X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za informację o infekcji. Mi położna poleciła tandum rosa. Ja gdybym nie robiła czystości pochwy to bym nawet nie wiedziała, że mam infekcję. A naczytałam się ile infekcja może szkód wyrządzić dlatego wolałam się zapytać jak u was.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wasze dzieci też zmieniają pozycję w nocy? :) Zaobserwowałam przez ostatnie kilka dni że rano jak się budzę przeważnie na prawym boku to jak się położę na plecach to mam po prawej strony taką wieeelką kulkę i czuję że to dzidzia :) to wygląda tak jakby ktoś mi włożył jabłko. Później wstanę i w ciągu kilku minut brzuch się juz normalnie "rozlewa" :) i tak codziennie rano. Myślałam że grawitacja w brzuchu nie działa ;)

f2w33e3k8kpk8877.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia, a Ty nie jestes przypadkiem sierpniowka? Bo jestes prawie 3tygodnie przede mną, a ja mam termin na 13.09:-). Tak tylko z ciekowsci pytam, nie zebym miala cos przeciwko :D

Ja tez rano jak leze na plecach to czesto widze kulke z jednej strony. Ale nie zwróciłam uwagi czy ma to zwiazek z tym na którym boku leze. Ja w nocy zmieniam te boki z 10 razy bo mi ciagle niewygodnie:P

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Dzięki dziewczyny za informację o infekcji. Mi położna poleciła tandum rosa. Ja gdybym nie robiła czystości pochwy to bym nawet nie wiedziała, że mam infekcję. A naczytałam się ile infekcja może szkód wyrządzić dlatego wolałam się zapytać jak u was.
    Widzisz, ja z kolei słyszałam, że Tantum Rosa nie można używać w ciąży... dzięki za to zestawienie na srokao, wywalam swój żel i lecę po Białego Jelenia :) Wcześniej używałam właśnie tego polecanego przez srokę, nie wiem czemu zmieniłam :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 14:32

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Sroka jest super.ostatnio czytałam o mokrych chusteczkach, tak naprawde jest malo z dobrym składem, nawet te znane i mega drogie są do dupy.

• Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    aLunia, a Ty nie jestes przypadkiem sierpniowka? Bo jestes prawie 3tygodnie przede mną, a ja mam termin na 13.09:-). Tak tylko z ciekowsci pytam, nie zebym miala cos przeciwko :D

Ja tez rano jak leze na plecach to czesto widze kulke z jednej strony. Ale nie zwróciłam uwagi czy ma to zwiazek z tym na którym boku leze. Ja w nocy zmieniam te boki z 10 razy bo mi ciagle niewygodnie:P

O nocy to już nawet nie chce mi się myśleć bo w tej ciąży to koszmar. Spać nie moge, a najgorsze że jak tylko wstanę na siku to później już na bank godzinę nie mogę zasnąć :/ Czasami to już mi się z nerwów płakać chce. Ale właśnie zauważyłam że jak obudzę się na lewym boku to brzuch jest normalny a jak na prawym to jest kulka :)

f2w33e3k8kpk8877.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin mówiła, że nie można robić irygacji z tantum rosa ale można psikać zewnętrznie i też zadziała

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha321 wrote:
    O nocy to już nawet nie chce mi się myśleć bo w tej ciąży to koszmar. Spać nie moge, a najgorsze że jak tylko wstanę na siku to później już na bank godzinę nie mogę zasnąć :/ Czasami to już mi się z nerwów płakać chce. Ale właśnie zauważyłam że jak obudzę się na lewym boku to brzuch jest normalny a jak na prawym to jest kulka :)
    Ja sie codziennie budzę w srodku nocy i przez 2 godziny nie moge zasnac, zasypiam dopiero nad ranem. Juz od kilku tygodni tak mam:-/

• Asiaf Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Ja sie codziennie budzę w srodku nocy i przez 2 godziny nie moge zasnac, zasypiam dopiero nad ranem. Juz od kilku tygodni tak mam:-/
    ja się też często budzę w nocy, jeszcze mnie plecy zaczęły boleć, zamówiłam poduszkę typu rogal i śpię lekko na lewym bogu a nogi troszkę uniesione i jest trochę lepiej

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:

Ja też mam na 13.09 według Usg

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak wyjda te dzieci kiedy chca:-) bodajze tylko 5% rodzi sie w wyznaczonym dniu. Mi by pasowalo bardziej na poczatku wrzesnie bo sie musze jeszcze obronic we wrzesniu :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym wolała wcześniej, ale narazie wszystkie znajome rodzą po terminie

• aLunia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:

U mnie nie do końca wiadomo tak naprawdę hehe. Na pierwszym USG wyszlo, że 1.09 i to jest całkiem możliwe bo miałam opóźniona owulację. Potem nagle w 12 tyg na prenatalnym wyszło 24/25.08 a wg om mam 21.08. teraz na połówkowych znowu 31.08. więc tak bliżej mi do września, zważywszy że pierwsza córkę urodziłam 10 dni po terminie ;)

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ciagle intuicje ze u mnie bedzie wcześnie. Zobaczymy czy sie sprawdzi:-) dlatego tak jakos mam potrzebe juz organizowania wszystkiego i remontowania.

Wczoraj przyszla do mnie paczka z olx, babka sprzedawala kombinezony zimowe po 5zl. W stanie idealnym, w ogole nie widac ze uzywane. Wiec juz mam chyba z 8 kombinezonow na cały sezon jesien zima:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    U mnie nie do końca wiadomo tak naprawdę hehe. Na pierwszym USG wyszlo, że 1.09 i to jest całkiem możliwe bo miałam opóźniona owulację. Potem nagle w 12 tyg na prenatalnym wyszło 24/25.08 a wg om mam 21.08. teraz na połówkowych znowu 31.08. więc tak bliżej mi do września, zważywszy że pierwsza córkę urodziłam 10 dni po terminie ;)
    No to jest beznadziejne ze to wszystko jest ustawione pod kobiety które maja owu 14dnia cyklu. Ja mam 18-19 i od poczatku przy kazdym usg musialam tlumaczyc ze mam dluzsze cykle i moze byc czegos jeszcze nie byc widac albo moze byc mniejsze. Az zalowalam ze nie powiedziałam ze miesiaczke mialam kilka dni pozniej i wtedy by sie zgadzalo. Chociaz teraz na polowkowych dorownala a nawet o jeden dzien wyprzedzila:-)

• aLunia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie mam miesiaczke co 28 ale w tamtym cyklu dużo się rzeczy działo w moim życiu, ale myślę że dzięki temu w ogóle zaskoczyło bo nie myślałam. Ale też na każdym kroku muszę tłumaczyć że wiem, że owu później bo prawie rok się starałam i wszystko kontrolowałam.
    Ale mam koleżankę która ma termin na 9.05, owu miała później a dzisiaj rodzi, więc jednak różnie to bywa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 15:53

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Mi gin mówiła, że nie można robić irygacji z tantum rosa ale można psikać zewnętrznie i też zadziała

Mi też ginekolog polecił ten proszek ale tylko jako roztwór do podmywania zewnętrznego. Ponoć jest też dobry do podmywania po porodzie bo uśmierza ból :)

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:

Ja mam tak samo jak Ty Krasnalowa - budzę się w środku nocy i później przez 2 godz się kręcę z boku na bok, potem muszę w dzień dosypiać z godzinkę.

kasia1518

age.png
    age.png
    preg.png
    03.2025 💔 - zatrzymanie serduszka 7t2d - chłopiec - trisomia 15
    09.2025 - 💔 - brak akcji serca do 8tyg

12.01.26:
    beta 1770,51 mUI/mg
    Progesteron 24.4 ng/ml
    14.01.26:
    beta 4425,68 mUI/mg
    Progesteron 28.3ng/ml

Wg badania z krwi - chlopiec 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze jak mnie moj maz ostatnio wkurza. Nienawidze z nim nic ustalac, kupowac, remontowac. Jemu sie nigdy nigdzie nie spieszy, on wszystko by zrobil inaczej. Grrr. Az musialam wyjsc z domu na spacer ochłonąć bo nie lubię sie denerwowac i podnosić glosu w ciazy

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu też nigdy się nie spieszy. W ogóle w kwestii ciazy on jest takiiii zielonyyyy. Ja mu mowie że szyjka się rozwiera a on to teraz urodzisz wcześniej. Szczęka opada.

‹‹ 653 654 655 656 657 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ