X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak z tymi niedrapkami, kiedys czytalam chyba tu na forum tylko w innym miesiacu że jakas dziewczyna pisala ze zawsze zakladala, a raz zapomniala czy dzicko sciagnelo i sobie zadrapalo pol policzka kolo oczka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już czuję ruchy bez względu na pozycję :) Ostatnio czułam nawet delikatnie jak mała się przekręca - niesamowite uczucie :)

Kurde dziewczyny mam bardzo dużo wodnistej, mlecznej wydzieliny, niby mam tak od początku ciąży ale od 3 dni przybrało na sile i dosłownie się ze mnie leje. Sprawdzałam papierkami lakmusowymi i ph nie przekracza niby 4,5/5, ale trochę mnie to niepokoi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2018, 12:54

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Nie wiem jak z tymi niedrapkami, kiedys czytalam chyba tu na forum tylko w innym miesiacu że jakas dziewczyna pisala ze zawsze zakladala, a raz zapomniala czy dzicko sciagnelo i sobie zadrapalo pol policzka kolo oczka.

W niektórych szpitalach wymagają niedrapkow bo tak jak piszesz dziecko może sobie pół buzi zadrapać A jak się wróci do domu to już można paznokcie obciąć i niedrapki nie będą potrzebne. Ja już kupiłam- jedyna rzecz jaka mam :)

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Ja też już czuję ruchy bez względu na pozycję :) Ostatnio czułam nawet delikatnie jak mała się przekręca - niesamowite uczucie :)

Kurde dziewczyny mam bardzo dużo wodnistej, mlecznej wydzieliny, niby mam tak od początku ciąży ale od 3 dni przybrało na sile i dosłownie się ze mnie leje. Sprawdzałam papierkami lakmusowymi i ph nie przekracza niby 4,5/5, ale trochę mnie to niepokoi.
    Ja ciagle mam wodnista biala, polaczona z luteina. Ale wiadomo, ze jak juz cos nas zaniepokoi to jedynie lekarz Cie uspokoi:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dziecko ma długie paznokcie to się je obcina, a nie zakłada rękawiczki. Już tyle się o tym trąbi, że zaburza się motoryke dziecka w ten sposób, że dziwi mnie jak nadal ludzie te biedne dzieci katuja w rękawiczkach.
    Poczytajcie sobie co to jest wspolspanie i jakie są jego zasady. Nikt o zdrowych zmysłach nie śpi z dzieckiem pod jedną i tą samą kołdrą! Toć to wykluczone całkiem. I tak, współspanie z zachowaniem podstawowych zasad zmniejsza możliwość SIDS. Polecam też poczytać o Rodzicielstwie Bliskości!

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:

Wydaje mi się że jest to normalne. Ja miałam galaretowaty i ostatnio zapytałam ginka to powiedział że z każdym miesiącem może się wydzielina zmieniać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Najlepiej niech Maluch śpi w czym chcecie i na co macie miejsce, czy to łóżeczko,czy kosz, czy dostawka.
    Leżaczek mielismy taki drgający i służyl nam na początku do karmienia i do wywołania drganiami kupy,jak był z nia problem :)
    Niania przyda się jak dziecko śpi np na piętrze,ale są tez aplikacje np Dormi więc jak kto chce.
    Monitor oddechu jak ktoś panikuje ( my kupimy).
    Z gadżetów to mieliśmy,a nie koniecznie trzeba mieć,to sterylizator butelek ( można zalewać wrzątkiem), podgrzewacz ( można wsadzić butlę do ciepłej wody).
    Polecam natomiast nawilżacz powietrza,szczególnie w blokach jest suche powietrze.
    To tak na szybko, co mi do głowy przychodzi.
    o i to jest super rada z tym nawilżaczem! podgrzewacz kupiłam bo będzie szybszy niż ciągłe grzanie wody, ALE sterylizator odpuszczam, zawsze można wrzątkiem przelać smoczek czy butelkę niż zbierać te rzeczy żeby je potem parzyć :)

Izabelle lubi tę wiadomość

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Jak dziecko ma długie paznokcie to się je obcina, a nie zakłada rękawiczki. Już tyle się o tym trąbi, że zaburza się motoryke dziecka w ten sposób, że dziwi mnie jak nadal ludzie te biedne dzieci katuja w rękawiczkach.
    Poczytajcie sobie co to jest wspolspanie i jakie są jego zasady. Nikt o zdrowych zmysłach nie śpi z dzieckiem pod jedną i tą samą kołdrą! Toć to wykluczone całkiem. I tak, współspanie z zachowaniem podstawowych zasad zmniejsza możliwość SIDS. Polecam też poczytać o Rodzicielstwie Bliskości!

Ale w szpitalu jest zakaz obcinania paznokci więc na ten czas niedrapki się przydadza - w domu oczywiście nie ma co dziecka katować w rękawiczkach

agaafabka, monika_86, Wesoła89 lubią tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zrozumcie mnie zle, ale jak Was czytam z tym odkladaniem dziecka do lozeczka to ptzypominam sobie siebie sprzed 4 lat jak to dziecko mialo spac w swoim lozeczku,bez smoczka, karmione piersia i bez bujania w wozku, tylko wozek wypalil reszte zycie zweryfikowalo ;)

Izabelle, agaafabka lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie życie zweryfikuje, ale warto moec chociaż dobre poczatki podstawy:P ja sama nie wiem co ze smoczkiem. Studiowałam i w sumie dalej studiuje pedagogike i mialam zajecia z logopedii. Utkwilo mi w pamięć jak bylo na nich mowione jakie zlo robia smoczki w tym zakresie. Ze dzieci majac smoczek w buzi maja ciagle jezyk ułożony w nienaturalny sposob- zamiast u gory to plasko. I ile juz malych dzieci zglasza sie do niej na terapię logopedyczna i jej zdaniem to smoczki, mielenie dzieciom wszystkiego na papke itd.

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze, to nie raz Młody lądowal u nas w łóżku. Robi to do teraz ;) Łóżeczko stało zawsze obok i generalnie w nim spał,ale krytyczne momenty się zdarzały.
    Także życie wszystko weryfikuje.
    Te parę lat temu nikt nie trąbił o kołderkach w łóżeczku itp. Syn miał kołderkę,ochraniacz, poduszkę klin w łóżeczku i nic mu nie jest. Teraz nie zamierzam tam tego wszystkiego wkładac ;)
    Jeszcze jeden gadżet,który mega ułatwiał nam życie podczas karmienia mm, to bardzo dobry termos,w którym zawsze była gorąca woda, żeby zrobić mleko.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moj akurat mial silna potrzebe ssania od poczatku i darl sie przy tym niemilosiernie wiec dalam. Dostal najbardziej optymalny. Przed 1 urodzinami zabralam. Problemow logopedycznych nie ma, wczesniej mowil, juz od jakiegos czasu mowi piekne r, takze nie regula, ale papki jadl krotko to fakt, nie pil picia z butli tylko z bidonu, duzo czytalismy, dmuchalismy w zabawie, moze to w jakis sposob mialo wplyw. Natomiast nigdy nie zapatrywalam sie na pieluchy wielorazowe, z czystego lenistwa :P

Teraz mam z kolei dylemat nastepujacy, nie bede wkladac nowego dziecka do bujaczka, bo starszego to strasznie rozleniwilo i nie wiem czy nie zrezygnowac z pajacy, bo wydaje mi sie, ze krepowaly ruchy.

Izabelle lubi tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    No pewnie życie zweryfikuje, ale warto moec chociaż dobre poczatki podstawy:P ja sama nie wiem co ze smoczkiem. Studiowałam i w sumie dalej studiuje pedagogike i mialam zajecia z logopedii. Utkwilo mi w pamięć jak bylo na nich mowione jakie zlo robia smoczki w tym zakresie. Ze dzieci majac smoczek w buzi maja ciagle jezyk ułożony w nienaturalny sposob- zamiast u gory to plasko. I ile juz malych dzieci zglasza sie do niej na terapię logopedyczna i jej zdaniem to smoczki, mielenie dzieciom wszystkiego na papke itd.
    Wszystko ma swoje plusy i minusy. Trzeba w odpowiednim momencie ten smoczek odstawić,a ponoć ustrzega przed SIDS i nieraz ułatwia mamie życie. Na początku musisz dawać papki,żeby Maluch się nie zakrztusił,stopniowo zostawia się grudki w jedzeniu lub daje się mocno rozgotowane warzywa. Wszystko zależy od dziecka. Mój jak wyczuwał grudki na początku to pawia puszczał :) i weź tu bądź mądry ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miewacie biegunki? Jak sobie z nimi radzicie? :( chyba pomidory przestaly mi sluzyc :(

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mitaka,ja pajace ubierałam w zasadzie tylko do spania

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie trzeba dawać papek, poczytajcie o blw. Dziecko rozgniecie sobie dobrze dziąsłami, wiadomo daje się takie miękkie, ale żeby można było wziąć do ręki, a nie rozpadło się w locie.
    Smoczek przy mega silnym odruchu ssania=kiedy dziecko zaczyna ssać kciuk, to wiadomo lepiej dać smoka, bo palca nie utniesz. A żeby problemów logopedycznych nie było, to trzeba go wcześnie wyrzucić.
    Smoczek jako zapychacz dziecka żeby nie płakało jest jak dla mnie okrutny. Bo dziecko tylko w ten sposób okazuje swoje potrzeby. Ja młodemu smoka nie dałam choć każdy mówił dsj będzie spokój. Dawałam pierś-rozkrecilo mi to laktację, że cho cho a każdy twierdził, że nie dam rady kp, nie chciał piersi to ratowała nas chusta, piłka do fitnessu i śpiewanie. Pierwsze pół roku pamiętam jak przez mgłę, bo młody wcale nie sypiał, ale jak teraz patrzę na rówieśników ze smoczkami w buzi, jedzacymi nadal papki, pijacymi z butli to w sumie jestem dumna, że tak się uparłam i zrobiłam po swojemu. I kp i BLw i rodzicielstwo bliskości.
    A też chciałam żeby młody spał u siebie w łóżeczku, po pewnym czasie jak zemldlalam w drodze do łóżeczka (ciągły brak snu i przemęczenie zrobiły swoje) to stwierdziłam, że bezpieczniej będzie spać z dzieckiem.... Zrobiliśmy sobie dostawke ze zwykłego łóżeczka i było ekstra. Bo mąż bał się spać w naszym łóżku z dzieckiema z dostawka było bezpieczniej, mimo, że często to ja tam spałam a chlopaki na naszym łóżku:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak tam Wasze bebzolki? https://naforum.zapodaj.net/thumbs/26d1ed3f844c.jpg

Izabelle, Natalia1984, agaafabka, kasia1518, GuBo, ola_g89, Wesoła89, Angel1988, Agatek_gagatek, arya12, JustynaG lubią tę wiadomość

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ta moja szwagierka urodziła dziecko we wrześniu, mała ma 7 miesięcy i dopiero teraz zaczęła spać w swoim łóżeczku, wcześniej spała w łóżku z rodzicami bo na łóżeczko nie mieli w sypialni miejsca. Frezyjciada, piękny duży brzusio :)

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    87284c0fe70b0bb4gen.jpg
    a jutro drugie połówkowe, to bardziej dokładniejsze tutaj w NL

kasia1518, GuBo, Wesoła89, Amy333, Angel1988, Izabelle, Agatek_gagatek, ola_g89, JustynaG, Marrgoo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaafabka gdzie Ty to dziecko mieścisz? :D

agaafabka lubi tę wiadomość

‹‹ 659 660 661 662 663 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ