WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
frezyjciada wrote:Dla mnie number one w sukienkach ciążowych są kiecki marki elpasa! Pięknie skrojone, w modnych wzorach, nie worki, nie babcine, no cud, miód i orzeszki!
Np taaaka ❤ http://www.elpasa.pl/sukienka-ciazowa-serafina-id-341.html
I taka ❤ http://www.elpasa.pl/sukienka-ciazowa-bepi-ii-gatunek-id-248.html
Są i długie i bardziej eleganckie, no mega!Tą http://www.elpasa.pl/sukienka-ciazowa-bepi-ii-gatunek-id-248.html już nawet do koszyka wrzuciłam
Ta też mi się bardzo podoba https://pieknamama.pl/sukienka-ciazowa-linda-93501.html No mówię, wybrałam 8 modeli, tylko którą wybrać?
kasia1518 lubi tę wiadomość
-
Natalia, proponuję wybrać 2 sukienki (darmowa dostawa wtedy będzie), a po przymiarce zawsze możesz z jednej z nich zrezygnować i odesłać.
W sklepie też przymierzasz kilka rzeczy przed zakupem.
-
nick nieaktualny
-
Oj jak dobrze że temat sukienek się rozpoczął bo ja 2 wesela mam w czerwcu i lipcu- na szczęście tydzień po tygodniu więc różnica brzucha nie powinna być duża to i w jednej kiece obskocze 2
Mi się bardzo Noemi i Serafina podobająWiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2018, 22:09
kasia1518
-
nick nieaktualnyAle mialam dzien i noc. Wczoraj wrocilam wykonczona do domu, jak wyszlam o 7 rano to wrocilam o 19. A to wizyta w labo, a to studia, potem obiad na miescie, sklep, kupowanie farby. Myslalam ze już do domu nie dojde. Zasnelam chyba o 20. Potem sie obudzilam o 1 w nocy i nie czulam ruchow. No dokladnie jak tydzien temu w niedzielę. Juz sie wystraszylam ze wczoraj przeholowalam i cos sie stalo i w panice pobieglam po detektor tetna (nie wiem jak bym bez niego przezyla). Serce bije, kilka ruchow wreszcie poczulam. Potem znowu sie budze i nie czuje przez dluzszy czas. Dopiero teraz czuje mocne. No masakra. Nie wiem czy nie lepiej było jak w ogóle nie czulam jeszcze ruchow bo teraz swiruje jak za dlugo ich nie ma.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2018, 06:06
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMuszę sie jeszcze zorientowac w tych labolatoriach.
Ja tez w ruchu i na stojaco nadal nie czuje. No ale juz od kilku tygodni czulam jak sie polozylam płasko na plecach a tu takie numery. Tydzien temu w niedzielę mialam dokladnie to samo. Jadlam pilam, pukalam i przez kilka godzin praktycznie nic nie czułam. I dzisiaj to samo. Lezalam chyba z godzinę na wznak i nic nie czulam. Bez detektora juz bym umarła na zawał, ale detekor tez na 100% nie uspokaja, bo moja bujna wyobraznia juz widzi dziecko owiniete pepowina i nie mogace sie ruszyc albo chore. Wiecie, ze mi wiele nie trzebaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2018, 07:29
-
Ja czasem czuję przez sen, jak mała się rusza w nocy albo nad ranem. Najbardziej aktywna staje się wieczorem i wariuje do 22-23! Połówkowe 5 maja. Już po prostu przebieram nogami z niecierpliwości, tak chcę zobaczyć moje słodkości
Zamówię kilka sukienek do mierzenia i wybiorę najlepszą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2018, 08:44
-
nick nieaktualnyJa to byn najbardzieu chciala zeby ciagle sie ruszala:P bardzo byloby to uspokajające:-)
A juz w ogole nie cierpie byc cały dzien poza domem np. Na studiach bo jak stoje to w ogóle nie czuje a jak siedze to rzadkoWiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2018, 08:34
-
Dzień dobry wszystkim
Widzę że świra z ruchami dziecka mamy wszystkie. Ja miałam to samo jakos w poniedziałek. Przez cały dzień mała nie brykała i już się zaczęłam denerwować i to bardzoooo, coś tam niby czułam ale to tak na siłę sobie wmawiałam. Na drugi dzień księżniczka się odezwała ze zdwojoną siłą
Moja już tak zaczyna się wiercić że spokojnie można filmiki kręcić tak wyraźnie już na brzuchu widać kopniaki
-
nick nieaktualny
-
Ja już ją czuję nawet jak siedzę i bardzo sporadycznie w pozycji stojącej.
Dziewczyny, byłam wczoraj w Auchan,ale takim wielkim,nie takim małym co są w galeriach. Mają ogromny wybór ubranek dla maluchów,od rozmiaru 50. Bodziaki w super cenach,niezłe gatunkowo i też takie kopertowe,co na początku sa najlepsze.
Księżniczka dostała wczoraj niedrapki i skarpetki różoweWiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2018, 08:41
-
U mnie chyba ma takie fazy co drugi dzień, czyli jeden dzień rzadko się rusza a drugi co chwila. Nie przejmuje się tym w ogóle. Moj lekarz powiedzial ze dopiero na sam koniec liczy sie ruchy a i to niekoniecznie. Za to dzis w nocy moje dziexke upodobalo sobie lewy bok tzn ze przy kazdej przewrotce na prawo dostawalam solidne kopniaki. Przez godzine spac nie mogłam;)
Mam pytanie do Was, jakie mebelki/akcesoria trzeba zamawiać dla noworodka? Łóżeczko wiadomo ale oprócz tego? Coś jakiś leżaczek mi sie obija o uszy. Dajcie znac o czym wiecie. Nie chodzi mi to zeby teraz kupowac ale musze sobie budzet mniej więcej przygotowacjatoszka lubi tę wiadomość
Corka - 2018
Syn - 2021 -
nick nieaktualnyMum2b wrote:U mnie chyba ma takie fazy co drugi dzień, czyli jeden dzień rzadko się rusza a drugi co chwila. Nie przejmuje się tym w ogóle. Moj lekarz powiedzial ze dopiero na sam koniec liczy sie ruchy a i to niekoniecznie. Za to dzis w nocy moje dziexke upodobalo sobie lewy bok tzn ze przy kazdej przewrotce na prawo dostawalam solidne kopniaki. Przez godzine spac nie mogłam;)
Mam pytanie do Was, jakie mebelki/akcesoria trzeba zamawiać dla noworodka? Łóżeczko wiadomo ale oprócz tego? Coś jakiś leżaczek mi sie obija o uszy. Dajcie znac o czym wiecie. Nie chodzi mi to zeby teraz kupowac ale musze sobie budzet mniej więcej przygotowac
Ja też jestem zielona co kupić i niedługo chce usiąść na spokojnie i spisać wszystko, poczytać opinie. Z tymi leżaczkami to podobne coś źle działa na dłuższą mete na kregosłup, muszę poczytać. Na pewno z większych wydatków (dla mnie) oprócz łóżeczka, być może kołyski, wózka, fotelika to kupię monitor oddechu. Niani nie potrzebuje bo mieszkam w bloku.
-
Wiesz co ja z własnego doświadczenia wiem że leżaczek/bujaczek u mnie z synem sprawdził się w 100% i to od samego początku. Najpierw mały sobie tam leżał a ja mogłam go wszędzie postawić i coś zrobić a najlepiej było jak się go postawiło przed akwarium
pól godziny dziecka nie było bo taki był zapatrzony w rybki. Mam dwa z Fisher Price na początku najlepiej sprawdzał się ten mniejszy (nie wiem jak go opisać ale jak wklepiecie w google to różnicę widać
więc się domyslicie o którego mi chodzi) bo wystarczyło że mały troszkę zafikał nóżkami i już się lekko kołysał, a potem już przeskoczyliśmy do tego normalnego z plastikowymi nóżkami i był super bo dłuuugo nam służył.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny