X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za informację o infekcji. Mi położna poleciła tandum rosa. Ja gdybym nie robiła czystości pochwy to bym nawet nie wiedziała, że mam infekcję. A naczytałam się ile infekcja może szkód wyrządzić dlatego wolałam się zapytać jak u was.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wasze dzieci też zmieniają pozycję w nocy? :) Zaobserwowałam przez ostatnie kilka dni że rano jak się budzę przeważnie na prawym boku to jak się położę na plecach to mam po prawej strony taką wieeelką kulkę i czuję że to dzidzia :) to wygląda tak jakby ktoś mi włożył jabłko. Później wstanę i w ciągu kilku minut brzuch się juz normalnie "rozlewa" :) i tak codziennie rano. Myślałam że grawitacja w brzuchu nie działa ;)

f2w33e3k8kpk8877.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia, a Ty nie jestes przypadkiem sierpniowka? Bo jestes prawie 3tygodnie przede mną, a ja mam termin na 13.09:-). Tak tylko z ciekowsci pytam, nie zebym miala cos przeciwko :D

Ja tez rano jak leze na plecach to czesto widze kulke z jednej strony. Ale nie zwróciłam uwagi czy ma to zwiazek z tym na którym boku leze. Ja w nocy zmieniam te boki z 10 razy bo mi ciagle niewygodnie:P

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Dzięki dziewczyny za informację o infekcji. Mi położna poleciła tandum rosa. Ja gdybym nie robiła czystości pochwy to bym nawet nie wiedziała, że mam infekcję. A naczytałam się ile infekcja może szkód wyrządzić dlatego wolałam się zapytać jak u was.
    Widzisz, ja z kolei słyszałam, że Tantum Rosa nie można używać w ciąży... dzięki za to zestawienie na srokao, wywalam swój żel i lecę po Białego Jelenia :) Wcześniej używałam właśnie tego polecanego przez srokę, nie wiem czemu zmieniłam :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 14:32

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Sroka jest super.ostatnio czytałam o mokrych chusteczkach, tak naprawde jest malo z dobrym składem, nawet te znane i mega drogie są do dupy.

• Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    aLunia, a Ty nie jestes przypadkiem sierpniowka? Bo jestes prawie 3tygodnie przede mną, a ja mam termin na 13.09:-). Tak tylko z ciekowsci pytam, nie zebym miala cos przeciwko :D

Ja tez rano jak leze na plecach to czesto widze kulke z jednej strony. Ale nie zwróciłam uwagi czy ma to zwiazek z tym na którym boku leze. Ja w nocy zmieniam te boki z 10 razy bo mi ciagle niewygodnie:P

O nocy to już nawet nie chce mi się myśleć bo w tej ciąży to koszmar. Spać nie moge, a najgorsze że jak tylko wstanę na siku to później już na bank godzinę nie mogę zasnąć :/ Czasami to już mi się z nerwów płakać chce. Ale właśnie zauważyłam że jak obudzę się na lewym boku to brzuch jest normalny a jak na prawym to jest kulka :)

f2w33e3k8kpk8877.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin mówiła, że nie można robić irygacji z tantum rosa ale można psikać zewnętrznie i też zadziała

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha321 wrote:
    O nocy to już nawet nie chce mi się myśleć bo w tej ciąży to koszmar. Spać nie moge, a najgorsze że jak tylko wstanę na siku to później już na bank godzinę nie mogę zasnąć :/ Czasami to już mi się z nerwów płakać chce. Ale właśnie zauważyłam że jak obudzę się na lewym boku to brzuch jest normalny a jak na prawym to jest kulka :)
    Ja sie codziennie budzę w srodku nocy i przez 2 godziny nie moge zasnac, zasypiam dopiero nad ranem. Juz od kilku tygodni tak mam:-/

• Asiaf Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Ja sie codziennie budzę w srodku nocy i przez 2 godziny nie moge zasnac, zasypiam dopiero nad ranem. Juz od kilku tygodni tak mam:-/
    ja się też często budzę w nocy, jeszcze mnie plecy zaczęły boleć, zamówiłam poduszkę typu rogal i śpię lekko na lewym bogu a nogi troszkę uniesione i jest trochę lepiej

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:

Ja też mam na 13.09 według Usg

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak wyjda te dzieci kiedy chca:-) bodajze tylko 5% rodzi sie w wyznaczonym dniu. Mi by pasowalo bardziej na poczatku wrzesnie bo sie musze jeszcze obronic we wrzesniu :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym wolała wcześniej, ale narazie wszystkie znajome rodzą po terminie

• aLunia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:

U mnie nie do końca wiadomo tak naprawdę hehe. Na pierwszym USG wyszlo, że 1.09 i to jest całkiem możliwe bo miałam opóźniona owulację. Potem nagle w 12 tyg na prenatalnym wyszło 24/25.08 a wg om mam 21.08. teraz na połówkowych znowu 31.08. więc tak bliżej mi do września, zważywszy że pierwsza córkę urodziłam 10 dni po terminie ;)

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ciagle intuicje ze u mnie bedzie wcześnie. Zobaczymy czy sie sprawdzi:-) dlatego tak jakos mam potrzebe juz organizowania wszystkiego i remontowania.

Wczoraj przyszla do mnie paczka z olx, babka sprzedawala kombinezony zimowe po 5zl. W stanie idealnym, w ogole nie widac ze uzywane. Wiec juz mam chyba z 8 kombinezonow na cały sezon jesien zima:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    U mnie nie do końca wiadomo tak naprawdę hehe. Na pierwszym USG wyszlo, że 1.09 i to jest całkiem możliwe bo miałam opóźniona owulację. Potem nagle w 12 tyg na prenatalnym wyszło 24/25.08 a wg om mam 21.08. teraz na połówkowych znowu 31.08. więc tak bliżej mi do września, zważywszy że pierwsza córkę urodziłam 10 dni po terminie ;)
    No to jest beznadziejne ze to wszystko jest ustawione pod kobiety które maja owu 14dnia cyklu. Ja mam 18-19 i od poczatku przy kazdym usg musialam tlumaczyc ze mam dluzsze cykle i moze byc czegos jeszcze nie byc widac albo moze byc mniejsze. Az zalowalam ze nie powiedziałam ze miesiaczke mialam kilka dni pozniej i wtedy by sie zgadzalo. Chociaz teraz na polowkowych dorownala a nawet o jeden dzien wyprzedzila:-)

• aLunia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie mam miesiaczke co 28 ale w tamtym cyklu dużo się rzeczy działo w moim życiu, ale myślę że dzięki temu w ogóle zaskoczyło bo nie myślałam. Ale też na każdym kroku muszę tłumaczyć że wiem, że owu później bo prawie rok się starałam i wszystko kontrolowałam.
    Ale mam koleżankę która ma termin na 9.05, owu miała później a dzisiaj rodzi, więc jednak różnie to bywa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 15:53

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Mi gin mówiła, że nie można robić irygacji z tantum rosa ale można psikać zewnętrznie i też zadziała

Mi też ginekolog polecił ten proszek ale tylko jako roztwór do podmywania zewnętrznego. Ponoć jest też dobry do podmywania po porodzie bo uśmierza ból :)

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:

Ja mam tak samo jak Ty Krasnalowa - budzę się w środku nocy i później przez 2 godz się kręcę z boku na bok, potem muszę w dzień dosypiać z godzinkę.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze jak mnie moj maz ostatnio wkurza. Nienawidze z nim nic ustalac, kupowac, remontowac. Jemu sie nigdy nigdzie nie spieszy, on wszystko by zrobil inaczej. Grrr. Az musialam wyjsc z domu na spacer ochłonąć bo nie lubię sie denerwowac i podnosić glosu w ciazy

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu też nigdy się nie spieszy. W ogóle w kwestii ciazy on jest takiiii zielonyyyy. Ja mu mowie że szyjka się rozwiera a on to teraz urodzisz wcześniej. Szczęka opada.

‹‹ 653 654 655 656 657 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ