WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
W poniedziałek byłam u położnej i mówiła mi że 23 tydzień jest takim czasem, gdzie mogę cały dzień dziecka nie czuć i żebym się nie denerwowała wcale. Więc widać to jest w normie
Ja też polecam leżaczek bujaczek. My mamy taki do 18 kg i na bardzo długo nam posłużył. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNa co dziecku niedrapki? Dziecko musi poznawać świat głównie to przez dotyk robi na początku. Zakładając rękawiczki ogranicza się dziecku możliwość poznawania świata. U nas Bujak to był kit nad kity, zresztą fizjoterapeuta zabroniła go używać. Jeśli już bujak to musi rozkładać się całkiem na płasko.
-
Ja przy pierwszym dziecku książkowo miałam kupione te niedrapki, małe czapeczki itd ale w praktyce to aż raz założyłam dziecku te rękawiczki ale póżniej wolałam obciać paznokietki i niech macha sobie łapkami i ciałko oddycha i nic go nie krępuje. Tak samo z tymi czapkami w domu
nigdy nie ubrałam bo to głupota i jakieś babciowe wymysły. A najlepiej pamiętam jak wychodziłam z synkiem na spacer w samym króciutkim bodziaczku bo upały i nie obeszło się bez komentarzy "gdzie on ma czapeczkę?" "załóż mu czapkę bo mu uszy przewieje", "ubierz mu czapkę i go przykryj bo on jest za mały" gdzie na zwenątrz 30+ wiatru zero a dziecko w gondoli :/nikogo nie obrażając ale były to komentarze starszych ciotek itp
-
aLunia wrote:W poniedziałek byłam u położnej i mówiła mi że 23 tydzień jest takim czasem, gdzie mogę cały dzień dziecka nie czuć i żebym się nie denerwowała wcale. Więc widać to jest w normie
Ja też polecam leżaczek bujaczek. My mamy taki do 18 kg i na bardzo długo nam posłużył.Corka - 2018
Syn - 2021 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNatalia1984 wrote:Ja czuję ruchy bez względu na to czy siedzę, stoję czy leżę. Kopie z całej siły, czasem tak że aż się zegnę
Mi szwagierka mówiła że łóżeczko mogę kupić po urodzeniu dziecka sporo bo i tak będzie spało z nami w łóżku albo w wózku
Ja bym się bała spać z dzieckiem. Jestem ogólnie nadwrażliwa i nerwowa i bym nie zasnęła na minutę i bała się, że zrobię mu krzywdę. Jeszcze jak znajomej znajomi stracili 8 miesięczną córkę śmiercią łóżeczkową- spali razem to mam czarne myśli. Nie mówię, że mam rację i to jest dobre/złe, ja poprostu wolę dziecko blisko, ale osobno.jatoszka, Camilla13 lubią tę wiadomość
-
Z takich gadzetów dzieciowych to ja miałam też taki przewijak/wanienkę na kółkach. Nie mieliśmy dużo miejsca w pokoju więc to było 2w1 i zawsze można było go sobie przesunąć, przestawić itd a w tych 3 półkach mieściło się praktycznie wszystko łącznie na najniższej półce z zapasem pampersów, chusteczek itd. Funkcja wanienki była fajna ale bardzo krótko bo jest dość mała
i trzeba było zmienić.
-
nick nieaktualny
-
86Monia wrote:Ja bym się bała spać z dzieckiem. Jestem ogólnie nadwrażliwa i nerwowa i bym nie zasnęła na minutę i bała się, że zrobię mu krzywdę. Jeszcze jak znajomej znajomi stracili 8 miesięczną córkę śmiercią łóżeczkową- spali razem to mam czarne myśli. Nie mówię, że mam rację i to jest dobre/złe, ja poprostu wolę dziecko blisko, ale osobno.
-
frezyjciada wrote:Na co dziecku niedrapki? Dziecko musi poznawać świat głównie to przez dotyk robi na początku. Zakładając rękawiczki ogranicza się dziecku możliwość poznawania świata. U nas Bujak to był kit nad kity, zresztą fizjoterapeuta zabroniła go używać. Jeśli już bujak to musi rozkładać się całkiem na płasko.
Wszystko dla Malej mam i cos chciałam jej kupic,a ze bylo w komplecie,to niech ma
-
Najlepiej niech Maluch śpi w czym chcecie i na co macie miejsce, czy to łóżeczko,czy kosz, czy dostawka.
Leżaczek mielismy taki drgający i służyl nam na początku do karmienia i do wywołania drganiami kupy,jak był z nia problem
Niania przyda się jak dziecko śpi np na piętrze,ale są tez aplikacje np Dormi więc jak kto chce.
Monitor oddechu jak ktoś panikuje ( my kupimy).
Z gadżetów to mieliśmy,a nie koniecznie trzeba mieć,to sterylizator butelek ( można zalewać wrzątkiem), podgrzewacz ( można wsadzić butlę do ciepłej wody).
Polecam natomiast nawilżacz powietrza,szczególnie w blokach jest suche powietrze.
To tak na szybko, co mi do głowy przychodzi.Marrgoo, Wesoła89 lubią tę wiadomość