WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny za informację o infekcji. Mi położna poleciła tandum rosa. Ja gdybym nie robiła czystości pochwy to bym nawet nie wiedziała, że mam infekcję. A naczytałam się ile infekcja może szkód wyrządzić dlatego wolałam się zapytać jak u was.
-
Dziewczyny czy wasze dzieci też zmieniają pozycję w nocy?
Zaobserwowałam przez ostatnie kilka dni że rano jak się budzę przeważnie na prawym boku to jak się położę na plecach to mam po prawej strony taką wieeelką kulkę i czuję że to dzidzia
to wygląda tak jakby ktoś mi włożył jabłko. Później wstanę i w ciągu kilku minut brzuch się juz normalnie "rozlewa"
i tak codziennie rano. Myślałam że grawitacja w brzuchu nie działa
-
nick nieaktualnyaLunia, a Ty nie jestes przypadkiem sierpniowka? Bo jestes prawie 3tygodnie przede mną, a ja mam termin na 13.09:-). Tak tylko z ciekowsci pytam, nie zebym miala cos przeciwko
Ja tez rano jak leze na plecach to czesto widze kulke z jednej strony. Ale nie zwróciłam uwagi czy ma to zwiazek z tym na którym boku leze. Ja w nocy zmieniam te boki z 10 razy bo mi ciagle niewygodnie:P -
aLunia wrote:Dzięki dziewczyny za informację o infekcji. Mi położna poleciła tandum rosa. Ja gdybym nie robiła czystości pochwy to bym nawet nie wiedziała, że mam infekcję. A naczytałam się ile infekcja może szkód wyrządzić dlatego wolałam się zapytać jak u was.
Wcześniej używałam właśnie tego polecanego przez srokę, nie wiem czemu zmieniłam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 14:32
-
nick nieaktualny
-
krasnalowa wrote:aLunia, a Ty nie jestes przypadkiem sierpniowka? Bo jestes prawie 3tygodnie przede mną, a ja mam termin na 13.09:-). Tak tylko z ciekowsci pytam, nie zebym miala cos przeciwko
Ja tez rano jak leze na plecach to czesto widze kulke z jednej strony. Ale nie zwróciłam uwagi czy ma to zwiazek z tym na którym boku leze. Ja w nocy zmieniam te boki z 10 razy bo mi ciagle niewygodnie:P
O nocy to już nawet nie chce mi się myśleć bo w tej ciąży to koszmar. Spać nie moge, a najgorsze że jak tylko wstanę na siku to później już na bank godzinę nie mogę zasnąćCzasami to już mi się z nerwów płakać chce. Ale właśnie zauważyłam że jak obudzę się na lewym boku to brzuch jest normalny a jak na prawym to jest kulka
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMycha321 wrote:O nocy to już nawet nie chce mi się myśleć bo w tej ciąży to koszmar. Spać nie moge, a najgorsze że jak tylko wstanę na siku to później już na bank godzinę nie mogę zasnąć
Czasami to już mi się z nerwów płakać chce. Ale właśnie zauważyłam że jak obudzę się na lewym boku to brzuch jest normalny a jak na prawym to jest kulka
-
krasnalowa wrote:Ja sie codziennie budzę w srodku nocy i przez 2 godziny nie moge zasnac, zasypiam dopiero nad ranem. Juz od kilku tygodni tak mam:-/Antoś
-
nick nieaktualnykrasnalowa wrote:aLunia, a Ty nie jestes przypadkiem sierpniowka? Bo jestes prawie 3tygodnie przede mną, a ja mam termin na 13.09:-). Tak tylko z ciekowsci pytam, nie zebym miala cos przeciwko
Ja tez rano jak leze na plecach to czesto widze kulke z jednej strony. Ale nie zwróciłam uwagi czy ma to zwiazek z tym na którym boku leze. Ja w nocy zmieniam te boki z 10 razy bo mi ciagle niewygodnie:P
Ja też mam na 13.09 według Usg -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
krasnalowa wrote:aLunia, a Ty nie jestes przypadkiem sierpniowka? Bo jestes prawie 3tygodnie przede mną, a ja mam termin na 13.09:-). Tak tylko z ciekowsci pytam, nie zebym miala cos przeciwko
U mnie nie do końca wiadomo tak naprawdę hehe. Na pierwszym USG wyszlo, że 1.09 i to jest całkiem możliwe bo miałam opóźniona owulację. Potem nagle w 12 tyg na prenatalnym wyszło 24/25.08 a wg om mam 21.08. teraz na połówkowych znowu 31.08. więc tak bliżej mi do września, zważywszy że pierwsza córkę urodziłam 10 dni po terminie -
nick nieaktualnyJa mam ciagle intuicje ze u mnie bedzie wcześnie. Zobaczymy czy sie sprawdzi:-) dlatego tak jakos mam potrzebe juz organizowania wszystkiego i remontowania.
Wczoraj przyszla do mnie paczka z olx, babka sprzedawala kombinezony zimowe po 5zl. W stanie idealnym, w ogole nie widac ze uzywane. Wiec juz mam chyba z 8 kombinezonow na cały sezon jesien zima:D -
nick nieaktualnyaLunia wrote:U mnie nie do końca wiadomo tak naprawdę hehe. Na pierwszym USG wyszlo, że 1.09 i to jest całkiem możliwe bo miałam opóźniona owulację. Potem nagle w 12 tyg na prenatalnym wyszło 24/25.08 a wg om mam 21.08. teraz na połówkowych znowu 31.08. więc tak bliżej mi do września, zważywszy że pierwsza córkę urodziłam 10 dni po terminie
-
Ja ogólnie mam miesiaczke co 28 ale w tamtym cyklu dużo się rzeczy działo w moim życiu, ale myślę że dzięki temu w ogóle zaskoczyło bo nie myślałam. Ale też na każdym kroku muszę tłumaczyć że wiem, że owu później bo prawie rok się starałam i wszystko kontrolowałam.
Ale mam koleżankę która ma termin na 9.05, owu miała później a dzisiaj rodzi, więc jednak różnie to bywa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 15:53
-
nick nieaktualnyfrezyjciada wrote:Mi gin mówiła, że nie można robić irygacji z tantum rosa ale można psikać zewnętrznie i też zadziała
Mi też ginekolog polecił ten proszek ale tylko jako roztwór do podmywania zewnętrznego. Ponoć jest też dobry do podmywania po porodzie bo uśmierza ból -
krasnalowa wrote:Ja sie codziennie budzę w srodku nocy i przez 2 godziny nie moge zasnac, zasypiam dopiero nad ranem. Juz od kilku tygodni tak mam:-/
Ja mam tak samo jak Ty Krasnalowa - budzę się w środku nocy i później przez 2 godz się kręcę z boku na bok, potem muszę w dzień dosypiać z godzinkę.kasia1518
-
nick nieaktualnyBoze jak mnie moj maz ostatnio wkurza. Nienawidze z nim nic ustalac, kupowac, remontowac. Jemu sie nigdy nigdzie nie spieszy, on wszystko by zrobil inaczej. Grrr. Az musialam wyjsc z domu na spacer ochłonąć bo nie lubię sie denerwowac i podnosić glosu w ciazy
-
nick nieaktualny