X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musiałabym płytkę przejrzeć ale to pewnie też nie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuza88 wrote:
    Dziewczyny czy zapisujecie się lub zapisałyście się do szkoły rodzenia?

Ja planuje

• Mum2b Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuza88 wrote:
    Ja juz chodze:)

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Musiałabym płytkę przejrzeć ale to pewnie też nie.
    Czytałam w Internecie, ze zazwyczaj to sie robi w IIItrymestrze, chociaz niektore mialy na polowkowych. No ale nic straconego, jeszcze troche wizyt mnie czeka:D mi ta babka nawet nie mierzyla teraz szyjki na polowkowych. Ale lekarz mi mierzył 3dni wczesniej wiec sie nie martwie. No ale ona o tym nie wiedziala, wiec powinna zmierzyc

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Ja juz chodze:)
    Tak wczesnie mozna sie u Was zapisac? U nas dopiero po 25tygodniu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Ja w sumie nadal ruchy czuje tylko, gdy leze plasko na plecach:-) agaafabka a jak Ci idzie przybieranie na wadze:-)?

A jeszcze nie sprawdziłam, waże się regularnie u położnej raz na 3 tygodnie. W domu nie praktykuje wag. :) zawsze dla mnie ważne było samopoczucie i wygląd a nigdy waga :) tak więc okaże się w maju

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa no i na tych moich ala pierwszych połowkowych - polskich okazało się że szyjka ma 4 cm długości więc ok ale łożysko jest nisko. Ogólnie wszystko bardzo dobrze więc myślę że łożysko się podniesie tak jak mówią tu niektóre z was ;) drugie połówkowe holenderskie już w poniedziałek ;)

• aLunia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy któraś z was ma problemy z infekcjami?

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuza88 wrote:

Ja mam w planach ale jeszcze mam czas bo brak z reguły ok 22tc, choć już do mnie dzwonili z Aktywnej mamy- pytali- pewnie lekarz z Luxmedu zgłosił, ale chce iść O szkoły rodzenia przy szpitalu gdzie planuje poród.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Tak, na początku ciąży i kiedyś od dawna tak bo mam uczulenie na lateks a poza tym szybko nabywam infekcje. Ale teraz stosuje płyn do higieny zaspobiegajacy infekcjom z lirene, wieczorem provag zel- bezpieczny w ciąży i teraz już nawet chodzę na basen :) oczywiście zawsze po lactovaginal 1 kaps tak dla pewności i jest git :)

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:

Ja jedna za drugą, co miesiąc dostaje globulki Pimafucin, później gin kazała brać Provag i jak kończę brać to mija dzień-dwa i wraca. Na ostatniej wizycie zmieniła mi globulki na Macmirror- są ponoć dużo lepsze ( ale w I trymestrze ich nie można stosować) jestem w trakcie brania- jeszcze 2 dni, później Provag i zobaczymy czy powróci. Moja gin mówiła że w ciąży dużo kobiet ma problem z intencjami.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, to chyba ta połowa ciąży tak na nas działa. Też włączył mi się syndrom wicia gniazda. Jak wpadłam dzisiaj do H&M i Reserved to nie umiałam się powstrzymać... :D mała ma tyle różowych ubranek, że jak pokaże na połówkowych siusiaka to przysięgam, że Franas będzie chodził w różowych gaciach! :D

agaafabka, Izabelle, *SmoczycA*, Natalia1984, kasia1518, karolinna, arya12, Amy333 lubią tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Ja jedna za drugą, co miesiąc dostaje globulki Pimafucin, później gin kazała brać Provag i jak kończę brać to mija dzień-dwa i wraca. Na ostatniej wizycie zmieniła mi globulki na Macmirror- są ponoć dużo lepsze ( ale w I trymestrze ich nie można stosować) jestem w trakcie brania- jeszcze 2 dni, później Provag i zobaczymy czy powróci. Moja gin mówiła że w ciąży dużo kobiet ma problem z intencjami.

A sama po prostu coś czujesz? Jakieś dolegliwości? Bo ja nic kompletnie miałam czystość pochwy robiona i tam wyszło. Dostałam globulki i po leczeniu znów moi gin kazałam powtórzyć badanie no i znowu wyszło. Tylko mojej gin nie ma teraz przez dwa tyg a położna mi powiedziała, że skoro nie mam dolegliwości to nie muszę nic brać. Ale trochę mnie to męczy :/

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • lena86 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuza88 wrote:

Ja się zapisałam, ale na zajęcia będziemy z mężem chodzić dopiero na początku lipca:)

zuza88 lubi tę wiadomość

w4sq43r85k8egy8f.png
  • lena86 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po USG połówkowym:) Pani dr stwierdziła już raczej na 100%, że to dziewczynka:D tak więc dowiedziałam się w imieniny Marceliny więc będzie Marcelinka:D oprócz tego mała waży 360 g, zdrowo rośnie i wszystko jest ok:) ledwo powstrzymywałam łzy na widok maluszka a raczej malutkiej:D

zuza88, Izabelle, Angel1988, kasia1518, arya12 lubią tę wiadomość

w4sq43r85k8egy8f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Zalane fundamenty mamy dopiero. My zrezygnowaliśmy z piwnicy bo to dużo kasy :D Mój A sam kopał fundamenty łopatą, wszystko sam będzie robił od A do Z :D Przez tydzień był na urlopie więc na budowie siedział od 7 do 20. Ja z piesełką i brzuszkiem jeździłyśmy do niego z obiadem i spędzałam tam wiele godzin, super jest na wsi :)
    Trochę przyoszczedzicie robiąc samemu, my nie możemy na to sobie pozwolić, bo prowadzimy duże gospodarstwo i teraz zaraz zaczyna się sezon, to męża i tak nie ma nigdy w domu, wraca w nocy na kilka godzin i tyle go widzieli. A piwnice chcieliśmy z tego względu, że mamy mega mała działkę i chcieliśmy kotłownie wrzucić w piwnicę, do tego mamy dużo lasu i zawsze palimy tylko drzewem, to łatwiej będzie wrzucić do komory niż co rusz nosić i dźwigać z dwójką dzieci w domu to ciężkie do ogarnięcia, ba z jednym było ciężko wyjść na palić a co dopiero drzewa na znosić! Ale fakt koszt jest duży:/ plus jest taki, że.mniej pierdolnika w domu, bo w piwnicy mamy zaplanowaną i kotlownie i spiżarnię(mimo spizarni w kuchni gdzie zamierzam trzymać graty typu sagany, miski, mop itp a nie jedzenie, bo jednak temperatura za wysoka i wszystko by się psuło. Plus jeszcze mamy w piwnicy pralnię, więc dodatkowe miejsce w domu na pokój nam zostaje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do infekcji w pierwszej ciąży nie miałam ani jednej, teraz mi się trafiła całkiem bezobjawowa jedynie mega dużo śluzu było, dostałam gyno pevaryl jakaś mocną wersję bo tylko na trzy dni i aplikowane co drugi dzień i przeszło. Siostra męża bujala się pół ciąży z infekcją i też ten lek jej pomógł. A no i podczas infekcji zero cukru w diecie

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zawsze po usg dopochwowym śluz robi się taki baardzo wodnisty i ma grudki. Znika samoistnie po 3-4 dniach. Żaden wymaz nic nie wykazał. Czy któraś z was tak ma?

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Infekcje same w sobie moze nie. Ale ostatnio mam inny problem. W trakcie stosunku odczuwam pieczenie cewki moczowej i parcie na pęcherz. Po stosunku nieprzyjemne pieczenie się utrzymuje. Natomiast przy zwykłym oddawaniu moczu w ciągu dnia nic się nie dzieje, nic nie piecze, nie mam wzmożonej potrzeby oddawania moczu. Któraś tak miała? Zastanawiam się, czy to moze być zapalenie pęcherza, jeśli poza stosunkiem nie ma problemu?

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    A jeszcze nie sprawdziłam, waże się regularnie u położnej raz na 3 tygodnie. W domu nie praktykuje wag. :) zawsze dla mnie ważne było samopoczucie i wygląd a nigdy waga :) tak więc okaże się w maju
    Ja codziennie rano wstaje na wage z nadzieja ze chociaz 100g bedzie a tu nic :P boje sie, ze w koncu sie przyczepia ze nie przybieram. Jak na razie to moj lekarz powiedzial, ze spoko, lepiej tak miz w drugą strone. No ale kiedys trzeba utyc :D

agaafabka lubi tę wiadomość

‹‹ 650 651 652 653 654 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ