekanie na rozwój sytuacji, ale tego nauczyłam w się w Holandii i dzięki temu jestem bardziej spokojna.
Tylko dlaczego miałabyś nie być już nigdy w ciąży?? -
Nat@la wrote:Czy bierzecie już witaminy dla 2 trymestru? Kończy mi się kwas foliowy a bez sensu kupować nowe opakowanie bo napewno lekarz już w czwartek zaleci go odstawić i brać witaminy. Pytanie jakie bierzecie lub zamierzacie?
Zaczęłam brać Femibion 2 -
nadulek wrote:Mamy 2 córki - to moja 6 ciąża mój mąż też ma uczucia i mówi że nie ma już więcej siły
nadulek lubi tę wiadomość
-
nadulek wrote:Mamy 2 córki - to moja 6 ciąża mój mąż też ma uczucia i mówi że nie ma już więcej siły
nadulek- nie dziwię się, i podziwiam was, że i tak po tylu próbach staracie się dalej. Trzymam kciuki za was do końca! Cuda się zdarzają!
Ja biorę Mama DHA Premium w sumie to od okresu starań.
A co do ubrań- to mam sporo ciążowych jeszcze po pierwszej ciąży- ale to bardziej bluzki na długi rękaw, więc pewnie dokupię jakieś legginsy i koszulki na krótki. A że mamy komunię i dwa wesela- to jakąś sukienkę też trzeba będzie kupićWiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2018, 11:15
nadulek lubi tę wiadomość
-
Nat@la wrote:Czy bierzecie już witaminy dla 2 trymestru? Kończy mi się kwas foliowy a bez sensu kupować nowe opakowanie bo napewno lekarz już w czwartek zaleci go odstawić i brać witaminy. Pytanie jakie bierzecie lub zamierzacie?
-
Ciemnowlosa wrote:Nadulek o co chodzi z tym nt u Ciebie cos nie tak? Nie jestem do komca na bieżąco bo sie wszysycy pochorowalismy
-
Ja od tygodnia biorę Pregna DHA. A od początku starań witamina D + Vitaminer Prenatal. Piję też Inofolic. Jak skończy mi się ten vitaminer to kupię sobie Pregnę Plus, gdyż ona ma witaminę D. Wowczas jedna tabletka do łykania mniejWiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2018, 13:18