Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedziałek byłam u położnej i mówiła mi że 23 tydzień jest takim czasem, gdzie mogę cały dzień dziecka nie czuć i żebym się nie denerwowała wcale. Więc widać to jest w normie ;)

Ja też polecam leżaczek bujaczek. My mamy taki do 18 kg i na bardzo długo nam posłużył.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez wczoraj bylam w auchan i widzilam duzo tanich ubranek. Ale mam juz tyle, ze nawet nie bralam. Najwiecej na razie mam z 5 10 15. Nie wiem jak beda po praniu, ale na razie wygladaja super, piękne kolory, material wyglada porządnie:-)

• Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra Troll czyli ja :) idę pod prysznica i się ogarnąć bo siedzę w piżamie i szlafroku. Mąż z synem już od godziny przed domem sadzą pomidory a matka jak się dorwała do forum to odejść nie możę :)

f2w33e3k8kpk8877.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na co dziecku niedrapki? Dziecko musi poznawać świat głównie to przez dotyk robi na początku. Zakładając rękawiczki ogranicza się dziecku możliwość poznawania świata. U nas Bujak to był kit nad kity, zresztą fizjoterapeuta zabroniła go używać. Jeśli już bujak to musi rozkładać się całkiem na płasko.

• Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy pierwszym dziecku książkowo miałam kupione te niedrapki, małe czapeczki itd ale w praktyce to aż raz założyłam dziecku te rękawiczki ale póżniej wolałam obciać paznokietki i niech macha sobie łapkami i ciałko oddycha i nic go nie krępuje. Tak samo z tymi czapkami w domu :/ nigdy nie ubrałam bo to głupota i jakieś babciowe wymysły. A najlepiej pamiętam jak wychodziłam z synkiem na spacer w samym króciutkim bodziaczku bo upały i nie obeszło się bez komentarzy "gdzie on ma czapeczkę?" "załóż mu czapkę bo mu uszy przewieje", "ubierz mu czapkę i go przykryj bo on jest za mały" gdzie na zwenątrz 30+ wiatru zero a dziecko w gondoli :/nikogo nie obrażając ale były to komentarze starszych ciotek itp

f2w33e3k8kpk8877.png
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    W poniedziałek byłam u położnej i mówiła mi że 23 tydzień jest takim czasem, gdzie mogę cały dzień dziecka nie czuć i żebym się nie denerwowała wcale. Więc widać to jest w normie ;)

Ja też polecam leżaczek bujaczek. My mamy taki do 18 kg i na bardzo długo nam posłużył.
    A jakiej firmy ten leżaczek?

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję ruchy bez względu na to czy siedzę, stoję czy leżę. Kopie z całej siły, czasem tak że aż się zegnę :D Mi szwagierka mówiła że łóżeczko mogę kupić po urodzeniu dziecka sporo bo i tak będzie spało z nami w łóżku albo w wózku :/

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha321 wrote:
    Monia u mnie Ciebie pokazuje 19+4. Zgadza się?

Tak :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Ja czuję ruchy bez względu na to czy siedzę, stoję czy leżę. Kopie z całej siły, czasem tak że aż się zegnę :D Mi szwagierka mówiła że łóżeczko mogę kupić po urodzeniu dziecka sporo bo i tak będzie spało z nami w łóżku albo w wózku :/

Ja bym się bała spać z dzieckiem. Jestem ogólnie nadwrażliwa i nerwowa i bym nie zasnęła na minutę i bała się, że zrobię mu krzywdę. Jeszcze jak znajomej znajomi stracili 8 miesięczną córkę śmiercią łóżeczkową- spali razem to mam czarne myśli. Nie mówię, że mam rację i to jest dobre/złe, ja poprostu wolę dziecko blisko, ale osobno.

jatoszka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z takich gadzetów dzieciowych to ja miałam też taki przewijak/wanienkę na kółkach. Nie mieliśmy dużo miejsca w pokoju więc to było 2w1 i zawsze można było go sobie przesunąć, przestawić itd a w tych 3 półkach mieściło się praktycznie wszystko łącznie na najniższej półce z zapasem pampersów, chusteczek itd. Funkcja wanienki była fajna ale bardzo krótko bo jest dość mała :/ i trzeba było zmienić.

f2w33e3k8kpk8877.png
  • Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    U mnie tez sie zgadza:-)
    No to wychodzi że u mnie zawiesił się tylko suwaczek Izabelle :/ . Wszystkie inne odliczają mi normalnie. Dziwne :/

f2w33e3k8kpk8877.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja Wam zazdroszcze ruchow. Od kiedy Mala nie uciska mi pecherza (dziekuje, ze dajesz mi spac ^^) przestalam czuc te laskotanie w brzuchu. Ale wiem ze jest ok bo mielismy usg w czwartek :) pozostaje mi cierpliwie czekac...

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj suwaczek tez sie zawiesil... jestesmy w 18+1 a ja na suwaczku widze 16+6...

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas_ia wrote:
    Moj suwaczek tez sie zawiesil... jestesmy w 18+1 a ja na suwaczku widze 16+6...
    a u mnie Ciebie mi pokazuje 17+2

f2w33e3k8kpk8877.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez w zyciu bym nie mogla spac z dzieckiem. Dlatego chce dostawke, jakby razem a jednak jest chronione:-) a w wozku slyszalam dzieci nie powinny spac jako w łóżku bo to szkodzi ich kregoslupom

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Ja bym się bała spać z dzieckiem. Jestem ogólnie nadwrażliwa i nerwowa i bym nie zasnęła na minutę i bała się, że zrobię mu krzywdę. Jeszcze jak znajomej znajomi stracili 8 miesięczną córkę śmiercią łóżeczkową- spali razem to mam czarne myśli. Nie mówię, że mam rację i to jest dobre/złe, ja poprostu wolę dziecko blisko, ale osobno.
    Uważam tak samo, dziecko będzie w łóżeczku na wyciągnięcie ręki bez żadnych kołder, poduszek tylko w swoim rożku. Czytałam jednak niedawno, że spanie z dzieckiem zmniejsza prawdopodobieństwo śmierci łóżeczkowej.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ale Wam zazdroszczę- ja jeszcze nic nie czuje :(

kasia1518

age.png
    age.png
    event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2024, 12:50

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Na co dziecku niedrapki? Dziecko musi poznawać świat głównie to przez dotyk robi na początku. Zakładając rękawiczki ogranicza się dziecku możliwość poznawania świata. U nas Bujak to był kit nad kity, zresztą fizjoterapeuta zabroniła go używać. Jeśli już bujak to musi rozkładać się całkiem na płasko.
    Wiem i nigdy niedrapek nie używałam ;) Wszystko dla Malej mam i cos chciałam jej kupic,a ze bylo w komplecie,to niech ma :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej niech Maluch śpi w czym chcecie i na co macie miejsce, czy to łóżeczko,czy kosz, czy dostawka.
    Leżaczek mielismy taki drgający i służyl nam na początku do karmienia i do wywołania drganiami kupy,jak był z nia problem :)
    Niania przyda się jak dziecko śpi np na piętrze,ale są tez aplikacje np Dormi więc jak kto chce.
    Monitor oddechu jak ktoś panikuje ( my kupimy).
    Z gadżetów to mieliśmy,a nie koniecznie trzeba mieć,to sterylizator butelek ( można zalewać wrzątkiem), podgrzewacz ( można wsadzić butlę do ciepłej wody).
    Polecam natomiast nawilżacz powietrza,szczególnie w blokach jest suche powietrze.
    To tak na szybko, co mi do głowy przychodzi.

nick nieaktualny, Wesoła89 lubią tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
‹‹ 658 659 660 661 662 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ