WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny jestem po wizycie i malutka ksiazkowo sie rozwija
dzisiaj bardzo spokojna i grzecznie wszystko pokazywala. Uhhh Wy juz po polowkowych... ja chyba zamkne temat, bo mamy termin na 27.05... nie moge sie juz doczekac az ja znowu zobacze
Co do szkoly rodzenia to my planujemy zaczac kurs 10tygodniowy na koniec maja.
Macie jakies pomysly na bolacy zab? Jutro zadzwonie do dentystki ale pewnie ma wolne na majowke...86Monia, Izabelle, Angel1988 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKas_ia wrote:Dziewczyny jestem po wizycie i malutka ksiazkowo sie rozwija
dzisiaj bardzo spokojna i grzecznie wszystko pokazywala. Uhhh Wy juz po polowkowych... ja chyba zamkne temat, bo mamy termin na 27.05... nie moge sie juz doczekac az ja znowu zobacze
Co do szkoly rodzenia to my planujemy zaczac kurs 10tygodniowy na koniec maja.
Macie jakies pomysly na bolacy zab? Jutro zadzwonie do dentystki ale pewnie ma wolne na majowke...
W ciazy nie poszalejesz. Paracetamol i zagryzac główkę gozdzika. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTak.Oddzwonił. Dzisiaj mam podjechać do szpitala-akurat ma dyżur. Jest zaskoczony, bo kojarzy łożysko wysoko. Co do rozwarcia 4 mm to mówił, że to nie jest nic strasznego, coś tam tłumaczył, ale nie pamiętam. Zobaczę co z tą długością szyjki. Ale to dopiero wieczorem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 07:03
-
nick nieaktualnyIzabelle wrote:My dziś mamy połówkowe
A potem dentysta,pękł mi ząb
Trzymam kciuki!Poproś o zmierzenie szyjki, jeśli robisz w Polsce. Według nowych zaleceń od 2016 to obowiązek, ale ja wczoraj musiałam prosić.
Ja już wyleczyłam dwa zęby, został jeszcze jeden w maju. Niewielkie dziurki, ale wolę mieć zrobione. Potem dziecko na pewno mnie odwapni po porodzie a przy małym mniej czasu będzie.Izabelle lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykrasnalowa wrote:Ale i tak mamy lepiej niz za granica. Tam usg w ciazy 2 razy, a do 12 tygodnia to nikt nawet ciazy nie pomaga, selekcja naturalna.
Zastanawia mnie co z ciążą pozamaciczną za granicą..selekcja naturalna kobiet?? Ja akurat planowałam dziecko, szybko zareagowałam, skończyło się laparo. Ale moją koleżankę ledwo odratowali. Nie spodziewała się ciąży, dostała okres, więc nie przeczuwała nic złego. A tu nagle bóle. Najgorsze, że wtedy lekarze zaczynają szukać powodu a od pęknięcia jajowodu do laparatomii i wyczyszczenia jamy brzusznej jest 40 minut. -
nick nieaktualny86Monia wrote:Zastanawia mnie co z ciążą pozamaciczną za granicą..selekcja naturalna kobiet?? Ja akurat planowałam dziecko, szybko zareagowałam, skończyło się laparo. Ale moją koleżankę ledwo odratowali. Nie spodziewała się ciąży, dostała okres, więc nie przeczuwała nic złego. A tu nagle bóle. Najgorsze, że wtedy lekarze zaczynają szukać powodu a od pęknięcia jajowodu do laparatomii i wyczyszczenia jamy brzusznej jest 40 minut.
-
aLunia wrote:Dziewczyny a czy któraś z was ma problemy z infekcjami?
-
frezyjciada wrote:Trochę przyoszczedzicie robiąc samemu, my nie możemy na to sobie pozwolić, bo prowadzimy duże gospodarstwo i teraz zaraz zaczyna się sezon, to męża i tak nie ma nigdy w domu, wraca w nocy na kilka godzin i tyle go widzieli. A piwnice chcieliśmy z tego względu, że mamy mega mała działkę i chcieliśmy kotłownie wrzucić w piwnicę, do tego mamy dużo lasu i zawsze palimy tylko drzewem, to łatwiej będzie wrzucić do komory niż co rusz nosić i dźwigać z dwójką dzieci w domu to ciężkie do ogarnięcia, ba z jednym było ciężko wyjść na palić a co dopiero drzewa na znosić! Ale fakt koszt jest duży:/ plus jest taki, że.mniej pierdolnika w domu, bo w piwnicy mamy zaplanowaną i kotlownie i spiżarnię(mimo spizarni w kuchni gdzie zamierzam trzymać graty typu sagany, miski, mop itp a nie jedzenie, bo jednak temperatura za wysoka i wszystko by się psuło. Plus jeszcze mamy w piwnicy pralnię, więc dodatkowe miejsce w domu na pokój nam zostaje
-
krasnalowa wrote:Ale i tak mamy lepiej niz za granica. Tam usg w ciazy 2 razy, a do 12 tygodnia to nikt nawet ciazy nie pomaga, selekcja naturalna.
frezyjciada lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMycha321 wrote:Eee nie jest tak źle a wydaje mi się że nawet lepiej niż w Polsce. W każdym kraju jest inaczej ale np w Niemczech masz 3 darmowe usg i nie trzeba czekać do 12t (I 8+0-11+6, II 18+0-21+6, III 28+0-31+6) więc ilość tak jak w Polsce na NFZ resztę prywatnie chyba że coś jest nie tak to też za darmo usg. Kobieta w ciąży ma jesli oczywiście chce 2 położne (jedną do porodu i drugą po porodzie). Zajęcia typu szkoła rodzenia, basen, akupunktura itd wszystko jest za darmo bo finansuje to kasa chorych. Więc czy ja wiem czy za granicą jest gorzej ...
-
aLunia wrote:A sama po prostu coś czujesz? Jakieś dolegliwości? Bo ja nic kompletnie miałam czystość pochwy robiona i tam wyszło. Dostałam globulki i po leczeniu znów moi gin kazałam powtórzyć badanie no i znowu wyszło. Tylko mojej gin nie ma teraz przez dwa tyg a położna mi powiedziała, że skoro nie mam dolegliwości to nie muszę nic brać. Ale trochę mnie to męczy
U mnie za każdym razem śluz zielonkawy z grudkami i swędzenie- także to bakterie. Ostatnio mi nawet białko w moczu wyszło ale jak zrobiłam posiew to wszystko było ok i gin stwierdziła że to przez infekcje.kasia1518
-
Natalia1984 wrote:Oj ja niestety. Jak ostatni raz 10 lat tdmt miałam infekcję, tak od czerwca miałam 10 razy. W tym w ciąży kilka. Gin nie przepisuje mi antybiotyku, tylko każe smarować Pimafucortem. Również stosuję płyny intymne z probiotykiem.Corka - 2018
Syn - 2021 -
kasia1518 wrote:U mnie za każdym razem śluz zielonkawy z grudkami i swędzenie- także to bakterie. Ostatnio mi nawet białko w moczu wyszło ale jak zrobiłam posiew to wszystko było ok i gin stwierdziła że to przez infekcje.
-
nick nieaktualny
-
Mycha321 wrote:Eee nie jest tak źle a wydaje mi się że nawet lepiej niż w Polsce. W każdym kraju jest inaczej ale np w Niemczech masz 3 darmowe usg i nie trzeba czekać do 12t (I 8+0-11+6, II 18+0-21+6, III 28+0-31+6) więc ilość tak jak w Polsce na NFZ resztę prywatnie chyba że coś jest nie tak to też za darmo usg. Kobieta w ciąży ma jesli oczywiście chce 2 położne (jedną do porodu i drugą po porodzie). Zajęcia typu szkoła rodzenia, basen, akupunktura itd wszystko jest za darmo bo finansuje to kasa chorych. Więc czy ja wiem czy za granicą jest gorzej ...
Ja mieszkam w niemczech i wszystkie wizyty mam na fundusz, za nic nie place , i na kazdej wizycie jest Usg , nic nie doplacam, wiec to ile jest darmowych usg tez zalezy od lekarza;) a wszytskie leki ciezarne mają za darmo, ostatnio dostalam nawet pończochy przeciwzakrzepowe za free a koszt takich ponczoch to 150-200 euroagaafabka lubi tę wiadomość
Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:)