X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Nat@la Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiSia :) wrote:
    Spi z nami w pokoju :) bardzo sie cieszyl z nowego lozka i chetnie odrazu w nim spal , ale ma tak ze nad ranem sie budzi i przychodzi do nas do lozka i zostaje juz do rana. Zazwyczaj przychodzi ok 5 rano. Czasami nie przychodzi wcale. Tez zasypia u nas na lozku i przenosze go na swoje lozko. Czadami chce zeby spac w jego lozku , ale mi jest wygodniej na naszy z nim lerzec. Nie wiem czym to jest spowodowane , ze tak do nas przychodzi.
    Sprobujcie jej zmienic na lozko , ona jest juz duza a noz sie uda ze bedzie przesypiac noce u siebie :)
    Masz rację tylko nie mogę przekonać taty, twierdzi że zwariowalam takie "maleństwo!!" przenosić na normalne łóżko:(. Ja myślę też, że lepiej zacząć już teraz ją przyzwyczajać bo obawiam się że jak pojawi się rodzeństwo to będzie zazdrosna a nagłe przeniesienie ją do swojego pokoju tylko pogorszy ten stan. Tym bardziej, że maluchy będą spały w naszym.
    Ja wiem czym to jest spowodowane:) po prostu nie ma jak u mamy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2018, 09:29

MiSia :) lubi tę wiadomość

3jgxskjou81k1utn.png
    1usatv73qry8ayfh.png
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was padnięta, lecz jedząca racuchy w 11tc :D

asese lubi tę wiadomość

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj od rana na śniadanko pierogi ;)

• mitaka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie spieszycie z ta garderoba :) ja to zawsze po polowkowym cos kupuje dopiero i to najczesciej tunike i ledżinsy

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już upiłam leginsy takie po domu tylko bo wszystko oprócz pidżam mnie ciśnie

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i my. Kolejna doba w łóżku zaliczona. Ja do amniopunkcji będę w zawieszeniu. Przekonałam w nocy całego neta i o ile wysokie NT nie musi ostatecznie być niczym złym o tyle ten ogólny obrzęk płodu jakby to delikatnie napisać nie znalazłam ani jednego Happy endu

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:
    Witamy się i my. Kolejna doba w łóżku zaliczona. Ja do amniopunkcji będę w zawieszeniu. Przekonałam w nocy całego neta i o ile wysokie NT nie musi ostatecznie być niczym złym o tyle ten ogólny obrzęk płodu jakby to delikatnie napisać nie znalazłam ani jednego Happy endu

Trzymam kciuki.

Weź pod uwagę, że ludzie częściej piszą o złych sprawach niż tych, które kończą się pozytywnie :)

w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w sobotni poranek, u nas w nocy spadł delikatny śnieg, normalnie anomalia, bo w rejonie Holandii gdzie mieszkam zdarza się to bardzo rzadko, w tym sezonie jest to 3 dzień śniegu, ostatni raz padał w grudniu.
    Co do witamin nadal mam brać wit D i kwas foliowy, nawet w 2 trymestrze, inne witaminy czerpać z owoców i warzyw. Dopiero po badaniach krwi jeśli wyjdą niedobory będę przyjmować inne. Tutaj lekarze starają się jak najmniej podawać syntetyków. Z racji malej ilości słońca, większość roku jest deszczowa, niedobory wit D są czymś naturalnym.
    Co do ubrań, też nie będę kupować jakiś typowo ciążowych tylko leginsy, luźniejsze w brzuchu tuniki i sukienki.

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:
    Nadulek cały czas trzymam kciuki, aby wszystko zakończyło się dobrze. Myślami jestem z Tobą.

bhywvcqgxdl0na75.png
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vlinder wrote:
    Nadulek cały czas trzymam kciuki, aby wszystko zakończyło się dobrze. Myślami jestem z Tobą.
    Dzięki wielkie miło mieć komu się wyżalić. Mąż zdroworozsądkowowo oświadczył że co będzie to będzie i na razie nie będzie myślał w żadnym kierunku. No i że więcej w ciąży nie będę.

Nieprawidłowy kariotyp
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • Nadzieja2018 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wsyztsko drażni w brzuchu a mam pracę gdzie muszę wyglądać elegancko i czuć się komfortowo więc dlatego kupiłam poza tym jak to kobieta nie mam się w co ubrać bo nic nie jest odpowiednie

Vlinder, monika_86 lubią tę wiadomość

w4squgpj8vhcpzbo.png
    44dc serduszko bije dzidzia 4mm
    24dc beta 18,65, 30dc beta 877,45, 37dc beta 13358, 40
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:
    Dzięki wielkie miło mieć komu się wyżalić. Mąż zdroworozsądkowowo oświadczył że co będzie to będzie i na razie nie będzie myślał w żadnym kierunku. No i że więcej w ciąży nie będę.
    Nadulek mąż z jednej strony ma rację, na pewne rzeczy nie mamy wpływu i jedyne co nam pozostaje to czekanie na rozwój sytuacji, ale tego nauczyłam w się w Holandii i dzięki temu jestem bardziej spokojna.
    Tylko dlaczego miałabyś nie być już nigdy w ciąży??

bhywvcqgxdl0na75.png
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vlinder wrote:
    Nadulek mąż z jednej strony ma rację, na pewne rzeczy nie mamy wpływu i jedyne co nam pozostaje to czekanie na rozwój sytuacji, ale tego nauczyłam w się w Holandii i dzięki temu jestem bardziej spokojna.
    Tylko dlaczego miałabyś nie być już nigdy w ciąży??
    Mamy 2 córki - to moja 6 ciąża mój mąż też ma uczucia i mówi że nie ma już więcej siły

Nieprawidłowy kariotyp
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • GuBo Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat@la wrote:
    Czy bierzecie już witaminy dla 2 trymestru? Kończy mi się kwas foliowy a bez sensu kupować nowe opakowanie bo napewno lekarz już w czwartek zaleci go odstawić i brać witaminy. Pytanie jakie bierzecie lub zamierzacie?

Zaczęłam brać Femibion 2

h4zp3e3kj3ws8ciu.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:
    Mamy 2 córki - to moja 6 ciąża mój mąż też ma uczucia i mówi że nie ma już więcej siły
    No rozumiem, myślałam, że to wasze 1 dziecko. Wiesz mój mąż jak patrzy na mnie jak wymiotuję, kiedy po tabletkach boli mnie żołądek, kiedy nie mogę nic jeść stwierdził, że gdyby wiedział, że ta drugą ciążę będę przechodzić tak ciężko nigdy nie zgodziłby się na kolejne dziecko. Nasi mężowie mają uczucia i najzwyczajniej w świecie boją się o nas, mój cały czas się boi, że coś może pójść nie tak przy porodzie, mówi, że boi się mnie stracić.

nadulek lubi tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Deseo Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:

nadulek- nie dziwię się, i podziwiam was, że i tak po tylu próbach staracie się dalej. Trzymam kciuki za was do końca! Cuda się zdarzają!

Ja biorę Mama DHA Premium w sumie to od okresu starań.

A co do ubrań- to mam sporo ciążowych jeszcze po pierwszej ciąży- ale to bardziej bluzki na długi rękaw, więc pewnie dokupię jakieś legginsy i koszulki na krótki. A że mamy komunię i dwa wesela- to jakąś sukienkę też trzeba będzie kupić :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2018, 11:15

nadulek lubi tę wiadomość

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat@la wrote:
    Czy bierzecie już witaminy dla 2 trymestru? Kończy mi się kwas foliowy a bez sensu kupować nowe opakowanie bo napewno lekarz już w czwartek zaleci go odstawić i brać witaminy. Pytanie jakie bierzecie lub zamierzacie?
    Ja juym od tygodnia przeszlam na Folik Mama 2/3

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek o co chodzi z tym nt u Ciebie cos nie tak? Nie jestem do komca na bieżąco bo sie wszysycy pochorowalismy

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Nadulek o co chodzi z tym nt u Ciebie cos nie tak? Nie jestem do komca na bieżąco bo sie wszysycy pochorowalismy
    Wczoraj na USG wyszło że maluch ma NT 5,30 i ogólny obrzęk płodu

Nieprawidłowy kariotyp
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • monika_86 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat@la wrote:

Ja od tygodnia biorę Pregna DHA. A od początku starań witamina D + Vitaminer Prenatal. Piję też Inofolic. Jak skończy mi się ten vitaminer to kupię sobie Pregnę Plus, gdyż ona ma witaminę D. Wowczas jedna tabletka do łykania mniej :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2018, 13:18

zrz6qtkfujjdexc2.png
‹‹ 427 428 429 430 431 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ