X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Nie ma za co :) leczę się naturalnie od 10lat i zawsze wszystko działa, już mam tyyyyyle sposobów, że to co tu napisałam to mega skrócona lista :D dodam tylko żeby nie pić gorących napoi, tak samo jak pijesz herbatę to w czasie przeziębienia dodaj do niej cynamon, cytrynę, sok malinowy prawdziwy z malin nie cukier sklepowy i miód, tylko trzeba pamiętać, że miód traci właściwości lecznicze w temperaturze powyżej 40°C. A cynamon jest naturalnym antybiotykiem.
    W razie w mozesz też nasmarować się czosnkiem, zrobić czosnkowe skarpetki. Ostrzegam, że będzie śmierdzieć na kilometr i po nocy w takich skarpetkach nawet.oddech jest czosnkowy, ale działa na każdy stan zapalny w organizmie!
    Dziękuję kochana, faktycznie masz wszystko w jednym paluszku :) Super rady :D Mam syrop z cebuli i czosnku z miodem zrobiony i robię inhalację z soli morskiej No i Apap na ból głowy :)

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Ja mam tak samo jak Ty Krasnalowa - budzę się w środku nocy i później przez 2 godz się kręcę z boku na bok, potem muszę w dzień dosypiać z godzinkę.
    Mam tak samo 1.30 jak bym miała zegarek w słowie i do 3-4 nie śpię :/ ale czytałam że często się zdarza w ciąży bezsenność... hormony!!

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    I tak wyjda te dzieci kiedy chca:-) bodajze tylko 5% rodzi sie w wyznaczonym dniu. Mi by pasowalo bardziej na poczatku wrzesnie bo sie musze jeszcze obronic we wrzesniu :P
    To jestem w tych 5% z poprzednią ciążą :) idealnie w dzień wg om i USG (miałam ten sam) odeszły mi wody :D

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 02:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka220 wrote:
    Mam tak samo 1.30 jak bym miała zegarek w słowie i do 3-4 nie śpię :/ ale czytałam że często się zdarza w ciąży bezsenność... hormony!!
    Haha. Nie spie :D wybila godzina mojej pobudki. Aaa rano na studia:( no i idę zbadac anty xa. Dam Wam znac jak to badanie. W sumie sie boje, ze wyjdzie ze mam zla dawke i nie wiem co wtedy zrobir bo mam zapas heparyny jeszcze chyba na 2miesiace w dawce 0,4 i nie wiem nawet czy gin przepisalby mi wieksza ewentualnie. Wiec mam nadzieje ze wyjdzie ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Spijcie póki możecie! Ja przed ciążą spałam jak suseł, totalny śpioch, w ciąży jako tako, dosypiałam w dzien, baaaaaaardzo dużo spałam. No ale jak już młody pojawił się na świecie to MASAKRA... Serio.... Pierwszy raz Przespał ciągiem 40minut jak skończył 9msc! Latem pobudki rano były ok 3:30-4:30. W styczniu tego roku pierwszy raz przespał w ciąg 4h i to jest rarytas, fakt zdarzylo się to może z 5razy ale jednak! No i dzień zaczynamy o bardziej ludzkich porach typu 5-6 rano.
    W nocy natomiast to ja bym znów spała jak zabita, nawet jak młody się budzi to ja nie zawsze słyszę(mąż na szczęście jeszcze nocami w domu) a w dzień nie ma opcji Żeby się zdrzemnać. Dlatego korzystajcie kiedy macie taką możliwość

Matko to rzeczywiście dziwię się że jakoś funkcjonujesz. Ja marzę żeby podać się do siebie i mojego brata. My spaliśmy od urodzenia od 21 do 7 rano. To jest błogosławieństwo dla kobiet.

Wybraliście imię dla drugiego synusia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Matko to rzeczywiście dziwię się że jakoś funkcjonujesz. Ja marzę żeby podać się do siebie i mojego brata. My spaliśmy od urodzenia od 21 do 7 rano. To jest błogosławieństwo dla kobiet.

Ostatnio mi tato mowil, ze ja ponoć tez bylam idealnym dzieckiem, w ogole nie plakalam i spałam cale noce, az mnie budzic musieli na karmienie. Mam nadzieje ze to dziedziczne :D

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha321 wrote:
    No to mnie Kochana pocieszyłaś bo już myślałam że tylko moja "mała" jest taka olbrzymia :) Tu same myszki albo książkowe dzieci a moja 3 dni temu też na połówkowych miała 362g. Moja mała kochana "Kruszynka" ;)
    Oj,to nssze też są książkowe przecież ;) Ja mam termin na początkek września :) Lekarz był w szoku,bo wszystkie pomiary wychodziły na dokładnie 21+0 . Idealnie się pokrywały :)
    Jestem taka dumna z naszej " Kruszynki" ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • monika_86 Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ja to ponoć tyle spałam, że do lekarza ze mną poszli, bo myśleli że jestem chora, a on kazał im się cieszyć.

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka220 wrote:
    To jestem w tych 5% z poprzednią ciążą :) idealnie w dzień wg om i USG (miałam ten sam) odeszły mi wody :D
    Ja tez tak miałam. Termin wyznaczony i dokładnie wody odeszły :) i Młody się urodził.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pociesze Was, i ja i mąż byliśmy dziećmi bezproblemowymi, spaliśmy całe noce ka od 3msc a mąż od 6msc. A tu taki gagatek....

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Niestety nie i coś mi się zdaje, że jeszcze dluuuuugo tak zostanie.... Bo nijak się dogadać nie możemy

• Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Oj,to nssze też są książkowe przecież ;) Ja mam termin na początkek września :) Lekarz był w szoku,bo wszystkie pomiary wychodziły na dokładnie 21+0 . Idealnie się pokrywały :)
    Jestem taka dumna z naszej " Kruszynki" ;)
    Aaaaaa już wiem Tobie się suwaczek nie przestawia i pokazuje że masz identyczny termin jak ja a teraz wychodzi że jest między nami jakieś 2tyg skoro Twoja mała jest książkowa :) bo moja cały czas 2tyg większa

f2w33e3k8kpk8877.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha321 wrote:
    Aaaaaa już wiem Tobie się suwaczek nie przestawia i pokazuje że masz identyczny termin jak ja a teraz wychodzi że jest między nami jakieś 2tyg skoro Twoja mała jest książkowa :) bo moja cały czas 2tyg większa
    Przeciez u Izabelle suwaczek pokazuje, ze jest w 21 tygodniu i dobrze jej sie przestawia. A Tobie pokazuje ze jestes w 19 i w teorii jest między Wami 2 tygodnie roznicy, a tak naprawde jest to zaniedbanie lekarzy, ze Ci nie przedstawili terminu skoro od poczatku byla 2 tygodnie wieksza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny zapomniałam wczoraj o zastrzyku z heparyny. Brać teraz czy czekać do wieczora?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko a ja śpię jak suseł w nocy, aż mnie ciężko wybudzić :D ale w sumie zawsze byłam spiochem :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi badanie anty xa nie jest pisane. Pkazalo sie ze tak rzadko bylo robione ze wycofali je z oferty, tylko nikt go nie usunął z cennika:-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Hej, dziewczyny zapomniałam wczoraj o zastrzyku z heparyny. Brać teraz czy czekać do wieczora?
    Nie wiem, ja jak kiedys zapomnil zrobic rano to zrobilam tego samego dnia wieczorem i potem juz ciągle robilam wieczorem.

• Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    A mi badanie anty xa nie jest pisane. Pkazalo sie ze tak rzadko bylo robione ze wycofali je z oferty, tylko nikt go nie usunął z cennika:-/

No to zapomnij o nim :D

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • Left_ie Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Nie ma za co :) leczę się naturalnie od 10lat i zawsze wszystko działa, już mam tyyyyyle sposobów, że to co tu napisałam to mega skrócona lista :D dodam tylko żeby nie pić gorących napoi, tak samo jak pijesz herbatę to w czasie przeziębienia dodaj do niej cynamon, cytrynę, sok malinowy prawdziwy z malin nie cukier sklepowy i miód, tylko trzeba pamiętać, że miód traci właściwości lecznicze w temperaturze powyżej 40°C. A cynamon jest naturalnym antybiotykiem.
    W razie w mozesz też nasmarować się czosnkiem, zrobić czosnkowe skarpetki. Ostrzegam, że będzie śmierdzieć na kilometr i po nocy w takich skarpetkach nawet.oddech jest czosnkowy, ale działa na każdy stan zapalny w organizmie!

Czosnkowe skarpetki? Rozwiniesz Frezycjada? :)

k0kdcwa1ru5loe1v.png
    mhsv20mma8j8n7kc.png
    ——————————
    Piotruś [*] 08.2017, 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    No to zapomnij o nim :D
    Nie zamierzam :P

‹‹ 655 656 657 658 659 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ