WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Natalia1984 wrote:Dom na wsi.
Ahhh fajna sprawa. My mieszkamy prawie 2 m-ce na swoim. Tak się skupilusmy na wykończeniu, urządzaniu- starania zeszły na dalszy plan i wtedy miesiąc przed przeprowadzką dowiedziałam się że jestem w ciąży. Co prawda póki co wszystkie pieniądze idą w dom, więc na razie o kupowaniu rzeczy dla maleństwa nie myślę.
Natalia dużo Wam jeszcze brakuje do wprowadzenia się?kasia1518
-
nick nieaktualnykasia1518 wrote:To chyba też zależy od lekarza no i pewnie od matki. Ja chodzę prywatnie A wizyty mam raz w m-cu i do tej pory miałam tylko usg prenatalne, a tak to wizyty- no na tych wizytach to tam przyjechała zobaczyła serduszko i tyle, kolejne usg to połówkowe.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA w ogole pamietacie ta sprawe z Antonina i innymi zalozycielkami forum? A teraz of kilku dni mi sie u gory wyświetla komunikat: czy chcesz zostac moderatorka forum? Chyba wreszcie przestali sie kryc, ze te osoby tylko udawaly ze sa w ciazy, a były moderatorami.
-
nick nieaktualnyMelduje się po badaniach.
Są złe i dobre wiadomości.
Dobre, że z dzieckiem ok- aczkolwiek mam pewne zastrzeżenia.
Złe a nawet w tym momencie jestem w panice, bo nie wiem co to znaczy. Otóż poprosiłam o zmierzenie szyjki, bo niepokoiło mnie to ostatnie 3 cm oraz ten galaretowaty śluz. Okazało się, że szyjka wg tego lekarza jest nadprzeciętnie długa 6cm, ale problem jest inny:
Ujście wewnętrzne i kanał poszerzone do 4 mm.Trofoblast dolnym biegunem pokrywa ujście wewnętrzne. Niewiele mi powiedział, bo stwierdził, że takie pytania do prowadzącego lekarza. To oznacza że mam już rozwarcie i łożysko przodujące? -
nick nieaktualny86Monia wrote:Melduje się po badaniach.
Złe a nawet w tym momencie jestem w panice, bo nie wiem co to znaczy. Otóż poprosiłam o zmierzenie szyjki, bo niepokoiło mnie to ostatnie 3 cm oraz ten galaretowaty śluz. Okazało się, że szyjka wg tego lekarza jest nadprzeciętnie długa 6cm, ale problem jest inny:
Ujście wewnętrzne i kanał poszerzone do 4 mm.Trofoblast dolnym biegunem pokrywa ujście wewnętrzne. Niewiele mi powiedział, bo stwierdził, że takie pytania do prowadzącego lekarza. To oznacza że mam już rozwarcie i łożysko przodujące? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny86Monia wrote:Napisałam sms do lekarza. Ostatnio na wizycie szyjka była zamknięta i miała 3 cm. Jakieś cuda.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny86Monia wrote:Nie wiem nic na ten temat bo miałam wysoko i nagle to i nie wiem co to znaczy. Czy mam leżeć czy co mam robić. Wpisałam w google łożysko przodujące i tam takie treści że się wystraszyłam.
-
Izabelle wrote:Mnie też powoli nachodzi syndrom wicia gniazda
Porzadkuję powoli pokój dzieci, robię miejsce na rzeczy Małej. Sama przyjemność
Najgorsze to zadyszka,przez leżenie tyle czasu kondycja zerowa,a przed ciążą na tyłku usiedzieć nie potrafiłam
O rety a myslalam ze tylko mi cos takiego sie dzieje. Ja od wczoraj zagladam i sprzatam miejsca i szuflady na ktore normalnie udawałam ze nie istniejaIzabelle lubi tę wiadomość
17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod..
06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm -
nick nieaktualnyOgólnie jeśli chodzi o dziecię to 100 procent chłop. Pokazał to co najcenniejsze:D.
Waga 324 gram
Krasnalowa czy tego nie miałaś? przepływ przez DV i zastawkę 3 dz?
Jedynie co mnie zmartwiło, ale pewnie idąc za Krasnalowa jak ona miała nieszczęsne udo to ja mam móżdżek, który wskazuje 18t0d a reszta 20t coś.linka220 lubi tę wiadomość
-
frezyjciada wrote:W na jakim jesteście etapie? My też jesteśmy w trakcie
dziś ocieplają piwnice i pewnie będą kopać fundament pod drugą część domu, bo pół jest podpiwniczone a pół nie. Też teraz to temat nr jeden i w sumie dobrze, bo nie mamy czasu na jakieś głupie myśli
Mój A sam kopał fundamenty łopatą, wszystko sam będzie robił od A do Z
Przez tydzień był na urlopie więc na budowie siedział od 7 do 20. Ja z piesełką i brzuszkiem jeździłyśmy do niego z obiadem i spędzałam tam wiele godzin, super jest na wsi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 18:32
-
Ciemnowlosa wrote:O rety a myslalam ze tylko mi cos takiego sie dzieje. Ja od wczoraj zagladam i sprzatam miejsca i szuflady na ktore normalnie udawałam ze nie istnieja
Masę za ciasnych już włożyłam do worka próżniowego. Od razu porządek w szufladzie bo ciężko już było cokolwiek znaleźć. Muszę dawkować porządki w rzeczach bo bardzo bolą mnie plecy.
Izabelle lubi tę wiadomość
-
krasnalowa wrote:A w ogole pamietacie ta sprawe z Antonina i innymi zalozycielkami forum? A teraz of kilku dni mi sie u gory wyświetla komunikat: czy chcesz zostac moderatorka forum? Chyba wreszcie przestali sie kryc, ze te osoby tylko udawaly ze sa w ciazy, a były moderatorami.
-
86Monia wrote:Melduje się po badaniach.
nick nieaktualny86Monia wrote:Ogólnie jeśli chodzi o dziecię to 100 procent chłop. Pokazał to co najcenniejsze:D.
Waga 324 gram
Krasnalowa czy tego nie miałaś? przepływ przez DV i zastawkę 3 dz?
Jedynie co mnie zmartwiło, ale pewnie idąc za Krasnalowa jak ona miała nieszczęsne udo to ja mam móżdżek, który wskazuje 18t0d a reszta 20t coś.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 18:44