X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Nie ma za co :) leczę się naturalnie od 10lat i zawsze wszystko działa, już mam tyyyyyle sposobów, że to co tu napisałam to mega skrócona lista :D dodam tylko żeby nie pić gorących napoi, tak samo jak pijesz herbatę to w czasie przeziębienia dodaj do niej cynamon, cytrynę, sok malinowy prawdziwy z malin nie cukier sklepowy i miód, tylko trzeba pamiętać, że miód traci właściwości lecznicze w temperaturze powyżej 40°C. A cynamon jest naturalnym antybiotykiem.
    W razie w mozesz też nasmarować się czosnkiem, zrobić czosnkowe skarpetki. Ostrzegam, że będzie śmierdzieć na kilometr i po nocy w takich skarpetkach nawet.oddech jest czosnkowy, ale działa na każdy stan zapalny w organizmie!
    Dziękuję kochana, faktycznie masz wszystko w jednym paluszku :) Super rady :D Mam syrop z cebuli i czosnku z miodem zrobiony i robię inhalację z soli morskiej No i Apap na ból głowy :)

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Ja mam tak samo jak Ty Krasnalowa - budzę się w środku nocy i później przez 2 godz się kręcę z boku na bok, potem muszę w dzień dosypiać z godzinkę.
    Mam tak samo 1.30 jak bym miała zegarek w słowie i do 3-4 nie śpię :/ ale czytałam że często się zdarza w ciąży bezsenność... hormony!!

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    I tak wyjda te dzieci kiedy chca:-) bodajze tylko 5% rodzi sie w wyznaczonym dniu. Mi by pasowalo bardziej na poczatku wrzesnie bo sie musze jeszcze obronic we wrzesniu :P
    To jestem w tych 5% z poprzednią ciążą :) idealnie w dzień wg om i USG (miałam ten sam) odeszły mi wody :D

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 02:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka220 wrote:
    Mam tak samo 1.30 jak bym miała zegarek w słowie i do 3-4 nie śpię :/ ale czytałam że często się zdarza w ciąży bezsenność... hormony!!
    Haha. Nie spie :D wybila godzina mojej pobudki. Aaa rano na studia:( no i idę zbadac anty xa. Dam Wam znac jak to badanie. W sumie sie boje, ze wyjdzie ze mam zla dawke i nie wiem co wtedy zrobir bo mam zapas heparyny jeszcze chyba na 2miesiace w dawce 0,4 i nie wiem nawet czy gin przepisalby mi wieksza ewentualnie. Wiec mam nadzieje ze wyjdzie ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Spijcie póki możecie! Ja przed ciążą spałam jak suseł, totalny śpioch, w ciąży jako tako, dosypiałam w dzien, baaaaaaardzo dużo spałam. No ale jak już młody pojawił się na świecie to MASAKRA... Serio.... Pierwszy raz Przespał ciągiem 40minut jak skończył 9msc! Latem pobudki rano były ok 3:30-4:30. W styczniu tego roku pierwszy raz przespał w ciąg 4h i to jest rarytas, fakt zdarzylo się to może z 5razy ale jednak! No i dzień zaczynamy o bardziej ludzkich porach typu 5-6 rano.
    W nocy natomiast to ja bym znów spała jak zabita, nawet jak młody się budzi to ja nie zawsze słyszę(mąż na szczęście jeszcze nocami w domu) a w dzień nie ma opcji Żeby się zdrzemnać. Dlatego korzystajcie kiedy macie taką możliwość

Matko to rzeczywiście dziwię się że jakoś funkcjonujesz. Ja marzę żeby podać się do siebie i mojego brata. My spaliśmy od urodzenia od 21 do 7 rano. To jest błogosławieństwo dla kobiet.

Wybraliście imię dla drugiego synusia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Matko to rzeczywiście dziwię się że jakoś funkcjonujesz. Ja marzę żeby podać się do siebie i mojego brata. My spaliśmy od urodzenia od 21 do 7 rano. To jest błogosławieństwo dla kobiet.

Ostatnio mi tato mowil, ze ja ponoć tez bylam idealnym dzieckiem, w ogole nie plakalam i spałam cale noce, az mnie budzic musieli na karmienie. Mam nadzieje ze to dziedziczne :D

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha321 wrote:
    No to mnie Kochana pocieszyłaś bo już myślałam że tylko moja "mała" jest taka olbrzymia :) Tu same myszki albo książkowe dzieci a moja 3 dni temu też na połówkowych miała 362g. Moja mała kochana "Kruszynka" ;)
    Oj,to nssze też są książkowe przecież ;) Ja mam termin na początkek września :) Lekarz był w szoku,bo wszystkie pomiary wychodziły na dokładnie 21+0 . Idealnie się pokrywały :)
    Jestem taka dumna z naszej " Kruszynki" ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • monika_86 Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ja to ponoć tyle spałam, że do lekarza ze mną poszli, bo myśleli że jestem chora, a on kazał im się cieszyć.

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka220 wrote:
    To jestem w tych 5% z poprzednią ciążą :) idealnie w dzień wg om i USG (miałam ten sam) odeszły mi wody :D
    Ja tez tak miałam. Termin wyznaczony i dokładnie wody odeszły :) i Młody się urodził.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pociesze Was, i ja i mąż byliśmy dziećmi bezproblemowymi, spaliśmy całe noce ka od 3msc a mąż od 6msc. A tu taki gagatek....

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Niestety nie i coś mi się zdaje, że jeszcze dluuuuugo tak zostanie.... Bo nijak się dogadać nie możemy

• Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Oj,to nssze też są książkowe przecież ;) Ja mam termin na początkek września :) Lekarz był w szoku,bo wszystkie pomiary wychodziły na dokładnie 21+0 . Idealnie się pokrywały :)
    Jestem taka dumna z naszej " Kruszynki" ;)
    Aaaaaa już wiem Tobie się suwaczek nie przestawia i pokazuje że masz identyczny termin jak ja a teraz wychodzi że jest między nami jakieś 2tyg skoro Twoja mała jest książkowa :) bo moja cały czas 2tyg większa

f2w33e3k8kpk8877.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha321 wrote:
    Aaaaaa już wiem Tobie się suwaczek nie przestawia i pokazuje że masz identyczny termin jak ja a teraz wychodzi że jest między nami jakieś 2tyg skoro Twoja mała jest książkowa :) bo moja cały czas 2tyg większa
    Przeciez u Izabelle suwaczek pokazuje, ze jest w 21 tygodniu i dobrze jej sie przestawia. A Tobie pokazuje ze jestes w 19 i w teorii jest między Wami 2 tygodnie roznicy, a tak naprawde jest to zaniedbanie lekarzy, ze Ci nie przedstawili terminu skoro od poczatku byla 2 tygodnie wieksza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny zapomniałam wczoraj o zastrzyku z heparyny. Brać teraz czy czekać do wieczora?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko a ja śpię jak suseł w nocy, aż mnie ciężko wybudzić :D ale w sumie zawsze byłam spiochem :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi badanie anty xa nie jest pisane. Pkazalo sie ze tak rzadko bylo robione ze wycofali je z oferty, tylko nikt go nie usunął z cennika:-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Hej, dziewczyny zapomniałam wczoraj o zastrzyku z heparyny. Brać teraz czy czekać do wieczora?
    Nie wiem, ja jak kiedys zapomnil zrobic rano to zrobilam tego samego dnia wieczorem i potem juz ciągle robilam wieczorem.

• Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    A mi badanie anty xa nie jest pisane. Pkazalo sie ze tak rzadko bylo robione ze wycofali je z oferty, tylko nikt go nie usunął z cennika:-/

No to zapomnij o nim :D

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • Left_ie Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Nie ma za co :) leczę się naturalnie od 10lat i zawsze wszystko działa, już mam tyyyyyle sposobów, że to co tu napisałam to mega skrócona lista :D dodam tylko żeby nie pić gorących napoi, tak samo jak pijesz herbatę to w czasie przeziębienia dodaj do niej cynamon, cytrynę, sok malinowy prawdziwy z malin nie cukier sklepowy i miód, tylko trzeba pamiętać, że miód traci właściwości lecznicze w temperaturze powyżej 40°C. A cynamon jest naturalnym antybiotykiem.
    W razie w mozesz też nasmarować się czosnkiem, zrobić czosnkowe skarpetki. Ostrzegam, że będzie śmierdzieć na kilometr i po nocy w takich skarpetkach nawet.oddech jest czosnkowy, ale działa na każdy stan zapalny w organizmie!

Czosnkowe skarpetki? Rozwiniesz Frezycjada? :)

k0kdcwa1ru5loe1v.png
    mhsv20mma8j8n7kc.png
    ——————————
    Piotruś [*] 08.2017, 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    No to zapomnij o nim :D
    Nie zamierzam :P

‹‹ 655 656 657 658 659 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ